Test av Flying Blue Premium kredittkort

Kreditt­grense
150 000 kr
Rente­frihet
60 dager
Årsavgift
695 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Nei
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 33,27 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 7842. Totalt: 57.842
Flying Blue Premium utstedes av svenske Resurs Bank, som med tiden har rukket å få et ganske så solid fotfeste i det norske markedet. Foruten om Flying Blue Premium og dets lillebror Flying Blue Classic, inkluderer deres portefølje per dags dato også yA Visa, YX Visa og Resurs Gold. Banken ble i alle fall etablert tilbake i 1977 og er i dag et heleid datterselskap av Resurs Holding, som også eier forsikringsselskapet Solid Försäkring.Som navnet indikerer retter kortet seg først og fremst inn mot trofaste Flying Blue-medlemmer – som er et felles bonusprogram for kjente flyselskap som Air France, KLM, Transavia, Aircalin, Kenya Airways og TAROM – og i likhet med de fleste flyselskap-orienterte kort oppnår du også med Flying Blue Premium bonuspoeng ved hvert bidige varekjøp.

Flying Blue Premium kan for øvrig skilte med rentefri kreditt i inntil 60 dager, en kredittramme på inntil 150 000 kroner og en effektiv rente på 33,27 %.

Flying Blue Premium: Bonuspoeng på samtlige kjøp

Dette er – som nevnt innledningsvis – et kort beregnet på ivrige bonusjegere, og med Flying Blue Premium mottar man 15 Flying Blue Miles for hver hundrede kroner man handler for. Det finnes heller ingen øvre begrensning for hvor mange poeng man kan oppnå, samt at hvert kjøp du foretar deg vil forlenge levetiden på poengene med 24 måneder. Samtidig er det også verdt å merke seg at de rimeligste reisene starter på 4500 Miles, som vil si at du må handle for minst 30 000 kroner for å oppnå den laveste mulige summen.

Heldigvis finnes det også andre muligheter enn å bruke alle poengene på kjøp av flybilletter. Om du kun er noen få poeng unna en bonusbillett, har du også muligheten til å benytte deg av tjenesten «Miles & Cash», hvor du kan betale inntil 25 % av billetten med kontanter. Ved siden av dette har du også muligheten til å oppgradere eksisterende billetter i form av et sete med mer benplass eller et à la carte-festmåltid, handle i Flying Blue Store eller betale for et hotellopphold eller leiebil.

Dermed er det vel kanskje på sin plass å nok en gang nevne hvilke flyselskap som inngår i Flying Blue-programmet, og kort fortalt er det samtlige selskaper knyttet til verdens nest største luftfartsallianse SkyTeam. Disse inkluderer blant annet russiske Aeroflot, franske Air France, nederlandske KLM og Transavia, kaledonske Aircalin, kenyanske Kenya Airways og rumenske TAROM for å nevne noen.

Solid reiseforsikring med leiebil inkludert

Når man så tydelig retter seg inn mot de med en forkjærlighet for flyving, er det også hyggelig å se at Resurs Bank har funnet plass til å inkludere en omfattende reise- og avbestillingsforsikring. Den er dessuten gjeldende for samtlige reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med det aktuelle kredittkortet. Forsikringen er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som det også stilles krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og en fast bostedsadresse i henhold til Folkeregisteret.

Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle eller samboer og barn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

På toppen av dette dekkes også egenandel på leiebil, noe man er pliktig til å ha om man ønsker å leie bil i utlandet. Dersom du ikke har dette fra før av må du nemlig tegne dette hos utleier, og dette kan fort koste langt mer enn det smaker. En meget nyttig inkludering med andre ord.

Flying Blue Premium: Oppsummering

Det finnes med andre ord en rekke positive ting å spore her, godt hjulpet av muligheten for flybonuspoeng på samtlige varekjøp og inkluderingen av den omfattende reiseforsikringen med egenandel for leiebil inkludert. Men dette har vi allerede snakket om til det kjedsommelige, så la oss dermed se litt på de mindre positive sidene.

For det er vanskelig å komme utenom at dette kortet er ganske så dyrt i drift. Uavhengig av hvordan du faktisk bruker ditt Flying Blue Premium, må du som et minimum ut med 695 kroner i årsavgift. Skulle du dessuten ha behov for å ta ut kontanter, vil dette koste deg minst 50 kroner per gang og i verste fall opp mot fire prosent av den totale summen. Sammenlignet med lignende kortet på markedet er dette ganske så svimlende summer å forholde seg til.

Så hva sitter man egentlig igjen med? På den ene siden oppnår man en rekke bonuspoeng hver gang man handler, samtidig som man sitter på et kort som vil koste deg dyrt om man har et reelt behov for uttak av kontanter. Totalt sett kan man allikevel si at kortet kan være ganske så gunstig om man bruker det flittig og unngår de nevnte kontantuttakene.

Testen av Flying Blue Premium kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-05

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Flying Blue Premium oppnår 34/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Det er dessverre ikke så altfor mye å skryte av på dette punktet, og dette er nok først og fremst takket være de meget stive gebyrene, som er blant de aller drøyeste på markedet. Tar man i tillegg med den ganske så middelmådige renten, ser man raskt konturen av en mindre gunstig totalpakke.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 72/100 poeng. Selv om Flying Blue Premium startet dårlig, så gjør det det i alle fall langt bedre på dette punktet. Som navnet indikerer kan kortet først og fremst skilte med flybonuspoeng på samtlige varekjøp, og disse kan så klart benyttes til enten flybilletter eller oppgradering av eksisterende reise. Dernest kan kortet også skilte med en meget habil reise- og avbestillingsforsikring, som i tillegg har egenandel for leiebil inkludert.

