Test av DNB Pluss Mastercard kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
295 kr
Alders­grense
28 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 20,27 %. 30.000 o/12 mnd. Kostnad: 3108. Totalt: 33.108
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke
Kredittkortet DNB Pluss Mastercard er en del av DNB sitt kundeprogram Pluss, som er beregnet på kunder over 28 år. Ved siden av kredittkortet vil man også få tilgang på et debetkort, fordeler og rabatter hos en rekke kjente aktører, gunstige tilbud på opplevelser og aktiviteter, inntil 25 prosent rabatt på forsikringer og økonomisk rådgivning.

Innføringen av kundeprogram fant sted ved inngangen av 2022, og med denne endringen mistet bankens standardkort mye av det som gjorde det til et av landets beste bonuskort. Heldigvis har de fleste av godene blitt videreført til både DNB Ung Mastercard og DNB Pluss Mastercard, som vil si at sistnevnte fremdeles kan skilte med en rekke faste og periodiske rabatter, i tillegg til at man også har muligheten til å oppgradere kortet, slik at man kan samle EuroBonus-poeng på toppen av det hele.

Utover dette har kortet på en nominell rente på 18,6 % og en effektiv rente på 20,27 %. Den øvre kredittgrensen ligger på kroner.

Faste rabatter med DNB Pluss Mastercard

Med DNB Pluss Mastercard har man altså tilgang på faste rabatter hos en rekke kjente aktører, og satsen ligger her på mellom 10 og 30 prosent. Fordelen med de nye kundeprogrammene er at du både kan benytte deg av ditt debet- eller kredittkort, så lenge du passer på å legge inn den riktige rabattkoden før du betaler for varen.

Ved siden av dette kan DNB Pluss Mastercard også skilte med rabatt på både drivstoff og lading. For drivstoff ligger denne rabatten på 3 prosent hos samtlige bensinstasjoner i både inn- og utland, i tillegg til at man også får rabatt på alt man handler hos stasjonene. Hver gang du lader får du derimot hele 12 prosent rabatt, men det finnes dessverre en liten hake ved begge – nemlig at de har en øvre grense på 50 000 kroner for drivstoff og 25 000 kroner ved lading.

Moroa stopper dog ikke der. Pluss-kunder kan dessuten nyte godt av 15 prosent på rabatt på leiebil hos Hertz, to måneders gratis abonnement på lydbøker hos Nextory og hjelp med juridiske spørsmål via Ally Advokater. På toppen av dette kan kortet – eller snarere kundeprogrammet – også skryte på seg rabatterte priser på smarthus-produkter til hytte og hjemmelader for elbil. Her bør det med andre finnes noe for enhver smak.

Periodiske rabatter med DNB Pluss Mastercard

DNB Supertilbud har med årene blitt et yndet gode blant bankens kunder. Grunnen til dette er at DNB har for vane å klinke til med noen riktige så saftige rabatter hos utvalgte aktører rundt tolv ganger i året. Satsene pleier også her å ligge på mellom 20 og 30 prosent, men da hos andre aktører enn de faste, som vil si at du potensielt kan spare betydelige summer om du planlegger innkjøpene dine nøye.

Omkalfatringen av kort og kundeprogram har naturlig nok også bydd på en del endringer for hvordan man kan oppnå denne rabatten. Nå må du nemlig enten vise ditt DNB-programkort i kassen om du velger å handle i en fysisk butikk eller benytte deg av en spesifikk rabattkode om du ønsker å handle på nett.

Som tidligere vil du fremdeles få beskjed på e-post eller tekstmelding et par dager i forveien, som forteller hvor og når du kan benytte deg av din rabatt og her vil du naturlig nok også få tilsendt riktig rabattkode for den aktuelle perioden.

Reisefordeler og EuroBonus-poeng

Med Mastercard Upgrade har du muligheten til å oppgradere kortet ditt, slik at du kan samle bonuspoeng gjennom flyselskapet SAS sitt fordelsprogram EuroBonus. Prisen på denne tjenesten ligger på 49 kroner per måned, men selv om dette kan virke noe stivt, er det verdt å nevne at denne også inkluderer kjøpsforsikring, prisbeskyttelse og egenandelsforsikring for leiebil.

De opptjente poengene kan man benytte til å anskaffe seg billetter hos hele Star Alliance sin flåte, så om du er glad i å reise gjelder det å ha et kredittkort med EuroBonus-muligheter. Med DNB Pluss Mastercard vil man først motta 3000 poeng i velkomstgave, og dernest 10 poeng per hundrede brukte krone i norsk valuta og 15 poeng per hundrede brukte krone i utenlandsk valuta.

