Test av MyHoliday Card Visa kredittkort

MyHoliday Card Visa kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Gebyrfire kontantuttak
i minibank i utlandet
• Reiseforsikring inkl.

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 75 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 25,2 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4446. Totalt: 39.446

MyHoliday Card leveres i regi av Ving og i samarbeid med DNB, og er som navnet tilsier myntet på den reiselystne. Men med unntak av noen få reiserelaterte fordeler er det lite annet å rope hurra for. Dens beskjedne fordeler og dårlige gebyrvilkår gjør at kortet kommer relativt dårlig ut i vår sammenligning.

Kortet kan uansett skilte med inntil 45 dagers rentefri kreditt med en kredittramme opp mot 75 000 og en effektiv rente på 25,2 %.

MyHoliday Card – et kredittkort for reise

Men noen fordeler har det. Det mest gunstige i denne sammenhengen er at man slipper gebyr på kontantuttak i minibank i utlandet, noe som er meget praktisk om man er ute og reiser. Det eneste aproposet her er at det løper rente fra uttakstidspunktet, så da er det legitim å spørre om det egentlig er noen særlig fordel. Tja, sier vi. I tillegg til dette får man også 500 kroner i rabatt på pakkereiser med Ving, og reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Du har også muligheten til å tegne deg betalingsforsikring ved siden av.

Dersom din feriebestilling via ving.no overstiger 2500 kroner har du også muligheten til å utsette betalingen. På denne måten kan du slå til på rimeligere pakketilbud, og således spare store summer på ferieoppholdet. Vær oppmerksom på at dette koster 275 kroner for fire måneders utsettelse, og 349 kroner for seks måneder.

I tillegg til dette får du også din egen feriesparekonto – med en sparerente på 1 % – fra første krone, uten uttaksbegrensninger. Du får også tilgang til Fordelsbutikken, som kan friste med tilbud på diverse produkter.

Noe som dessverre er med på å nedjustere inntrykket nok en gang, er at det påløper et administrasjonsgebyr pålydende 50 kroner ved rentebærende saldo over 250 kroner.

500 kroner i rabatt på pakkereiser med fly og hotell

Ved bestilling av pakkereise hos Ving – senest seks uker før avreise – får du også 500 kroner i rabatt per bestilling. Rabatten lar seg dessuten kombineres med øvrige rabatter.

For å motta denne rabatten må du klikke deg inn på en bestillingslenke på nettsiden til MyHoliday Card, samt betale for reisen med ditt MyHoliday-kort. Det er ingen nedre prisgrense for at rabatten skal være gjeldende.

Reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet

Med MyHoliday Card er både reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Kanskje ingen overraskelse, all den tid kredittkortet er rettet mot den reiseglade.

Forsikringen dekker reiser i inntil 90 dager og gjelder enten samtlige husstandsmedlemmer eller inntil tre andre medreisende. For at reiseforsikringen skal være gjeldende må du ha betalt halvparten eller mer av din reises totale transportkostnader med kredittkortet.

Testen av MyHoliday Card Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-19

Vår vurdering (poengsum): 3/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

MyHoliday Card oppnår 34/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet scorer middels på rentevilkår, men noterer seg samtidig for bunnotering på gebyrer, og da ender man fort på den nedre halvdelen.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 55/100 poeng. MyHoliday Card har først og fremst et meget begrenset fordelsprogram, men den har til gjengjeld gebyrfrie uttak på minibanker i utlandet, og dette er et meget stort pluss – det er sågar hovedgrunnen til å anskaffe seg dette kortet. Den får i tillegg pluss for inkluderingen av reiseforsikring, og muligheten til å tegne seg for betalingsforsikring.

Brukeropplevelse

Videre får MyHoliday Card 50/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. MyHoliday Card byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet må dessverre se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode, kontaktløs betaling og noen form for app-løsning.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 60/100 poeng. MyHoliday Card er på papiret et ganske så enkelt og greit kort. Den har verken den beste renten, de beste gebyrvilkårene eller de beste fordelsprogrammene, men det den derimot har er gebyrfrie uttak på minibanker i utlandet. I og med at dette er et kort myntet på de reiseglade, taler dette punktet veldig i dens favør.

