Test av Liverpool FC Mastercard kredittkort

Liverpool FC Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Liverpool-fans
• Bruk på Anfield
• Forsikringer

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 75 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 27,4 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3441. Totalt: 28.441

Dersom du er av typen som skriver forkortelsen «YNWA» overalt og anser Anfield som mekka, kan Liverpool FC Mastercard være midt i blinken for deg. Om du er Liverpool-fan på din hals er du tross alt i målgruppen til dette kredittkortet, som på toppen av det hele har «Alltid med deg» som slagord. Bak kortet finner vi for øvrig DNB, som bør være et velkjent navn for de aller fleste.

I vår vurdering har vi kommet fram til at dette er et veldig fint kredittkort for deg som er Liverpool-supporter, men det ligger litt i kortene at dette er myntet på spesielt interesserte. Det skorter ikke på fordelene i LFC-universet, men for den gjengse bruker kommer Liverpool FC Mastercard dessverre til kort.

Kortet har en årlig nominell rente på 21,6 %, og en årlig effektiv rente på 27,4 %. Det tilbys inntil 45 dager med rentefri kreditt, og en kredittramme på inntil 75 000 kroner.

Kredittkort med Liverpool-rabatter

Når vi går fordelene i sømmene kan vi se at de ulike rabattene er noe begrenset. Selv de Liverpool-relaterte rabattene er ikke direkte noe å juble av, og man skulle jo tro at det bugnet av nettopp disse i et slikt kort.

Per nå får du 20 % rabatt på LFC Boot Room Sports Café – kafeen på Anfield Stadium – samt 20 % rabatt på en rekke opplevelser. Disse inkluderer omvisninger på stadionet, «Legend tours», «Anfield Experience», offisielle supporterprodukter og «Anfield Ultimate Experience».

Utover de Liverpool-relaterte rabattene får man 10 % rabatt på leie av feriehus hos Dansommer (som ikke har ferieboliger i England), samt en del fordeler og rabatter via nettsiden Fordelsbutikken. Her kan du spare penger på ulike ting, som for eksempel Ray Ban-solbriller, hårfønere, kniver og diverse annet. Selv om det ikke er all verden, så er det i alle fall noe.

Reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet

Praktisk nok er reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen så lenge du betaler 50 % eller mer av transportkostnadene for reisen med ditt Liverpool FC Mastercard. Dette kan fort vise seg å være beleilig om man ønsker å vende snuten mot Anfield for å bivåne The Reds i full vigør.

Forsikringen gjelder for reiser på inntil 90 dager, og omfatter alle faste husstandsmedlemmer eller inntil tre andre medreisende.

Kredittkort med SMS-varsling

En annen praktisk ting med dette kredittkortet er at det har SMS-varsling. Som navnet tilsier kan du motta en tekstmelding hver gang kortet blir brukt, noe som både gjør det enkelt å holde styr på gjennomførte transaksjoner, og samtidig unngå at kortet blir misbrukt av andre enn deg selv.

Du kan velge å aktivere SMS-varsling for transaksjoner over et visst beløp, motta informasjon om transaksjoner og saldo de siste 24 timer, motta påminnelse om forfallsdato og informasjon om når du nærmer deg kredittgrensen.

Liverpool FC Mastercard: Et noe kjedelig kredittkort

Alt i alt er Liverpool FC Mastercard et helt greit kort for den hardbarkede Liverpool-supporteren, selv om det ikke gir så store og spennende fordeler som man kanskje burde forventet. Så dersom du kun skal ha ett kredittkort, anbefaler vi deg heller å finne et bedre alternativ. Dette kredittkortet bør i større grad anses som et supplement, snarere enn et hovedalternativ.

For den vanlige bruker er kortet derimot ikke å anbefale. Til det er den effektive renten for høy, mens fordelene er for få.

Testen av Liverpool FC Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-19

Vår vurdering (poengsum): 3/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Liverpool FC Mastercard oppnår 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet kan både skilte med middelmådige gebyrvilkår i både inn- og utlandet, i tillegg til en høy effektiv rente. Totalt sett er det derfor ikke mye som trekker opp i denne sammenhengen.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 41/100 poeng. Det skal sies at Liverpool FC Mastercard har begrensede fordeler for den gjengse bruker, mens den har til gjengjeld særs gode bonusordninger for ihuga Liverpool-fans. I tillegg får den også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av reise- og avbestilling.

Brukeropplevelse

Videre får Liverpool FC Mastercard 50/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Kortet byr – gjennom utstederen DNB – på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet må dessverre se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode, noen form for app-løsning og mangel på kontaktløs betaling.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Som navnet tilsier henvender kortet seg primært til supportere av Liverpool, og i den kategorien byr den både på gode rabatt- og forsikringsordninger, men for den gjennomsnittlige forbrukeren blir dette alternativet dessverre altfor snevert og ugunstig.

Fordeler med Liverpool FC Mastercard kredittkort

 • Greie rabatter for Liverpool-fans
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet

Ulemper

 • Noe begrenset fordelsprogram
 • Noe høy effektiv rente
 • Skyhøyt gebyr ved uttak av kontanter over skranke i både inn- og utland
 • Ingen muligheter for kontaktløs betaling

Rabatter og bonusordninger

Liverpool FC Mastercard byr på en rekke rabatter og bonusordninger, og kanskje spesielt for den ihuga supporteren. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 20 % rabatt på mat ved LFC Boot Room Sports Café
 • 20 % rabatt på offisielle LFC-varer (gjelder kun varer til fullpris og kun ved Supporter Shop på Liverpool One og Anfield)
 • 20 % rabatt på omvisning og opplevelser via Liverpool FC
 • Rabatterte produkter hos Fordelsbutikken
 • 20 % rabatt på leie av lift via Oslo Liftutleie
 • 10 % rabatt på parkering ved Gardermoen via Flight Park
 • 10 % rabatt på mer enn 44 000 ferieboliger over hele Europa via dansommer
 • 10 % rabatt for deg og en medreisende på alle reiser via Enjoy Travel

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
Inntil 75.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Nei
Smartbetaling
Nei
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
30 kr + 1,5 % av sum*
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1,5 % av sum*
Bruk av posttjenester
75 kr + 1,5 % av sum*
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
30 kr + 1,5 % av sum*
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1,5 % av sum*
Valutapåslag i Europa
1,75 %
Valutapåslag utenfor Europa
2 %
Låneeksempel
Eff. rente 27,4 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3441. Totalt: 28.441
Renter
Månedlig nominell rente
1,8 %
Årlig nominell rente
21,6 %
Årlig effektiv rente
27,4 %
Grenser for varekjøp og kontantuttak
Varekjøp i inn- og utland
40.000 kr/uke
Kontantuttak i inn- og utland
10.000 kr/uke
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
30 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
35 kr/mnd
Hastekort
850 kr
Purregebyr
50 kr
Overtrekksgebyr
50 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 250 kr)

* Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Med Liverpool FC MasterCard har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. For at reiseforsikringen skal være gjeldende, må du ha betalt 50 % eller mer av de totale transportkostnadene med kredittkortet.

Reisen må startes og avsluttes i Norge, og for reiser i Norge kreves minimum én overnatting eller at man har reist med fly for at reiseforsikringen skal gjelde. Om disse kriteriene er møtt gjelder den dog for reiser på inntil 90 dager.

Ulykke-, avbestillings- og reisesyke-/hjemtransportforsikring gjelder ikke for personer over 80 år.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: DNB Forsikring

Hva dekker betalingsforsikring?

 • Langvarig sykemelding
 • Arbeidsledighet
 • Permittering
 • Kritisk sykdom
 • Dødsfall

Ved ovennevnte tilfeller overtas betalingen av dine månedlige forpliktelser. Forsikringen dekker månedlige avdrag og renter – hele 7 % av utestående saldo i inntil ett år. Ved kritisk sykdom eller tap av liv, innfris saldoen i sin helhet. Du er i tillegg beskyttet mot betalingsanmerkninger og mislighold ved tilfeller som forsikringen dekker.

Hva koster betalingsforsikring?
Forsikringspremien beregnes med 0,7 % av utestående saldo ved varsling. Dersom du har 10 000 kr i saldo vil den månedlige premien være på 70 kr.

Du kan når som helst si opp forsikringen.

Hvordan bestiller man betalingsforsikring?
Du kan enten fylle ut et skjema på deres hjemmeside eller ringe Kundeservice på telefon (+47) 24 06 21 11.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: DNB Forsikring
Pris: 0,7 % av din månedlige utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
DNB Bank ASA
Org. nummer
984 851 006
Kreditt­giver
DNB Bank ASA
Org. nummer
984 851 006
Besøks­­adresse
Dronning Eufemias gate 30, 0191 Oslo
Post­­adresse
DNB Bank ASA, Kundeservice, 7483 Trondheim
Telefon
(+47) 24 06 21 11
Sperre kort
(+47) 24 06 21 11
E-post
04800@dnb.no

Hva er din erfaring med Liverpool FC Mastercard kredittkort?