Test av Eurocard Platinum Mastercard kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
40 dager
Årsavgift
1650 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 26,95 %. 70.000 o/12 mnd. Kostnad: 7890. Totalt: 77.890
Eurocard opererer per dags dato med to kredittkort på det norske markedet, og sammenlignet med Gold-utgaven, kan Platinum absolutt anses som eldstemann i flokken. Bak kortet finner man i alle fall det svenske finanskonsernet Skandinaviska Enskilda Banken, som populært bare lyder navnet SEB.

La oss først starte med å poengtere det åpenbare. Det er nok mange som vil la seg skremme av den stive årsprisen, men om man imidlertid klarer å se forbi dette, finner man raskt et kort med en rekke gunstige fordeler, og kanskje særlig knyttet til reising. Her bys det blant annet på en meget gunstig reise- og avbestillingsforsikring, samt tjenestene Priority Pass og Concierge Service. Førstnevnte gir deg tilgang til en rekke flyplasslounger rundt om i hele verden, mens sistnevnte er en tjeneste som bestiller reiser, reserverer bord og arrangerer opplevelser både før og under reisen for deg, slik at du slipper å bruke tid på dette selv.

Utover dette kan Eurocard Platinum Mastercard kredittkort også skilte med en rekke tilleggsforsikringer, og selv om det må sies at disse er i stiveste laget, får man i alle fall valuta for pengene. For den spesielt interesserte kan det også nevnes at kortet inneholder en Hole-in-one forsikring, som spanderer den påfølgende festen med inntil 5000 kroner.

Totalt sett kan man si at Eurocard Platinum byr på en rekke eksklusive fordeler, med forutsetning om at man må ta det gode med det onde. For det første kommer kortet med en årsavgift på 1650 kroner, samtidig som både rente- og gebyrsatsene er i det drøyeste laget.

Priority Pass med Eurocard Platinum

Sammen med ditt Eurocard Platinum får du automatisk et kostnadsfritt medlemskap i Priority Pass med på kjøpet, som medfører at du mottar et separat priority pass sammen med ditt kredittkort.

Med et Priority Pass kan du besøke mer enn 950 flyplasslounger rundt omkring i verden, og alt du trenger å gjøre i denne sammenhengen er å vise frem ditt Priority Pass i resepsjonen når du ankommer loungen. Hvert besøk koster 30 USD, og dersom du ønsker å ta med deg en gjest, får vedkommende inngang ved å betale samme beløp som deg.

La Concierge Service gjøre jobben for deg

Med Eurocard Platinum inngår også den eksklusive tjenesten Concierge Service. Gjennom Concierge Service kan du blant få hjelp til å bestille flybilletter, reservere bord på restaurant eller skaffe billetter til ulike arrangementer. Som aktøren selv sier: «Hvorfor bruke tid på å bestille alt selv, når du kan få hjelp av vår Concierge service?». Dette kan være et gode av de sjeldne om du allerede har hendene fulle, så vi er tilbøyelig til å si oss enig i utsagnet.

Eurocards beste reiseforsikring inkludert i kortet

Så lenge du betaler mer enn halvparten av dine reisers totale transportkostnader med kredittkortet, har du automatisk en gyldig reise- og avbestillingsforsikring. Med Eurocard Platinum har du også, i motsetning til Gold-utgaven, en utvidet reiseforsikring med langt høyere dekningsgrad, blant annet ved forsinket fremmøte og bagasje.

Det er dog ikke det eneste kortet kan skryte på seg. Foruten om reiseforsikring har du også prisbeskyttelse i inntil 90 dager, samt kjøpsgaranti og -forsikring inkludert i kredittkortet uten ekstra kostnad. Ikke verst bare det.

Testen av Eurocard Platinum Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-15
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Eurocard Platinum oppnår 40/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har en nokså kurant rente, men det kan man derimot ikke si om gebyrene. For med et etableringsgebyr på hele 1650 kroner vil nok mange la seg skremme bort.

Fordeler

Kortet får 70/100 poeng i kategorien fordeler grunnet et stort spekter med inkluderte og ekstra forsikringer. Eurocard Platinum har dessuten en rekke rabatter og bonuser, samt tilgang til VIP-lounger.

Brukeropplevelse

Videre får Eurocard Platinum 98/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det så og si full pott på alle kriterier, og det er ikke noe annet enn imponerende. Rett og slett.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 60/100 poeng for gode vilkår og fordeler. Litt høy årsavgift, men ikke galt i forhold til hva man får av fordeler og brukervennlighet.

