Test av Nordea Gold Mastercard kredittkort

Kreditt­grense
500 000 kr
Rente­frihet
45 dager
Årsavgift
50 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 25,78 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 3754. Totalt: 38.754
Kredittkortet Nordea Gold Mastercard utstedes naturlig nok av det nordiske finanskonsernet Nordea Bank Abp, som ble til gjennom en rekke oppkjøp og fusjoner mellom flere norske, svenske, danske og finske banker, selv om man ofte setter startskuddet til 1998 med sammenslåingen av svenske Nordbanken og finske Merita Bank.

På tross av at selskapet i dag er den aller største banken i Nord-Europa, kan det ikke virke som om de har lagt altfor mye kjærlighet i Nordea Gold Mastercard. Sånn sett kan man nok si at den drukner litt i mengden, selv om det unektelig finnes en god del positivt å spore her. Banken skal først og fremst ha skryt for å gå i bresjen for digitale betalingsløsninger, og med Nordea Gold Mastercard kan du i tillegg til kontaktløs betaling også benytte deg av henholdsvis Apple, Google, Garmin og Fitbit Pay. Per dags dato er det nemlig ytterst få banker som har åpnet for samarbeid med samtlige aktører, så for den teknologi-interesserte kan dette fort være et gode av det sjeldne.

Utover dette kan Nordea Gold Mastercard også skilte med en rekke gode forsikringer inkludert i kortet, og ikke minst reise- og avbestillingsforsikring, som er noe man så absolutt burde ha på plass om man ønsker å bevege seg utenfor landets grenser. I tillegg til reiseforsikringen får man også kjøps- og internettforsikring med på kjøpet, som begge er gunstige å ha om uhellet først skulle være ute.

Rent praktisk kan kortet skilte med en rentefri kredittperiode på inntil 45 dager, tett etterfulgt av en nominell rente på 20,85 %. Den øvre kredittgrensen ligger her på 500 000 kroner, som er blant de mer romslige der ute.

Reis trygt med Nordea Gold Mastercard

Blant Nordea Gold Mastercard sine fremste fordeler finner vi vi altså den tidligere nevnte reise- og avbestillingsforsikringen, og denne er sågar inkludert i kortet. Dette er en meget gunstig forsikring å ha i forbindelse med reising, da den dekker alt fra sykdom til tap av bagasje, kort og godt det meste man skulle trenge hjelp med om noe skulle skje.

Den eneste forutsetningen for at forsikringen skal være gyldig er at minimum halvparten av reisens totale transportkostnader er betalt med kredittkortet, som vil si at den er uavhengig av transportmiddelet du benytter deg av, selv om flyreiser dog stiller krav til minst én overnatting.

Så lenge dette kravet er imøtekommet er den i alle fall gjeldende ved alle reiser du foretar deg, så lenge oppholdet ikke overstiger 90 dager eller alternativt de første 35 dagene om du velger å reise uten en planlagt returdato. Foruten om deg selv dekkes også din nærmeste familie, som her er definert som ektefelle eller samboer og hjemmeboende barn under 23 år.

Kjøps- og internettforsikring bakt inn

Ikke nok med det, for med Nordea Gold Mastercard får du også kjøps- og internettforsikring med på kjøpet.

Kjøpsforsikringen dekker alle varekjøp i utlandet over 1000 kroner, samtidig som det er viktig å påpeke at denne kun gjelder ved kjøp foretatt på reiser som er omfattet av reiseforsikringen. Av den grunn bør du alltid passe på å aktivere reiseforsikringen før du beveger deg ut av Norge.

Ved uforskyldt tap av eller skade på varen er du i alle fall dekket i inntil 90 dager fra kjøpstidspunktet for inntil 25 000 kroner per skadetilfelle. Forsikringen gjelder utelukkende for kortinnehaver, samt at det vil tilkomme en egenandel på 500 kroner for hver forsikringstilfellet.

