Test av SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort

SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Reisende
• Bonusjegere
• Forsikringer

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 100 000

Rentefrihet: 50 dager

Årsavgift: 1495 kr

Vurdering

terningkast

Priseksempel: Eff. rente 30,95 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 7278. Totalt: 57.278

SAS EuroBonus World MasterCard Premium utstedes av det nordiske finanskonsernet SEB, og er i likhet med American Express kortene Classic, Premium og Elite, sentrert rundt SAS sitt fordelsprogram EuroBonus.

Kortet er det dyreste av de to SAS-relaterte kortene SEB har på markedet, og heldigvis er muligheten for bonusopptjening der etter. Ikke bare får man en langt bedre sats enn med det rimeligere alternativet, det finnes heller ingen tak på hvor mange poeng man kan opptjene i løpet av et kalenderår. Kobler man dette med den inkluderte reiseforsikringen, sitter man raskt igjen med et skreddersydd kort for de mer ivrige bonusjegerne.

Årsavgiften

Men før vi tar for oss rammeverket for selve bonusopptjeningen, bør vi først gå årsavgiften litt nærmere i sømmene. SEB opererer nemlig med en nivåinndeling, og denne ligger på 1495 kroner for henholdsvis medlem, sølv og gull, mens diamant koster 750.

Som navnene indikerer er dette et hierarkisk system hvor medlem er det nivået man automatisk blir tildelt når man melder seg inn. Etter dette må man opptjene grunnpoeng for å øke i grad, og for sølvnivået må man tjene minst 20 000 grunnpoeng eller ta minst ti enveisflygninger med SAS og/eller til utvalgte destinasjoner med Widerøe i løpet av en periode på tolv måneder. For gull er denne terskelen på 45 000 grunnpoeng eller minst 45 enveisflygninger, mens det for diamant kreves 90 000 grunnpoeng eller 90 enveisflygninger. Du må med andre ord ha reist en god del rundt for å kunne søke om diamantutgaven av SAS EuroBonus World MasterCard Premium.

Konverter bonuspoeng til en velfortjent ferie

Dermed kan vi trygt bevege oss over til rosinen i pølsa, nemlig bonuspoengene. Som nevnt innledningsvis, mottar du bonuspoeng – såkalte Ekstrapoeng – på samtlige transaksjoner du gjennomfører med kortet, og når du har opptjent nok av disse kan de benyttes til kjøp av flybilletter gjennom SAS sine nettsider.

Ordningen fungerer slik at mottar 15 Ekstrapoeng per hundrede brukte krone på kjøp i norske kroner, 20 Ekstrapoeng per hundrere brukte krone ved betaling i utenlandsk valuta og 25 Ekstrapoeng per hundrede brukte krone ved kjøp av flybilletter via sas.no. I tillegg til dette mottar du også 10 000 Ekstrapoeng i velkomstbonus, og 1000 nivåbyggende poeng – såkalte grunnpoeng – hver eneste måned. Det er med andre ord en god del poeng å hente allerede før man kan sette i gang med å tjene på egen hånd.

Hvor mange poeng man trenger for å kunne innvilge seg en bonusreise avhenger i stor grad av hvor man ønsker å reise, men SAS operer med en fast starttakst på 10 000 Ekstrapoeng, mens de aller dyreste ligger på 80 000.

Les også: Vi har sett på den faktiske verdien av Ekstrapoeng

Ytterligere goder

Men opptjeningsmulighetene stopper ikke der. For 95 kroner i året kan man også anskaffe seg tilleggskortet PointEarner, som først og fremst er myntet på øvrige medlemmer i husstanden. Fordelen her er at tilleggskortet er direkte knyttet til hovedkortet, slik at man samler alle poengene på samme konto. Dette er en effektiv måte å samle poeng sammen.

PointEarner har den samme opptjeningssatsen som hovedkortet, i tillegg til at man også her mottar Ekstrapoeng i velkomstgave så lenge man gjør et kjøp innen de første tretti dagene. For SAS EuroBonus World MasterCard er denne satsen på 1000 poeng, mens den for Premium-utgaven er det dobbelte, altså 2000 poeng.

Inkludert i ditt SAS EuroBonus World MasterCard Premium er også tjenesten Fly Premium, som gjør at du kan reise med SAS Plus og Business til prisen av en SAS Go-billett, som i utgangspunktet er det rimeligste alternativet. Ikke nok med det. Med Fly Premium får man også adgang til Fast Track og SAS sine lounger rundt omkring i verden. Tar man høyde for at kortet i seg selv er myntet på den som reiser mer enn gjennomsnittet, kan dette være en riktig så fin ordning å ha med seg.

