Test av Nordea Premium Mastercard kredittkort

Nordea Premium Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Rabatter
• Netthandel
• Forsikringer

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: Fastsettes individuelt

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 23,21 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1765. Totalt: 16.765

I en moderne kontekst kan man si at Nordea ble til i 1998 gjennom sammenslåingen av svenske Nordbanken og finske Merita Bank. Den gang landet banken på det ganske så naturlige valget MeritaNordbanken, men da norske Christiania Bank og Kreditkasse, samt danske Unibank, ble kjøpt opp i år 2000, gikk man raskt over til det langt mer unisone Nordea.

Banken er i dag det største finanskonsernet i Nord-Europa med hovedsete i den finske hovedstaden Helsinki. Nordea har dessuten en sterk tilstedeværelse her til lands, og i tillegg til selve bankvirksomheten – både som en filial av hovedbanken og gjennom Nordea Direct (tidligere Gjensidige Bank) – kan konsernet også skilte med selskapene Nordea Finans, Nordea Liv, Nordea Markets og Nordea Fondene.

Så la oss dermed se litt nærmere på selve hovedproduktet, og ikke minst hva som skal til for å kunne bli Premium-kunde hos Nordea. For å kunne smykke deg med denne tittelen må du nemlig enten ha en årlig bruttoinntekt på minst én million kroner eller ha en samlet inntekt på halvannen million om man går sammen som et par. Alternativt kan man også ha en plasserbar formue på minst én million, så terskelen er med andre ord ganske så høy her.

Nordea Premium plasserer seg dermed trygt innenfor det man gjerne omtaler som «high end»-segmentet av markedet, et segment som ofte bærer preg av ekstra frynsegoder for den som reiser titt og ofte. I denne sammenhengen innebærer dette tjenesten LoungeKey og en særdeles omfattende forsikringspakke, som både inkluderer reise- og avbestillingsforsikring, kjøps- og netthandelsforsikring og en eksklusiv forsikring mot avbestilling av billetter til kulturarrangementer.

I og med at kortet er myntet på de mer bemidlede, kommer det heller ikke med noen øvre kredittgrense, som vil si at grensen settes ut ifra en individuell vurdering. Utover dette har Nordea Premium en nominell rente på 19 % med en effektiv rente på drøye 23,21 %.

LoungeKey – din nøkkel til verden

Med en LoungeKey får du automatisk tilgang til mer enn tusen flyplasslounger over hele verden, som på mange måter kan være en liten oase i en ellers travel hverdag. Her kan man både ta seg en matbit og nyte noe godt i glasset, eller bare ligge pal med hevede ben.

Med Nordea Premium har du fire gratisbesøk i løpet av året, som vil si at det å ta med seg en gjest registreres som to besøk. Utover dette koster hvert besøk 32 amerikanske dollar per person. For å kunne nyte godt av dette tilbudet er det bare å holde øyne åpne for LoungeKey-logoen og ta kontakt med personalet for å få tilgang til den aktuelle loungen. Du kan også få en oversikt over samtlige tilgjengelige lounger gjennom app-en «Mastercard Airport Experiences», som både er tilgjengelig via App Store og Google Play.

Solid og omfattende forsikringspakke

Som nevnt innledningsvis har man reise- og avbestillingsforsikring inkludert, så lenge man betaler minst halvparten av reisens totale transportkostnader med ditt Nordea Premium. Denne er altså uavhengig av transportmiddelet man benytter seg av, samtidig som dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil nitti dager for enten deg og din husstand eller inntil tre andre medreisende.

På toppen av de ganske så ordinære kjøps- og netthandelsforsikringene, kan Nordea også by på en forsikring av det litt mer eksklusive slaget – nemlig ved avbestilling av billetter til kulturelle arrangementer. Denne gjelder for alle forhåndsbetalte billetter til arrangementer som f.eks. konserter, teater, festivaler og sportsarrangementer, og er gyldig så lenge billettene i sin helhet er betalt med ditt Premium-kort og transaksjonen fant sted før avbestillingsårsaken inntraff.

Nordea Premium: Konklusjon og oppsummering

Som man se ut ifra den totale poengsummen, kommer Nordea Premium seg ganske så helskinnet ut av denne sammenligningen. Her bys det både på en kurant gebyr- og rentesats, solide forsikringer og tilgangen til en rekke flyplasslounger rundt omkring i verden.

