Test av Nordea Gold Mastercard kredittkort

Nordea Gold Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Rabatter
• Netthandel
• Forsikringer

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 500 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 50 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 23,99 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1820. Totalt: 16.820

Nordea Gold Mastercard utstedes naturlig nok av finanskonsernet med samme navn, og er i bunn og grunn et kredittkort med nokså gjennomsnittlige vilkår. Sånn sett kan man nok si at den drukner litt i mengden, men det er i alle fall noe positivt å spore her. Først og fremst skal Nordea ha skryt for å gå i bresjen for digitale betalingsløsninger, og med Nordea Gold Mastercard kan du i tillegg til kontaktløs betaling også benytte deg av henholdsvis Apple, Garmin, Google og Fitbit Pay. Per dags dato er det nemlig ytterst få banker som har åpnet for samarbeid med samtlige aktører, så for den teknologi-interesserte kan dette fort være et gode av det sjeldne.

Utover dette kan Nordea Gold Mastercard også skilte med en rekke gode forsikringer inkludert i kortet, og ikke minst reise- og avbestillingsforsikring, som er noe man uansett bør tegne seg om man skal utenfor landegrensene. I tillegg til reiseforsikringen får man også kjøps- og netthandelsforsikring med på kjøpet, som begge er gunstige å ha om uhellet først skulle være ute.

Kortet byr på 45 dagers rentefri kreditt med en kredittramme på inntil 500 000 kroner og en effektiv rente på 23,99 %.

Reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet

Blant Nordea Gold Mastercard sine aller fremste fordeler finner vi inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring. Dette er en meget gunstig forsikring å ha i forbindelse med reising, da den dekker alt fra sykdom til tap av bagasje, kort og godt det meste man skulle trenge hjelp med om noe skulle skje.

Den eneste forutsetningen for at polisen skal være gyldig er at minimum halvparten av reisens totale transportkostnader er betalt med kredittkortet, og så lenge dette er på plass en den gyldig for reiser på inntil 90 dager for kortholder og nærmeste familie eller inntil tre andre medreisende.

Kjøpsforsikring og netthandelsforsikring inkludert

Ikke nok med det, for med Nordea Gold Mastercard har du også kjøpsforsikring inkludert i kortet. Denne forsikringen omfatter varer kjøpt under reiser, og dekker varekjøp på beløp over 1000 kroner.

Om det skjer noe uforskyldt med varen, eller du skulle så uheldig å miste den, vil forsikringen dekke tap og skader for inntil 25 000 kroner. Som eier av Nordea Gold Mastercard har du også fordelen av å være forsikret av Nordeas netthandelsforsikring når du handler på nett, forutsett at du da har betalt med ditt kredittkort.

Faste rabatter og tilgang på eksklusive arrangementer

De fleste seriøse aktører på markedet tilbyr en eller annen form for rabattordning gjennom sitt kort, og Nordea er naturlig intet unntak. Med Nordea Gold Mastercard har du tilgang på en rekke faste rabatter, blant annet på leiebil gjennom Avis, på parkering gjennom Flight Park, på opphold gjennom Engø Gård og på feriehus gjennom Interhome. Samtlige av disse kan du lese mer om under avsnittet rabatter og bonusordninger.

Utover dette får du også tilgang til fordelsportalen Priceless Cities. Dette er teknisk sett en portal som tilbys gjennom Mastercard og ikke Nordea, men i og med at dette er et kort som benytter seg av Mastercard, er det jo ingen grunn til å ikke nevne den i samme slengen. Priceless Cities beskriver i alle fall seg selv som en tilbyder av eksklusive opplevelser på reise, noe det er vanskelig å argumentere mot, da man har tilgang til eksklusive opplevelser og billetter til ulike arrangementer over hele verden.

Testen av Nordea Gold Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-19
Vår vurdering (poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Nordea Gold Mastercard oppnår 48/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet har en gjennomsnittlig rentescore i kombinasjon med relative ugunstige gebyrvilkår, og i denne sammenhengen er uttaksgebyrene og valutapåslaget ganske medvirkende i negativ forstand.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 32/100 poeng. Selv om det både bys på enkelte faste rabatter og et noe mer omfattende og varierende program gjennom Priceless Cities, må det nok sies at begge disse er nokså snevre. Nordea Gold Mastercard får derimot pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av kjøps-, netthandels- og reise- og avbestillingsforsikring.

Brukeropplevelse

Videre får Nordea Gold Mastercard 85/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Nordea har en noe kronglete digital søknadsprosess, men den kommer i alle fall i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. Utover dette byr også kortet på kontaktløs betaling og en egen app, i tillegg til at de svarer raskt på henvendelser og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet få dessuten særlig skryt for inkluderingen av digitale betalingsløsninger, og det eneste den strengt tatt får vesentlig trekk for er mangelen på valg av egen PIN-kode. Nå skal det dog sies at man blir tildelt den samme PIN-koden som man allerede har på sitt bankkort, så det retter i alle fall opp deler av inntrykket.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Totalt sett er kortets fremste styrke dens gode forsikringsordninger, men utover dette er det dessverre lite annet å trekke frem, og de ugunstige gebyrene hjelper heller ikke på det helhetlige inntrykket.

