Foto: Norwegian
Bank Norwegians CashPoint-opptjening reduseres
Fra og med 1. august legger Bank Norwegian reduksjoner i CashPoint-opptjeningen på sitt kredittkort. – Fortsatt et godt kortprogram, mener banken.
Publisert: 28.06.2018
Sett denne? Slik tjener du CashPoints raskt
– Fordelsprogrammet har vært tilnærmet uendret siden oppstart i 2007, og vi skulle strengt tatt endret det for noen år siden. Dette er en justering som vi har vurdert lenge, for å sikre at programmet er bærekraftig på sikt, sier produktansvarlig i Bank Norwegian, Torstein Røed til Dinero.no.
Bank Norwegian har omlag en million kredittkortkunder i Norden.
Dette er endringene i CashPoint-oppsparingen
- Poengene halveres etter brukte 100 000 kroner: Med en gang du har brukt 100 000 kroner på ditt Bank Norwegian-kort vil 0,5 % (mot 1 %) av det du brukes konverteres til CashPoints
- Ingen opptjening hos konkurrenter: Du vil ikke lenger kunne tjene CashPoints hos konkurrerende flyselskaper
- Redusert FullFlex-opptjening: Du får nå 10 % CashPoints på FullFlex-billetter hos Norwegian, mot tidligere 20 %
- Redusert LowFare-opptjening: Du får nå 4 % CashPoints på LowFare-billetter hos Norwegian, mot tidligere 5 %
– CashPoints er fortsatt svært fleksible bonuspoeng som kan brukes på hvilken som helst flybillett med Norwegian, når som helst og til alle Norwegians destinasjoner. Det blir ingen endringer i programmets enkelhet, sier Røed til Dinero.no.
Endringene, som banken og flyselskapet har kommet fram til i fellesskap, trer i kraft 1. august. Har du allerede omsatt for over 100 000 på ditt kredittkort i år, vil dette påvirke din opptjening fra og med denne datoen.
Formidlingsgebyr har påvirket inntjening
Formidlingsgebyret er en betaling innløser, som har avtale med forretningen man handler i, gjør til kortutsteder, altså banken tilknyttet ditt kort. Gebyret dekker blant annet transaksjonskostnader i tillegg til å betale kortutsteder.
Da den nye forskriften trådte i kraft, begrenset den formidlingsgebyret til 0,2 % av transaksjonssummen ved kjøp med debetkort og 0,3 % av transaksjonssummen ved kredittkjøp. Sbanken, da under navnet Skandiabanken, fjernet sitt rabattprogram og kredittkortet 365Privat senket sine rabatter kort tid etter EU-forordningen ble implementert i norsk lov.