På den litt mer uheldige siden, kan ikke Nordea akkurat skryte på seg å ha det aller gjeveste bonusprogrammet på markedet, til dette er fordelene både for snevre og litt omfattende. Samtidig er det nok vanskelig å komme utenom at den stive terskelen for å i det hele tatt kunne bli Premium-kunde er det aller mest negative å spore her.

Testen av Nordea Premium Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-08-28
Vår vurdering (poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Nordea Premium oppnår 64/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Med unntak av et noe stivt uttaksgebyr, bys det faktisk på ganske så kurante vilkår her utover dette. Langt fra de beste, men også langt fra de verste.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 63/100 poeng. Det er nok vanskelig å komme utenom at tilgangen til lounger rundt om i verden er det som henger aller høyest med Nordea Premium, men foruten om dette kan det også bys på enkelte faste og rullerende rabatter, samt inkluderingen av en rekke gode forsikringer. Kort og godt en ganske så kurant pakke totalt sett.

Brukeropplevelse

Videre får Nordea Premium 91/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her bys det enkelt og greit på det meste man kan forvente av en bank med et visst renomme. Det kan blant annet bys på en smidig og moderne søknadsprosess, rask responstid på henvendelser via de aller fleste plattformer, smart- og kontaktløs betaling, samt en intuitiv og oversiktlig app. Det eneste reelle minuset her er dermed at man ikke kan velge sin egen PIN-kode, men man får i alle fall den samme koden som man har på sitt debetkort, og det veier i alle fall opp til en viss grad.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 60/100 poeng. Totalt sett er det veldig mye positiv å spore med Nordea Premium. Blant de aller fremste fordelene kan man nevne tilgangen til flyplasslounger, en rekke gode forsikringer, nokså kurante rente- og gebyrvilkår og muligheten for å knytte kortet til samtlige tilgjengelige smartbetalingsløsninger på det norske markedet. Det finnes med andre ord ingen direkte negative aspekter ved dette kortet, samtidig som de positive egenskapene ikke når helt opp til det aller øverste sjiktet av listen.

Fordeler med Nordea Premium Mastercard kredittkort

 • Tilgang til over 1000 flyplasslounger over hele verden med LoungeKey
 • Individuell kredittramme som kan tilpasses etter dine behov og økonomi
 • Solid forsikringspakke med blant annet reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Støtte for Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Du må være Premium-kunde hos Nordea
 • De faste rabattene er noe snevre
 • Noe høyt gebyr ved uttak av kontanter

Rabatter og bonusordninger

Foruten om den høythengende LoungeKeyen kan Nordea Premium også by på både faste og mer varierende rabatter, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Avis Bilutleie: Opptil 15 % rabatt på leiebil i Norge, og opptil 10 % rabatt i Europa og Nord-Amerika
 • Flight Park: 10 % rabatt på parkering ved Gardermoen og Stavanger Lufthavn Sola, samt rabatterte priser gjennom Flight Park bilpleie
 • Interhome: Minimum 10 % rabatt på alle Interhomes feriehus og opptil 43 % rabatt på Last Minute priser, så lenge du passer på å bruke koden NORDEAMASTER
 • Priceless Cities: Rabatter i spesifikke storbyer, og på ting som hotell, opplevelser og reiser med mer
 • Best Western Hotels & Resort: 20 % rabatt fra fredag til søndag og 10 % rabatt på overnatting fra mandag til torsdag hos kjedens hoteller i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen og Baltikum
 • Interflora: 10 % rabatt på blomster og levering med unntak av frakt, så lenge du passer på å bruke koden NORDEA

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
Fastsettes individuelt
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
100.000 kr/4 dager
Kontantuttak i inn- og utland
7500 kr/uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,5 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
1,5 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
1,5 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,5 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
1,5 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,58 %
Årlig nominell rente
19 %
Årlig effektiv rente
23,21 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Tilleggskort
50 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
49 kr/mnd
Kopi av kreditorfaktura
100 kr
Overføring fra kort til konto
25 kr + 1,5 % av sum¹
Kjøp av valuta i Nordeas banker
20 kr + 1,5 % (min. 40 kr)
Loungebesøk
USD 32²
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 23,21 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1765. Totalt: 16.765
Øvre grense på 15.000 kr/uke
Utover de fire kostnadsfrie besøkene man har per år

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Nordea Premium. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Norge i henhold til Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – eller inntil tre andre medreisende – og i denne sammenhengen er en husstand definert som ektefelle eller samboer og hjemmeboende barn under 23 år. Dersom man er et større følge enn dette, dekker forsikringen kun de tre yngste i reisefølge.