Noe som derimot er inkludert i kortet, er en ganske så solid reise- og avbestillingsforsikring, som dessuten er gjeldende på enhver reise, så lenge du har betalt minst halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet. Forsikringen dekker poster som forsinkelse, sykdom, ulykke og tap av reisegods.

Testen av DNB Pluss Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

DNB Pluss Mastercard oppnår 44/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Når man både velger å ta med årsavgift og skyhøye gebyr ved uttak, blir det vanskelig å oppnå en særlig høy score på dette punktet. Når renten i tillegg er langt fra den beste, ja, da ender man raskt på en middels vurdering.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 78/100 poeng. DNB Pluss Mastercard har et snevert, men robust fordelsprogram, i form av både faste og periodiske rabatter. Kortet kan i tillegg skilte med 3 prosent rabatt på drivstoff og 12 prosent på lading, og selv om disse har visse begrensninger, er det allikevel et gode av det sjeldne. Kortet skal også ha honnør for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestilling.

Brukeropplevelse

Videre får DNB Pluss Mastercard 83/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. DNB byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Videre får den også pluss for å ha implementert kontaktløs betaling, og lansert en flunkende ny app med støtte for alle kort – noe som har vært en etterlengtet oppdatering. Det eneste kortet får påpekning for er strengt tatt mangelen på valg av egen PIN-kode, men utover dette gjør den det jevnt over meget godt.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 80/100 poeng. DNB Pluss Mastercard gjør det kort og godt meget sterkt, for ikke å si fantastisk, i vår sammenligning. Kortet kan både skilte med fantastiske rabatter, gode forsikringer og muligheten til opptjening av EuroBonus-poeng. Det eneste negative her er egentlig at sistnevnte kommer med en pris på 49 kroner i måneden, i tillegg til at kortet kun er tilgjengelig for de over 28 år. Utover dette er det pent lite å utsette her.

Fordeler

 • Solide rabattordninger, især i form av Supertilbud og drivstoff- og laderabatt
 • Muligheter for oppsparing av EuroBonus-poeng gjennom Mastercard Upgrade (49 kr/mnd)
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Kun tilgjengelig for de over 28 år
 • Skyhøye gebyrer ved uttak av kontanter
 • Drivstoffrabatten har en øvre grense på 50 000 kroner per kalenderår
 • Laderabattten har en øvre grense på 25 000 kroner per kalenderår
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

DNB er viden kjent for sine meget gunstige rabattordninger, og med DNB Pluss Mastercard har du både tilgang til en rekke faste og periodiske tilbud. Under kan du se en oversikt over fordelene man oppnår ved å benytte seg av kortet:

 • Drivstoff: 3 % rabatt på drivstoff og kjøp på bensinstasjon (inntil 50 000 kroner per kalenderår)
 • Laderabatt: 12 % rabatt på lading av elbil (inntil 25 000 kroner per kalenderår)
 • Hertz: 15 % rabatt på leiebil hos Hertz
 • Nextory: 2 mnd. gratis abonnement på lydbøker hos Nextory
 • Ally Advokater: Hjelp med juridisk spørsmål (199 kr/år)
 • Forsikringer: 5 % rabatt ved kjøp av forsikringer, som kommer i tillegg til en eventuell samlerabatt
 • Home Control: Smarthus-produkter til hytte fra Heimgard til 3125 kroner (veil. 4595 kr)
 • Tibber: Easee hjemmelader til 6795 kroner (veil. 7995 kr)
 • Mastercard Upgrade: 10 SAS EuroBonus-poeng i norsk valuta og 15 poeng i utenalndsk valuta per 100 brukte kr, samt 3000 poeng i velkomstbonus (49 kr/mnd)
 • Faste rabatter: Mellom 10 og 30 % rabatt hos en rekke aktører
 • Supertilbud: 12 ganger i året får du mellom 20 og 35 % rabatt hos en rekke kjente aktører