Internettforsikringen kan på mange måter minne om kjøpsforsikringen, da denne dekker deg ved netthandel. Også her er du dekket for inntil 25 000 kroner per skadetilfelle, dog med et øvre tak på 50 000 kroner per kalenderår. Forsikringen gjelder ved alle kjøp du foretar deg på nett over 500 kroner, så lenge du har passet på å gjennomføre kjøpet med ditt Nordea Gold Mastercard-kort og varen er kjøpt via en nettside med adresse i enten EU, Island, Sveits, Liechtenstein, USA, Australia eller Norge og hvor levering er avtalt til adresse i Norge.

Faste rabatter og tilgang på eksklusive arrangementer

De fleste seriøse aktører på markedet tilbyr en eller annen form for rabattordning gjennom sitt kort, og Nordea er naturlig intet unntak. Med Nordea Gold Mastercard har du tilgang på en rekke faste rabatter, blant annet på leiebil gjennom Avis, på parkering gjennom Flight Park, på opphold gjennom Engø Gård og på feriehus gjennom Interhome. Samtlige av disse kan du lese mer om under avsnittet rabatter og bonusordninger.

Utover dette får du også tilgang til fordelsportalen Priceless Cities. Dette er teknisk sett en portal som tilbys gjennom Mastercard og ikke Nordea, men i og med at dette er et kort som benytter seg av Mastercard, er det jo ingen grunn til å ikke nevne den i samme slengen. Priceless Cities beskriver i alle fall seg selv som en tilbyder av eksklusive opplevelser på reise, noe det er vanskelig å argumentere mot, da man har tilgang på opplevelser og billetter til ulike arrangementer over hele verden.

Testen av Nordea Gold Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-12

Vår vurdering (poengsum): 3/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Nordea Gold Mastercard oppnår 48/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har en gjennomsnittlig rentescore i kombinasjon med relative ugunstige gebyrvilkår, og i denne sammenhengen er uttaksgebyrene og valutapåslaget ganske medvirkende i negativ forstand.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 32/100 poeng. Selv om det både bys på enkelte faste rabatter og et noe mer omfattende og varierende program gjennom Priceless Cities, må det nok sies at begge disse er nokså snevre. Nordea Gold Mastercard får derimot pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av kjøps-, netthandels- og reise- og avbestillingsforsikring.

Brukeropplevelse

Videre får Nordea Gold Mastercard 85/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Nordea har en noe kronglete digital søknadsprosess, men den kommer i alle fall i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. Utover dette byr også kortet på kontaktløs betaling og en egen app, i tillegg til at de svarer raskt på henvendelser og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet få dessuten særlig skryt for inkluderingen av digitale betalingsløsninger, og det eneste den strengt tatt får vesentlig trekk for er mangelen på valg av egen PIN-kode. Nå skal det dog sies at man blir tildelt den samme PIN-koden som man allerede har på sitt bankkort, så det retter i alle fall opp deler av inntrykket.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Totalt sett er kortets fremste styrke dens gode forsikringsordninger, men utover dette er det dessverre lite annet å trekke frem, og de ugunstige gebyrene hjelper heller ikke på det helhetlige inntrykket.

Fordeler

 • Individuell kredittramme som kan tilpasses etter dine behov og økonomi
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Kjøps- og internettforsikring inkludert
 • Støtte for Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Årsgebyr
 • Noe snevert fordelsprogram
 • Noe høyt gebyr ved uttak av kontanter

Rabatter og bonusordninger

 • Avis Bilutleie: Opptil 15 % rabatt på leiebil i Norge, og opptil 10 % rabatt i Europa og Nord-Amerika
 • Flight Park: 10 % rabatt på parkering ved Gardermoen og Stavanger Lufthavn Sola, samt rabatterte priser gjennom Flight Park bilpleie
 • Interhome: Minimum 10 % rabatt på alle Interhomes feriehus og opptil 43 % rabatt på Last Minute priser, så lenge du passer på å bruke koden NORDEAMASTER
 • Priceless Cities: Rabatter i spesifikke storbyer, og på ting som hotell, opplevelser og reiser med mer
 • Best Western Hotels & Resort: 20 % rabatt fra fredag til søndag og 10 % rabatt på overnatting fra mandag til torsdag hos kjedens hoteller i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen og Baltikum
 • Interflora: 10 % rabatt på blomster og levering med unntak av frakt, så lenge du passer på å bruke koden <NORDEA>