Fordeler med MyHoliday Card Visa kredittkort

 • Ingen gebyrer på kontantuttak i minibank i utlandet
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Mulighet for betalingsforsikring
 • Mulighet for betalingsutsettelse (275 for 4 måneder, og 349 for 6 måneder)

Ulemper

 • Administrasjonsgebyr ved rentebærende saldo
 • Ugunstig rente- og gebyrvilkår
 • Få fordeler

Rabatter og bonusordninger

MyHoliday Card byr på en rekke rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 500 kroner i rabatt på alle pakkereiser gjennom Ving
 • Rabatter gjennom Fordelsbutikken
 • 20 % rabatt på leie av lift gjennom Oslo Liftutleie
 • 10 % rabatt på parkering på Gardermoen gjennom Flight parkering
 • 10 % rabatt på produkter fra KnitMe.no

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10.000 – 75.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Nei
Smartbetaling
Nei
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 0,5 % av sum*
Kontantuttak over skranke
50 kr + 1,5 % av sum*
Bruk av posttjenester
50 kr + 1,5 % av sum*
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr*
Kontantuttak over skranke
50 kr + 1,5 % av sum*
Valutapåslag
1,75 %
Låneeksempel
Eff. rente 25,2 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 4446. Totalt: 39.446
Renter
Månedlig nominell rente
1,64 %
Årlig nominell rente
19,7 %
Årlig effektiv rente
25,2 %
Grenser for kontantuttak og varekjøp
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
20.000 kr/uke
Kontantuttak utlands
10.000 kr/uke
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Termingebyr
50 kr/mnd
Betalingsutsettelse i 4 måneder
275 kr
Betalingsutsettelse i 6 måneder
349 kr
Overtrekksgebyr
50 kr/mnd
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 250 kr)

* Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Med MyHoliday Card er reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. For at forsikringen skal være gjeldende forutsettes det at du betaler minst 50 % av reisekostnadene dine med kredittkortet ditt. Forsikringen gjelder alle husstandsmedlemmer eller inntil 3 medreisende.

Forsikringen dekker reiser med inntil 90 dagers varighet, men ikke dagsreiser. Registrerbare flyreiser er dekket selv om den kun har én dags varighet. For personer som har fylt 70 år omfatter forsikringen kun reisegods, forsinket bagasje, forsinkelse, reiseavlysning og reiseansvar. Når det gjelder barn opphører forsikringen ved fylte 21 år.

Reisen må også starte og avsluttes i Norge, og forsikringen gjelder fra tidspunktet sikrede forlater bosted/arbeidssted og varer til sikrede er tilbake på samme adresse. For reisegods og behandlingsutgifter trekkes en egenandel på 500 kroner, mens de øvrige dekningene ikke har noen egenandel.

For å omfattes av forsikringen må man være medlem av norsk folketrygd, ha norsk personnummer og ha fast bosted i Norge.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: DNB Forsikring

Med betalingsforsikring overtas betalingen av dine månedlige forpliktelser dersom du blir utsatt for langvarig sykdom, arbeidsledighet eller permittering.

Betalingsforsikringen gjelder ved følgende tilfeller:

 • Langvarig sykemelding
 • Arbeidsledighet
 • Permitteringer
 • Kritisk sykdom
 • Tap av liv

Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo i inntil et år. Ved kritisk sykdom eller tap av liv innfris saldoen i sin helhet. Dersom du har 10 000 kroner i saldo, vil den månedlige prisen for betalingsforsikringen være 70 kroner.

Du kan når som helst si opp betalingsforsikringen.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: DNB Forsikring
Pris: 0,7 % av din månedlige utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kredittkortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
DNB Bank ASA
Org. nummer
984 851 006
Kreditt­giver
DNB Bank ASA
Org. nummer
984 851 006
Besøks­­adresse
Dronning Eufemias gate 30, 0191 Oslo
Post­­adresse
DNB Bank ASA, Kundeservice, 7483 Trondheim
Telefon
(+47) 24 06 20 00
Sperre kort
(+47) 24 06 20 00
E-post
04800@dnb.no

Hva er din erfaring med MyHoliday Card Visa kredittkort?