Test av Handelsbanken Gold Mastercard kredittkort

Handelsbanken Gold Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Forsikringer
• Egenandelsforsikring
på leiebil

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 250 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 24,25 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1799. Totalt: 16.799

Handelsbanken Gold Mastercard er et kredittkort levert av Handelsbanken, som er en norsk bank eid av den Svenska Handelsbanken. Det finnes generelt veldig lite informasjon om kortet på bankens hjemmeside, men dette er altså ett av to kredittkort som banken opererer med på det norske markedet, hvorav det andre har fått navnet Platinum.

Handelsbanken Gold Mastercard kan i alle fall by på 45 dager rentefri kreditt med en kredittramme på inntil 100 000 kroner med en effektiv rente på 24,25 %. Foruten om dette tilkommer det også en årsavgift på 250 kroner, og selv om dette ikke er det drøyeste gebyret, veier det langt på vei i negativ retning.

Det er også verdt å merke seg at man må være totalkunde i Handelsbanken for å kunne søke om dette kredittkortet.

Handelsbanken Gold Mastercard: Kredittkort med reise- og avbestillingsforsikring

Noe som derimot taler for Handelsbanken Gold Mastercard er at reise- og avbestillingsforsikring er inkludert i kortet, så lenge du betaler halvparten (eller mer) av reisens totale transportkostnader med kortet. Forsikringen leveres for øvrig av Zurich Insurance plc, og banken skriver selv at de leverer en av markedets beste forsikringsordninger.

I og med at forsikringen er inkludert i kortet, trenger du ikke å betale noe ekstra for den. Reise- og avbestillingsforsikringen i Handelsbanken Gold Mastercard gjelder for reiser på inntil 90 dager, og er gyldig for både deg som kortholder og inntil tre medreisende.

Kredittkort med egenandelsforsikring for leiebil

Som en del av reiseforsikringen får man også egenandelsforsikring for leiebil med på kjøpet, noe som fort kan vise seg å være en gullkantet avtale. Først og fremst fordi dette er noe man må ha på plass for å i det hele tatt kunne leie bil i utlandet, og fordi det å tegne denne på stedet kan vise seg å bli en riktig så kostbar affære. For at denne forsikringen skal være gyldig, forutsettes det at man betaler alle utgifter hos leiebilselskapet med kredittkortet.

Foruten om dette får man også 10 % rabatt på laveste tilgjengelige veiledende pris hos Hertz over hele verden, samt et kostnadsfritt medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards. Fordelen med denne ordningen er rabattkoden automatisk programmeres inn ved bestilling, slik at du alltid får rabatt på leiebil når du bestiller innlogget. Er du av typen som leier bil titt og ofte, kan man med andre ord spare betydelige summer med dette kortet.

Handelsbanken Gold Mastercard: Et gjennomsnittlig kredittkort

Visst får du fordeler som reise- og avbestillings- og egenandelsforsikring for leiebil inkludert i kortet, men med få fordeler utover dette og en årsavgift på toppen av det hele, når dessverre ikke Handelsbanken Gold Mastercard helt opp i vår sammenligning.

Ikke bare det, kortet overgås dessuten av lignende kredittkort med både samme og langt flere fordeler. Handelsbanken Gold Mastercard gir eksempelvis ingen rabatter når du handler, ei heller noen form for kickback eller andre bonusordninger. Det finnes kort og godt langt bedre alternativ der ute.

Testen av Handelsbanken Gold Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-10-06
Vår vurdering (poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Handelsbanken Gold Mastercard oppnår 44/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet gjør det greit rentemessig, men har til gjengjeld en av de dårligste vilkårene for gebyrer på markedet, og her er det særlig årsavgiften på 250 kroner og de høye gebyrene for uttak i både inn- og utland som trekker ned.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 43/100 poeng. Handelsbanken Gold Mastercard har enkelt og greit ikke noen fordelsprogram, men det kan dog skilte med særdeles gode forsikringsalternativer. Og det som virkelige taler for i denne sammenhengen er inkluderingen av reiseforsikring og egenandelsforsikring for leiebil.