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
50 kr
Kredittramme
10 000 – 500 000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kortutsteder
Nordea Bank
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
100 000 kr/4 dager
Kontantuttak i inn- og utland
7500 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
2 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
2 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
2 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
2 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
2 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,58 %
Årlig nominell rente
20,85 %
Årlig effektiv rente
25,78 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Tilleggskort
50 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
49 kr/mnd
Kopi av kreditorfaktura
100 kr
Overføring fra kort til konto
25 kr + 1,5 % av sum¹
Kjøp av valuta i Nordeas banker
20 kr + 2 % (min. 40 kr)
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 25,78 %. 35.000 o/12 mnd. Kostnad: 3754. Totalt: 38.754
Øvre grense på 15.000 kr/uke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt Nordea Gold Mastercard-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at dekningsgraden for avbestilling, reisesyke, hjemtransport og ulykke opphører i det man fyller 70 år, mens ulykke opphører i det man fyller 75. Ved siden av dette vil det også tilkomme en egenandel på 500 kroner for reisegods og 1500 kroner ved skade på leid feriebolig eller hotellrom.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
20 000
50 000
Reisegods
25 000
30 000
Enkeltgjenstander
10 000
Forsinket reisegods
2500
Forsinket avgang
1500
4000
Forsinket ankomst
20 000
50 000
Reisesyke og hjemtrasport
Ubegrenset
Ubegrenset
Sykdom hos ledsager
25 000
Reiseavbrudd
25 000
25 000
Remplassering
25 000
Reiseansvar
6 000 000
6 000 000
Ulykke invaliditet barn (under 23 år)
1 000 000
Ulykke invaliditet voksen (23-70 år)
1 000 000
Ulykke invaliditet voksen (70-75 år)
500 000
Dødsfall barn (under 23 år)
50 000
Dødsfall voksen (23-70 år)
1 000 000
Dødsfall voksen (70-75 år)
500 000
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring

Med Nordea Gold Mastercard sin kjøpsforsikring er alle varekjøp over 1000 kroner foretatt på reiser forsikret. Forsikringen gjelder altså kun for kjøp foretatt på reiser som er omfattet av reiseforsikringen.

Ved uforskyldt tap av eller skade på varen er du dekket for inntil 25 000 kroner per skadetilfelle, og er gjeldende i 90 dager fra kjøpstidspunktet, samtidig som konsumvarer som mat og drikke ikke er omfattet av polisen. Kjøpsforsikringen gjelder kun for kortinnehaver og det tilkommer i tillegg en egenandel på 500 kroner.

Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring

Internettforsikring er kjekt å ha om du handler mye på nett. Med Nordea Gold Mastercard sin internettforsikring er du sikret med inntil 25 000 kroner per skadetilfelle med et øvre tak på 50 000 kroner per år. Forsikringen er gjeldende så lenge du betaler dine varer med kredittkortet, og omfatter da:

 • Privatkjøp på internett over 500 kroner per stk./samling som er belastet Nordea Gold Mastercard
 • Skade som ikke erstattes av selger, herunder skade på, tap av, eller omlevering av varen
 • Forsikringen gjelder for kjøp på internettside med adresse i EU, Island, Sveits, Liechtenstein, USA, Australia eller Norge, hvor levering er avtalt til adresse i Norge
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Nordea Bank Abp, Filial i Norge
Org. nummer
920 058 817
Besøksadresse
Essendrops gate 7, 0368 Oslo
Postadresse
Postboks 1166 Sentrum, 0107 Oslo
Telefon
(+47) 23 20 60 01
Sperre kort
(+47) 23 20 60 01
E-post
kundeservice@nordea.no

Brukererfaring med Nordea Gold Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Nordea Gold Mastercard kredittkort?