De fleste kan nok gjette seg til at dette kortet først og fremst er myntet på Flying Blue-medlemmer, som er luftfartsalliansen SkyTeam sitt felles bonusprogram. Alliansen er faktisk den nest største på verdensbasis, og består av en rekke kjente flyselskap som blant annet russiske Aeroflot, franske Air France, nederlandske KLM og Transavia, kaledonske Aircalin, kenyanske Kenya Airways og rumenske TAROM for å nevne noen. I likhet med de fleste andre flyselskap-orienterte kredittkort oppnår du også her bonuspoeng ved samtlige varekjøp.
Flying Blue Classic kan for øvrig skilte med rentefri kreditt i inntil 60 dager, en kredittramme på inntil 150 000 kroner og en effektiv rente på 31,67 %.
Flying Blue Classic: Samle poeng ved bruk
Ikke overraskende egner Flying Blue Classic seg best for de som ønsker å oppnå bonuspoeng hver gang man trekker kortet, og satsen ligger her på 7 Flying Blue Miles for hver hundrede kroner man handler for. Det finnes heller ingen noe øvre tak for hvor mange poeng man kan samle, i tillegg til at man forlenger levetiden på poengene med 24 måneder hver gang man handler. Samtidig er det også verdt å merke seg at de rimeligste reisene starter på 4500 Miles, som vil si at du må handle for rundt 64 300 kroner for å oppnå de rimeligste reisene.
Nå finnes det heldigvis også andre måter å bruke sine poeng på, og om du først og fremst er på utkikk etter billetter, er det greit å vite at tjenesten «Miles & Cash» lar deg betale inntil 25 % av den totale prisen for en billett med kontanter. Foruten om dette har du også muligheten til å oppgradere din eksisterende reise ved å enten velge et sete med mer benplass eller gå for et à la carte-festmåltid, handle i Flying Blue Store eller betale for et hotellopphold eller leiebil.
Omfattende reiseforsikring
Foruten om opptjening av bonuspoeng, er det én annen ting man burde kunne forvente seg at et reisekort og det er naturlig nok en inkludert reise- og avbestillingsforsikring. Dette er naturlig nok noe Flying Blue Classic også har på plass, men ikke bare det, den er også riktig så omfattende.
Forsikringen er i alle fall gjeldende for samtlige reiser, så lenge man betaler minst halvparten av reisens totale transportkostnader med kortet, som vil si at den er uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly. Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i henhold til Folkeregisteret.
Så lenge disse kravene er møtt gjelder forsikringen for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle eller samboer og barn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.
Som en ekstra liten bonus dekkes også egenandelen om du skulle være så uheldig å havne i en ulykke med din leiebil. Dette er en forsikringstype man er nødt til å ha om man skal leie bil i utlandet, som vil si at den eventuelt må tegnes hos den aktuelle utleieren om du ikke har dette fra før av – noe som naturlig nok vil bli langt dyrere.
Oppsummering av Flying Blue Classic
Dette er vel på mange måter selve definisjonen av et middelmådig kort. Nå skal det sies at det er noen positive ting å spore her – eller i alle fall to – de nevnte mulighetene for bonusopptjening ved varekjøp og reiseforsikringen med egenandel for leiebil inkludert.
Når det kommer til det negative aspektet er det vanskelig å komme utenom at Flying Blue Classic har blant de aller dårligste gebyrsatsene på markedet, og ikke minst gjelder dette om du har behov for å ta ut kontanter. Dette vil nemlig koste deg minimum 50 kroner per gang og i verste fall opp mot fire prosent av den totale summen. Sammenlignet med lignende kortet på markedet er dette ganske så sjokkerende satser.
Sammenligner man i tillegg kortet med sin motsats – altså premium-utgaven – kan man raskt se at det er noen hundrelapper å spare per år på å gå for den klassiske varianten. På samme tid tjenere man også litt mer enn dobbelt så mange bonuspoeng per bruk med premium, som vil si at du sparer inn differansen mellom årsavgiftene ganske så raskt.
