Test av NAF Xtra Visa kredittkort

Kreditt­grense
50 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 27,16 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1974. Totalt: 16.974
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke
Kredittkortet NAF Xtra kommer i regi av Norges Automobil-Forbund, som har æren av å være Nordens største interesseorganisasjon innenfor samferdsel. Kortet er en kombinasjon av medlems- og kredittkort i ett, og er av den grunn tilgjengelig for alle NAF-medlemmer.

NAF Xtra byr naturlig nok på en rekke bilrelaterte rabatter, og den gjeveste blant disse er utvilsomt muligheten for rabatt på både drivstoff og lading. Foruten om dette kan man også få rabatt på leiebil og visse andre periodiske ordninger, men det er vanskelig å komme utenom at det er de første som veier tyngst her. Utover dette kan kortet også skilte med gebyrfrie uttak i utlandet og en riktig så god reise- og avbestillingsforsikring.

Utover dette har kortet en kredittgrense på 50 000 med en nominell rentesats på 23,46 %.

NAF Xtra: Gebyrfrie minibankuttak i utlandet

Fellesnevneren for de fleste kredittkort på dagens marked, er at de opererer med ganske så stive satser når det kommer til uttak av kontanter. Denne påstanden gjelder til en viss grad også for NAF Xtra, men heldigvis bare delvis.

Ved uttak i Norge vil dette nemlig koste deg drøye 39 kroner, i tillegg til en prosent av den totale summen på toppen av dette. Det sier seg selv at dette kan bli ganske så store summer i det lange løp, men nå har det seg i alle fall slik at dette er noe man sjeldent har et utpreget behov for.

I utlandet er derimot dette behovet langt større, og da er det greit å vite at NAF Xtra ikke har noen tilknyttede gebyrer ved uttak av utenlandsk valuta i minibank.

Samtidig er det verdt å merke seg at dette kun gjelder ved utenlandsk valuta, altså den valutaen som er gjeldende i det landet du er i. Mange minibanker lar deg nemlig konvertere beløpet med én gang – slik at du ser hvor mye det tilsvarer i norske kroner – men med denne løsningen får du ikke bare dårligere valutakurs, du blir også nødt til å betale det nevnte uttaksgebyret. Dette er også grunnen til at det alltid lønner seg å heve kontanter i den lokale valutaen.

Ytterligere drivstoffrabatt med NAF Xtra

La oss dermed se litt nærmere på den aller fremste fordelen med NAF Xtra, nemlig muligheten for rabatt på både drivstoff og lading.

Som NAF-medlem har man allerede 40 øre i drivstoffrabatt hos alle betjente Circle K- og Beststasjoner i Norge, men med ditt NAF Xtra kan du faktisk oppnå ytterligere 20 øre i rabatt per liter. Samtidig finnes det også en enkelt metode for å oppnå ytterligere 5 øre i avslag, og det er så enkelt som å melde seg i Circle K sitt fordelsprogram Extra.

Totalt ender man dermed opp med hele 65 øre i drivstoffrabatt per liter, en sum som er med på å gjøre NAF Xtra til et av de beste kredittkortene med drivstoffrabatt på markedet, kun slått av 365Privat Mastercard og Santander Flexi Visa, som kan skilte med en rabatt på henholdsvis 99 og 72 øre ved en pumpepris på 18 kroner. Santander Flexi Visa gir deg dessuten rabatt ved alle landets stasjoner, mens 365Privat Mastercard forbeholder at du gjør samtlige av dine tankinger ved Esso.

Også for el-bilister

Det levnes liten tvil om at el-bilene har kommet for å bli, og dermed er det bare naturlig at NAF har valgt å inkludere denne gruppen. Med NAF Xtra får du nå 15 prosent i rabatt dersom du lader batteriene ved ladestasjoner tilhørende Fortum Charge & Drive, Mer, Eviny, Lyse, Circle K, Kople og Tesla Supercharger.

For å nyte godt av denne rabatten er du nødt til å registrere ditt NAF Xtra-kort hos enten hver enkelt aktør, i din ladebrikke eller i app-en du bruker for å iverksette ladingen.

