Test av BMCard Visa kredittkort

Kreditt­grense
200 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 27,2 %. 40.000 o/12 mnd. Kostnad: 5465. Totalt: 45.465
Det sies at man ikke skal skue hunden på hårene, men noen ganger er det faktisk på sin plass. For med et navn som BMCard skulle man da vitterlig tro at man kunne oppnå store fordeler ved å handle hos Byggmakker, men det ser ikke ut til å være tilfelle her. Topper man i tillegg dette med ugunstige rente- og gebyrsatser, ja, da kommer man fort meget dårlig ut i en sammenligning.

Kortet ble tidligere utstedt av DNB, men er nå tatt over av den ærverdige institusjonen Santander Consumer Bank, som både er Spanias største og Europas nest største bank målt i markedsverdi. Selv om det ikke er så altfor mye positivt å spore her, finnes det i alle all noe. Den første av disse er den ganske så originale fullmaktordningen – som vi skal komme tilbake til litt senere – samt tilgangen på en rekke tilleggsforsikringer. Ikke all verden, men som sagt, i alle fall noe.

Santander Consumer Bank kan i alle fall skilte med en kredittfri periode på inntil 50 dager, samt en nominell rente på 22 % etter denne. På toppen av dette kan kortet også vise til en øvre kredittgrense på 200 000 kroner, som faktisk er blant de mer romslige der ute.

Fullmaktordning lar varehuset gjøre kjøpene for deg

En ting som derimot skiller seg ut med BMCard er muligheten til å utstede fullmakt til ditt foretrukne Byggmakker-varehus. I praksis innebærer dette at du gir varehuset tillatelse til å belaste kortet ditt ved kjøp og du kan selv avgjøre om du ønsker å hente varene for egen maskin eller få de levert. På denne måten kan du få dine varer ferdig tilpasset etter behov og levert fiks ferdig på døren.

I og med at kortet inkluderer gratis SMS-varsling på kjøp gjort med fullmakt over 500 kroner, anbefaler vi deg å ha denne aktivert slik at du er sikker på at ingen misbruker kredittkortet ditt.

Betalingsutsettelse ved kjøp av byggevarer

Med BMCard har du også muligheten til å velge mellom fire, seks og ni måneders betalingsutsettelse ved kjøp av varer hos Byggmakker, så lenge den totale summen lander et sted mellom 2500 og 75 000 kroner.

Dersom du velger å benytte deg av denne tjenesten er det også greit å merke seg at det vil tilkomme et engangsgebyr på henholdsvis 275 kroner ved fire måneders utsettelse, 349 kroner ved seks måneder og 425 kroner ved ni måneder.

I denne sammenheng bør du også være klar over at det vil påløpe renter på ditt utestående beløp etter den aktuelle perioden, og av den grunn anbefaler vi deg på det sterkeste å tilbakebetale det du skylder innen den angitte tiden løper ut.

Øvrige fordeler med BMCard

I og med at BMCard nå er blitt en del av Santander Consumer Bank, kan det endelig bys på en rekke forsikringer her. At ingen av disse er inkludert i kortet er selvfølgelig et lite minus, samtidig som man heller ikke skal kimse av at tilbudet i alle fall finnes.

BMCard kan nå by på hele fire forsikringer, og disse er henholdsvis ID-tyveriforsikring, advokatforsikring, helseforsikring og betalingsforsikring. Samtlige av disse kan du lese mer om litt lenger ned på siden.

Dette er dog ikke den eneste endringen som overgangen til Santader førte med seg. Nå har man nemlig også tilgang til fordelsprogrammet DealPass, som med tiden har blitt et ganske så vanlig skue i dagens kredittkortmarked. Med denne får man i alle fall inntil 30 prosent rabatt hos en rekke aktører innenfor et bredt spekter av kategorier.

BMCard: Det totale inntrykket

Nå skal det jo sies at man har tilgang på en rekke rabatter gjennom fordelsprogrammet DealPass her, men i og med at dette kortet først og fremst er myntet på Byggmakker-kunder, er det unektelig rart at det ikke finnes noen flere rabattordninger tilknyttet kjeden, men det gjør det jo som kjent ikke. Kortets eneste Byggmakker-relaterte fordeler er nemlig den tidligere nevnte fullmaktordningen, samt muligheten for betalingsutsettelse ved kjøp gjennom denne, noe som på ingen måter er med på å redde helhetsinntrykket. Ei heller hjelper deg særlig på at det tillegges et månedlig termingebyr, som langt på vei gjør at vinninga ofte går opp i spinninga.

Testen av BMCard Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-12

Vår vurdering (poengsum): 2/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

BMCard oppnår 28/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet kan hverken skilte med gode rente- eller gebyrvilkår, og da synker man ganske så raskt mot bunnen av skalaen.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 25/100 poeng. Selv om BMCard kan by enkelte rabatter gjennom fordelsportalen DealPass, er allikevel det største ankepunktet at man burde kunne forventet flere Byggmakker-relaterte godbiter. Ei heller bys det på noen inkluderte forsikringer, så det eneste som faktisk redder noe av inntrykket her er muligheten for kontaktløshet og smartbetaling.

