Test av Eika Gold Visa kredittkort

Kreditt­grense
50 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 27,16 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1974. Totalt: 16.974
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke
Kredittkortet Eika Gold Visa utstedes av en rekke lokalbanker rundt omkring i landet, og bak kortet finner man Eika Kredittbank. Eika gikk tidligere under navnet Terra-Gruppen, og er i dag et finanskonsern bestående av rundt 70 selvstendige lokalbanker og Aktiv Eiendomsmegling, samt Eika Forsikring, Eika Boligkreditt og Eika Kredittbank.

Eika Gold Visa er Eikas mest populære kredittkort og etter utfasingen av studentkortet ViVo, er det også deres mest tilgjengelige. Eika Gold Visa kan skilte med et knippe gode forsikringer – både inkluderte og som tillegg – samt enkelte fordeler gjennom portalen Eika Fordel. Dette høres kanskje ikke ut som de aller mest spennende fordelene, men det er i alle fall nok til å heve seg over midtsjiktet.

Utover dette kan kortet skilte med 45 dagers rentefrihet med en kredittgrense på inntil 50 000 kroner. Etter den rentefrie perioden har kortet en nominell rente på 23,46 %.

Eika Gold Visa: Gunstige forsikringer på kjøpet

Som så mange andre kredittkort på markedet, har også Eika Gold Visa reiseforsikring inkludert i kortet uten ekstra kostnad. For at denne skal være gyldig, må du dog betale minst halvparten eller mer av reisenes totale transportkostnader med kortet, og så lenge dette er på plass er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager. Foruten om kortholder, dekker forsikringen også din nærmeste husstand eller inntil tre andre medreisende.

Som de fleste andre reiseforsikringen er du også her dekket for de aller vanligste postene man kan støte på ved reising, slik som tap eller forsinkelse av reisegods, uforutsette avbestillinger og forsinkelser, samt ulykker som leder til medisinsk invaliditet og i verste fall dødsfall.

Ved siden av dette har du også ID-tyveriforsikring inkludert i ditt Eika Gold Visa-kort. Her dekkes – som navnet indikerer – dine utgifter knyttet til juridisk bistand med inntil 50 000 kroner ved tilfeller av identitetstyveri, og denne er dessuten gyldig så lenge du har en rentebærende kreditt eller har benyttet deg av kortet i løpet av de siste 45 dagene.

Muligheter for tilleggsforsikringer

Utover de inkluderte forsikringene har du også muligheten til å tegne deg to forsikringer ved siden av, henholdsvis utvidet reise- og avbestillingsforsikring og egenandelsdekning for leiebil.

Foruten om en økt dekningsgrad for samtlige aktuelle poster, dekker den utvidede reiseforsikringen også egenandelsdekning for leiebil, som vil si at det er ganske så overflødig å gå for begge disse to. Egenandelsdekning for leiebil er uansett noe av det mest gunstige du kan tegne deg om du ønsker å leie bil i utlandet, og grunnen til dette er at denne er lovpålagt å ha. Om du ikke har dette fra før av må du nemlig tegne denne hos utleiefirmaet, og da kan det fort bli langt dyrere enn det hadde trengt å være.

Fordeler og rabatter med Eika Gold Visa

Eika Gold Visa kan også skilte med enkelte fordeler gjennom portalen Eika Fordel, og i tillegg til en rekke nyttige kortrelaterte tjenester, kan programmet også skilte med ti prosent rabatt på leiebil og beste tilgjengelige pris på hoteller rundt om i verden gjennom ordningene Eika Leiebil og Eika Hoteller.

Utover dette finnes det også en rullerende ordning, selv om de fleste av disse er nokså sesongavhengige og totalt sett fremstår som ganske så begrensede i sitt utvalg. På toppen av dette kan man maksimalt oppnå inntil 500 kroner i rabatt per måned og inntil 2500 kroner per kalenderår.

Det er med andre ord mulig å spare noen kroner med dette kortet, selv om det finnes langt bedre alternativer til fordelskort på markedet.

