Test av SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
1495 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 31,31 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 7298. Totalt: 57.298
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke
Kredittkortet SAS EuroBonus World Mastercard Premium utstedes av det nordiske finanskonsernet Skandinaviska Enskilda Banken (SEB), som kan spore sine røtter tilbake til 1856. I likhet med American Express-kortene SAS American Express Classic, SAS American Express Premium og SAS American Express Elite kredittkort, er også dette kortet sentrert rundt SAS sitt fordelsprogram EuroBonus.

SAS EuroBonus World Mastercard Premium er det dyreste av de to SAS-relaterte kortene SEB har på markedet, men dette veies i alle fall enkelt opp ved å ha langt bedre bonusopptjeningsvilkår. Ikke bare får man en langt bedre sats enn med det rimeligere alternativet, det finnes heller ingen øvre grense for hvor mange poeng man kan tjene opp i løpet av et kalenderår. Kobler man dette med den inkluderte reiseforsikringen og de gode tilleggsforsikringene, sitter man raskt igjen med et skreddersydd kort for de mest ivrige bonusjegerne der ute.

Medlemsnivåer

Før vi tar for oss rammeverket rundt bonusopptjeningen, må vi først gå årsavgiften litt nærmere i sømmene. SEB opererer nemlig med en nivåinndeling – henholdsvis Medlem, Sølv, Gull og Diamant – og denne er igjen basert på poengene man har tjent opp gjennom sitt EuroBonus-medlemskap. Tidligere var det nemlig slik at årsavgiften lå på 750 kroner for de som hadde oppnådd Diamant, men denne har nå blitt omgjort, slik at årsavgiften nå har en flat sats på 1495 kroner for samtlige nivåer.

Som navnene indikerer er dette et hierarkisk system, hvor «Medlem» er det første nivået. Dernest må man opparbeide seg grunnpoeng for å øke sitt nivå, og for Sølv må man oppnå minst 20 000 grunnpoeng eller fly minst ti enveisflygninger med SAS og/eller Widerøe til utvalgte destinasjoner i løpet av en periode på tolv måneder. For Gull er denne terskelen på 45 000 grunnpoeng eller minst 45 enveisflygninger, mens det for Diamant kreves 90 000 grunnpoeng eller 90 enveisflygninger.

Tjen EuroBonus-poeng med SAS EuroBonus World Mastercard Premium

Dermed kan vi trygt bevege oss over til kveldens hovedgjest, nemlig bonuspoengene. Som nevnt innledningsvis, mottar du bonuspoeng – såkalte Ekstrapoeng – ved alle normale transaksjoner du gjennomfører med ditt SAS EuroBonus World Mastercard Premium-kort, som senere kan benyttes til å kjøpe flybilletter gjennom SAS sine nettsider.

Med SAS EuroBonus World Mastercard Premium vil du motta 15 Ekstrapoeng per hundrede brukte krone i norske kroner, 20 Ekstrapoeng per hundrede brukte krone ved i utenlandsk valuta og 25 Ekstrapoeng per hundrede brukte krone ved kjøp av flybilletter gjennom sas.no. I tillegg til dette mottar du også 10 000 Ekstrapoeng i velkomstbonus, og 1000 nivåbyggende poeng – såkalte Grunnpoeng – hver eneste måned. Det er med andre ord en god del poeng å hente allerede før man kan sette i gang med å tjene på egen hånd.

Hvor mange poeng man trenger for å kunne innvilge seg en bonusreise avhenger i stor grad av hvor man ønsker å reise. SAS operer nemlig med fast starttakster, og disse ligger på 10 000 Ekstrapoeng for de rimeligste alternativene, mens de dyreste begynner på 60 000 poeng.

Kredittkort med ytterligere fordeler: PointEarner og Fly Premium

Men opptjeningsmulighetene stopper ikke bare der. For 95 kroner i året kan man også anskaffe seg tilleggskortet PointEarner, som først og fremst er myntet på øvrige medlemmer i husstanden. Fordelen her er at tilleggskortet er direkte knyttet til hovedkortet, slik at man samler alle poengene på samme konto. Dette er en effektiv måte å samle EuroBonus-poeng raskere.