I likhet med drivstoffrabatten, kan du også her oppnå ekstra rabatter. Hos Fortum har du muligheten til å tegne abonnementet «NAF Medlemsstrøm», som vil gi deg ytterligere 15 prosent ved deres ladestasjoner rundt omkring i landet. Denne summen trekkes dessuten automatisk fra din kredittkortregning.

Som NAF-medlem har du allerede fem prosent i avslag på lading ved Circle K sine ladestajoner, og om du i tillegg knytter deg til deres nevnte fordelsprogram Extra, vil du faktisk oppnå ytterligere fem prosent. Kombinerer du dette med de nevnte 15 prosentene du allerede får med NAF Xtra, ender man totalt opp med hele 25 prosent rabatt hver gang man lader.

Det finnes dog et lite ankepunkt med denne ordningen, og det er at den har et øvre tak på 750 kroner per måned, som vil si at den månedlige besparelsen begrenser seg til maksimalt 112 kroner.

Testen av NAF Xtra Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

NAF Xtra oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer, noe som kanskje kan komme overraskende på de fleste. Om man tar utgangspunktet i satsene kan det nemlig se ut til at kortet burde komme ganske så dårlig ut her, all den tid den hverken kan skryte på seg de beste rente- eller gebyrvilkårene. Det den derimot kan skryte på seg er gebyrfrie uttak av utenlandsk valuta i utlandet, og dette i seg selv er faktisk nok til å heve karakteren betraktelig her.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 66/100 poeng. Om det er én ting man burde forvente av et kort med navnet NAF Xtra, så er det at den kommer med noen gunstige fordeler for de bilinteresserte, og det er nettopp det den gjør. Her får man nemlig røslige rabatter på både drivstoff, lading og billeie, altså det meste man burde forvente av et kort for NAF-medlemmer.

Brukeropplevelse

Videre får NAF Xtra 80/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er egentlig det meste at det man man forventer av en moderne banktjeneste på plass. Det bys blant annet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, kontaktløs betaling og en intuitiv og oversiktlig app. Noe som derimot ikke er like positivt er mangel på valg av egen PIN-kode, samt at plattformene man kan nå kundeservice på er noe begrensede.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 65/100 poeng. Så hva får man egentlig med NAF Xtra? Vel, la oss først begynne med det mindre positive. Det bør nok nevnes at kortet hverken har de beste rente- eller gebyrsatsene, men det er egentlig oss det eneste aberet å spore her. Kortet har nemlig en av de bedre drivstoffrabattene på markedet, og når man i tillegg kan skilte med rabatt på elbil-lading og gebyrfrie uttak i utlandet, ja, da plasserer man seg raskt i det øvre sjiktet.

Fordeler

 • 60 øre i drivstoffrabatt ved betjente Circle K-stasjoner
 • 40 øre i drivstoffrabatt ved Circle K og Best sine automatanlegg
 • 15 % rabatt på ladestasjoner i Norge
 • Gebyrfrie uttak av utenlandsk valuta utenfor landegrensene
 • Støtte for Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Skyhøye gebyrer ved uttak av kontanter i Norge, samt ved uttak av norsk valuta i utlandet
 • Ikke den beste rentesatsen
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

I og med at dette er en kombinasjon av medlems- og kredittkort for NAF-medlemmer, er det kanskje ikke så altfor overraskende at NAF Xtra først og fremst kan skilte med en rekke bilrelaterte rabatter. Under kan du se en oversikt over hvilke fordeler man kan oppnå ved å benytte seg av kortet:

 • Drivstoffrabatt: 60 øre* i drivstoffrabatt ved betjente Circle K- og Best-stasjoner, alternativt 40 øre ved deres automatanlegg (Ytterligere 5 øre i rabatt om du melder deg inn i fordelsprogrammet Circle K Extra Club)
 • Laderabatt: 15 % rabatt på elbil-lading i Norge hos Fortum Charge & Drive*, Mer, Eviny (tidligere BKK), Lyse, Circle K*, Kople og Tesla Supercharger (Muligheter for ytterligere rabatter hos Fortum og Circle K)
 • Leiebil: Minst 15 % rabatt på leiebil hos Hertz, samt gratis leie av barnesete eller inntil halv pris på leie av Hertz NeverLost GPS
 • Ekstra rabatter: 5 % rabatt på varer og tjenester som betales med Vipps og 5 % rabatt på parkering
 • Månedlige rabatter (8-31. mars): 5 % rabatt på pakkereiser, flyreiser, sportsklær og sportsutstyr

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10 000 – 50 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Eika Kredittbank
Betalingsnettverk
Visa
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
5000 kr/døgn og 15 000 kr/30 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
39 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
75 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak av utenlandsk valuta i minibank
0 kr
Kontantuttak av norske kroner i minibank
39 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,95 %
Årlig nominell rente
23,46 %
Årlig effektiv rente
27,16 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
95 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
40 kr/mnd
Kopi av faktura
20 kr
Overføring fra kredittkort til lønnskonto
50 kr + 1 % av sum¹
Innfrielse av kreditt fra andre kortselskaper f.o.m. 3. overføring fra samme konto innenfor 12 mnd
500 kr¹
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 27,16 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1974. Totalt: 16.974
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt NAF Xtra-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 45 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 21 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke og hjemtransport opphører i det man fyller 75 år, mens ulykke opphører i det man fyller 80. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods, reiseansvar og forsinkelse, mens behandlingsutgifter i Norge har en egenandel på 1000 kroner.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
20 000
40 000
Reisegods
15 000
40 000
Billetter og pass
5000
Kontanter og verdipapirer
3000
Sykkel og tilhenger
2000
Verdigjenstander
7500
Tannbehandling (ulykke)
5000
Tannbehandling (sykdom)
1000
Kost og losji
1500/døgn
15 000
Forsinket fremmøte
20 000
Forsinket avgang
2000
4000
Forsinket reisegods
2000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Avbrutt reise
15 000
Sykdom hos reiseledsager/reisefølge
20 000
Tilkallelse
30 000
Reiseansvar
3 000 000
Egenandelsdekning for leiebil
20 000
Ulykke invaliditet barn (0-21 år)
500 000
Ulykke invaliditet voksen (21-75 år)
200 000
Ulykke invaliditet voksen (75-80 år)
100 000
Dødsfall barn (0-21 år)
30 000
Dødsfall voksen (21-75 år)
200 000
Dødsfall voksen (75-80 år)
100 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Eika Forsikring

Som kunde hos Eika Kredittbank har du også egenandelsdekning for leiebil inkludert i din reise- og avbestillingsforsikring. For at polisen skal være gyldig må leiebilavtalen i sin helhet være betalt med ditt NAF Xtra Visa kredittkort hos et offentlig registrert bilutleiefirma, samt at den aktuelle leiebilen må ha en tilknyttet kaskoforsikring. Så lenge dette er på plass dekker den de første 14 dagene av leiebilforholdet.

Forsikringen dekker i alle fall egenandelen med inntil 20 000 kroner per skadetilfelle med et øvre tak på 40 000 kroner per år ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy. Samtidig er det også verdt å merke seg at det maksimalt gis erstatning for to skader per kortholder per år på biler med en verdi under 700 000 kroner i Norden eller 500 000 kroner i utlandet, og på biler som er eldre enn 20 år.

Avtaletype
Inkludert i reiseforsikringen
Forsikrings­selskap
Eika Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være medlem i Norges Automobil-Forbund (NAF)
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Eika Kredittbank AS
Org. nummer
989 997 254
Besøksadresse
Parkveien 61, 0254 Oslo
Postadresse
Postboks 2349 Solli, 0201 Oslo
Telefon
(+47) 915 09 718
Sperre kort
(+47) 915 09 718
E-post
nafxtra@ eika.no

Brukererfaring med NAF Xtra Visa kredittkort

Hva er din erfaring med NAF Xtra Visa kredittkort?