Brukeropplevelse

Videre får kortet 80/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Resurs Bank byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. Dernest skal kortet også ha skryt for inkluderingen av kontaktløshet, samt at banken har en meget solid app hvor kortet lar seg tilknytte. På den negative siden finner vi mangelen på noen formet for digital betaling og valg av egen PIN-kode, samt at aktøren utelukkende kan nåes via telefon og e-mail, noe som fremstår som ganske så begrenset i disse digitale tider.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 65/100 poeng. Det finnes med andre ord en del positivt å spore her, samtidig som det nok også må påpekes at det finnes en del ting å plukke på her. På den positive siden oppnår man flybonuspoeng på samtlige varekjøp, og selv om Flying Blue nok ikke er den mest kjent merkevaren her til lands, er de allikevel en betydelig aktør på verdensbasis. Det andre salgsargumentet i denne sammenhengen er den inkluderte reise- og avbestillingsforsikringen, som også kan skilte med en inkludert egenandel for leiebil. Noe som alltid har gunstig å ha i bakhånd. Det mest negative med kortet må dermed sies å være den middelmådige renten, og de nokså elendige gebyrsatsene. Alt i alt kan man like frem slå fast at fordelene veier opp for ulempene, så lenge man er av typen som reiser mye og sverger til selskapet man har kortet sitt hos.

Fordeler

 • Flybonuspoeng ved varekjøp
 • Inntil 60 dagers rentefri kreditt
 • Reise- og avbestillingsforsikring med egenandel for leiebil inkludert
 • ID-tyveriforsikring inkludert

Ulemper

 • Ikke den beste rentesatsen
 • Meget ugunstige gebyrsatser
 • Ingen støtte for mobilbetaling

Rabatter og bonusordninger

 • Flying Blue Miles: Med Flying Blue Premium kredittkort mottar du 15 Flying Blue Miles for hver 100 kroner du handler for, og disse kan benyttes hos alle selskaper tilknyttet Flying Blue – primært Air France, KLM, Transavia, Aircalin, Kenya Airways, TAROM og SkyTeam. I liket med de fleste andre flybonuspoeng, kan disse enten benyttes til billetter, oppgradering, sete med mer benplass eller et à la carte-festmåltid
 • Flight Park: 10 % rabatt på parkering ved Oslo Lufthavn Gardermoen og Stavanger Lufthavn Sola

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
695 kr
Kredittramme
Inntil 150 000 kr
Rentefrihet
60 dager
Kortutsteder
Resurs Bank
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Nei
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
5000 kr/uttak og 15 000 kr/7 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 50 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 50 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 50 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 50 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 50 kr)
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,65 %
Årlig nominell rente
19,8 %
Årlig effektiv rente
33,27 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Tilleggskort
0 kr
Termingebyr
45 kr/mnd
Kontoetterforskning
75 kr
Utbetaling tilgodehavende
50 kr
Endringsmelding
75 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
5 % (min. 150 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 33,27 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 7842. Totalt: 57.842

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Flying Blue Premium-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 70 år.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
125 000
250 000
Reisegods
150 000
300 000
Kontanter
5000
10 000
Reisedokumenter
20 000
20 000
Verdigjenstander
20 000
35 000
Enkeltgjenstander
20 000
20 000
Tyveri fra motorvogn
20 000
20 000
Sykkel
25 000
40 000
Forsinket bagasje
5000
20 000
Forsinket avgang
3000
6000
Forsinket ankomst
30 000
75 000
Tannbehandling (sykdom)
1000
1000
Tannbehandling (ulykke)
5000
5000
Reiseledsager
25 000
25 000
Veterinærutgifter
1000
Reisesyke, hjemtransport og evakuering
Ubegrenset
Ubegrenset
Reiseavbrudd
100 000
100 000
Privatansvar
15 000 000
15 000 000
Tilbakeholdelse
25 000
50 000
Egenandel leiebil
10 000
Rettshjelp
100 000
100 000
Ulykke invaliditet barn (under 23 år)
500 000
Ulykke invaliditet voksen (over 23 år)
300 000
Dødsfall barn (under 23 år)
50 000
Dødsfall voksen (over 23 år)
300 000
Medisinske behandlingsutgifter etter hjemkomst
25 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Såfremt du har imøtekommet kravene til reiseforsikringen, har du også egenandelsdekning for leiebil inkludert. Denne er gyldig så lenge man leier bil fra et registrert bilutleiefirma og forholdet i sin helhet er betalt med ditt Flying Blue Premium-kort.

Forsikringen dekker egenandelen ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy med inntil 10 000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype
Inkludert i reiseforsikringen
Forsikringsselskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Ved ID-tyveri er du forsikret for inntil 100 000 kroner per skadetilfelle, og dette er ment til å dekke kostnader knyttet til juridisk bistand og administrative kostnader. Samtidig har du også tilgang til telefonassistanse 24 timer i døgnet, slik at du umiddelbart kan begrense skadeomfanget.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være Flying Blue-medlem
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Resurs Bank AB
Org. nummer
984 150 865
Besøksadresse
Langkaia 1, 0150 Oslo
Postadresse
Postboks 979 Sentrum, 0104 Oslo
Telefon
(+47) 22 56 37 33
Sperre kort
(+47) 22 56 37 33
E-post
flyingblue@ resursbank.no

Brukererfaring med Flying Blue Premium kredittkort

Hva er din erfaring med Flying Blue Premium kredittkort?