Test av Handelsbanken Platinum Mastercard kredittkort

Handelsbanken Platinum Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Aktivt reisende
• Gode forsikringsavtaler
• Tilgang til VIP-lounger

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 500 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 1500 kr

Vurdering

terningkast

Priseksempel: Eff. rente 47,62 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 3049. Totalt 18.049

Handelsbanken byr på to forskjellige kredittkort, og sammenlignet med Gold-varianten kan Platinum absolutt anses som storebroren i forholdet – og som storebrødre flest krever den naturligvis litt ekstra. Innledningsvis bør det derfor nevnes at årsgebyret på 1500 kroner fort kan skremme de aller fleste, men om man ser bort i fra dette finnes det faktisk en rekke fordeler som til en viss grad veier opp for den stive prisen. I denne sammenheng er det først og fremst den omfattende reise- og avbestillingsforsikringen som rettferdiggjør kostnadene.

Utover dette byr Handelsbanken Platinum MasterCard kredittkort på 45 dagers rentefri kreditt med en nominell rente på 18 %. Det som derimot trekker ned det helhetlige inntrykket er den effektive renten, som er på småfrekke 47,62 %, men denne påvirkes naturlig nok i stor grad av det nevnte årsgebyret.

For å kunne få dette kortet forutsettes det også at du er totalkunde i Handelsbanken.

En av markedets mest omfattende reise- og avbestillingsforsikringer

Handelsbankens kredittkort inkluderer reise- og avbestillingsforsikring så lenge du betaler minimum halvparten av transportkostnadene med kortet ditt. Forsikringen leveres av Zurich Insurance PLC og omtales av banken selv som en av markedets beste forsikringsordninger. Noe vi ikke er uenig i, da den i tillegg til reise og avbestilling også byr på godbiter som ulykkes-, ID-tyveri- og egenandelsforsikring for leiebil.

Forsikringen er med andre ord innbakt i kortet, og er gyldig for deg og inntil tre medreisende for reiser på inntil 90 dager. Sett slik kan kredittkort med reiseforsikring fort vise seg å være et rimeligere alternativ enn en selvstendig helårsforsikring.

Egenandelsforsikring for leiebil inkludert i pakken

Som nevnt ovenfor inkluderer Handelsbanken Platinum også egenandelsforsikring for leiebil som en del av den totale forsikringspakken. For å aktivisere denne må betale alle utgifter hos leiebilselskapet med kredittkortet, og om du ikke gjør dette vil forsikringen være ugyldig.

Vi har skrevet om dette temaet tidligere og konkluderte da med at man potensielt kan spare betydelig summer på å velge dette alternativet fremfor å kjøpe forsikringen direkte fra utleieselskaper.

Konklusjon: Dyrt med godt

Om man ser forbi det hårreisende årsgebyret finnes det mange praktiske fordeler å spore her, og kanskje særlig for den som ofte er på reisefoten. Kortet gir deg blant annet tilgang til en rekke VIP-lounger gjennom sin Prority Pass-ordning, en eksklusiv Concierge Service og medlemskap i leiebilfirmaet Hertz sitt Gold Plus Rewards-program. Legger man i tillegg til en kurant rente og den omfattende forsikringspakken på toppen av dette, sitter man fort igjen med et kort som leverer godt innenfor sin nisje.

Med det sagt har den naturligvis sine begrensninger. På gebyrfronten er den blant de aller dårligste i vår sammenligning, og det finnes andre aktører på markedet som er vel så egnet innenfor reisesegmentet og vesentlig rimeligere i drift.

Testen av Handelsbanken Platinum Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-01-31
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Handelsbanken Platinum oppnår 40/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har en ganske så grei rente, men den har til gjengjeld en av de aller dårligste vilkårene for gebyrer på markedet, og her er det særlig årsavgiften på 1500 kroner som er utslagsgivende.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 67/100 poeng. Handelsbanken Platinum MasterCard har lite og solid fordelsprogram, som er særlig myntet på den litt mer kresne. Den kan i tillegg skilte med en av markedets mest omfattende reiseforsikringer, som også inkluderer egenandelsforsikring for leiebil.

Brukeropplevelse

Videre får Handelsbanken Platinum MasterCard 60/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Handelsbanken krever personlig oppmøte ved filial, og selv om det er hyggelig at de vil bli bedre kjent med deg, virker dette i overkant tungvint. Utover dette har de i alle fall en moderne og oversiktlig hjemmeside, samt at de svarer raskt på henvendelser og er tilgjengelig på flere plattformer. De skal samtidig få skryt for egen app-løsning og muligheten for kontaktløs betaling, men må dessverre se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode og den særdeles omfattende søknadsprosessen.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. Om man klarer å se forbi det drøye årsgebyret har Handelsbanken Platinum en rekke fordeler som langt på vei opp for denne, og er nok særlig myntet på den reiseglade som forlanger det lille ekstra.

