Test av Eika Business Visa kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 27,16 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1974. Totalt: 16.974
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke
Kredittkortet Eika Business Visa utstedes av en rekke lokalbanker omkring i landet, og bak kortet finner vi Eika Gruppen AS. Eika gikk tidligere under navnet Terra-Gruppen, og er i dag et finanskonsern bestående av en rekke selvstendige lokalbanker, Aktiv Eiendomsmegling og Eika Forsikring, Boligkreditt og Kredittbank.

Som navnet bærer preg av er kortet først og fremst myntet på forretningsmenn og -kvinner med hyppige utlegg på vegne av arbeidsplassen. Med Eika Business Visa kan man nemlig enkelt skille mellom jobbrelaterte og private transaksjoner, som skal gjøre det enklere for arbeidsplassen å holde oversikten over dine utlegg. Kortet gir deg også tilgang til en egen bilagsadministrasjon i nettbanken, og her kan man blant annet skrive reiseregninger og registrere momsrefusjon.

Utover dette har man også tilgang til et større fordelsprogram, flyplasslounger og forsikringer, for å nevne noe. Kortet har en rentefri periode på 45 dager, og en ganske så kurant effektiv rente på toppen av dette.

Kredittkort med bedrifts- og privatansvar

Eika Business Visa kommer i to forskjellige varianter, et med bedrifts- og et med privatansvar. Forskjellen mellom disse er at du med sistnevnte har ansvaret for transaksjoner og saldo selv.

Om du derimot har et Eika Business Visa med bedriftsansvar, er det bedriften du jobber for som eier kontoen, som vil si at det er de som ansvarlige for den utestående saldo. For å kunne få kort med bedriftsansvar, må bedriften du jobber i ha et kundeforhold til Eika.

En annen forskjell er renten på kortene. Kredittkort med privatansvar har en effektiv rente på 27,16 %, mens kredittkort med bedriftsansvar kan skilte med svimlende 39,63 prosent. Følgelig har kortet med bedriftsansvar en årspris per konto på 395 kroner, og en årspris per kort på 100 kroner. I denne sammenligningen har vi derfor vurdert kredittkortet med privatansvar, og det er dette kortet som er representert i prislisten nedenfor.

Fordeler med Eika Business Visa

Eika kan også skilte med fordeler gjennom fordelsportalen Eika Fordel, noe som også er gjeldende for kortet med bedriftsansvar. Fordelsprogrammet kan i tillegg til en rekke nyttige korttjenester, også skilte med ti prosent rabatt på leiebil og den beste tilgjengelige prisen på hoteller rundt om i verden gjennom ordningene Eika Leiebil og Eika Hoteller. Utover dette er de fleste av fordelene nokså sesongavhengige, og i det hele ganske så begrensede. Det er med andre ord penger å spare med dette kortet, selv om det finnes langt bedre alternativer til fordelskort på markedet.

Det som derimot er med på å redde inntrykket, er inkluderingen av Priority Pass. Med denne ordningen har du tilgang til over 900 flyplasslounger i over 120 land, og for deg som reiser mye gjennom jobb, er dette en riktig så praktisk og komfortabel tilleggstjeneste.

Gunstige forsikringer på kjøpet

Som en ekstra liten bonus har du også reise- og avbestillingsforsikring inkludert i ditt Eika Business Visa uten noen ekstra kostnad. Forsikringen er dessuten gyldig på alle reiser du foretar deg, så lenge du betaler minst halvparten av dine reisers totale transportkostnader med kredittkortet. Dersom reisen gjennomføres i forbindelse med jobb, får man i tillegg transportutgiftene registrert på kortet.

Ved siden av dette har man også en inkludert ID-tyveriforsikring, som er ment som et økonomisk sikkerhetsnett om du skulle være så uheldig å få din identitet stjålet. Denne type forsikringer dekker nemlig dine utgifter i forbindelse med juridiske utlegg, og i denne sammenhengen er du dekket for inntil 50 000 kroner per skadetilfelle.

Det eneste kravet for at denne skal være gyldig er at du har brukt kortet i løpet av de siste 45 dagene, eller at du til enhver tid har en rentebærende kreditt.

Testen av Eika Business Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Eika Business Visa oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har ikke den beste renten på markedet, men har til gjengjeld ganske så gode gebyrvilkår. Satt opp mot hverandre lander man derfor ganske så midt på treet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 55/100 poeng. Gjennom Eikas Fordelsprogram har Eika Business Visa en snever, men brukbar rabattordning, som både byr på periodevise og faste rabatter. Men det største plusset her er forsikringspakken, som både byr på en rekke tilleggsforsikringer og ikke minst inkluderingen av ID-tyveri- og reise- og avbestillingsforsikring. Tilgang til flyplasslounger er også et meget stort pluss.

