Test av DNB Hvitt Mastercard kredittkort

DNB Hvitt Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Rabatter
• Drivstoff
• Hverdagsbruk

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: Fastsettes individuelt

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 20,27 %. 5000 o/12 mnd. Kostnad: 518. Totalt: 5518

DNB Hvitt Mastercard er en del av DNB sin Ung-pakke, som i korte trekk er et fordelsprogram for kunder mellom 18 og 33 år. Foruten om at DNB Hvitt Mastercard kommer helt uten årsavgift, kan DNB Ung også by på økonomisk rådgivning, boliglån for unge, tilbud på innbo- og reiseforsikring, gode betingelser på billån for unge, samt fordeler og rabatter gjennom bankens samarbeidspartnere. På toppen av dette er kortet laget av 75 prosent resirkulert rPVC-plast, som gjør det til det første av sitt slag her til lands.

I likhet med hovedkortet kan også ungdomskortet skilte med en rekke faste og periodiske rabatter, i tillegg til at man også har muligheten til å oppgradere kortet, slik at man kan samle EuroBonus-poeng på toppen av det hele. Slenger man i tillegg på muligheten for gebyrfrie uttak i utlandet, så sitter man raskt igjen med et kort på høyden med de aller gjeveste der ute.

Utover dette kan kortet skilte på en nominell rente på 18,6 % og en effektiv rente på 20,27 %, mens den øvre kredittgrensen er på Fastsettes individuelt kroner.

Rabatter med DNB Hvitt Mastercard

Som nevnt innledningsvis, kan DNB Hvitt Mastercard skilte med faste rabatter hos nærmere åtti ulike forhandlere. Disse ligger på mellom 10 og 30 prosent, og gjelder enten i fysiske butikker i bestemte byer eller i deres respektive nettbutikker – i enkelte tilfeller har du også tilgang til rabatten både på nett og i butikk. Blant de faste forhandlerne finner man blant annet Devold, Lampehuset og Gullfunn.

Ved siden av dette, klinker DNB Hvitt Mastercard også til med rabatt på både drivstoff og lading. For drivstoff ligger denne rabatten på 3 % rabatt hos samtlige bensinstasjoner i både inn- og utland, i tillegg til at man også får rabatt på alt man handler hos stasjonene. Hver gang du lader får du derimot hele 6 % rabatt, men det finnes dessverre en liten hake ved begge – nemlig at de har en øvre grense på 50 000 kroner for drivstoff og 25 000 kroner for lading.

Ytterligere rabatter med DNB Supertilbud

Faste rabatter er naturligvis vel og bra, men nå er det først og fremst den periodiske biten – bedre kjent som Supertilbud – som gjør DNB Hvitt Mastercard til et av markedets aller beste fordelskort. Grunnen til dette er at Supertilbud flere ganger i året gir DNB-kunder ytterligere rabatter hos utvalgte butikkjeder. Om du planlegger innkjøpene dine nøye, kan du spare betydelige summer på å følge med på når DNB lanserer sine aktuelle Supertilbud.

Eksempler på tidligere rabatter er blant annet 25 % rabatt hos Power, Skeidar og Kitch’n for å nevne noen. Om du uansett har tenkt deg en tur innom en av disse kjedene kan disse avslagene være svært gunstig for deg som kunde.

Reise- og avbestillingsforsikring inkludert

DNB Hvitt Mastercard har også reise- og avbestillingsforsikring inkludert i korte, så lenge minst halvparten av reisens totale transportkostnader er betalt med kredittkortet, være seg enten fly- eller togbilletter eller drivstoffutgifter knyttet til bruk av bil.

Forsikringen leveres av DNB Forsikring, og dekker poster som forsinket bagasje, erstatningsreise, reisesyke, hjemtransport, reiseulykke og lignende.

DNB Hvitt Mastercard: Mulighet til å tjene EuroBonus-poeng raskere

Ikke overraskende er SAS EuroBonus, flyselskapet SAS sitt offisielle fordelsprogram. Her kan man erverve seg bonuspoeng og tjene opp nok til gratis flyreiser med hele Star Alliance-flåten. Så om du er glad i å reise gjelder det å ha et kredittkort med EuroBonus-muligheter, for da har du virkelig muligheten til å spe på poengsaldoen over hele fjøla.

Med DNB Hvitt Mastercard mottar man 3000 poeng i velkomstgave, samt 10 poeng per per 100 brukte krone i norsk valuta og 15 poeng per 100 brukte krone i utenlandsk valuta. Det er samtidig verdt å merke seg at denne tjenesten ikke er inkludert i kortet, men kommer til en pris på 49 kroner per måned. Fordelen med denne ordningen, som de har valgt å kalle Mastercard Upgrade, er at tjenesten også inkluderer kjøpsforsikring, prisbeskyttelse og egenandelsforsikring for leiebil. Slik sett kan den fort vise seg å være en gunstig tjeneste om du er av typen som reiser og handler mye.

