Så mye betyr kredittkortets rente
Er det noe å spare på å bry seg om renten på kredittkort? Helt klart, ifølge vår undersøkelse.
Publisert: 23.06.2016
Bruker du kredittkort til å betale for uforutsette utgifter eller for å utsette betaling av familiens ferietur? Da er det vesentlig å velge kredittkortet med den laveste renten.
Slik er renten på de ulike kredittkortene
Vi har sammenlignet renten til flere vanlige og populære kredittkort: DNB MasterCard, SpareBank 1, Ikano Bank og Santander:
Santander Red Visa: Effektiv rente 17,1 % (nominell rente 14 %).
Ikano Visa: Effektiv rente 21,92 % (nominell rente 20,28 %).
SpareBank 1 MasterCard: Effektiv rente 25,37 % (nominell rente 21,62 %)*.
DNB MasterCard: Effektiv rente 29,55 % (nominell rente 20,98 %).
*Ifølge SpareBank 1 er prisen forskjellig i alle deres 16 banker. Vi har derfor tatt utgangspunkt i prislisten for SpareBank 1 Oslo Akershus.
Santander Red Visa og Ikano Bank Visa har lavest rente i sammenligningen. Kredittkortene til SpareBank 1 og DNB, to av Norges største banker, har derimot relativt høy rente. Lenger ned skal vi se på hva denne renten utgjør i kroner og øre.
Artikkelen fortsetter under vår anbefaling.
Siste artikler
- Lav rentesats
- Rabatter i over 200 nettbutikker
- Støtter Apple, Fitbit og Garmin Pay
- Opp til 9 mnd betalingsutsettelse på varekjøp over 2500 kr
- Reise- og avbestillingsforsikring inkl.
- Tanke-feil forsikring
Så mye sparer du på renten
For å sette hva renten betyr i perspektiv har vi sammenlignet de ulike aktørene vi nevnte tidligere i artikkelen, og hvor mye penger prosentpoengene utgjør. Ved bruk av 15 000 kroner over 12 måneder ser de respektive prisene slik ut:
Santander Red Visa 1323 kroner.
Ikano Visa 1672 kroner.
SpareBank 1 MasterCard – 1918 kroner.
DNB MasterCard 2210 kroner.
I eksempelet sparer du nesten 1000 kroner bare på grunn av renten!
Les også: Hva er rentefri kreditt med kredittkort?
Små banker, større fordeler
Det er kanskje overraskende at de største aktørene har såpass høy rente sammenlignet med de mindre bankene. Samtidig har kredittkort fra mindre aktører også gode fordelsprogram, rett og slett på grunn av at de må kjempe hardere om kundene. Som kunde kan du dra nytte av disse fordelene og samtidig vinke farvel til storbankenes høye rente.
Hva er forskjellen på effektiv og nominell rente?
Et annet spørsmål som reiser seg ved snakk om kredittkort er hva forskjellen på nominell og effektiv rente faktisk er. Den nominelle renten er enkelt forklart en prosentsats som forteller hva den årlige renten er på lånet.
Den effektive renten inkluderer gebyrer som termingebyr og etableringsgebyr, og regnes derfor som den reelle renten. Derfor er det den effektive renten man bør se på når det kommer til kredittkort, siden den forteller mer om hva lånet eller kreditten faktisk kommer til å koste deg.