Avbestilling
Inntil 25 000 kroner per person og inntil 50 000 per skadetilfelle, samtidig som polisen opphører i det man fyller 75 år
Forsinket bagasje
Inntil 4000 kroner per skadetilfelle om bagasjen ankommer innen 24 timer eller 4000 per person om forsinkelsen overstiger dette med et øvre tak på 16 000 kroner samlet per skadetilfelle
Forsinket avgang
Inntil 1500 kroner per person og inntil 4000 per skadetilfelle
Forsinket fremmøte
Inntil 20 000 kroner per person og inntil 50 000 per skadetilfelle
Reisegods
Inntil 25 000 kroner per person og inntil 40 000 per skadetilfelle, samtidig som det påløper en egenandel på 500 kroner
Enkeltgjenstander
Inntil 10 000 kroner per skadetilfelle
Reisesyke og hjemtransport
Ubegrenset dekningsgrad, samtidig som polisen opphører i det man fyller 75 år
Reiseledsager og reiseavbrudd
Inntil 30 000 kroner per skadetilfelle
Remplassering
Inntil 25 000 kroner per skadetilfelle
Reiseansvar
Inntil 6 000 000 kroner per skadetilfelle, samtidig som det påløper en egenandel på 1500 kroner ved tilfeller av skade på leid feriebolig eller hotellrom
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 23 år – er dekket for inntil 1 000 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens denne satsen halveres ved fylte 70 år og opphører i det man fyller 75. Barn – altså under fylte 23 år – er også dekket for inntil 1 000 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 50 000 kroner. Det er også verdt å merke seg at den samlede erstatningen ved ett enkelt skadetilfelle er begrenset til maksimalt 25 000 000 kroner for alle som er forsikret gjennom Nordea Premium

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Med Nordea Premium sin kjøpsforsikring er alle varekjøp over 1000 kroner foretatt på reiser forsikret. Forsikringen gjelder altså kun for kjøp foretatt på reiser som er omfattet av reiseforsikringen.

Ved uforskyldt tap av eller skade på varen er du dekket for inntil 25 000 kroner per skadetilfelle, og er gjeldende i 90 dager fra kjøpstidspunktet, samtidig som konsumvarer som mat og drikke ikke er omfattet av polisen. Kjøpsforsikringen gjelder kun for kortinnehaver og det tilkommer i tillegg en egenandel på 500 kroner.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Netthandelsforsikring er kjekt å ha om du handler mye på nett. Med Nordea Premium sin netthandelsforsikring er du sikret med inntil 25 000 kroner per skadetilfelle med et øvre tak på 50 000 kroner per år. Forsikringen er gjeldende så lenge du betaler dine varer med kredittkortet, og omfatter da:

 • Privatkjøp på internett over 500 kroner per stk./samling som er belastet Nordea Premium
 • Skade som ikke erstattes av selger, herunder skade på, tap av, eller omlevering av varen
 • Forsikringen gjelder for kjøp på internettside med adresse i EU, Island, Sveits, Liechtenstein, USA, Australia eller Norge, hvor levering er avtalt til adresse i Norge

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Med denne forsikringen refunderes billetter til arrangementer som konserter, teater, festivaler, sportsarrangementer og lignende i sin helhet, så lenge disse ble betalt med ditt Nordea Premium-kort før årsaken til avbestillingen inntraff.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være Premium-kunde hos Nordea
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Nordea Bank Abp, Filial i Norge
Org. nummer
920 058 817
Kreditt­giver
Nordea Bank Abp, Filial i Norge
Org. nummer
920 058 817
Besøks­­adresse
Essendrops gate 7, 0368 Oslo
Post­­adresse
Postboks 1166 Sentrum, 0107 Oslo
Telefon
(+47) 23 20 60 01
Sperre kort
(+47) 23 20 60 01
E-post
kundeservice@nordea.no

Hva er din erfaring med Nordea Premium Mastercard kredittkort?