Fordeler med Nordea Gold Mastercard kredittkort

 • Solid kredittramme
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Kjøps- og netthandelsforsikring inkludert
 • Støtte for Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Årsgebyr
 • Noe snevert fordelsprogram
 • Noe høyt gebyr ved uttak av kontanter

Rabatter og bonusordninger

Nordea Gold Mastercard byr både på faste og mer varierende rabatter, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Avis Bilutleie: Opptil 15 % rabatt på leiebil i Norge, og opptil 10 % rabatt i Europa og Nord-Amerika
 • Flight Park: 10 % rabatt på parkering ved Gardermoen og Stavanger Lufthavn Sola, samt rabatterte priser gjennom Flight Park bilpleie
 • EngøDøgn på Engø Gård: 20 % rabatt på ordinær pris
 • Interhome: Minimum 10 % rabatt på alle Interhomes feriehus, og opptil 43 % rabatt på Last Minute priser
 • Priceless Cities: Rabatter i spesifikke storbyer, og på ting som hotell, opplevelser og reiser med mer

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
50 kr
Kredittramme
10.000 – 500.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,5 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
1,5 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
1,5 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,5 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
1,5 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Låneeksempel
Eff. rente 23,99 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1820. Totalt: 16.820
Renter
Månedlig nominell rente
1,58 %
Årlig nominell rente
19 %
Årlig effektiv rente
23,99 %
Grenser for kontantuttak og varekjøp
Varekjøp i inn- og utland
100.000 kr/4 dager
Kontantuttak i inn- og utland
7500 kr/uke
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Tilleggskort
50 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
49 kr/mnd
Kopi av kreditorfaktura
100 kr
Overføring fra kort til konto
25 kr + 1,5 % av sum (maks. 15 000 kr/uke)
Kjøp av valuta i Nordeas banker
20 kr + 1,5 % (min. 40 kr)
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,5 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)

Forsikringer

Med kredittkortet Nordea Gold Mastercard får du inkludert reise- og avbestillingsforsikring på sammenhengende reiser i inntil 90 dager, eller på reiser med varighet av 35 dager med åpen retur.

Forsikringen dekker deg og din familie, eller inntil tre medreisende. For at forsikringen skal være gjeldende må minst halvparten av den totale transportkostnaden være betalt med Nordea Gold Mastercard.

I tillegg må reisen starte og slutte i Norden, og den sikrede må være medlem av norsk folketrygd, være registrert i Folkeregisteret og ha fast bostedsadresse i Norden. Reise- og avbestillingsforsikringen gjelder ikke for personer som er fylt 75 år. Ved død/ulykke for personer over 70 år har reiseforsikringen reduserte forsikringssummer.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Med kjøpsforsikringen til Nordea Gold er alle varekjøp over 1000 kroner, som er betalt på reisen, forsikret. Forsikringen gjelder altså kun for kjøp foretatt på reiser som er omfattet av reiseforsikringen.

Ved uforskyldt tap av eller skade på varen dekker kjøpsforsikringen inntil 25 000 kroner. Forsikringen gjelder for 90 dager, regnet fra kjøpstidspunktet. Konsumvarer, eksempelvis mat og drikke, blir ikke dekket. Kjøpsforsikringen gjelder kun for kortinnehaver.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Netthandelsforsikring er godt å ha om du handler mye på nett. Med netthandelsforsikringen til Nordea Gold er du forsikret med inntil 25 000 kroner, når du betaler dine nettkjøp med kredittkortet ditt.

Oversikt over hva forsikringen omfatter:

 • Privatkjøp på internett over 500 kroner per stk./samling som er belastet Nordea Gold
 • Skade som ikke erstattes av selger, herunder skade på, tap av, eller omlevering av varen
 • Forsikringen gjelder for kjøp på internettside med adresse i EU, Island, Sveits, Liechtenstein, USA, Australia eller Norge, hvor levering er avtalt til adresse i Norge

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Nordea Bank Abp, Filial i Norge
Org. nummer
920 058 817
Kreditt­giver
Nordea Bank Abp, Filial i Norge
Org. nummer
920 058 817
Besøks­­adresse
Essendrops gate 7, 0368 Oslo
Post­­adresse
Postboks 1166 Sentrum, 0107 Oslo
Telefon
(+47) 23 20 60 01
Sperre kort
(+47) 23 20 60 01
E-post
kundeservice@nordea.no

Hva er din erfaring med Nordea Gold Mastercard kredittkort?