Fordeler

 • Solid forsikringspakke inkludert i kortet (prisbeskyttelse, kjøpsgaranti, kjøps-, Hole-in-one, og reise- og avbestillingsforsikring)
 • Tilgang til flyplasslounger gjennom Priority Pass
 • Ingen øvre kjøpsgrense
 • Tilgang på en rekke tilleggsforsikringer
 • Concierge Service
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Høyt årsgebyr
 • Høy effektiv rente
 • Ugunstige rente- og gebyrsatser
 • Relativt dyre tilleggsforsikringer

Rabatter og bonusordninger

 • Automatisk rabatt med Norgestaxi sin app – 22 % rabatt i Oslo og Akershus, 15 % i Buskerud og 10 % i Bergen, Stavanger, Drammen, Trondheim og Kongsberg
 • Automatisk rabatt gjennom samme app med TaxiKurir i Sverige – 5-15 % avhengig av når og hvor du reiser fra
 • ½ time fri konsultasjon og 20 % rabatt hos advokatfirmaet Hammervoll Pind DA på bistand og juridisk rådgivning innenfor en rekke ulike rettsområder

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
1650 kr
Kredittramme
Inntil 100.000 kr
Rentefrihet
40 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10.000 kr/døgn og 20.000 kr/30 dager
Kontantuttak utlands
10.000 kr/døgn og 40.000 kr/30 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 60 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 60 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 60 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,6 %
Årlig nominell rente
19,2 %
Årlig effektiv rente
26,95 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
100 kr
Hastekort
100 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
35 kr/mnd
Kopi av faktura
0 kr
Overføring fra kort til konto
100 kr
5 ekstra forfallsdager
50 kr (pr. kort/år)
10 ekstra forfallsdager
100 kr (pr. kort/år)
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
1/60-del (min. 450 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 26,95 %. 70.000 o/12 mnd. Kostnad: 7890. Totalt: 77.890

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Eurocard Platinum. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er bosatt i Norden og er medlem av Norsk Folketrygd eller tilsvarende ordning i sitt nordiske hjemland. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – med en begrensning på inntil tre medreisende – og i denne sammenhengen er en husstand definert som ektefelle eller samboer og barn under 23 år med felles adresse. Dersom man er et større følge enn dette, dekker forsikringen kun de tre yngste i reisefølge.

Avbestilling
Inntil 25 000 kroner per person og inntil 50 000 per skadetilfelle
Forsinket fremmøte
Inntil 25 000 kroner per skadetilfelle
Forsinket transportmiddel
Dersom reisearrangørens transportmiddel er forsinket med mer enn 4 timer, dekkes inntil 1000 kroner per person og inntil 2000 per skadetilfelle
Forsinket bagasje
Inntil 2000 kroner per person og inntil 8000 per skadetilfelle. Dersom forsinkelsen skjer ved siste destinasjon på hjemreisen, reduseres satsen til 500 kroner
Reiseavbrudd
Inntil 10 000 kroner per person og inntil 30 000 per skadetilfelle
Hjemtransport
Ubegrenset dekningsgrad
Reiseansvar
Inntil 6 000 000 kroner per skadetilfelle
Reisesyke
Inntil 5 000 000 kroner per skadetilfelle
Reisegods
Inntil 25 000 kroner per person og inntil 50 000 per skadetilfelle, mens enkeltgjenstander dekkes for inntil 7500 kroner per skadetilfelle
Remplassering ved tjenestereise
Inntil 25 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 23 år – er dekket for inntil 600 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens barn – altså under fylte 23 år – også er dekket for inntil 600 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 30 000 kroner
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring

I tillegg til inkludert reise- og avbestillingsforsikring, kan du skaffe deg helårs ferie- og fritidsforsikring. Dette vil koste deg 78 kroner i måneden.

Dekningen på forsikringen er lik reiseforsikringen som er inkludert i Eurocard Gold. Samtidig dekker denne forsikringen både deg og din familie uansett om reisen er betalt med kortet ditt eller ikke.

Forsikringen dekker deg på reiser i inntil 90 dager i hele verden, bortsett fra når du er hjemme eller på jobb. Eksempler på steder du er dekket er på hytta, på seiltur eller når du er på biltur.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring
Pris
78 kr/mnd

Med kjøpsgarantien til Eurocard Platinum får du 1 års utvidet garanti som beskytter elektriske husholdningsartikler mot høye reparasjonskostnader.

Når du registrerer nyinnkjøpte elektriske husholdningsartikler utvides garantitiden fra produsenten med enda ett år, men det er ikke mulig å få kjøpsforsikringen for mer enn tre år.

Det er ingen begrensninger på antall innkjøp du kan gjøre i henhold til forsikringsvilkårene.

Ett år med utvidet garanti dekker kun mekaniske feil ved gjenstanden utover den opprinnelige garantien.

Hva 1 års utvidet garanti dekker:

 • Reparasjonskostnader opp til opprinnelig innkjøpspris, begrenset til 12 500 kr
 • Maksimumsbeløp per kortholder per år: 125 000 kr
 • Minimumsbeløp på gjenstand: 330 kr
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Codan Forsikring

Dersom du eksempelvis skulle kjøpe en klokke med ditt Eurocard Platinum, og du innen 90 dager finner den samme klokken til halv pris, får du prisbeskyttelse.

Det innebærer at du rett og slett kan angre deg.

