Test av Nordbykortet Mastercard kredittkort

Kreditt­grense
50 000 kr
Rente­frihet
60 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
24 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Nei
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 24,39 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1795. Totalt: 16.795
Bak Nordbykortet finner vi svenske Resurs Bank, som med årene har klart å få et ganske så solid fotfeste her til lands. Foruten om et knippe kort innenfor nisjemarkedene reise og drivstoff, er banken også tilbyder av forbrukslån og refinansiering.

I likhet med Resurs Gold, kan også Nordbykortet skilte med en rentefrihet på inntil 60 dager, som fremdeles er den lengste rentefrie perioden man kan oppdrive i dagens marked. Utover dette kan kortet også skilte med en annen finurlighet, nemlig muligheten til å dele opp betalingen etter eget ønske.

Med Nordbykortet kan du nemlig velge mellom å betale hele regningen – altså som et hvilket som helst annet kredittkort – hver måned eller dele opp betalingen i enten seks måneder eller fem eller ti prosent av din benyttede kreditt. Det er dog en del ting å være oppmerksom på her. Dersom du velger å delbetale over seks måneder kommer dette uten noen nominell rente, samtidig som da vil tilkomme et etableringsgebyr på 99 kroner i stedet, samt et månedlig administrasjonsgebyr på 49 kroner. Sistnevnte gjelder også dersom du velger å nedbetale enten fem eller 10 prosent av din benyttede kreditt, og dette gebyret kommer da i tillegg til månedlige termingebyret på 49 kr/mnd.

Utover dette kan kortet skilte med en kredittramme på mellom 5000 og 50 000 kroner, samt en rentefri kredittperiode på romslige 60 dager. Etter dette ligger den nominelle renten på 21,9 % om du velger å innbetale det månedlige minimumsbeløpet på fem prosent. Dersom du heller velger å innebetale ti prosent eller nedbetale din utestående saldo over seks måneder, vil det derimot foreligge andre rentesatser.

Fordeler med Nordbykortet

Nordbykortet frir naturlig nok til trofaste kunder av den svenske shoppingmekkaen, og av den grunn burde man kunne forvente noen godbiter på den fronten, og det får man unektelig også. Her får man enkelt og greit én prosent bonus på alle varekjøp man foretar seg med kortet, uavhengig av hvor i verden man skulle befinne seg. Denne bonusen fungerer så enkelt som at man mottar et gavekort på Nordby Shoppingcenter hver gang man oppnår 100 kroner. Som en ekstra liten bonus på toppen av dette, vil man også motta et gavekort på 100 kroner i velkomstgave når man anskaffer seg kortet.

Inkluderte forsikringer

Utover dette finnes det et annet argument for å gå til anskaffelse av Nordbykortet, nemlig de inkluderte forsikringene. Den gjeveste av disse er utvilsomt reise- og avbestillingsforsikringen, som er gyldig på enhver reise så lenge du betaler minst halvparten av reisens totale kostnader med Nordbykortet. Foruten om kortholder er forsikringen også gyldig for nærmeste familie eller inntil tre andre medreisende, og dekker da poster som reiseavbrudd, forsinkelse, avbestilling, sykdom og egenandel for leiebil. Særlig sistnevnte er blant de gjevere postene på markedet, da denne potensielt kan spare deg for mange kroner om du har planer om å leie bil i utlandet.

Foruten om reiseforsikringen har Nordbykortet også ID-tyveriforsikring inkludert i kortet. Som navnet indikerer dekker denne utgifter knyttet til juridisk bistand om du skulle være så uheldig å få din identitet stjålet. Her har man dessuten tilgang til assistanse per telefon døgnet rundt, slik at man kan begrense skadeomfanget så raskt som mulig.

Nordbykortet: For spesielt interesserte

Det er vanskelige å komme utenom at Nordbykortet nok er for de spesielt interesserte. For det første er ikke bonusen all verden om man ikke er av typen som befinner seg på Nordby mer enn bare en gang i blant, og dernest er gebyrene ganske så ugunstig for den gjengse brukeren. Dette er særlig godt hjulpet av det månedlige termingebyret, som man ikke kan velge bort til fordel for elektroniske faktura, som er tilfelle med de fleste andre kort på markedet.

