Test av Danske Bank Platinum Mastercard kredittkort

Danske Bank Platinum Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Solid forsikringspakke
• Priority Pass inkl.
• Concierge Service inkl.

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 200 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 900 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 23,12 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1759. Totalt: 16.759

Danske Bank er per dags dato Danmarks ubestridt største bank- og finanskonsern, og utover selve bankvirksomheten har de også Realkredit Danmark og Danica Pension under sine vinger. Den norske virksomheten av Danske Bank gikk på sin side under navnet Fokus Bank helt frem til 2012, og er i dag den tredje største banken i det norske markedet.

I Danske Bank blir i alle fall kort, konto og nettbank samlet i ulike kundeprogram, og ikke overraskende er Platinum den mest eksklusive av de tre alternativene, hvorav de andre alternativene er Basis og Gold. I praksis innebærer dette at man ikke betaler for selve kredittkortet i seg selv, men snarere for selve kundeprogrammet man er tilknyttet. En ganske så uvanlig praksis på det norske kredittkortmarkedet med andre ord.

Kundeprogrammet for Danske Bank Platinum Mastercard koster drøye 75 kroner i måneden, og kan skilte med en nominell rentesats på 19,44 % og en effektiv rente på 23,12 %. Den øvre kredittgrensen ligger forøvrig på 200 000 kroner.

Omfattende forsikringspakke gjennom Danske Bank

Banken velger selv å omtale dette som et kort til hverdag og reise, men for å kunne oppfylle sistnevnte bør man så absolutt slenge reise- og avbestillingsforsikring med i potten, og slik er også tilfellet her. Denne er dessuten gjeldende til enhver tid, så lenge du betaler minst halvparten av reisens totale transportkostnader med ditt Danske Bank Platinum Mastercard.

Utover de sedvanlige postene – slik som avbestilling, forsinkelse, sykdom og ulykke – kan kortet også skilte med den langt gjevere egenandelsdekningen ved leiebil, samt den noe mer spesifikke hole-in-one-forsikringen, som dekker den påfølgende feiringen om du skulle klare å notere deg for en hole-in-one i løpet av din reise. Kort og godt alt man burde forvente seg av en solid reiseforsikring, og mer til.

På toppen av dette blir man også knyttet til programmet Danske Bank Assistanse, som er en samlebetegnelse for en rekke tjenester som er inkludert i ditt Danske Bank Platinum Mastercard. Her får man blant annet tilgang til tjenesten «Din Concierge», hjelp ved ID-tyveri, hjelp med sletting av uønsket innhold på nettet, sperring av kort og mobil og sikring av nøkler og bagasje.

Eksklusive fordeler med Danske Bank Platinum Mastercard

Med et navn som platinum bør man naturlig nok bringe noen eksklusiviteter til bordet – som
seg hør og bør. Danske Bank Platinum Mastercard kan først og fremst by på den høythengende Priority Pass, som er en ordning som gir deg tilgang til mer enn 1200 flyplasslounger fordelt over 130 land verden over. Passet gir deg muligheten til å få et lite pusterom i hverdagen, og kan således være et yndet gode om man stadig er på reisefot.

Dersom du ønsker å besøke OSL Lounge på Gardemoen eller North Sea Lounge i Stavanger, trenger du kun å benytte deg av ditt Danske Bank Platinum Mastercard, men utover dette må du passe på å ha med ditt Priority Pass om du ønsker å benytte deg av fasilitetene.

Den andre gjeve fordelen er den tidligere nevnte «Din Concierge», som i korte trekk kan hjelpe deg med å blant annet booke billetter til arrangementer og hotellrom og komme med konkrete anbefalinger til stedet du har planer om å reise til. Rett og slett en uvurderlig tjeneste om du er travelt opptatt, og ønsker ting ordnet for deg på forhånd.

Rabatter gjennom Danske Bank

Rabatter og fordeler kan ofte være det som skiller de virkelige gode fra de mindre gode kredittkortene på markedet, og de er således en viktig faktor i vår sammenligning. Med Danske Bank Platinum Mastercard er det vanskelig å komme utenom at fordelene går rabattene en høy gang. Nå skal det sies at det bys på enkelt rabatter her, men disse er langt fra de gjeveste på markedet.

Uansett. Kredittkortet kan i alle fall by på visse rabatter gjennom fordelsportalen DealPass, som gir deg opptil 25 prosent rabatt hos over 300 spisesteder og på hundrevis av butikker, hoteller, aktiviteter og kulturopplevelser. Denne ordningen er absolutt et pluss, men er etter vårt skjønn noe snever. Foruten om dette får du også ti prosent rabatt hos leiebilselskapet Hertz, så lenge du passer på å oppgi CDP-nummer 748818.