Testen av DNB Hvitt Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-08-05
Vår vurdering (poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

DNB Hvitt Mastercard oppnår 76/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har blant de aller gunstigste gebyrvilkårene på markedet, og selv om det samme ikke kan sies om renten, står det totale inntrykket allikevel til en mer enn godkjent karakter.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 74/100 poeng. DNB Hvitt Mastercard har et lite, men godt fordelsprogram, og kan by på både periodevise og faste rabatter. Kortet kan i tillegg skilte med 3 % rabatt på drivstoff, og selv om den har visse begrensninger på dette punktet, kommer det allikevel godt med i det lange løp. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestilling.

Brukeropplevelse

Videre får DNB Hvitt Mastercard 83/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. DNB byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Videre får den også pluss for å ha implementert kontaktløs betaling, og lansert en flunkende ny app med støtte for alle kort; noe som har vært en etterlengtet oppdatering. Det eneste kortet får påpekning for er strengt tatt mangelen på valg av egen PIN-kode, men utover dette gjør den det jevnt over meget godt.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. DNB Hvitt Mastercard gjør det kort og godt meget sterkt, for ikke å si fantastisk, i vår sammenligning. Kortet kan både skilte med fantastiske rabatter, gode forsikringer og muligheten til opptjening av EuroBonus-poeng. Det eneste negative her er egentlig at sistnevnte kommer med en pris på 49 kroner i måneden, i tillegg til at kortet kun er tilgjengelig for de mellom 18 og 33 år. Utover dette er det pent lite negativt å si.

Fordeler med DNB Hvitt Mastercard kredittkort

 • Gebyrfrie uttak av kontanter
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Solide rabattordninger, især i form av Supertilbud og drivstoffrabatt
 • Muligheter for oppsparing av EuroBonus-poeng gjennom Mastercard Upgrade (49 kr/mnd)
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Kun tilgjengelig for de mellom 18 og 33 år
 • Renten løper fra første stund ved uttak av kontanter
 • Drivstoffrabatten gjelder kun opptil 50.000 kroner per kalenderår

Rabatter og bonusordninger

DNB er viden kjent for sine meget gunstige rabattordninger, og med DNB Hvitt Mastercard har du både tilgang til en rekke faste og periodiske tilbud. De faste rabattene gir 10 til 30 % avslag hos en rekke aktører – også på allerede nedsatte varer – mens den høythengende Supertilbud – som kommer ut rundt ti ganger i året – gir rabatt på rundt 20-30 prosent hos kjente butikkjeder som Power, Skeidar, Lampehuset, Clas Ohlson med flere.

Nedenfor har vi også listet opp noen av de aktuelle rabattene.

Faste rabatter:

 • 3 % rabatt på drivstoff og kjøp på bensinstasjon (maksimal rabatt på drivstoff er opptil 50 000 kroner per kalenderår, som tilsvarer en årlig besparelse på ca. 1500 kroner)
 • 6 % rabatt på lading av elbil (maksimal rabatt på lading er opptil 25 000 kroner per kalenderår)
 • 10 % rabatt hos Devold
 • 10 % rabatt hos David Andersen
 • 10 % rabatt hos Interflora
 • 10 % rabatt hos Follestad
 • 10 % rabatt hos Helly Hansen
 • 10 % rabatt hos Swix
 • 10 % rabatt hos Scandic Hotels
 • 10 % rabatt hos Vianor
 • 10 % rabatt hos 1830 Olivenlunden
 • 10 % rabatt hos Lampehuset
 • 10 % rabatt hos House of Hygge (ny anno 2021)
 • 10 % rabatt hos Golfshopen (ny anno 2021)
 • 10 % rabatt hos Arven (ny anno 2021)
 • 10 % rabatt i Lars Monsen sin nettbutikk (ny anno 2021)

På denne siden kan du finne en komplett oversikt over samtlige tilbud

Aktuelle rabatter for 12. til og med 14. august 2021:

 • POWER: 20 %
 • Home & Cottage: 25 %
 • David-Andersen: 20 %
 • E-Wheels: 20 %
 • Krogh optikk: 20 %
 • Blush: 25 %
 • Farmasiet: 25 %
 • Høie: 30 %
 • Hästens: 20 %
 • Daleplus: 20 %
 • Kalma Interiør: 25 %
 • Bagbrokers: 25 %

De månedlige rabattene oppdateres og publiseres hver måned, og sendes til alle som har et DNB kredittkort. For å motta gratis varsling om disse tilbudene kan du også sende SMS med <SUPERTILBUD> til 04800.