Dine poeng
Bonus­reise med
Reis til
Antall ganger
0
SAS Plus
Skandi­navia
1 bonus­reise t/r
+50 000
SAS Plus
Europa
Ubegrenset
+100 000
SAS Plus
Verden
Ubegrenset
+200 000
SAS Plus/Busi­ness
Verden
Ubegrenset

Mange vil nok kanskje kunne si at de flyrelaterte bonusene er et godt nok salgsargument i seg, men her får du dessuten reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet. Ikke verst bare det. Denne er gyldig for reiser på inntil 90 dager, og er til enhver tid gyldig så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kortet.

SAS EuroBonus World MasterCard Premium: Et framifrå kort for den ivrige bonusjegeren

Som navnet også indikerer er dette primært et nisjekort for den som reiser mye og foretrekker SAS-logoen på vingene. Med SAS EuroBonus World MasterCard Premium får man ypperlige bonussatser – både i form av grunn- og Ekstrapoeng – uten noe øvre tak på hvor mange poeng man kan tilegne seg i løpet av et år. Kobler man dette med den inkluderte reiseforsikringen og den gunstige tjenesten Fly Premium sitter man i bunn og grunn igjen med et gullkantet kort for de aller mest ivrige bonusjegerne. Det eneste som derimot er med på å trekke ned helhetsinntrykket er gebyrsatsene, som må sies å være i det drøyeste laget.


Testen av SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

SAS EuroBonus World MasterCard oppnår 34/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet kan ikke akkurat skilte med den beste renten på markedet, men nå er det heller ikke her inntrykket trekkes ned, for det er det nemlig gebyrene som står for. Og med tanke på det høye årsgebyret, er det heller ikke så vanskelig å forstå hvorfor.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 86/100 poeng. Som navnet indikerer er SAS EuroBonus World MasterCard Premium sentrert rundt fordelsprogrammet EuroBonus. Dette kan kanskje fremstå som noe snevert for enkelte, men i og med at dette trygt kan omtales som et nisjekort, må det sies at den langt på vei leverer det den lover og vel så det.

Brukeropplevelse

Videre får SAS EuroBonus World MasterCard 93/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. SEB byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og intuitiv innpakning med mulighet for både kontaktløs betaling, egenutviklet app-løsning og valg av egen PIN-kode. Det eneste som trekker vesentlig ned her er kundeservicen, som kun er tilgjengelig via et begrenset antall plattformer og primært via telefon, som mest kan minne om et gufs fra fortiden.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 85/100 poeng. Dette er nok aller mest et kort for den som reiser mer enn bare en gang iblant med SAS, men innenfor dette segmentet leverer den i alle fall til gangs. Her har man muligheten til å opptjene mye poeng raskt, i tillegg til at man også får grunnpoeng med på kjøpet hver bidige måned. Inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring er heller ikke feil, og det eneste den egentlig får vesentlig trekk for er selve gebyrsatsene, som kort og godt er blant de drøyeste man finner på markedet.

Fordeler med SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort

 • Mulighet for opptjening av EuroBonus, som kan brukes på flybilletter hos SAS og den øvrige Star Alliance-flåten
 • Ingen øvre tak på hvor mange bonuspoeng man tjene i løpet av året
 • Fly Premium – muligheten til å oppgradere til SAS Plus eller Business til prisen av SAS Go (det rimeligste alternativet)
 • 1000 grunnpoeng per måned så lenge kortet benyttes månedlig
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Mulighet for tilleggskortet PointEarner, som kobles til hovedkortet og kan brukes av de øvrige medlemmene i husstanden
 • Støtter Garmin Pay

Ulemper

 • Høyt årsgebyr
 • Dårlige gebyrsatser
 • Egner seg kun om man reiser mye med SAS

Rabatter og bonusordninger

Som navnet indikerer er SAS EuroBonus World MasterCard Premium sentrert rundt fordelsprogrammet EuroBonus, og appellerer nok dermed først og fremst til den reiselystne. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Mulighet for oppsamling av EuroBonus-poeng, som kan benyttes på flybilletter hos SAS og den øvrige Star Alliance-flåten
 • 15 Ekstrapoeng per 100 brukte krone på alle kjøp i norske kroner
 • 20 Ekstrapoeng per 100 brukte krone på alle kjøp i utenlandsk valuta
 • 25 Ekstrapoeng per 100 brukte krone ved kjøp av flybilletter gjennom sas.no
 • 1000 grunnpoeng per måned så lenge kortet benyttes per måned
 • 10 000 Ekstrapoeng i velkomstgave
 • Tilgang til SAS EuroBonus shop
 • Tilgang til globalt restaurantprogram med mer enn 400 restauranter

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer

 • Årsavgift (Medlem/Sølv/Gull): 1495 kr
 • Årsavgift (Diamant): 750 kr
 • Varekjøp: 0 kr