Et helt kurant kredittkort

Alt i alt er Eika Gold Visa allikevel et ganske så kurant kort, og dette er først og fremst takket være de gode forsikringene. Det finnes med andre ord langt mer interessante kredittkort der ute, men om du kun er på utkikk etter et gunstig brukskort, kan dette kortet fort falle i smak.

Testen av Eika Gold Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-05

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Eika Gold Visa oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har ikke den beste renten på markedet, men har til gjengjeld ganske så gode gebyrvilkår. Satt opp mot hverandre lander man derfor ganske så midt på treet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 50/100 poeng. Gjennom Eikas Fordelsprogram har Eika Gold Visa en snever, men brukbar rabattordning, som både byr på periodevise og faste rabatter. Men det største plusset her er forsikringspakken, som både byr på en rekke tilleggsforsikringer og ikke minst inkluderingen av ID-tyveri- og reise- og avbestillingsforsikring.

Brukeropplevelse

Videre får Eika Gold Visa 80/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Gjennom Eika byr kortet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet byr i tillegg på kontaktløs betaling og egen app-løsning, og det eneste å plukke på her er egentlig mangelen på valg av egen PIN-kode.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 60/100 poeng. Totalt sett scorer Eika Gold Visa veldig høyt på vilkår og fordeler, men ellers er det ikke så altfor mye spennende å trekke frem her.

Fordeler

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • ID-tyveriforsikring inkludert
 • Fordeler og rabatter via Eika Fordel
 • Mulighet for SMS-varsling
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Noe snevert fordelsprogram
 • Skyhøyt gebyr ved uttak av kontanter over skranke
 • Krever et kundeforhold til Eika
 • Varslingen koster 3 kroner per tilsendte SMS
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

Eika Gold Visa byr på et knippe rabatter og bonusordninger gjennom fordelsportalen Eika fordel, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Tilgang på de beste prisene fra de største reisenettsidene gjennom Eika Hoteller
 • Lave priser og 10 % ekstra rabatt på leiebiler gjennom Eika Leiebil
 • Rullerende rabattordning
 • Rabatterte priser på utvidet reise- og avbestillingsforsikring og egenandelsdekning for leiebil

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 50 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Eika Kredittbank
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/døgn og 30 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
39 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
75 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,95 %
Årlig nominell rente
23,46 %
Årlig effektiv rente
27,16 %
Øvrige gebyrer
Fornyelse/nybestilling av kort
0 kr
Erstatningskort
95 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
40 kr/mnd
Kopi av faktura
20 kr
SMS-varsling
3 kr/SMS
Regningsbetaling
50 kr¹
Overføring mellom kontoer
50 kr¹
Innfrielse kreditt andre kortselskaper f.o.m. 3. overføring fra samme konto innenfor 12 mnd
500 kr¹
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 27,16 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1974. Totalt: 16.974
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Eika Gold Visa-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 45 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 21 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke og hjemtransport opphører i det man fyller 75 år, mens ulykke opphører i det man fyller 80. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods, reiseansvar og forsinkelse, mens behandlingsutgifter i Norge har en egenandel på 1000 kroner.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
20 000
40 000
Reisegods
15 000
40 000
Billetter og pass
5000
Kontanter og verdipapirer
3000
Sykkel og tilhenger
2000
Verdigjenstander
7500
Tannbehandling (ulykke)
5000
Tannbehandling (sykdom)
1000
Kost og losji
1500/døgn
15 000
Forsinket fremmøte
20 000
Forsinket avgang
2000
4000
Forsinket reisegods
2000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Avbrutt reise
15 000
Sykdom hos reiseledsager/reisefølge
20 000
Tilkallelse
30 000
Reiseansvar
3 000 000
Ulykke invaliditet barn (0-21 år)
500 000
Ulykke invaliditet voksen (21-75 år)
200 000
Ulykke invaliditet voksen (75-80 år)
100 000
Dødsfall barn (0-21 år)
30 000
Dødsfall voksen (21-75 år)
200 000
Dødsfall voksen (75-80 år)
100 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Eika Forsikring

Med Eika Gold Visa har du også muligheten til å tegne utvidet reise- og avbestillingsforsikring, og også her er forutsetningen for polisens gyldighet at du har betalt minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Foruten om de økte erstatningssatsene for de mer standardiserte postene, har man også egenandelsdekning for leiebil inkludert her, som vil si at du ikke trenger å tegne denne i tillegg. Utover dette får man også tilgang til mer enn 1000 flyplasslounger, som vil si at dette er et ideelt tilbud for deg som reiser mye.