Med tanke på at man har egenandelsdekning ved leiebil inkludert i kortet, kan sistnevnte i minste være ganske så fordelaktig om man er av typen som leier bil titt og ofte.

Danske Bank Platinum Mastercard: Konklusjon og oppsummering

Totalt sett kommer Danske Bank Platinum Mastercard ganske så gunstig ut på flere punkter, godt hjulpet av den solide forsikringspakken og de mer eksklusive fordelene. På den negative siden er det vanskelig å komme utenom at dette kortet er ganske så dyrt i drift, og især grunnet de stive uttaksgebyrene og det noe høye årsgebyret.

På samme tid finnes det langt dyrere kort der ute i det samme segmentet, og så lenge fordelene langt overgår ulempene, sitter man fort igjen med et ganske så kurant reisekort.

Testen av Danske Bank Platinum Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-08-05
Vår vurdering (poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Danske Bank Platinum Mastercard oppnår 34/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Dersom man ønsker å komme godt ut i denne kategorien lønner det seg sjeldent å insistere på et årsgebyr, og lemper man i tillegg på flere ugunstige gebyrer, sier det seg selv at man neppe kommer ut med de beste skussmålene. Nå skal det unektelig sies at rentesatsen er noe bedre, men det hjelper dessverre ikke så altfor mye på det totale inntrykket.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 75/100 poeng. Danske Bank Platinum Mastercard kan i bunn og grunn skilte med ett eneste rent fordelsprogram, og selv om DealPass unektelig har noen gode tilbud, er den likevel langt fra det beste på markedet. Men det er heller ikke her kortet skinner. Foruten om rabatt på leiebil, bys det nemlig også på Priority Pass og Concierge Service og begge disse henger riktig så høyt blant de aktivt reisende.

Brukeropplevelse

Videre får Danske Bank Platinum Mastercard 90/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er egentlig det meste at det man man forventer av en moderne banktjeneste på plass. Det bys blant annet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, rask responstid på henvendelser, kontaktløs betaling og en intuitiv og oversiktlig app. Det eneste aberet her er faktisk at man ikke kan velge sin egen PIN-kode, men den er i alle fall den samme som på ditt debetkort, og det hjelper i alle fall noe på inntrykket.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. Alt i alt kommer Danske Bank Platinum Mastercard riktig så godt ut på de aller fleste punkter her, med det hederlige unntaket av renter og gebyret. Dette tilsier så klart at kortet er noe dyrt i bruk, men det veies det til gjengjeld så til de gangs opp for gjennom inkludering av Priority Pass og den omfattende forsikringen.

Fordeler med Danske Bank Platinum Mastercard kredittkort

 • Meget solid reise- og avbestillingsforsikring med både ID-tyveri-, hole-in-one- og egenandelsforsikring på leiebil inkludert
 • Priority Pass inkludert i kundeforholdet
 • Concierge Service inkludert i kundeforholdet
 • Meget kurant bonusprogram
 • Støtte for Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Skyhøye gebyrer ved uttak av kontanter
 • Generelt ukurante gebyrsatser

Rabatter og bonusordninger

Nå er nok ikke rabattprogrammet kortet aller fremste salgsargument, men Danske Bank Platinum Mastercard kan i alle skilte med inntil 25 % rabatt på hundrevis av spisesteder, butikker, nettbutikker, kulturarrangementer, aktiviteter og ferier gjennom fordelsportalen DealPass, samt 10 % på leiebil gjennom Hertz.

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
900 kr¹
Kredittramme
5000 – 200.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10.000 kr/uttak og 20.000 kr/døgn
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 2 % av sum²
Kontantuttak over skranke
40 kr + 2 % av sum²
Bruk av posttjenester
40 kr + 2 % av sum²
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 2 % av sum²
Kontantuttak over skranke
40 kr + 2 % av sum²
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,62 %
Årlig nominell rente
19,44 %
Årlig effektiv rente
23,12 %
Øvrige gebyrer
Familiekort
0 kr
Nødkontanter
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Flyplasslounger
190 kr/besøkende
Overtrekksgebyr
100 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 23,12 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1759. Totalt: 16.759
Kundeprogrammet Platinum koster 75 kr/mnd, hvor kortet da er inkludert i prisen
Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Med Danske Bank Platinum Mastercard har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, og denne er gjeldende så lenge du betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med kredittkortet. Ytterligere kreves det at reisen startes og avsluttes i Norden, samt at det for innenlandsreiser stilles krav om minimum én overnatting eller at man har reist med fly. På toppen av dette må man også være medlem av Norsk folketrygd eller tilsvarende ordning i Norden, samt at man må ha en folkeregistrert adresse innen Norden.

Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand (være seg ektefelle, samboer, barn og nærmeste familie) eller inntil tre medreisende, og dekker da:

Reisegods
Inntil 50 000 kroner per skadetilfelle med et øvre tak på 15 000 kroner per verdigjenstand eller inntil 25 000 kroner om gjenstanden er kjøpt i løpet av utenlandsreisen
Forsinket reisegods
Dersom reisegods blir forsinket med mer enn to timer dekkes inntil 2500 kroner per person og inntil 8000 per skadetilfelle, mens disse satsene økes til henholdsvis 7500 kroner per person og 20 000 per skadetilfelle ved forsinkelse over seks timer. Det er samtidig verdt å merke seg at denne posten også har et øvre tak på 20 000 kroner per kalenderår
Forsinkelse av reisearrangørs transportmiddel
Inntil 2000 kroner per person og inntil 4000 kroner per reisefølge
Forsinket fremmøte
Inntil 50 000 kroner per skadetilfelle
Reisesyke og hjemtransport
Inntil 7 500 000 kroner
Reiseansvar
Inntil 4 500 000 kroner
Evakuering
Inntil 150 000 kroner per person og inntil 300 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Inntil 1 000 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens ulykker som leder til død har en dekningsgrad på inntil 1 000 000 kroner for person over fylte 25 år og inntil 1G for personer under 25 år
Avbestilling
Inntil 50 000 kroner per skadetilfelle
Identitetstyveri
Inntil 175 000 kroner per bekreftede skadetilfelle
Hole-in-one
Om du skulle være så heldig å slå en hole-in-one dekkes kostnadene som går med til å betale et glass med noe forfriskende til hver av medspillerne som fikk med seg slaget. Forsikringen har et øvre tak på 15 000 kroner, og forutsetter at utgiftene må påløpes i golfbanens klubblokaler på samme dato som slaget fant sted og at banen det spilles på er godkjent av landets offisielle golfforbund
Egenandelsdekning ved leiebil
For at egenandelsforsikringen for leiebil skal være gjeldende må leieforholdet i sin helhet ha blitt betalt med kredittkortet, men så lenge dette er på plass dekker den egenandelen med inntil 20 000 kroner per skadetilfelle og 40 000 kroner totalt per kalenderår. Samtidig er det også verdt å merke seg at forsikringen kun gjelder kaskoskade og tyveri

Det er samtidig verdt å merke seg at forsikringen har visse begrensninger. Både avbestilling, ulykke, reisesyke og hjemtransport gjelder for eksempel ikke for personer over fylte 75 år, samtidig som ulykke også vil gi redusert erstatning etter fylte 67 år.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Danske Bank Assistanse er i korte trekk en samlebetegnelse for en rekke tjenester som er inkludert i ditt Danske Bank Platinum Mastercard. Disse inkluderer blant annet:

 • Din Concierge: Med denne tjenesten kan du få tips og råd om hva som rører seg i den aktuelle byen du skal besøke gjennom deres brede nettverk av partnere innen hotell, restaurant og uteliv, samt at du om ønskelig også kan be dem gjennomføre en bestilling på dine vegne om noen av tipsene faller i smak
 • Hjelp ved ID-tyveri: Denne tjenesten er tilgjengelig til alle døgnets timer, og hjelper deg med å forebygge, oppdage og begrense de økonomiske konsekvensene av et ID-tyveri
 • Nettsletting: Hjelp med sletting av uønsket innhold på nettet
 • Sperring av kort og mobil: Dersom du mister eller får dine mobiltelefoner eller bankkort frastjålet, trenger du kun å ta kontakt med kundeservice for å få disse sperret. Dersom du mister tilgangen på kortene dine under ferien, vil Danske Bank også være behjelpelig med nødkontanter
 • Sikre nøkler og bagasje: Med bagasje- og nøkkelservice vil du få tilsendt både bagasjemerker og nøkkelringer, som er med på å øke muligheten for å få disse tilbake om de skulle komme på avveie

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Danske Bank NUF
Org. nummer
977 074 010
Kreditt­giver
Danske Bank NUF
Org. nummer
977 074 010
Besøks­­adresse
Søndre gate 15, 7011 Trondheim
Post­­adresse
Postboks 4700 Torgarden, 7466 Trondheim
Telefon
(+47) 987 08 540
Sperre kort
(+47) 987 08 540
E-post
08540@danskebank.no

Hva er din erfaring med Danske Bank Platinum Mastercard kredittkort?