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
295 kr
Kredittramme
100 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp innlands
100 000 kr/døgn
Varekjøp utlands
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak inn- og utlands
9900 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
40 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,99 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,55 %
Årlig nominell rente
18,6 %
Årlig effektiv rente
20,27 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
49 kr/mnd
Tilleggskort
250 kr/år
Hastekort
850 kr
Valutauttak i egen bank
30 kr + (40 kr + 1 % av sum)
Overføring mellom kontoer (selvbetjent)
0 kr¹
Overføring mellom kontoer (utført av DNB Kundesenter)
75 kr¹
Mastercard Upgrade (SAS EuroBonus)
49 kr/mnd
Overtrekksgebyr
100 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 200 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 20,27 %. 30.000 o/12 mnd. Kostnad: 3108. Totalt: 33.108
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt DNB Pluss Mastercard-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 20 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 75 år, mens avbestilling og behandlingsutgifter opphører i det man fyller 80. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods og ulykke, mens rettshjelp har en egenandel på 20 prosent.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
15 000
50 000
Reisegods
15 000
30 000
Kontanter
3000
Reisedokumenter og pass
10 000
Sykkel utenfor Norden
15 000
Arbeidsgivers eiendeler
20 000
Verdigjenstander
20 000
Enkeltgjenstander
10 000
Forsinket reisegods over 4 timer
3000
Forsinket fremmøte
10 000
25 000
Forsinket avgang
1500
4000
Psykologisk førstehjelp
20 000
Tannbehandling (ulykke)
5000
Tannbehandling (sykdom)
1000
Innhenting av fastlagt reiserute
20 000
Tilkallelse
35 000
Telefonutgifter
1000
Sykdom som rammer ledsager
25 000
Evakuering
35 000
100 000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Avbrutt reise
2000/døgn
80 000
Ubenyttede billetter og arrangementer
2000
Rettshjelp
25 000¹
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-70 år)
400 000
Ulykke invaliditet voksen (70-75 år)
100 000
Dødsfall barn (0-20 år)
50 000
Dødsfall voksen (20-70 år)
400 000
Dødsfall voksen (70-75 år)
100 000
Utgifter til juridisk bistand i Finansklagenemda erstattes med inntil 15 000 kroner, mens utgifter til juridisk bistand i jordskiftesaker/forliksrådet erstattes med inntil 25 000 kroner
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Fremtind Forsikring

Forsikringen dekker egenandelskostnaden ved skade på leiebil og gjelder uansett hvor i verden du er, så lenge du som privatperson har leid bilen av et profesjonelt leiebilselskap. Pass på at det er du som kortinnehaver som står som leietaker av bilen slik at forsikringen skal være gyldig. Det er samtidig verdt å merke at forsikringen ikke gjelder for personer under 21 år, samt at dekningsgraden er begrenset til maksimalt 20 000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype
Inngår i Mastercard Upgrade
Forsikrings­selskap
Fremtind Forsikring
Pris
49 kr/mnd

DNB Pluss Mastercard sin kjøpsforsikring dekker fysiske skader på dine gjenstander som er forårsaket av andre enn deg selv. Varen må koste minst 500 kroner og maksimalt 15 000 kroner, og gjelder både kjøp via nett og i butikk. Forsikringen er gyldig i 90 dager fra kjøpsdato, og i utgangspunktet refunderes hele beløpet med unntak av skader eller tap som oppstår som følge av transport gjennom post eller budtjeneste.

Avtaletype
Inngår i Mastercard Upgrade
Forsikrings­selskap
Fremtind Forsikring
Pris
49 kr/mnd

Med DNB Pluss Mastercard sin prisforsikring er du sikrer å få den rimeligste prisen på en kjøpt vare. Dersom du kjøper en vare og oppdager at den er rimeligere et annet sted, vil forsikringen dekke differansen. Det forutsettes at prisen på varen er minimum 250 kroner, samt at differansen også er på minimum 250 kroner. I denne sammenhengen er samme vare definert som et produkt som har samme merke, fabrikat, modellnavn og -nummer. Man må også kunne vise til en trykt annonse innen 90 dager etter kjøpet, samt at forsikringen ikke gjelder for varer kjøpt via internett. Varens pris kan heller ikke overstige 7500 kroner.

Avtaletype
Inngår i Mastercard Upgrade
Forsikrings­selskap
Fremtind Forsikring
Pris
49 kr/mnd

Betalingsforsikringen hos DNB dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 65 år, og arbeidsfør og i heltidsarbeid i Norge med arbeidstid på minst 16 timer per uke, alternativt være selvstendig næringsdrivende eller student med et pågående studentprogram. Ved siden av dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100%)
3,5 %/mnd¹
12 mnd
30 dg
Arbeids­uførhet (100%)
3,5 %/mnd¹
12 mnd
30 dg
Sykehus­innleggelse²
3,5 %/mnd¹
12 mnd
3 dg
Kritisk sykdom
100 %
0 dg
0 dg
Dødsfall
100 %
0 dg
0 dg
Om du ikke er tilbake i arbeid etter 12 måneder vil den utestående balanse innfris i sin helhet, alternativt vil du motta en månedlig utbetaling frem til du kan gjenoppta arbeidet
Gjelder kun selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Fremtind Forsikring
Pris
0,4 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 28 år
 • Du må tilknyttet kundeprogrammet Pluss
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
DNB Bank ASA
Org. nummer
984 851 006
Besøksadresse
Dronning Eufemias gate 30, 0191 Oslo
Postadresse
Postboks 1600 Sentrum, 0021 Oslo
Telefon
(+47) 915 04 800
Sperre kort
(+47) 915 04 800
E-post
04800@ dnb.no

Brukererfaring med DNB Pluss Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med DNB Pluss Mastercard kredittkort?