 

Bruk i Norge

 • Kontantuttak i minibank: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)
 • Kontantuttak bank: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)
 • Bruk hos Posten/Post i Butikk: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)

 

Bruk i utlandet

 • Varekjøp: 0 kr
 • Kontantuttak minibank: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)
 • Kontantuttak bank: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)
 • Valutapåslag: 2 %

Renter

 • Årlig nominell rente: 19,8 %
 • Årlig effektiv rente: 30,95 %
 • Nominell rente per måned: 1,65 %

 

Grenser for kontantuttak

 • Kontantuttak i Norge: 10 000 kr per dag og per 4 dager
 • Kontantuttak i utlandet: 10 000 kr per dag og 20 000 per 4 dager
 • Vipps: 4000 per transaksjon*
 • *Registreres som kontantuttak, men uten kontantuttaksgebyr

 

Øvrige gebyrer

 • Tilleggskort (PointEarner): 99 kr pr. år
 • Elektronisk faktura: 0 kr
 • Papirfaktura: 35 kr
 • Erstatningskort: 100 kr
 • Kopi av faktura: 60 kr
 • Kopi av bilag fra brukersted: 50 kr
 • Overtrekksgebyr: 50 kr
 • Overføring til bankkonto per overførsel: 100 kr
 • Forsinkelsesrente: 9,25 %
 • Minimumsinnbetaling per måned: 5 % av utestående beløp (minimum 100 kr)

Låneeksempel

 • Eff. rente 30,95 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 7278. Totalt: 57.278

Forsikring

Trykk på de ulike forsikringene for å lese mer om hver enkelt:

Med SAS EuroBonus World MasterCard Premium har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler mer enn halvparten av reisens total transportkostnader med kortet. Forsikringen gjelder da for reiser i hele verden med en varighet på inntil 90 dager.

Reiseforsikringen dekker kortholder, ektefelle/samboer og ugifte barn under 23 år, eller inntil tre andre medreisende. Sikrede må også være bosatt i Norden og medlem av norsk folketrygd eller tilsvarende ordning om man bor utenfor Norge. Dersom man er et reisefølge på mer enn fire personer, er det de tre yngste i følget som er dekket. For reiser innenfor hjemlandet i Norden forutsettes det og at reisen omfatter minst én overnatting utenfor hjemstedskommunen.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Med SAS EuroBonus World MasterCard kan du også velge å tegne deg ID-forsikring. Foruten om å dekke egenandelen for leiebil, dekker den også følgende poster:

 • Utgifter knyttet til ID-tyveri
 • Web clean-up ved ID-misbruk på nett
 • Tap av nøkler og papirer
 • Tyveri av veske og dokumentmappe
 • Misbruk av SIM-kort m.m.

Polisen dekker naturlig nok kortholder, men også ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 23 år. Forsikringen er gyldig døgnet rundt, både hjemme og på reise, og du betaler heller ingenting i egenandel.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 69 kroner i måneden

Med SAS EuroBonus World MasterCard Premium kan du også søke om betalingsforsikring, som dekker det utestående beløpet på fakturaen din ved kritisk sykdom eller dødsfall.

Forsikringen sørger for dekning ved ufrivillig arbeidsledighet, permittering og sykemelding utover 30 dager. Ved arbeidsledighet og sykemelding kan du få utbetalt opptil 100 000 kroner per skadetilfelle, mens du ved kritisk sykdom eller dødsfall kan få utbetalt en engangserstatning på opptil 100 000 kroner.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,85 % av utestående saldo per måned

Med ulykkesforsikring fra SAS EuroBonus World MasterCard Premium kan du få erstatning ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller.

Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år og er gyldig inntil du fyller 75 år. Begge par-variantene gjelder naturlig nok for 2 voksne, mens singel kun dekker deg selv.

Forsikringen dekker blant annet arr og andre kosmetiske skader. Ved benbrudd får du 5000 kroner per ulykkestilfelle og ved sykehusinnleggelse får du 1000 kroner per døgn i opptil 90 døgn. Det vil si at du maksimalt kan motta 90 000 kroner.

Forsikret invaliditetsbeløp er på 1 000 000 kroner for standard-varianten, mens pluss dekker inntil 2 000 000 kroner.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris singel standard: 100 kr per måned
Pris par standard: 190 kr per måned
Pris singel pluss: 190 kr per måned
Pris par pluss: 355 kr per måned

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • 18 års aldersgrense
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Kontakt­informasjon

Post­adresse:
SEB Kort Bank AB, Oslofilialen, PB 1373 Vika, 0114 Oslo
Telefon:
(+47) 21 01 53 50
E-post:
Kundeservice:

Brukererfaring med SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort

Hva er din erfaring med SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort?