Test av LOKALBANK Privat Visa kredittkort

Kreditt­grense
50 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 25,11 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1564. Totalt: 16.564
LOKALBANK Privat er et samarbeidsprosjekt mellom sparebankene Sparebank 68° Nord, Aasen Sparebank, Selbu Sparebank, Nidaros Sparebank, Stadsbygd Sparebank, Ørland Sparebank, Tolga-Os Sparebank, Sparebanken DIN, Drangedal Sparebank og Askim & Spydeberg Sparebank, som alle sorterer under den mer kjente Eika Gruppen.

Av den enkle grunn kan LOKALBANK Privat minne mistenkelig mye om Eika Gold Visa, og ikke uten grunn. Begge kortene kommer nemlig med de samme grunnsatsene – som vil si at både renter og gebyrer er kliss like – på toppen av en tilsvarende omfattende forsikringspakke.

Kortet kan i alle fall skilte med inntil 45 dagers rentefri kreditt og en kredittramme på inntil 50 000 kr kroner med en effektiv rente på 25,11 %.

Medfølgende reise- og avbestillingsforsikring

I likhet med de fleste gode kredittkort i dagens marked, kommer også LOKALBANK Privat med en inkludert reiseforsikring – naturlig nok uten noen ekstra tilknyttede kostnader – og den eneste forutsetningen for at denne skal være gyldig er at minimum halvparten av reisens totale transportkostnader er betalt med kortet.

Fordelen med denne forsikringen er både at den dekker deg som kortholder, i tillegg til din nærmeste familie eller inntil tre andre medreisende for reiser på inntil 90 dager. Med denne er du dessuten sikret mot de vanligste uhellene som kan oppstå i løpet av en reise, slik som tap av reisegods, forsinkelser og avbestillinger, samt mer uheldig hendelser som evakuering og sykdomsrelaterte ulykker.

Et annet hendig aspekt er at reiseforsikringen også kommer med en inkludert ID-tyveriforsikring, som dekker inntil 50 000 kroner i juridisk bistand om du skulle være så uheldig å bli utsatt for identitetstyveri. Denne er dessuten gyldig så lenge du har benyttet deg av kortet de siste 45 dagene eller har en rentebærende kreditt.

Gunstige tilleggsforsikringer gjennom LOKALBANK Privat

Ikke nok med det. Om du ønsker å gå for en enda høyere dekningsgrad har du også muligheten til å tegne deg både utvidet reise og egenandelsforsikring for leiebil ved siden av. Disse vil koste deg henholdsvis og , som kan sies å være en ganske så lav sum med tanke på hva det eventuelt ville koste deg å ikke ha de.

Selv om den unektelig gjeveste fordelen med den utvidede reiseforsikringen er at man vil kunne motta en høyere dekningsgrad for samtlige punkter som er listet i polisen, vil man også kunne få tilgang til mer enn 1000 flyplasslounger rundt om i verden. Sistnevnte kan raskt vise seg å være ganske så lukrativt om man er av typen som stadig er på reisefot.

Egenandelsforsikring for leiebil er på sin side blant de aller gunstigste forsikringene man kan inneha, dersom man har planer om å leie bil utenfor landets grenser. Dette er nemlig noe man er pålagt å ha om man ønsker å leie bil, og dersom man ikke har denne fra før av, er man ofte nødt til å tegne den på stedet. Dette kan – som du sikkert har gjettet riktig – koste deg langt mer enn det hadde trengt, så her er det potensielt mye penger å spare.

Som navnet tilsier dekkes altså egenandelen ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy, og satsen ligger her på inntil 20 000 kroner per skadetilfelle med et øvre tak på 40 000 kroner per kalenderår.

LOKALBANK Privat: Et mer enn godkjent reisekort

Men det er et punkt vi ikke har kommet inn på enda, og det er faktisk et gode av den virkelig sjeldne sorten. LOKALBANK Privat har nemlig ingen tilknyttede gebyrer ved uttak av kontanter i minibank i utlandet, og kombinerer man dette med den inkluderte reise- og avbestillingsforsikringen – samt muligheten til å både tegne seg utvidet reiseforsikring og egenandelsforsikring for leiebil ved siden av – sitter man raskt igjen med et meget habilt reisekort.

I motsatt ende av skalaen finner vi derimot de skyhøye gebyrene tilknyttet kontantuttak i innlandet, som langt på vei er med på å gjøre kortet ganske så uanvendelig som et hverdagskort.

Testen av LOKALBANK Privat Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-05

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

LOKALBANK Privat oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har kanskje ikke den aller beste rentesatsen på markedet, men den gjør det til gjengjeld ganske så skarpt på gebyrsiden, ikke minst takket være fraværet av gebyrer ved uttak av kontanter i minibank i utlandet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 47/100 poeng. Med LOKALBANK Privat har man tilgang til en rullerende rabattordning, om som rullerende ordninger flest, vil denne ofte veksle mellom meget gode og relativt enkle rabatter. Utover dette har man også tilgang til en solid forsikringspakke, både i form av tilleggs- og inkluderte forsikringer.