Fordeler med Handelsbanken Platinum Mastercard kredittkort

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Egenandelsforsikring for leiebil inkludert
 • Ulykkesforsikring inkludert
 • ID-tyveriforsikring inkludert
 • Tilgang til VIP-lounger over hele verden
 • Medlemskap i leiebilfirmaet Hertz sitt Gold Plus Rewards-program
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Meget høy årsavgift
 • Et noe begrenset fordelsprogram

Rabatter og bonusordninger

Handelsbanken Platinum byr på en håndfull rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Priority Pass – fri tilgang til VIP-lounger over hele verden
 • Concierge Service – døgnåpen service med tilgang til et bredt spekter av tjenester
 • Hertz – 10 % rabatt på leiebil i tillegg til gratis medlemskap i Hertz Gold Plus Rewards

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer
Årsavgift
1500 kr
Varekjøp
0 kr
Bruk i Norge
Kontantuttak i minibank
1,5 % (min. 25 kr)
Kontantuttak over skranke
1,5 % (min. 25 kr)
Bruk hos Posten/Post i Butikk
1,5 % (min. 25 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,5 % (min. 25 kr)
Kontantuttak over skranke
1,5 % (min. 25 kr)
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,5 %
Årlig nominell rente
18 %
Årlig effektiv rente
47,62 %
Grenser for varekjøp og kontantuttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/døgn og 30 dager
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
100 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
25 kr/mnd
Kopi av bilag
150 kr
Overføring mellom kontoer
1,5 % (min. 25 kr)
Hente PIN
1 kr/gang
Bytte av kortdesign
100 kr*
Nødkontanter
350 kr + 1,5 % av sum (min. 25 kr)
Priority pass
Inkludert (30 USD for gjester)
Concierge Service
Inkludert (koster for kjøp av tjenester)
OSL og North Sea Lounge
100 kr (205 kr for gjester)
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,5 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 250 kr)

* Kunder under 18 kan bytte gratis én gang i året

Låneeksempel

 • Eff. rente 47,62 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 3049. Totalt 18.049

Forsikring

Trykk på de ulike forsikringene for å lese mer om hver enkelt:

Handelsbanken Platinum kredittkort inkluderer en reise- og avbestillingsforsikring som dekkes i hele verden så lenge du har betalt minimum 50 % av transportkostnadene med kredittkortet.

Forsikringen omfatter:

 • Reisegods
 • Reisesyke, hjemtransport m.m.
 • Reiseansvar
 • Forsinkelse
 • Ulykkesforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Egenandelsforsikring ved leiebilforhold
 • Trygg Lommebok

Reiseforsikringen gjelder for kortholder og husstanden med hjemmeboende barn under 25 år eller inntil 3 medreisende. Reisen må starte og slutte i Norden, og gjelder bare på turer med minimum én overnatting eller dagsreiser med fly. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelsforsikring ved leiebilforhold og Trygg Lommebok kun gjelder for kortholder.

Forsikringen dekker ikke ved avbrutt reise og sykdom eller skade hos personer som er over 67 år, og etter fylte 67 år er forsikringssummene ved invaliditet og død begrenset.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Zurich Insurance plc

Med Handelsbanken Platinum har du også egenandelsforsikring for leiebil inkludert i reise- og avbestillingsforsikringen. Denne dekker kaskoskader og tyveri av leiebil for inntil 100 000 kroner per skadetilfelle mot en egenandel på 500 kroner. For at forsikringen skal være gyldig forutsettes det og at bilen er leid i maksimalt 31 dager, at leieavtalen er inngått med et offentlig registrert bilutleiefirma, at det er tegnet kaskoforsikring for utleiebilen og at selve leieforholdet er betalt i sin helhet med kredittkortet.

Avtaletype: Inkludert i reise- og avbestillingsforsikringen
Forsikringsselskap: Zurich Insurance plc

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 100 000 kroner
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder:
Handelsbanken
Org. nummer:
971 171 324
Kreditt­giver:
Handelsbanken
Org. nummer:
971 171 324
Besøks­­adresse:
Tjuvholmen Allé 11, 0252 Oslo
Post­­adresse:
Postboks 1342 Vika, 0113 Oslo
Telefon:
(+47) 22 39 77 00
Sperring av kort:
(+47) 22 39 77 00
E-post:

Brukererfaring med Handelsbanken Platinum Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Handelsbanken Platinum Mastercard kredittkort?