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
Fastsettes individuelt
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp innlands
100.000 kr/døgn
Varekjøp utlands
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
9900 kr/4 dager og 20.000 kr/døgn i DNB sine innendørsautomater
Kontantuttak utlands
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Bruk av posttjenester
0 kr¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr¹
Kontantuttak over skranke
0 kr¹
Valutapåslag
1,99 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,55 %
Årlig nominell rente
18,6 %
Årlig effektiv rente
20,27 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
39 kr/mnd
Kopi av bilag/kontoutskrift
100 kr
Hastekort
850 kr
Overføring mellom kontoer (selvbetjent)
0 kr¹
Overføring mellom kontoer (utført av DNB Kundesenter)
75 kr¹
Kjøp av valuta i DNB-minibanker
0 kr¹
Mastercard Upgrade (SAS EuroBonus)
49 kr/mnd
Overtrekksgebyr
100 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 200 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 20,27 %. 5000 o/12 mnd. Kostnad: 518. Totalt: 5518
Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med DNB Hvitt Mastercard. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn under 25 år du har vergeansvar for – eller inntil tre andre medreisende, og dekker da:

Avbestilling
Inntil 25 000 kroner per person eller inntil 30 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket avgang
Inntil 1500 kroner per person eller inntil 4000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Innhenting av fastsatt reiserute
Inntil 10 000 kroner per person eller inntil 25 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket bagasje (minst fire timer)
Inntil 2500 kroner per person
Reisegods
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker inntil 20 000 kroner per person eller inntil 30 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Erstatningsreise
Inntil 10 000 kroner per skadetilfelle
Reisesyke og hjemtransport
Ubegrenset dekningsgrad
Reiseansvar
Inntil 3 000 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 25 år – er dekket for inntil 200 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens barn er dekket for inntil 500 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens dødsfall har et øvre tak på 30 000 kroner per skadetilfelle. Ved invaliditet kommer det en egenandel på 500 kroner i tillegg.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: DNB Forsikring

Forsikringen dekker egenandelskostnaden ved skade på leiebil og gjelder uansett hvor i verden du er, så lenge du som privatperson har leid bilen av et profesjonelt leiebilselskap. Pass på at det er du som kortinnehaver som står som leietaker av bilen slik at forsikringen skal være gyldig. Det er samtidig verdt å merke at forsikringen ikke gjelder for personer under 21 år, samt at dekningsgraden er begrenset til maksimalt 20 000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype: Inngår i Mastercard Upgrade
Forsikringsselskap: DNB Forsikring
Pris: 49 kr/mnd

DNB MasterCards kjøpsforsikring dekker fysiske skader på dine gjenstander som er forårsaket av andre enn deg selv. Varen må koste minst 500 kroner og maksimalt 15 000 kroner, og gjelder både kjøp via nett og i butikk. Forsikringen er gyldig i 90 dager fra kjøpsdato, og i utgangspunktet refunderes hele beløpet med unntak av skader eller tap som oppstår som følge av transport gjennom post eller budtjeneste.

Avtaletype: Inngår i Mastercard Upgrade
Forsikringsselskap: DNB Forsikring
Pris: 49 kr/mnd

Med DNBs prisforsikring er du sikrer å få den rimeligste prisen på en kjøpt vare. Dersom du kjøper en vare og oppdager at den er rimeligere et annet sted, vil forsikringen dekke differansen. Det forutsettes at prisen på varen er minimum 250 kroner, samt at differansen også er på minimum 250 kroner. I denne sammenhengen er samme vare definert som et produkt som har samme merke, fabrikat, modellnavn og -nummer. Man må også kunne vise til en trykt annonse innen 90 dager etter kjøpet, samt at forsikringen ikke gjelder for varer kjøpt via internett. Varens pris kan heller ikke overstige 7500 kroner.

Avtaletype: Inngår i Mastercard Upgrade
Forsikringsselskap: DNB Forsikring
Pris: 49 kr/mnd

Betalingsforsikring dekker deler av det utestående beløpet på kredittkortet ditt ved arbeidsuførhet, arbeidsledighet/permittering, sykehusinnleggelse, kritisk sykdom og dødsfall.

Ved arbeidsuførhet, arbeidsledighet/permittering og sykehusinnleggelse dekker forsikringen en månedlig ytelse på 3 % av utestående saldo hver måned i inntil 12 måneder. Forsikringssummen begrenser seg til 3000 kroner i måneden og inntil 100 000 kroner totalt.

Ved dødsfall eller kritisk sykdom slettes den utestående balansen, men kun inntil 100 000 kroner.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: Fremtind Forsikring
Pris: 0,4 % av din månedlige utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må være mellom 18 og 33 år
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
DNB Bank ASA
Org. nummer
984 851 006
Kreditt­giver
DNB Bank ASA
Org. nummer
984 851 006
Besøks­­adresse
Dronning Eufemias gate 30, 0191 Oslo
Post­­adresse
Postboks 1600 Sentrum, 0021 Oslo
Telefon
(+47 915) 04 800
Sperre kort
(+47 915) 04 800
E-post
04800@dnb.no

Brukererfaring med DNB Hvitt Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med DNB Hvitt Mastercard kredittkort?