Det er dermed vanskelig å komme til noen annen konklusjon enn at man heller burde gå for Flying Blue Premium om man er en ivrig sanker av Flying Blue Miles.
Testen av Flying Blue Classic kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-12
Vår vurdering (poengsum): 3/6
Karakterbegrunnelse
Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:
Flying Blue Classic oppnår 34/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Det blir vanskelig å hevde seg i toppsjiktet når man velger å koble en av markedets dårligste gebyrsatser med en ganske så middelmådig rente. Heldigvis trekker rentesatsen såpass mye opp her at det ikke blir helt katastrofalt.
I kategorien fordeler noterer kortet seg for 49/100 poeng. På tross av at Flying Blue Classic kom nokså skjevt ut, klarer den i alle fall å redde inn store deler av inntrykket med sine fordeler. Foruten om de nevnte flybonuspoengene, kan kortet også skilte med en meget habil reise- og avbestillingsforsikring, som også har egenandel for leiebil inkludert i prisen.
Videre får kortet 80/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Resurs Bank byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. Dernest skal kortet også ha skryt for inkluderingen av kontaktløshet, samt at banken har en meget solid app hvor kortet lar seg tilknytte. På den negative siden finner vi mangelen på noen formet for digital betaling og valg av egen PIN-kode, samt at aktøren utelukkende kan nåes via telefon og e-mail, noe som fremstår som ganske så gammeldags i disse digitale tider.
I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Totalt sett sitter man altså igjen med et ganske så middelmådig kort, og utover flybonuspoeng på samtlige varekjøp og den inkluderte reise- og avbestillingsforsikringen med egenandel for leiebil, er det egenlig pent lite å hente her. Hovedgrunnen til dette er først og fremst at gebyrene er altfor stive, samt at man oppnår langt flere bonuspoeng med Premium-utgaven, og selv om sistnevnte vil koste deg 300 kroner mer i året, er det likevel en sum du raskt sparer inn i jakten på bonuspoeng.
Fordeler
- Flybonuspoeng ved varekjøp
- Inntil 60 dagers rentefri kreditt
- Reise- og avbestillingsforsikring med egenandel for leiebil inkludert
- ID-tyveriforsikring inkludert
Ulemper
- Ikke den beste rentesatsen
- Meget ugunstige gebyrsatser
- Ingen støtte for mobilbetaling
Rabatter og bonusordninger
- Flying Blue Miles: Med Flying Blue Classic kredittkort oppnår du 7 Flying Blue Miles per 100 kroner du handler for, og disse kan benyttes hos samtlige selskaper som er tilknyttet fordelsprogrammet Flying Blue. Disse bonuspoengene kan enten enten benyttes til å kjøpe flybilletter eller oppgradere en eksisterende reise i form av et sete med mer benplass eller et à la carte-festmåltid underveis
- Flight Park: 10 % rabatt på parkering ved Oslo Lufthavn Gardermoen og Stavanger Lufthavn Sola
Rente og gebyrer
Forsikringer
Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Flying Blue Classic-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.
Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.
Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 70 år.
Såfremt du har imøtekommet kravene til reiseforsikringen, har du også egenandelsdekning for leiebil inkludert. Denne er gyldig så lenge man leier bil fra et registrert bilutleiefirma og forholdet i sin helhet er betalt med ditt Flying Blue Classic-kort.
Forsikringen dekker egenandelen ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy med inntil 10 000 kroner per skadetilfelle.
Ved ID-tyveri er du forsikret for inntil 100 000 kroner per skadetilfelle, og dette er ment til å dekke kostnader knyttet til juridisk bistand og administrative kostnader. Samtidig har du også tilgang til telefonassistanse 24 timer i døgnet, slik at du umiddelbart kan begrense skadeomfanget.
Betingelser
I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:
- Du må ha fylt 18 år
- Du må være Flying Blue-medlem
- Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retningslinjene for utlån av usikret kreditt
- Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retningslinjene for utlån av usikret kreditt
Kontaktinformasjon
Brukererfaring med Flying Blue Classic kredittkort
Hva er din erfaring med Flying Blue Classic kredittkort?