Test av Danske Bank Platinum Mastercard kredittkort

Kreditt­grense
200 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
900 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 25,53 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1929. Totalt: 16.929
Danske Bank er per dags dato Danmarks ubestridt største bank- og finanskonsern, og utover selve bankvirksomheten har de også Realkredit Danmark og Danica Pension under sine vinger. Den norske virksomheten av Danske Bank gikk på sin side under navnet Fokus Bank helt frem til 2012, og er i dag den tredje største banken på det norske markedet.

I Danske Bank blir i alle fall kort, konto og nettbank samlet i ulike kundeprogram, og ikke overraskende er Platinum den mest eksklusive av de tre alternativene, hvorav de andre er Danske Bank Gold Mastercard og Danske Bank Basis Mastercard. I praksis innebærer dette at man ikke betaler noe for selve kredittkortet, men snarere for kundeprogrammet man er tilknyttet. En ganske så uvanlig praksis i dagens kredittkortmarked.

Danske Bank Platinum Mastercard sitt kundeprogram vil koste deg drøye 75 kroner i måneden, mens kortet kan skilte med en nominell rentesats på 21,40 % og en øvre kredittgrense på 200 000 kroner.

Omfattende forsikringspakke

Banken velger selv å omtale Danske Bank Platinum Mastercard som et hverdags- og reisekort, men for å kunne oppfylle sistnevnte bør man så absolutt slenge reise- og avbestillingsforsikring i potten, noe som også er tilfellet her. Denne er dessuten gjeldende til enhver tid, så lenge du betaler minst halvparten av dine reisers totale transportkostnader med ditt Danske Bank Platinum Mastercard.

Utover de sedvanlige postene – slik som avbestilling, forsinkelse, sykdom og ulykke – kan kortet også skilte med den langt gjevere egenandelsdekningen ved leiebil, samt den noe mer spesifikke hole-in-one-forsikringen, som dekker den påfølgende feiringen om du skulle klare å notere deg for en hole-in-one i løpet av ferien. Kort og godt alt man burde forvente seg av en solid reiseforsikring, og desto mer til.

På toppen av dette blir man også knyttet til programmet Danske Bank Assistanse, som er en samlebetegnelse for en rekke tjenester som er inkludert i ditt Danske Bank Platinum Mastercard. Her får man blant annet tilgang til tjenesten «Din Concierge», hjelp ved ID-tyveri, hjelp med sletting av uønsket innhold på nettet, sperring av kort og mobil og sikring av nøkler og bagasje.

Eksklusive fordeler med Danske Bank Platinum Mastercard

Når man velger å ha med platinum i navnet stilles det nesten krav til å kunne bringe noen eksklusiviteter til bordet. I det henseendet kan Danske Bank Platinum Mastercard blant annet by på den ettertraktede Priority Pass, som er en ordning som gir deg tilgang til mer enn 1200 flyplasslounger fordelt over 130 land verden over. Med denne kan man altså få et lite pusterom i hverdagen, og er således et yndet gode om man stadig er på reisefot.

Dersom du ønsker å besøke OSL Lounge på Gardemoen eller North Sea Lounge i Stavanger, trenger du kun å benytte deg av ditt Danske Bank Platinum Mastercard, men utover dette må du alltid passe på å ha med ditt Priority Pass om du ønsker å benytte deg av fasilitetene.

Den andre gjeve fordelen er den tidligere nevnte «Din Concierge», som i korte trekk kan hjelpe deg med å blant annet booke billetter til arrangementer og hotellrom og komme med konkrete anbefalinger til stedet du har planer om å reise til. Rett og slett en uvurderlig tjeneste om du er travelt opptatt og ønsker at samtlige fasiliteter er ordnet på forhånd.

Rabatter gjennom Danske Bank

Rabatter og fordeler kan ofte være det som skiller de gode fra de mindre gode kredittkortene der ute, og de er således en viktig faktor i vår sammenligning. Med Danske Bank Platinum Mastercard er det vanskelig å komme utenom at fordelene går rabattene en høy gang. Nå skal det sies at det bys på enkelt rabatter her, men disse er langt fra de gjeveste på markedet.

Med Danske Bank Platinum Mastercard får man utelukkende ti prosent rabatt hos leiebilselskapet Hertz, men med tanke på at man allerede har egenandelsdekning ved leiebil inkludert i kortet, kan dette raskt vise seg å være en ganske så fordelaktig ordning om man er av typen som leier bil titt og ofte.

Danske Bank Platinum Mastercard: Et kort for den kresne

Totalt sett kommer Danske Bank Platinum Mastercard riktig så gunstig ut på flere punkter, godt hjulpet av den solide forsikringspakken og de mer eksklusive fordelene. På den negative siden er det vanskelig å komme utenom at dette kortet er ganske så dyrt i drift, særlig grunnet årsgebyret og de stive uttaksgebyrene. På samme tid finnes det langt dyrere kort der ute i det samme segmentet, og så lenge fordelene langt overgår ulempene, sitter man fort igjen med et ganske så kurant reisekort.

Testen av Danske Bank Platinum Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Danske Bank Platinum Mastercard oppnår 34/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Dersom man ønsker å komme godt ut i denne kategorien lønner det seg sjeldent å insistere på et årsgebyr, og lemper man i tillegg på flere ugunstige gebyrer, sier det seg selv at man neppe kommer ut med de beste skussmålene. Nå skal det unektelig sies at rentesatsen er noe bedre, men det hjelper dessverre ikke så altfor mye på det totale inntrykket.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 73/100 poeng. Danske Bank Platinum Mastercard kan kun vise til ti prosent rabatt på leiebil hos Hertz, men nå er det heller ikke her kortet skinner klarest. Foruten om rabatt på leiebil, bys det nemlig også på Priority Pass og Concierge Service og begge disse henger riktig så høyt blant de aktivt reisende.