Prisbeskyttelsen gjelder kun for kjøp gjort på utsalgssteder i Norge. Det er også viktig å være bevisst på at spesielle regler gjelder for salgsvarer. Høyeste tilbakebetalingssum er 12 500 kroner per gjenstand, og totalt 82 000 kroner per år.

Minimum utbetalingssum per gjenstand er 250 kroner per gjenstand.

Du må også fremme kravet ditt så snart som mulig, og senest innen ett år etter at du oppdaget en lavere pris på din innkjøpte gjenstand.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Codan Forsikring

Med kjøpsforsikring er du forsikret mot tap ved tyveri, brann og skade som følge av en plutselig og uforutsett hendelse. Forsikringen gjelder i 90 dager fra innkjøpsdato, og dekker de fleste gjenstander som er kjøpt til personlig bruk.

Kjøpsbeskyttelsen dekker reparasjon, erstatning, eller refusjon av varens kostnad. Samtidig dekker denne forsikringen kun krav eller del-krav som ikke dekkes av annen forsikring.

Beløpsgrensene er som følger:

 • Maks. beløp per gjenstand: 20 500 kr
 • Maks. beløp per hendelse: 205 000 kr
 • Maks. beløp per kunde per år: 585 000 kr

For at forsikringen skal kunne komme til anvendelse må gjenstanden din ha kostet minimum 330 kroner.

Forsikringen gjelder i hele verden, døgnet rundt, både for kjøp gjort i butikk og på internett.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Codan Forsikring

Med Eurocard Platinum får du den eksklusive hole-in-one forsikringen inkludert.

Denne forsikringen gjelder i ditt hjemland i Norden, døgnet rundt. Er du så heldig å slå Hole-in-One på en golfbane, dekker forsikringen rett og slett feiringen.

Utbetalingen er på inntil 5000 kroner dersom sikrede får Hole-in-one. Feiringen må skje samme dag som hendelsen, og på samme sted du fikk Hole-in-one.

Ellers må Hole-in-one bli bekreftet med et scorekort som blir signert av spiller og markør. Det skal også bli attestert av golfklubben. Codan Forsikring utbetaler beløpet når bekreftelse fra Golfklubben og kvittering på utlegg er sendt.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Codan Forsikring

Helseforsikring kan velges som en tilleggsforsikring med Eurocard Platinum.

Forsikringen koster 320 kroner per voksen i måneden, mens den for unge under 21 år ligger på 149 i måneden.

Med helseforsikring kan du unngå helsekø og komme raskt til behandling. Du får også tilgang til medisinsk kompetanse og medisinsk rådgiver 24 timer i døgnet.

Du er garantert spesialistvurdering innen 10 virkedager og garantert behandling eller operasjon innen 20 virkedager. Du får også dekket kostnader relatert til behandling, reise og opphold bestilt av Vertikal Helse etter konsultasjon hos fastlege eller allmennlege.

Det kreves ingen helseerklæring ved innmelding.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
Vertikal Helse
Pris
329 kr/mnd (voksne) / 149 kr/mnd (barn under 21 år)

Prisen på Eurocard Platinum sin ID-forsikring inkluderer kortholder selv, samt ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 25 år.

Med denne forsikringen får du følgende kombinasjon av dekninger:

 • Utgifter knyttet til ID-tyveri
 • Web clean-up ved ID-misbruk på nett
 • Egenandelsdekning på leiebil
 • Tap av nøkler og papirer
 • Tyveri av veske og dokumentmappe
 • Misbruk av SIM-kort m.m.

Dere er dekket 24 timer i døgnet, både hjemme og på reise, og du betaler heller ingenting i egenandel.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
Codan Forsikring
Pris
69 kr/mnd

Med ulykkesforsikring kan du få erstatning ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller.

Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år og er gyldig inntil du fyller 75 år. Begge par variantene gjelder naturlig nok for 2 voksne, mens singel kun dekker deg selv.

Forsikringen dekker blant annet arr og andre kosmetiske skader. Ved benbrudd får du 5 000 kroner per ulykkestilfelle og ved sykehusinnleggelse får du 1 000 kroner per døgn, i opptil 90 døgn. Det vil si maks 90 000 kroner.

Forsikret invaliditetsbeløp er på 1 000 000 kroner for standard varianten, mens pluss dekker inntil 2 000 000 kroner.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
AXA France Vie
Pris standard
100 kr/mnd (singel)190 kr/mnd (par)
Pris pluss
190 kr/mnd (singel)355 kr/mnd (par)

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
SEB Kort AB Oslofilialen NUF
Org. nummer
982 793 386
Kredittgiver
SEB Kort AB Oslofilialen NUF
Org. nummer
982 793 386
Besøksadresse
Filipstad brygge 1, 0252 Oslo
Postadresse
Postboks 1373 Vika, 0114 Oslo
Telefon
(+47) 21 01 53 20
Sperre kort
(+47) 21 01 50 40
E-post
mastercard@​sebkort.no

Brukererfaring med Eurocard Platinum Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Eurocard Platinum Mastercard kredittkort?