Brukeropplevelse

Videre får BMCard 68/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. BMCard byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, samt at de er tilgjengelig på de fleste aktuelle plattformer. Utover dette bys det dog på svært lite ekstra utenom muligheten for kontaktløshet og smartbetaling.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får BMCard 20/100 poeng. Kortet kan i bunn og grunn utelukkende skilte med sin fullmaktsordning og muligheten for betalingsutsettelse, og selv om dette er vel og bra, er det ganske langt unna å redde det nokså dårlige helhetsinntrykket her.

Fordeler

 • Fullmaktsordning gjennom Byggmakker
 • Mulighet for betalingsutsettelse i inntil ni måneder
 • Støtte for Apple, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Ingen rabatt- eller bonusordninger, ikke engang hos Byggmaker
 • Ingen muligheter for forsikringer
 • Generelt lite å by på

Rabatter og bonusordninger

 • DealPass: Inntil 25 % rabatt på hundrevis av spisesteder, aktiviteter, hoteller og mer i hele Norge

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
Inntil 200 000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kortutsteder
Santander Consumer Bank
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utlandet
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utlandet
10 000 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
20 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
Ikke mulig
Bruk av posttjenester
Ikke mulig
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
20 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
Ikke mulig
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,83 %
Årlig nominell rente
22 %
Årlig effektiv rente
27,2 %
Øvrige gebyrer
Termingebyr
45 kr/mnd¹
4 mnd. betalings­utsettelse
275 kr
6 mnd. betalingsutsettelse
349 kr
9 mnd. betalingsutsettelse
425 kr
Overtrekksgebyr
75 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 199 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 27,2 %. 40.000 o/12 mnd. Kostnad: 5465. Totalt: 45.465
Kun ved rentebærende saldo over 1000 kroner

Forsikringer

Med BMCard sin ID-tyveriforsikring har du krav på inntil 15 timer juridisk rådgivning per år i saker der det ikke foreligger tvist, alternativt inntil én million kroner per forsikringstilfelle dersom det foreligger tvist. Forsikringen kan også hjelpe deg med å forebygge identitetstyveri, samt igangsette tiltak for å forhindre ytterligere misbruk.

Ved siden av dette har man også WebHELP inkludert i forsikringen og her har du krav på inntil 30 timer advokatbistand per sak, mens tvister dekkes med inntil 100 000 kroner per forsikringstilfelle.

Dersom du velger å tegne advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveriforsikring og WebHELP, som vil si at du ikke trenger å tegne denne ved siden av.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
HELP Forsikring
Pris
25 kr/mnd

Med BMCard sin advokatforsikring får du tilgang til 15 timer rådgivning fra advokat per år, samtidig som kostnader knyttet til juridisk bistand dekkes med inntil 2 millioner om saken må gjennom rettssystemet. Ved siden av dette vil du også få tilgang til juridiske avtaler og skjemaer utarbeidet av advokat og full dekning av egne og eventuelt idømte saksomkostninger. Egenandelen ligger for øvrig på 4000 kroner ved advokathjelp i tvistesaker.

Dersom du velger å tegne advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveriforsikring og WebHELP, som vil si at du ikke trenger å tegne denne ved siden av.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
HELP Forsikring
Pris
184 kr/mnd

Med helseforsikring kan du unngå helsekø og således få behandling raskere. Du får samtidig tilgang til medisinsk kompetanse og rådgivere 24 timer i døgnet via døgnåpen helsetelefon, samt online legetime i form av videosamtale gjennom Kry.

Du er garantert spesialistvurdering innen 10 virkedager og garantert behandling eller operasjon innen 20. Du får også dekket kostnader relatert til behandling, reise og opphold bestilt av Vertikal Helse etter konsultasjon hos fastlege eller allmennlege. Utover dette får man også inntil 10 behandlingstimer hos psykolog ved psykiske plager og inntil 12 timer psykologisk førstehjelp ved uforutsette hendelser som vold, ran, trafikkulykke eller dødsfall.

Du er også dekket ved opptrening etter operasjon – så lenge dette er foreskrevet av en behandlende legespesialist – samt at du kan motta tilbud «second opinion» av diagnose som allerede er stilt.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
Vertikal Helse
Pris
169 kr/mnd (0-18 år)
369 kr/mnd (18-75 år)

Betalingsforsikringen hos Santander Consumer Bank dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 65 år og være ansatt med arbeidstid på minst 16 timer/uke eller være selvstendig næringsdrivende. Ved siden av dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, og denne er enten det høyeste beløpet av den oppgitte summen eller 7 % prosent av månedlig utestående saldo, dog aldri lavere enn 300 kroner. Varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100%)
10 500 kr/mnd
4 mnd
90 dg
30 dg
Arbeids­uførhet (100%)
10 500 kr/mnd
4 mnd
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse¹
10 500 kr/mnd
60 dg
30 dg
5 dg
Kritisk sykdom
200 000 kr
30 dg
0 dg
Dødsfall
200 000 kr
0 dg
0 dg
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
CNP Santander Insurance Life DAC
Pris
1 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Santander Consumer Bank AS
Org. nummer
983 521 592
Besøksadresse
Strandveien 18, 1325 Lysaker
Postadresse
Postboks 177, 1325 Lysaker
Telefon
(+47) 21 08 30 00
Sperre kort
(+47) 21 08 30 00
E-post
post@ santander­kredittkort.no

Brukererfaring med BMCard Visa kredittkort

Hva er din erfaring med BMCard Visa kredittkort?