Brukeropplevelse

Videre får Danske Bank Platinum Mastercard 90/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er egentlig det meste at det man man forventer av en moderne banktjeneste på plass. Det bys blant annet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, rask responstid på henvendelser, kontaktløs betaling og en intuitiv og oversiktlig app. Det eneste aberet her er faktisk at man ikke kan velge sin egen PIN-kode, men den er i alle fall den samme som på ditt debetkort, og det hjelper i alle fall noe på inntrykket.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. Alt i alt kommer Danske Bank Platinum Mastercard riktig så godt ut på de aller fleste punkter her, med det hederlige unntaket av renter og gebyret. Dette tilsier så klart at kortet er noe dyrt i bruk, men det veies det til gjengjeld så til de gangs opp for gjennom inkludering av Priority Pass og den omfattende forsikringen.

Fordeler

 • Meget solid reise- og avbestillingsforsikring med både ID-tyveri-, hole-in-one- og egenandelsforsikring på leiebil inkludert
 • Priority Pass inkludert i kundeforholdet
 • Concierge Service inkludert i kundeforholdet
 • Støtte for Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Skyhøye gebyrer ved uttak av kontanter
 • Slunkent fordelsprogram
 • Generelt ukurante gebyrsatser

Rabatter og bonusordninger

 • Hertz leiebil: 10 % på leiebil i store deler av verden

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
900 kr¹
Kredittramme
5000 – 200 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Danske Bank
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/uttak og 20 000 kr/døgn
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 2 % av sum²
Kontantuttak over skranke
40 kr + 2 % av sum²
Bruk av posttjenester
40 kr + 2 % av sum²
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 2 % av sum²
Kontantuttak over skranke
40 kr + 2 % av sum²
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,78 %
Årlig nominell rente
21,40 %
Årlig effektiv rente
25,53 %
Øvrige gebyrer
Familiekort
0 kr
Nødkontanter
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Flyplasslounger
190 kr/besøkende
Overtrekksgebyr
100 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 25,53 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1929. Totalt: 16.929
Kundeprogrammet Platinum koster 75 kr/mnd, hvor kortet da er inkludert i prisen
Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Danske Bank Platinum Mastercard. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 25 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 75 år. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 1000 kroner for postene reisegods, verdigjenstander, reisesyke, hjemtransport og avbestilling.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
50 000
Reisegods
50 000
Verdigjenstander
15 000
Utvidet reisegodsforsikring for ting kjøpt på reise i utlandet
25 000
Forsinket reisegods over 2 timer
2500
8000
Forsinket reisegods over 6 timer
7500
20 000
Forsinkelse av reisearrangørens transportmiddel
2000
4000
Forsinket fremmøte
50 000
Reisesyke og hjemtrasport
7 500 000
Evakuering
150 000
300 000
Reiseavbrudd
15 000
Reiseansvar
4 500 000
Remplassering
25 000
Hole-in-one
15 000
Identitetstyveri
175 000
Egenandelsdekning for leiebil (CDW)
20 000
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-67 år)
1 000 000
Ulykke invaliditet voksen (67-75 år)
100 000
Dødsfall barn (0-25 år)
1 G
Dødsfall voksen (25-67 år)
1 000 000
Dødsfall voksen (67-75 år)
100 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring

Såfremt du har imøtekommet kravene til reiseforsikringen, har du også egenandelsdekning for leiebil inkludert. Denne er gyldig så lenge man leier bil fra et registrert bilutleiefirma og forholdet i sin helhet er betalt med ditt Danske Bank Platinum Mastercard-kort.

Forsikringen dekker egenandelen ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy med inntil 20 000 kroner per skadetilfelle og 40 000 kroner per kalenderår.

Avtaletype
Inkludert i reiseforsikringen
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring

Danske Bank Assistanse er i korte trekk en samlebetegnelse for en rekke tjenester som er inkludert i ditt Danske Bank Platinum Mastercard. Disse inkluderer blant annet:

 • Din Concierge: Med denne tjenesten kan du få tips og råd om hva som rører seg i den aktuelle byen du skal besøke gjennom deres brede nettverk av partnere innen hotell, restaurant og uteliv, samt at du om ønskelig også kan be dem gjennomføre en bestilling på dine vegne om noen av tipsene faller i smak
 • Hjelp ved ID-tyveri: Denne tjenesten er tilgjengelig til alle døgnets timer, og hjelper deg med å forebygge, oppdage og begrense de økonomiske konsekvensene av et ID-tyveri
 • Nettsletting: Hjelp med sletting av uønsket innhold på nettet
 • Sperring av kort og mobil: Dersom du mister eller får dine mobiltelefoner eller bankkort frastjålet, trenger du kun å ta kontakt med kundeservice for å få disse sperret. Dersom du mister tilgangen på kortene dine under ferien, vil Danske Bank også være behjelpelig med nødkontanter
 • Sikre nøkler og bagasje: Med bagasje- og nøkkelservice vil du få tilsendt både bagasjemerker og nøkkelringer, som er med på å øke muligheten for å få disse tilbake om de skulle komme på avveie
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Danske Bank
Org. nummer
977 074 010
Besøksadresse
Søndre gate 15, 7011 Trondheim
Postadresse
Postboks 4700 Torgarden, 7466 Trondheim
Telefon
(+47) 987 08 540
Sperre kort
(+47) 987 08 540
E-post
08540@ danskebank.no

Brukererfaring med Danske Bank Platinum Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Danske Bank Platinum Mastercard kredittkort?