Test av NAF Xtra Mastercard kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 25,11 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1564. Totalt: 16.564
NAF Xtra er et kredittkort utstedt av Eika Kredittbank. Kortet er tilgjengelig for alle NAF-medlemmer over 18 år, og tilbyr ulike bilrelaterte fordeler. For den uinnvidde står NAF for Norges Automobil-Forbund, og er Nordens største interesseorganisasjon.

Fordelene gjør at kortet totalt sett får fem øyne på terningen i vår sammenligning av kredittkort, dette til tross for en noe høy effektiv rente. Dette er et godt kort for deg som ønsker drivstoffrabatt, laderabatt, forsikringer og muligheten til å betale med Google Pay.

Kortet har ingen årsavgift og en effektiv årlig rente på 25,11 %.

Ta ut penger gebyrfritt i utlandet

De fleste kredittkort har høye gebyrer for kontantuttak. Også NAF Xtra har det dersom du ønsker å ta ut kontanter i Norge. Da koster ett uttak 39 kroner pluss 1 prosent av uttakssummen. Tar du ut 5000 kroner, koster det deg 89 kroner bare i gebyr.

Tar du derimot ut penger med kortet i utlandet – i ikke-norsk valuta – slipper du dette gebyret. Det er derfor et fordelaktig kredittkort dersom du ønsker å spare inn smågebyrer på ferien, særlig i land der kontanter fremdeles er et framtredende betalingsmiddel.

Merk at du er nødt til å gjøre uttaket i utenlandsk valuta, altså den valutaen som er gjeldende i det landet du er i. Mange minibanker lar deg konvertere beløpet med én gang, slik at du ser hvor mye det tilsvarer i norske kroner. Bruker du denne løsningen får du ikke bare dårligere valutakurs, du er også nødt til å betale gebyret på 39 kroner og 1 prosent av uttakssummen.

Det lønner seg derfor alltid å heve kontanter i den lokale valutaen, også med NAF Xtra.

Ytterligere drivstoffrabatt med NAF Xtra

Det Eika-utstedte kredittkortet gir NAF-medlemmer en ekstra fordel på veien, nemlig drivstoffrabatt. Som NAF-medlem har man allerede 40 øre i ordinær medlemsrabatt per liter hos Circle K og Best-stasjoner i Norge, men betaler du med ditt NAF Xtra-kort får du ytterligere 20 øre i rabatt per liter.

Det svarer sammenlagt til 60 øre i rabatt per liter, noe gjør NAF Xtra til et av de beste kredittkortene med drivstoffrabatt blant kortene vi har testet.

Kortet slås kun av drivstoffavorittene 365Privat og Santander Flexi Visa, som gir henholdsvis 92 og 64 øre i rabatt per liter du fyller. Dette forbeholder at literprisen er avregnet til 16 kroner. Flexi Visa vinner mye på at rabatten gjelder hos alle bensinstasjoner, og ikke begrenser seg til stasjoner som Circle K og Best (NAF Xtra) eller Esso (365Privat).

NAF Xtra oppgir ikke at de har en øvre grense for hvor mye du kan spare med kortet ditt. De øvrige nevnte kredittkortene har en årlig rabattgrense på 2000 kroner. Melder du deg inn i Circle K Extra Club får du i tillegg ytterligere fem øre i rabatt.

NAF Xtra gir flere bilrelaterte fordeler og rabatter

Som et kredittkort som pryder seg med NAFs merkevare, er det ingen overraskelse at hovedvekten av kortets fordeler er myntet på bilister – og ikke bare den nevnte drivstoffrabatten.

Har du eksempelvis ikke et kjøretøy som går på fossilt drivstoff, får du 15 prosent i rabatt dersom du lader batteriene ved ladestasjoner tilhørende Fortum Charge & Drive, Mer, BKK, Lyse, Circle K, Kople og Tesla Supercharger.

For å nyte godt av denne rabatten er du nødt til å registrere ditt NAF Xtra-kort enten hos hver enkelt aktør, i din ladebrikke eller i appen du bruker for å iverksette lading.

Som med drivstoffrabatten, får du ytterligere rabatt hos Circle K dersom du melder deg inn i Circle K Extra Club. Du får 5 prosentpoeng mer i rabatt. Merk at rabatten kun gjelder dersom du lader for inntil 750 kroner i måneden.

I tillegg til dette gir kortet 15 prosent rabatt på leiebil fra Hertz i Norge.

Testen av NAF Xtra Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-08-05
Vår vurdering (poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

NAF Xtra oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer, noe som kanskje kan komme overraskende på de fleste. Om man tar utgangspunktet i satsene kan det nemlig se ut til at kortet burde komme ganske så dårlig ut her, all den tid den hverken kan skryte på seg de beste rente- eller gebyrvilkårene. Det den derimot kan skryte på seg er gebyrfrie uttak av utenlandsk valuta i utlandet, og dette i seg selv er faktisk nok til å heve karakteren betraktelig her.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 62/100 poeng. Om det er én ting man burde forvente av et kort med navnet NAF Xtra, så er det at den kommer med noen gunstige fordeler for de bilinteresserte, og det er nettopp det den gjør. Her får man nemlig røslige rabatter på både drivstoff, lading og billeie, altså det meste man burde forvente av et kort for NAF-medlemmer.

Brukeropplevelse

Videre får NAF Xtra 80/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er egentlig det meste at det man man forventer av en moderne banktjeneste på plass. Det bys blant annet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, kontaktløs betaling og en intuitiv og oversiktlig app. Noe som derimot ikke er like positivt er mangel på valg av egen PIN-kode, samt at plattformene man kan nå kundeservice på er noe begrensede.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 65/100 poeng. Så hva får man egentlig med NAF Xtra? Vel, la oss først begynne med det mindre positive. Det bør nok nevnes at kortet hverken har de beste rente- eller gebyrsatsene, men det er egentlig oss det eneste aberet å spore her. Kortet har nemlig en av de bedre drivstoffrabattene på markedet, og når man i tillegg kan skilte med rabatt på elbil-lading og gebyrfrie uttak i utlandet, ja, da plasserer man seg raskt i det øvre sjiktet.