Det som derimot trekker veldig opp i denne sammenhengen er den inkluderte reise- og avbestillingsforsikringen, som både har en meget god dekningsgrad generelt, i tillegg til å ha den høythengende egenandel for leiebil med på kjøpet. Det er med andre ord en del positive ting å spore her, men dessverre ikke nok til å hamle opp med de beste der ute.

Testen av Nordbykortet Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-12

Vår vurdering (poengsum): 3/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Nordbykortet oppnår 28/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet gjør det med andre ord ikke så altfor skarpt på dette punktet, og dette er først og fremst takket være det månedlige termingebyret. Denne kan man som oftest nemlig unngå ved av å velge elektronisk faktura, men den muligheten har du altså ikke her. Ei heller hjelper det noe særlig på at rentesatsen ikke er blant de bedre.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 47/100 poeng. Med Nordbykortet får man som nevnt én prosent tilbake på alle varekjøp, som siden utbetales i form av et gavekort på 100 kroner som kan benyttes ved Nordby Shoppingcenter. Dette kan kanskje virke noe snevert, men i og med at kortet så og si utelukkende er myntet på senterets brukere, er faktisk dette på høyden med det meste andre på kredittkortmarkedet. Utover dette skal kortet også ha honnør for muligheten til å dele opp den månedlige innbetalingen om man ønsker dette.

Brukeropplevelse

Videre får Nordbykortet 80/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. I det store og hele er egentlig det meste av det man kan forvente av en moderne banktjeneste på plass. Her bys det på en enkel og moderne søknadsprosess via nett, samt mulighetene for kontaktløs betaling og valg av egen PIN-kode. Det som dermed trekker noe ned er at de kun kan nåes via telefon og e-post, samt at bankens tilknyttede app ikke har fått de aller beste tilbakemeldingene for å si det mildt.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 30/100 poeng. Om man skal ta Nordbykortet for hva det er, så har den unektelige et par goder for deg som titt og ofte befinner det på Nordbysenteret og i denne sammenhengen er det særlig bonusordningen som skiller seg positivt ut. Utover dette har man også muligheten for å dele opp betalingen sin om man ønsker dette, samt at man både har reise- og avbestillings- og ID-tyveriforsikring inkludert i kortet. For den som ikke befinner seg over grensen så ofte, er det dog ikke så altfor meget å hente her.

Fordeler

 • 1 % bonus på alle varekjøp
 • Mulighet for inntil seks måneders nedbetaling
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkluder
 • ID-tyveriforsiking inkludert

Ulemper

 • Særdeles ugunstige gebyrsatser, godt hjulpet av det medfølgende termingebyret
 • Ganske så snevert fordelsprogram
 • Ingen støtte for betalingsteknologier

Rabatter og bonusordninger

 • 1 % bonus: Med Nordbykortet får du 1 % bonus på samtlige varekjøp, og den opptjente bonusen utbetales som gavekort på Nordby Shoppingcenter hver gang du oppnår 100 kroner i bonus
 • Velkomstbonus: Ved anskaffelse vil du også motta et gavekort på 100 kroner

