Test av Nordea Gold Mastercard kredittkort

Nordea Gold Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Rabatter
• Netthandel
• Forsikringer

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: Fastsettes individuelt

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 50 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 23,99 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1820. Totalt: 16.820

Nordea Gold Mastercard utstedes naturlig nok av finanskonsernet med samme navn, og er i bunn og grunn et kredittkort med nokså gjennomsnittlige vilkår. Sånn sett kan man nok si at den drukner litt i mengden, men det er i alle fall noe positivt å spore her. Først og fremst skal Nordea ha skryt for å gå i bresjen for digitale betalingsløsninger, og med Nordea Gold Mastercard kan du i tillegg til kontaktløs betaling også benytte deg av henholdsvis Apple, Garmin, Google og Fitbit Pay. Per dags dato er det nemlig ytterst få banker som har åpnet for samarbeid med samtlige aktører, så for den teknologi-interesserte kan dette fort være et gode av det sjeldne.

Utover dette kan Nordea Gold Mastercard også skilte med en rekke gode forsikringer inkludert i kortet, og ikke minst reise- og avbestillingsforsikring, som er noe man uansett bør tegne seg om man skal utenfor landegrensene. I tillegg til reiseforsikringen får man også kjøps- og netthandelsforsikring med på kjøpet, som begge er gunstige å ha om uhellet først skulle være ute.

Kortet kan skilte med en individuell kredittramme og 45 dagers rentefri kreditt med en effektiv rente på 23,99 %.

Reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet

Blant Nordea Gold Mastercard sine aller fremste fordeler finner vi inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring. Dette er en meget gunstig forsikring å ha i forbindelse med reising, da den dekker alt fra sykdom til tap av bagasje, kort og godt det meste man skulle trenge hjelp med om noe skulle skje.

Den eneste forutsetningen for at polisen skal være gyldig er at minimum halvparten av reisens totale transportkostnader er betalt med kredittkortet, og så lenge dette er på plass en den gyldig for reiser på inntil 90 dager for kortholder og nærmeste familie eller inntil tre andre medreisende.

Kjøpsforsikring og netthandelsforsikring inkludert

Ikke nok med det, for med Nordea Gold Mastercard har du også kjøpsforsikring inkludert i kortet. Denne forsikringen omfatter varer kjøpt under reiser, og dekker varekjøp på beløp over 1000 kroner.

Om det skjer noe uforskyldt med varen, eller du skulle så uheldig å miste den, vil forsikringen dekke tap og skader for inntil 25 000 kroner. Som eier av Nordea Gold Mastercard har du også fordelen av å være forsikret av Nordeas netthandelsforsikring når du handler på nett, forutsett at du da har betalt med ditt kredittkort.

Faste rabatter og tilgang på eksklusive arrangementer

De fleste seriøse aktører på markedet tilbyr en eller annen form for rabattordning gjennom sitt kort, og Nordea er naturlig intet unntak. Med Nordea Gold Mastercard har du tilgang på en rekke faste rabatter, blant annet på leiebil gjennom Avis, på parkering gjennom Flight Park, på opphold gjennom Engø Gård og på feriehus gjennom Interhome. Samtlige av disse kan du lese mer om under avsnittet rabatter og bonusordninger.

Utover dette får du også tilgang til fordelsportalen Priceless Cities. Dette er teknisk sett en portal som tilbys gjennom Mastercard og ikke Nordea, men i og med at dette er et kort som benytter seg av Mastercard, er det jo ingen grunn til å ikke nevne den i samme slengen. Priceless Cities beskriver i alle fall seg selv som en tilbyder av eksklusive opplevelser på reise, noe det er vanskelig å argumentere mot, da man har tilgang til eksklusive opplevelser og billetter til ulike arrangementer over hele verden.

Testen av Nordea Gold Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-19
Vår vurdering (poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Nordea Gold Mastercard oppnår 48/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har en gjennomsnittlig rentescore i kombinasjon med relative ugunstige gebyrvilkår, og i denne sammenhengen er uttaksgebyrene og valutapåslaget ganske medvirkende i negativ forstand.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 32/100 poeng. Selv om det både bys på enkelte faste rabatter og et noe mer omfattende og varierende program gjennom Priceless Cities, må det nok sies at begge disse er nokså snevre. Nordea Gold Mastercard får derimot pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av kjøps-, netthandels- og reise- og avbestillingsforsikring.

Brukeropplevelse

Videre får Nordea Gold Mastercard 85/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Nordea har en noe kronglete digital søknadsprosess, men den kommer i alle fall i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. Utover dette byr også kortet på kontaktløs betaling og en egen app, i tillegg til at de svarer raskt på henvendelser og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet få dessuten særlig skryt for inkluderingen av digitale betalingsløsninger, og det eneste den strengt tatt får vesentlig trekk for er mangelen på valg av egen PIN-kode. Nå skal det dog sies at man blir tildelt den samme PIN-koden som man allerede har på sitt bankkort, så det retter i alle fall opp deler av inntrykket.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Totalt sett er kortets fremste styrke dens gode forsikringsordninger, men utover dette er det dessverre lite annet å trekke frem, og de ugunstige gebyrene hjelper heller ikke på det helhetlige inntrykket.