Fordeler

 • 60 øre i drivstoffrabatt ved betjente Circle K-stasjoner
 • 40 øre i drivstoffrabatt ved Circle K og Best sine automatanlegg
 • 15 % rabatt på ladestasjoner i Norge
 • Gebyrfrie uttak av utenlandsk valuta utenfor landegrensene
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Skyhøye gebyrer ved uttak av kontanter i Norge, samt ved uttak av norsk valuta i utlandet
 • Ikke den beste rentesatsen

Rabatter og bonusordninger

I og med at dette er en kombinasjon av medlems- og kredittkort for NAF-medlemmer, er det kanskje ikke så altfor overraskende at NAF Xtra først og fremst kan skilte med en rekke bilrelaterte rabatter. Under kan du se en oversikt over hvilke fordeler man kan oppnå ved å benytte seg av kortet:

 • Drivstoffrabatt: 60 øre i drivstoffrabatt ved betjente Circle K-stasjoner, alternativt 40 øre ved Circle K og Best sine automatanlegg
 • Laderabatt: 15 % rabatt på elbil-lading i Norge hos Fortum Charge & Drive, Mer, BKK, Lyse, Circle K, Kople og Tesla Supercharger
 • Leiebil: Minst 15 % rabatt på leiebil hos Hertz, samt gratis leie av barnesete eller inntil halv pris på leie av Hertz NeverLost GPS

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
Inntil 100.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
5000 kr/døgn og 15.000 kr/30 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
39 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
75 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak av utenlandsk valuta i minibank
0 kr
Kontantuttak av norske kroner i minibank
39 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,83 %
Årlig nominell rente
21,96 %
Årlig effektiv rente
25,11 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
95 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
40 kr/mnd
Kopi av faktura
20 kr
Overføring fra kredittkort til lønnskonto
50 kr + 1 % av sum¹
Innfrielse av kreditt fra andre kortselskaper f.o.m. 3. overføring fra samme konto innenfor 12 mnd
500 kr¹
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 25,11 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1564. Totalt: 16.564
Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med NAF Xtra. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man har benyttet seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd, samt at man både har og bor på en Folkeregisteret adresse. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 21 år med felles adresse – eller inntil tre medreisende, og dekker da:

Reisegods
Denne posten har en egenandel på 500 kroner, og dekker inntil 15 000 kroner per person eller inntil 40 000 kroner per reisefølge
Reisesyke og hjemtransport
Denne posten har en egenandel på 500 kroner, men kommer helt uten noe øvre tak
Reiseansvar
Denne posten har en egenandel på 500 kroner, og dekker inntil 3 000 000 kroner per skadetilfelle
Avbestilling
Denne posten har en egenandel på 500 kroner, og dekker inntil 20 000 kroner per person eller inntil 40 000 kroner per reisefølge
Reiseulykke
For personer mellom 20 og 75 år er man dekket for inntil 200 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens denne satsen reduseres til 100 000 for personer mellom 75 og 80 år. For barn under 20 år er man dekker for inntil 500 000 kroner ved medisinsk invaliditet, mens dødsfall dekkes med inntil 30 000 kroner. Samtidig er det også verdt å merke seg at enslige ikke har noen dekningsgrad ved dødsfall
Behandlingsutgifter
Denne posten har en egenandel på 1000 kroner, og dekker inntil 5 % av invaliditetssum
Identitetstyveri
Denne posten har en egenandel på 4000 kroner, og dekker inntil 50 000 kroner per bekreftede skadetilfelle

Det er samtidig verdt å merke seg at forsikringen har visse begrensninger. Både avbestilling, ulykke, reisesyke og hjemtransport gjelder for eksempel ikke for personer over fylte 75 år, samtidig som ulykke også vil gi redusert erstatning etter fylte 75 år og opphører i det man fyller 80 år.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Eika Forsikring

Som kunde hos Eika Kredittbank har du også egenandelsforsikring for leiebil inkludert i din reise- og avbestillingsforsikring. For at polisen skal være gyldig må leiebilavtalen i sin helhet være betalt med ditt NAF Xtra Mastercard kredittkort hos et offentlig registrert bilutleiefirma, samt at den aktuelle leiebilen må ha en tilknyttet kaskoforsikring. Så lenge dette er på plass dekker den de første 14 dagene av leiebilforholdet.

Forsikringen dekker i alle fall egenandelen med inntil 20 000 kroner per skadetilfelle med et øvre tak på 40 000 kroner per år ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy. Samtidig er det også verdt å merke seg at det maksimalt gis erstatning for to skader per kortholder per år på biler med en verdi under 700 000 kroner i Norden eller 500 000 kroner i utlandet, og på biler som er eldre enn 20 år.

Avtaletype
Inkludert i reiseforsikringen
Forsikrings­selskap
Eika Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være medlem i Norges Automobil-Forbund (NAF)
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Eika Kredittbank AS
Org. nummer
989 997 254
Kreditt­giver
NAF AS
Org. nummer
987 372 540
Besøks­­adresse
Skippergata 4, 0151 Oslo
Post­­adresse
Boks 9343 Grønland, 0135 Oslo
Telefon
(+47) 915 09 718
Sperre kort
(+47) 915 09 718
E-post
nafxtra@​eika.no

Brukererfaring med NAF Xtra Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med NAF Xtra Mastercard kredittkort?