Brukeropplevelse

Videre får Handelsbanken Gold Mastercard 68/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Handelsbanken krever personlig oppmøte ved filial, og selv om det er hyggelig at de vil bli bedre kjent med deg, virker dette i overkant tungvint. Utover dette har de i alle fall en moderne og oversiktlig hjemmeside, samt at de svarer raskt på henvendelser og er tilgjengelig på flere plattformer. De skal samtidig få skryt for egen app-løsning og muligheten for kontaktløs betaling, men må dessverre se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode – man får dog samme kode som på bankkortet – og den særdeles omfattende søknadsprosessen.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 50/100 poeng. Kort oppsummert har Handelsbanken Gold Mastercard helt greie vilkår, noe ufordelaktige gebyrer og jevnt over få spennende ting å trekke frem.

Fordeler med Handelsbanken Gold Mastercard kredittkort

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Egenandelsforsikring for leiebil inkludert
 • Støtte for Apple, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Årsavgift
 • Begrenset fordelsprogram

Rabatter og bonusordninger

Handelsbanken Gold Mastercard lener seg ganske så kraftig på sitt leiebiltilbud, og byr på følgende rabatter gjennom Hertz:

 • 10% rabatt på laveste tilgjengelige veiledende pris
 • Gratis medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
250 kr
Kredittramme
30.000 – 100.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10.000 kr/døgn og 30 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,5 % (min. 25 kr)
Kontantuttak over skranke
1,5 % (min. 25 kr)
Bruk av posttjenester
1,5 % (min. 25 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,5 % (min. 25 kr)
Kontantuttak over skranke
1,5 % (min. 25 kr)
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,5 %
Årlig nominell rente
18 %
Årlig effektiv rente
24,25 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
100 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
25 kr/mnd
Kopi av bilag
150 kr/stk
Kopi av bilag eldre enn 12 mnd
400 kr/stk
Overføring mellom kontoer
1,5 % (min. 25 kr)
Hente PIN
1 kr/gang¹
Nødkontanter
350 kr + 1,5 % av sum (min. 25 kr)
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 24,25 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1799. Totalt: 16.799
Kostnadsfritt første gang

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Handelsbanken Gold Mastercard. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Norge i henhold til Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – med en begrensning på inntil tre medreisende – og i denne sammenhengen er en husstand definert som ektefelle eller samboer og barn under 25 år med felles adresse. Dersom man er et større følge enn dette, dekker forsikringen kun de tre yngste i reisefølge.

Reisesyke og hjemtransport
Inntil 10 000 000 kroner per skadetilfelle, samtidig som polisen opphører i det man fyller 67 år
Reiseansvar
Inntil 4 500 000 kroner per skadetilfelle
Reisegods
Inntil 20 000 kroner per person og inntil 40 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge, samtidig som det påløper en egenandel på 500 kroner
Forsinket reisegods
Inntil 5000 kroner per person og inntil 15 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket til flyavgang fra Norge
Inntil 15 000 kroner per skadetilfelle
Avbestilling
Inntil 25 000 kroner per person eller inntil 40 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Trygg lommebok: ID-tyveri
Inntil 60 000 kroner per skadetilfelle
Trygg lommebok: Tap og tyveri av nøkler og id-papirer
Inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Trygg lommebok: Ran ifm. kontantuttak
Inntil 10 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 25 år – er dekket for inntil 1 000 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens denne satsen halveres ved fylte 67 år. Barn – altså under fylte 20 år – er også dekket for inntil 1 000 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 30 000 kroner

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Zurich Insurance plc

Inkludert i reiseforsikringen har du også egenandelsforsikring for leiebil. For at denne forsikringen skal gjelde må du betale alle utgifter hos leiebilselskapet med kredittkortet, og så lenge dette er på stell dekkes skader for inntil 40 000 kroner per skadetilfelle mot en egenandel på 500 kroner.

Avtaletype: Inkludert i reise- og avbestillingsforsikring
Forsikringsselskap: Zurich Insurance plc

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 100 000 kroner
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Handelsbanken
Org. nummer
971 171 324
Kreditt­giver
Handelsbanken
Org. nummer
971 171 324
Besøks­­adresse
Tjuvholmen Allé 11, 0252 Oslo
Post­­adresse
Postboks 1342 Vika, 0113 Oslo
Telefon
(+47) 22 39 77 00
Sperre kort
(+47) 22 39 77 00
E-post
firmapost@handelsbanken.no

Brukererfaring med Handelsbanken Gold Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Handelsbanken Gold Mastercard kredittkort?