Brukeropplevelse

Videre får Eika Business Visa 80/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Gjennom Eika byr kortet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet byr i tillegg på kontaktløs betaling og egen app-løsning, og det eneste å plukke på her er egentlig mangelen på valg av egen PIN-kode, selv om det er et pluss at man får tildelt samme PIN som man allerede har på debetkortet.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. Totalt sett scorer Eika Business Visa veldig høyt på vilkår og fordeler, i tillegg til at den disker opp med både forsikringer og tilgang til flyplasslounger. Sånn sett vil nok dette kortet først og fremst appellere til forretningsfolk. Derav navnet business.

Fordeler

 • Hendig for organisering av reiseregninger og momsrefusjon
 • Gebyrfri kontantuttak i minibank i utlandet
 • ID-tyveriforsikring inkludert
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Tilgang til Priority Pass og flyplasslounger
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Noe begrenset fordelsprogram
 • Høye gebyrer for kontantuttak
 • Krever et kundeforhold til Eika
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

Eika Business Visa byr på et lite utvalg rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Tilgang på de beste prisene fra de største reisenettsidene gjennom Eika Hoteller
 • Lave priser og 10 % ekstra rabatt på leiebiler gjennom Eika Leiebil
 • Rullerende rabattordning
 • Rabatterte priser på utvidet reise- og avbestillingsforsikring og egenandelsdekning for leiebil

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 100 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Eika Kredittbank
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/døgn og 30 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
39 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
75 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak av utenlandsk valuta i minibank
0 kr
Kontantuttak av norske kroner i minibank
39 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,83 %
Årlig nominell rente
23,46 %
Årlig effektiv rente
27,16 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
95 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
40 kr/mnd
Kopi av faktura
20 kr
SMS-varsling
3 kr/SMS
Regningsbetaling
50 kr¹
Overføring mellom kontoer
50 kr¹
Innfrielse kreditt andre kortselskaper f.o.m. 3. overføring fra samme konto innenfor 12 mnd
500 kr¹
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 27,16 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1974. Totalt: 16.974
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Eika Business Visa-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 21 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke og hjemtransport opphører i det man fyller 75 år, mens ulykke opphører i det man fyller 80. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods, reiseansvar og forsinkelse, mens behandlingsutgifter i Norge har en egenandel på 1000 kroner.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
20 000
40 000
Reisegods
15 000
40 000
Billetter og pass
5000
Kontanter og verdipapirer
3000
Sykkel og tilhenger
2000
Verdigjenstander
7500
Tannbehandling (ulykke)
5000
Tannbehandling (sykdom)
1000
Kost og losji
1500/døgn
15 000
Forsinket fremmøte
20 000
Forsinket avgang
2000
4000
Forsinket reisegods
2000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Avbrutt reise
15 000
Sykdom hos reiseledsager/reisefølge
20 000
Tilkallelse
30 000
Reiseansvar
3 000 000
Egenandelsdekning for leiebil
20 000
Ulykke invaliditet barn (0-21 år)
500 000
Ulykke invaliditet voksen (21-75 år)
200 000
Ulykke invaliditet voksen (75-80 år)
100 000
Dødsfall barn (0-21 år)
30 000
Dødsfall voksen (21-75 år)
200 000
Dødsfall voksen (75-80 år)
100 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Eika Forsikring

Som kunde hos Eika Kredittbank har du også egenandelsdekning for leiebil inkludert i din reise- og avbestillingsforsikring. For at polisen skal være gyldig må leiebilavtalen i sin helhet være betalt med ditt Eika Business Visa kredittkort hos et offentlig registrert bilutleiefirma, samt at den aktuelle leiebilen må ha en tilknyttet kaskoforsikring. Så lenge dette er på plass dekker den de første 14 dagene av leiebilforholdet.

Forsikringen dekker i alle fall egenandelen med inntil 20 000 kroner per skadetilfelle med et øvre tak på 40 000 kroner per år ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy. Samtidig er det også verdt å merke seg at det maksimalt gis erstatning for to skader per kortholder per år på biler med en verdi under 700 000 kroner i Norden eller 500 000 kroner i utlandet, og på biler som er eldre enn 20 år.

Avtaletype
Inkludert i reise- og avbestillingsforsikringen
Forsikrings­selskap
Eika Forsikring

Eika Business Visa sin ID-tyveriforsikring dekker juridiske kostnader på inntil 50 000 kroner dersom din identitet blir misbrukt. Eika Kredittbank vil også bistå med hjelp for å sammen med deg bestemme hvilke grep som skal tas for å forhindre identitetsmisbruk dersom sensitive opplysninger har blitt stjålet fra deg.

For at forsikringen skal være gyldig, må du ha brukt kortet de siste 45 dagene. Eventuelt må du ha et utestående, rentebærende beløp på kortet ditt. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelen ligger på 4000 kroner.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Eika Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 50 000 kroner
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Eika Kredittbank AS
Org. nummer
989 997 254
Besøksadresse
Parkveien 61, 0254 Oslo
Postadresse
Postboks 2349 Solli, 0201 Oslo
Telefon
(+47) 915 03 850
Sperre kort
(+47) 915 03 850
E-post
post@ eika.no

Brukererfaring med Eika Business Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Eika Business Visa kredittkort?