Foto: Widerøe
Monobank er inne i en «soft launch»-periode for sitt kredittkort, som sikter seg inn mot Widerøes 2,8 millioner årlige passasjerer.
Publisert: 03.10.2018
To år etter at Monobank og Widerøe kunngjorde sitt kredittkortsamarbeid er endelig Widerøe Visa et faktum. Kortet skal blant annet gi EuroBonus-poeng for vanlig omsetning, samt oversikt over all bruk via samme app-infrastruktur som bankens øvrige kredittkort Monocard.
– Widerøe Visa vil bli solgt mot Widerøe sine kunder. Dette er en betydelig kundemasse hvor vi ser stort potensiale. Vi tror også at andre kunder som er opptatt av EuroBonus-poeng finner kortet attraktivt, sier Henriette Vartdal, produktdirektør i Monobank, til Dinero.no.
Sett denne? SAS EuroBonus: Hvor mye er egentlig poengene verdt?
Widerøe har 2,8 millioner årlige passasjerer på sine rundt 400 daglige avganger.
Kunder kan tjene EuroBonus-poeng av typen Ekstrapoeng gjennom daglig kortbruk, og disse kan kun brukes til kjøp av flybilletter hos Star Alliances 27 medlemsselskaper. Poengene kan ikke brukes til å oppgradere medlemsnivå, for dette må du opptjene Grunnpoeng ved å fly med SAS, Widerøe og Star Alliance.
Widerøe Visa gir følgende EuroBonus-opptjening:
- 10 poeng per 100 kr på kjøp i Norge og på nett
- 15 poeng per 100 kr på kjøp i utlandet
- 20 poeng per 100 kr på kjøp av flybilletter hos Widerøe (kjøp av Widerøe-billetter gir også separate Grunnpoeng)
Du kan maksimalt opptjene 30 000 Ekstrapoeng per kalenderår.
Du tjener poeng på alle vanlige kjøp med kortet, men altså ikke ved kontantuttak, regningsbetaling eller overføring.
Les også: Kredittkort med EuroBonus – fordeler og ulemper
— Dersom man flyr Widerøe av og til så vil dette kortet gi deg flest Eurobonus Ekstrapoeng, i tillegg er det det kortet som gir deg flest Eurobonus Ekstrapoeng for vanlig bruk i forhold til kostnaden for kortet. Dette er nå det billigste Eurobonus-kortet – eller mest «value for money», om du vil, sier Vartdal.
Kortet koster 299 kroner i året, og er dermed det billigste rene EuroBonus-kortet på markedet. Man kan likevel tjene EuroBonus-poeng indirekte også med kort uten årsavgift – eksempelvis Shell MasterCard og Trumf Visa, som gir Trumf-poeng som videre kan konverteres til EuroBonus-poeng.
Du kan til enhver tid følge med på hvor mange poeng du har opptjent via kortet gjennom Monobanks egne app Mono Pay. Vi har tidligere omtalt denne appen som banebrytende for det norske kredittkortmarkedet.
— En typisk kunde har gjerne 50 apper installert, men bruker kun et fåtall av disse ukentlig. Vårt mål er at vår løsning blir blant disse, fordi den er nyttig å bruke, uttalte Vartdal den gang.
Les også: Monobank satser digitalt
I appen kan kunder legge til kvitteringer og notater til sitt reiseoppgjør, finne ut av hvor mye en eventuell betalingsutsettelse vil koste og få pushvarsler med tips basert på hvordan du benytter deg av kortet. Får du godkjent din søknad får du dessuten tilgang til et digitalt kort umiddelbart, og dette kortet har lang utløpstid og engangskoder som skal sørge for ekstra sikkerhet.
— Vi har tatt med oss enormt mange erfaringer fra lanseringen av Monocard. Vi har gjort flere justeringer i grensesnittet basert på tilbakemeldinger fra kunder, testere og egne analyser av bruksmønster. I tillegg har vi fått verdifull tid til å stabilisere plattformen. Det vil i tiden fremover også komme flere nye features i appen, basert på ønsker fra kundene våre, sier Vartdal.
Som nevnt tidligere har kortet en årsavgift på 299 kroner, mens den nominelle og effektive renten ligger på henholdsvis 20,9 og 29,81 prosent. Kontantuttak i Norge koster 35 kroner i tillegg til én prosent av uttaksbeløpet, men uttak i utlandet er på den annen side kostnadsfritt.
Valutapåslaget er på to prosent, mens den øvre kredittrammen er på 100 000 kroner med en rentefri periode på inntil 45 dager. Dette er jevnt over ganske normale prisvilkår for kredittkort i Norge, men ønsker du et gratis kredittkort for EuroBonus-opptjening finnes det alternativer.