Samtlige satser er også her oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke og hjemtransport opphører i det man fyller 75 år, mens ulykke opphører i det man fyller 80. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods, reiseansvar, reisesyke, hjemtransport, ansvar og avbestilling, mens behandlingsutgifter i Norge har en egenandel på 1000 kroner.

Samtlige satser er også her oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke og hjemtransport opphører i det man fyller 75 år, mens ulykke opphører i det man fyller 80. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods, reiseansvar, reisesyke, hjemtransport, ansvar og avbestilling, mens behandlingsutgifter i Norge har en egenandel på 1000 kroner.
Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
25 000
50 000
Reisegods
25 000
50 000
Reisesyke og hjemtransport
Ubegrenset
Reiseansvar
3 000 000
Egenandel leiebil
20 000
Loungetilgang
500
2000
Ulykke invaliditet barn (under 20 år)
500 000
Ulykke invaliditet voksen (20-75 år)
300 000
Ulykke invaliditet voksen (75-80 år)
100 000
Dødsfall barn (under 20 år)
30 000
Dødsfall voksen familie (20-75 år)
250 000
Dødsfall voksen enslig (20-75 år)
0
Dødsfall voksen familie (75-80 år)
100 000
Dødsfall voksen enslig (75-80 år)
0
Behandlingsutgifter
5 % av sum
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Eika Forsikring
Pris
249 kr/år

Med Eika Gold Visa sin ID-tyveriforsikring dekker juridiske kostnader på inntil 50 000 kroner dersom din identitet blir misbrukt. Eika vil også bistå med hjelp for å sammen med deg bestemme hvilke grep som skal tas for å forhindre identitetsmisbruk dersom sensitive opplysninger har blitt stjålet fra deg.

For at forsikringen skal være gyldig, må du ha brukt kortet de siste 45 dagene. Eventuelt må du ha et utestående, rentebærende beløp på kortet ditt. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelen ligger på 4000 kroner.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Eika Forsikring

Egenandelsdekning for leiebil kan være blant de mer gunstige forsikringene du kan tegne deg om du har planer om å leie bil i utlandet. Som navnet tilsier dekkes egenandelen ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy, og dekningsgraden ligger her på inntil 20 000 kroner per skadetilfelle med et øvre tak på 40 000 kroner per kalenderår.

Det er samtidig verdt å merke seg at denne forsikringen er inkludert i den utvidete reiseforsikringen, som kun koster en femtilapp mer i året.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Eika Forsikring
Pris
199 kr/år

Betalingsforsikringen hos Eika Kredittbank dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 65 år, registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100 %)
3000 kr/mnd
12 mnd
30 dg
90 dg
Sykdom (100 %)
3000 kr/mnd
12 mnd
30 dg
60 dg
Sykehus­innleggelse¹
3000 kr/mnd
90 dg
7 dg
60 dg
Kritisk sykdom
100 000 kr
0 dg
30 dg
Dødsfall
100 000 kr
0 dg
0 dg
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AmTrust International Underwriters Limited
Pris
0,6 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 50 000 kroner
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Eika Kredittbank AS
Org. nummer
989 997 254
Besøksadresse
Parkveien 61, 0254 Oslo
Postadresse
Postboks 2349 Solli, 0201 Oslo
Telefon
(+47) 915 03 850
Sperre kort
(+47) 915 03 850
E-post
post@ eika.no

Brukererfaring med Eika Gold Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Eika Gold Visa kredittkort?