Brukeropplevelse

Videre får LOKALBANK Privat 81/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Gjennom Eika Kredittbank byr kortet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet byr i tillegg på kontaktløs betaling, smartbetaling og en egen app-løsning, og det eneste å plukke på her er egentlig mangelen på valg av egen PIN-kode.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 45/100 poeng. LOKALBANK Privat egner seg således best som et reisekort, all den tid kortet både kan skilte med gebyrfrie uttak i minibank i utlandet og en solid reise- og avbestillingsforsikring, samt at man i tillegg også har muligheten til å både tegne seg utvidet reiseforsikring og egenandelsforsikring for leiebil ved siden av. I motsatt ende av skalaen finner vi derimot de skyhøye gebyrene tilknyttet kontantuttak i innlandet, som langt på vei er med på å gjøre kortet ganske så uanvendelig som et hverdagskort.

Fordeler

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • ID-tyveriforsikring inkludert i reiseforsikringen
 • Muligheten til å tegne seg utvidet reise- og egenandelsforsikring for leiebil ved siden av
 • Rullerende fordelsprogram
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Det rullerende fordelsprogrammet kan til tider være ganske så snevert
 • Skyhøye gebyrer ved uttak av kontanter over skranke
 • Middelmådig rentesats

Rabatter og bonusordninger

LOKALBANK Privat byr et rullerende fordelsprogram, og under kan du se en oversikt over aktuelle fordeler man oppnår ved å benytte seg av kortet:

 • Januar: 5 % rabatt hver gang du betaler med Vipps, så lenge ditt LOKALBANK Privat er lagt til som betalingsmiddel

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 50 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Eika Kredittbank
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/døgn og 30 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
39 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
75 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak av utenlandsk valuta i minibank
0 kr
Kontantuttak av norske kroner i minibank
39 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,83 %
Årlig nominell rente
21,96 %
Årlig effektiv rente
25,11 %
Øvrige gebyrer
Fornyelse/nybestilling av kort
0 kr
Erstatningskort
95 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
40 kr/mnd
Kopi av faktura
20 kr
Overføring mellom kontoer
50 kr¹
Innfrielse kreditt andre kortselskaper f.o.m. 3. overføring fra samme konto innenfor 12 mnd
500 kr¹
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 25,11 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1564. Totalt: 16.564
Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt LOKALBANK Privat-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 45 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 21 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke og hjemtransport opphører i det man fyller 75 år, mens ulykke opphører i det man fyller 80. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods, reiseansvar og forsinkelse, mens behandlingsutgifter i Norge har en egenandel på 1000 kroner.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
20 000
40 000
Reisegods
15 000
40 000
Billetter og pass
5000
Kontanter og verdipapirer
3000
Sykkel og tilhenger
2000
Verdigjenstander
7500
Tannbehandling (ulykke)
5000
Tannbehandling (sykdom)
1000
Kost og losji
1500/døgn
15 000
Forsinket fremmøte
20 000
Forsinket avgang
2000
4000
Forsinket reisegods
2000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Avbrutt reise
15 000
Sykdom hos reiseledsager/reisefølge
20 000
Tilkallelse
30 000
Reiseansvar
3 000 000
Ulykke invaliditet barn (0-21 år)
500 000
Ulykke invaliditet voksen (21-75 år)
200 000
Ulykke invaliditet voksen (75-80 år)
100 000
Dødsfall barn (0-21 år)
30 000
Dødsfall voksen (21-75 år)
200 000
Dødsfall voksen (75-80 år)
100 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Eika Forsikring

Med LOKALBANK Privat sin ID-tyveriforsikring dekker juridiske kostnader på inntil 50 000 kroner dersom din identitet blir misbrukt. Eika Kredittbank vil også bistå med hjelp for å sammen med deg bestemme hvilke grep som skal tas for å forhindre identitetsmisbruk dersom sensitive opplysninger har blitt stjålet fra deg.

For at forsikringen skal være gyldig, må du ha brukt kortet de siste 45 dagene. Eventuelt må du ha et utestående, rentebærende beløp på kortet ditt. Det er samtidig verdt å merke seg at egenandelen ligger på 4000 kroner.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Eika Forsikring

Betalingsforsikringen hos Eika Kredittbank dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 65 år, registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100 %)
3000 kr/mnd
12 mnd
30 dg
90 dg
Sykdom (100 %)
3000 kr/mnd
12 mnd
30 dg
60 dg
Sykehus­innleggelse¹
3000 kr/mnd
90 dg
7 dg
60 dg
Kritisk sykdom
100 000 kr
0 dg
30 dg
Dødsfall
100 000 kr
0 dg
0 dg
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AmTrust International Underwriters Limited
Pris
0,6 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha et kundeforhold i en av følgende banker: Sparebank 68° Nord, Aasen Sparebank, Selbu Sparebank, Nidaros Sparebank, Stadsbygd Sparebank, Ørland Sparebank, Tolga-Os Sparebank, Sparebanken DIN, Drangedal Sparebank eller Askim & Spydeberg Sparebank
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Eika Kredittbank AS
Org. nummer
989 997 254
Besøksadresse
Parkveien 61, 0254 Oslo
Postadresse
Postboks 2349 Solli, 0201 Oslo
Telefon
(+47) 915 09 571
Sperre kort
(+47) 915 09 571
E-post
LBkredittkort@ eika.no

Brukererfaring med LOKALBANK Privat Visa kredittkort

Hva er din erfaring med LOKALBANK Privat Visa kredittkort?