Fordeler med Nordea Gold Mastercard kredittkort

 • Individuell kredittramme som kan tilpasses etter dine behov og økonomi
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Kjøps- og netthandelsforsikring inkludert
 • Støtte for Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Årsgebyr
 • Noe snevert fordelsprogram
 • Noe høyt gebyr ved uttak av kontanter

Rabatter og bonusordninger

Nordea Gold Mastercard byr både på faste og mer varierende rabatter, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Hotels.com: 10 % rabatt når du reserverer før 30. september og reiser før 31. desember 2020, så lenge du passer på å bruke koden NORDEASUMMER10
 • Avis Bilutleie: Opptil 15 % rabatt på leiebil i Norge, og opptil 10 % rabatt i Europa og Nord-Amerika
 • Flight Park: 10 % rabatt på parkering ved Gardermoen og Stavanger Lufthavn Sola, samt rabatterte priser gjennom Flight Park bilpleie
 • Interhome: Minimum 10 % rabatt på alle Interhomes feriehus og opptil 43 % rabatt på Last Minute priser, så lenge du passer på å bruke koden NORDEAMASTER
 • Priceless Cities: Rabatter i spesifikke storbyer, og på ting som hotell, opplevelser og reiser med mer
 • Best Western Hotels & Resort: 20 % rabatt fra fredag til søndag og 10 % rabatt på overnatting fra mandag til torsdag hos kjedens hoteller i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen og Baltikum
 • Interflora: 10 % rabatt på blomster og levering med unntak av frakt, så lenge du passer på å bruke koden NORDEA

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
50 kr
Kredittramme
Fastsettes individuelt
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
100.000 kr/4 dager
Kontantuttak i inn- og utland
7500 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,5 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
1,5 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
1,5 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,5 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
1,5 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,58 %
Årlig nominell rente
19 %
Årlig effektiv rente
23,99 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Tilleggskort
50 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
49 kr/mnd
Kopi av kreditorfaktura
100 kr
Overføring fra kort til konto
25 kr + 1,5 % av sum¹
Kjøp av valuta i Nordeas banker
20 kr + 1,5 % (min. 40 kr)
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 23,99 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1820. Totalt: 16.820
Øvre grense på 15.000 kr/uke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Nordea Gold Mastercard. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Norge i henhold til Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – eller inntil tre andre medreisende – og i denne sammenhengen er en husstand definert som ektefelle eller samboer og hjemmeboende barn under 23 år. Dersom man er et større følge enn dette, dekker forsikringen kun de tre yngste i reisefølge.

Avbestilling
Inntil 20 000 kroner per person og inntil 50 000 per skadetilfelle, samtidig som polisen opphører i det man fyller 75 år
Forsinket bagasje
Inntil 2500 kroner per skadetilfelle om bagasjen ankommer innen 24 timer eller 2500 per person om forsinkelsen overstiger dette
Forsinket avgang
Inntil 1500 kroner per person og inntil 4000 per skadetilfelle
Forsinket fremmøte
Inntil 20 000 kroner per person og inntil 50 000 per skadetilfelle
Reisegods
Inntil 25 000 kroner per person og inntil 30 000 per skadetilfelle, samtidig som det påløper en egenandel på 500 kroner
Enkeltgjenstander
Inntil 10 000 kroner per skadetilfelle
Reisesyke og hjemtransport
Ubegrenset dekningsgrad, samtidig som polisen opphører i det man fyller 75 år
Reiseledsager
Inntil 25 000 kroner per skadetilfelle
Reiseavbrudd og remplassering
Inntil 25 000 kroner per skadetilfelle
Reiseansvar
Inntil 6 000 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 23 år – er dekket for inntil 1 000 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens denne satsen halveres ved fylte 70 år og opphører i det man fyller 75. Barn – altså under fylte 23 år – er også dekket for inntil 1 000 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 50 000 kroner

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Med Nordea Gold Mastercard sin kjøpsforsikring er alle varekjøp over 1000 kroner foretatt på reiser forsikret. Forsikringen gjelder altså kun for kjøp foretatt på reiser som er omfattet av reiseforsikringen.

Ved uforskyldt tap av eller skade på varen er du dekket for inntil 25 000 kroner per skadetilfelle, og er gjeldende i 90 dager fra kjøpstidspunktet, samtidig som konsumvarer som mat og drikke ikke er omfattet av polisen. Kjøpsforsikringen gjelder kun for kortinnehaver og det tilkommer i tillegg en egenandel på 500 kroner.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Internettforsikring er kjekt å ha om du handler mye på nett. Med Nordea Gold Mastercard sin internettforsikring er du sikret med inntil 25 000 kroner per skadetilfelle med et øvre tak på 50 000 kroner per år. Forsikringen er gjeldende så lenge du betaler dine varer med kredittkortet, og omfatter da:

 • Privatkjøp på internett over 500 kroner per stk./samling som er belastet Nordea Gold Mastercard
 • Skade som ikke erstattes av selger, herunder skade på, tap av, eller omlevering av varen
 • Forsikringen gjelder for kjøp på internettside med adresse i EU, Island, Sveits, Liechtenstein, USA, Australia eller Norge, hvor levering er avtalt til adresse i Norge

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Nordea Bank Abp, Filial i Norge
Org. nummer
920 058 817
Kreditt­giver
Nordea Bank Abp, Filial i Norge
Org. nummer
920 058 817
Besøks­­adresse
Essendrops gate 7, 0368 Oslo
Post­­adresse
Postboks 1166 Sentrum, 0107 Oslo
Telefon
(+47) 23 20 60 01
Sperre kort
(+47) 23 20 60 01
E-post
kundeservice@nordea.no

Hva er din erfaring med Nordea Gold Mastercard kredittkort?