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
24 år
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 50 000 kr
Rentefrihet
60 dager
Kortutsteder
Resurs Bank
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Nei
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
5000 kr/uttak og 15 000 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,95 % (min. 35 kr)
Kontantuttak over skranke
1,95 % (min. 35 kr)
Bruk av posttjenester
1,95 % (min. 35 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,95 % (min. 35 kr)
Kontantuttak over skranke
1,95 % (min. 35 kr)
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,83 %¹
Årlig nominell rente
21,9 %¹
Årlig effektiv rente
24,39 %¹
Øvrige gebyrer
Termingebyr
49 kr/mnd
Erstatningskort
50 kr
Ekstrakort
50 kr/år
Opprettelsesgebyr ved 6 mnd. delbetaling
99 kr
Administrasjonsgebyr ved 5 eller 10 % delbetaling
49 kr/mnd
Kontoetterforskning
75 kr
Kopi av kontoutskrift
50 kr/kopi
Utbetaling av tilgodehavende
50 kr
Endringsmelding av navn eller adresse
75 kr
Overtrekksgebyr
0 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
5 % (min. 150 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 24,39 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1795. Totalt: 16.795
Aktuelle rentesatser ved minimum innbetaling på 5 %. Ved 6 måneder eller 10 % delbetaling foreligger det andre rentesatser

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Nordbykortet-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 60 dager for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 70 år.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
125 000
250 000
Reisegods
150 000
300 000
Kontanter
5000
10 000
Reisedokumenter
20 000
20 000
Verdigjenstander
20 000
35 000
Enkeltgjenstander
20 000
20 000
Tyveri fra motorvogn
20 000
20 000
Sykkel
25 000
40 000
Forsinket bagasje
5000
20 000
Forsinket avgang
3000
6000
Forsinket ankomst
30 000
75 000
Reisesyke, evakuering hjemtransport og -kall
Ubegrenset
Ubegrenset
Reiseledsager
25 000
25 000
Tannbehandling (ulykke)
5000
5000
Tannbehandling (sykdom)
1000
1000
Veterinærutgifter
1000
Tilkallelse (inntil 2 pers.)
Ubegrenset
Ubegrenset
Reiseavbrudd
100 000
100 000
Privatansvar
15 000 000
15 000 000
Tilbakeholdelse
25 000
50 000
Egenandel på leiebil
10 000
Rettshjelp
100 000
100 000
Ulykke invaliditet barn (under 23 år)
500 000
Ulykke invaliditet voksen (23-70 år)
300 000
Dødsfall barn (under 23 år)
50 000
Dødsfall voksen (23-70 år)
300 000
Medisinske behandlingsutgifter etter hjemkomst
25 000
25 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Såfremt du har imøtekommet kravene til reiseforsikringen, har du også egenandelsdekning for leiebil inkludert. Denne er gyldig så lenge man leier bil fra et registrert bilutleiefirma og forholdet i sin helhet er betalt med ditt Nordbykortet-kort.

Forsikringen dekker egenandelen ved kaskoskader og tyveri av kjøretøy med inntil 10 000 kroner per skadetilfelle.

Avtaletype
Inkludert i reiseforsikringen
Forsikringsselskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Med Nordbykortet sin ID-tyveriforsikring dekkes kostnadene knyttet til juridisk assistanse med inntil 100 000 kroner per skadetilfelle. Utover dette har du også tilgang til telefonassistanse døgnet rundt, slik at du og en rådgiver kan minimere skadeomfanget ved identitetstyveri.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring)

Betalingsforsikringen hos Resurs Bank dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 25 og 68 år og ha vært fast ansatt i minst tre måneder hos samme arbeidsgiver. Ved siden av dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (50%)
100 %/mnd
12 mnd
30 dg
30 dg
Arbeids­uførhet (50%)
100 %/mnd
12 mnd
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse¹
100 %/mnd
12 mnd
5 dg
30 dg
Dødsfall
50 000 kr
0 dg
0 dg
Gjelder kun selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Solid Försäkringsaktiebolag
Pris
0,89 % av den aktuelle kreditten per måned, dog minst 29 og maks 299 kroner

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 24 år
 • Du må ha fast inntekt
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Resurs Bank AB
Org. nummer
984 150 865
Besøksadresse
Langkaia 1, 0150 Oslo
Postadresse
Postboks 979 Sentrum, 0104 Oslo
Telefon
(+47) 22 56 37 33
Sperre kort
(+47) 22 56 37 33
E-post
kunde­tjeneste@ resursbank.no

Brukererfaring med Nordbykortet Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Nordbykortet Mastercard kredittkort?