PointEarner har den samme opptjeningssatsen som hovedkortet, i tillegg til at man også her vil motta Ekstrapoeng i velkomstgave så lenge man gjør et kjøp innen de første tretti dagene. For SAS EuroBonus World Mastercard Premium ligger denne satsen på 2000 poeng.

På toppen av dette har man også tjenesten Fly Premium inkludert i kortet, og med denne kan du reise med SAS Plus og Business til prisen av en SAS Go-billett – som er det rimeligste alternativet – samt adgang til Fast Track og SAS sine lounger rundt omkring i verden. Det er samtidig verdt å merke seg at denne ordningen kun gjelder ved bestilling av bonusreiser, og ikke ved ordinære bestillinger. Tar man høyde for at kortet i seg selv er myntet på den som reiser mer enn gjennomsnittet, kan dette være en riktig så fin ordning å ha med seg.

Poeng
Klasse
Destinasjon
Antall ganger
0
SAS Plus
Skandinavia
1 bonus­reise t/r
50 000+
SAS Plus
Europa
Ubegrenset
100 000+
SAS Plus
Verden
Ubegrenset
200 000+
SAS Plus/Business
Verden
Ubegrenset

Mange vil nok kanskje kunne si at de flyrelaterte bonusene er et godt nok salgsargument i seg selv, men moroa stopper ikke her. Du får nemlig også reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet, som er gyldig for reiser på inntil nitti dager så lenge du betaler minst halvparten av reisens totale transportkostnader med ditt SAS EuroBonus World Mastercard Premium-kort.

SAS EuroBonus World Mastercard Premium: Et framifrå kort for den ivrige bonusjegeren

Som navnet indikerer er dette primært et nisjekort for den som reiser mye og foretrekker SAS-logoen på vingene. Med SAS EuroBonus World Mastercard Premium får man ypperlige bonussatser – både i form av Grunn- og Ekstrapoeng – uten noe øvre tak på hvor mange poeng man kan tilegne seg i løpet av året. Kobler man dette med den inkluderte reiseforsikringen og den gunstige tjenesten Fly Premium sitter man i bunn og grunn igjen med et gullkantet kort for de aller mest ivrige bonusjegerne. Det eneste som derimot er med på å trekke ned helhetsinntrykket er gebyrsatsene, som må sies å være i det drøyeste laget.

Testen av SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-04

Vår vurdering (poengsum): 5/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

SAS EuroBonus World Mastercard Premium oppnår 34/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet kan ikke akkurat skilte med den beste renten på markedet, men nå er det heller ikke her inntrykket trekkes ned, for det er det nemlig gebyrene som står for. Og med tanke på det høye årsgebyret, er det heller ikke så vanskelig å forstå hvorfor.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 86/100 poeng. Som navnet indikerer er SAS EuroBonus World Mastercard Premium sentrert rundt fordelsprogrammet EuroBonus. Dette kan kanskje fremstå som noe snevert for enkelte, men i og med at dette trygt kan omtales som et nisjekort, må det sies at den langt på vei leverer det den lover og vel så det.

Brukeropplevelse

Videre får SAS EuroBonus World Mastercard Premium 93/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. SEB Kort byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og intuitiv innpakning med mulighet for både kontaktløs betaling, egenutviklet app-løsning og valg av egen PIN-kode. Det eneste som trekker vesentlig ned her er kundeservicen, som kun er tilgjengelig via et begrenset antall plattformer og primært via telefon, som mest kan minne om et gufs fra fortiden.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 85/100 poeng. Dette er nok aller mest et kort for den som reiser mer enn bare en gang iblant med SAS, men innenfor dette segmentet leverer den i alle fall til gangs. Her har man muligheten til å opptjene mye poeng raskt, i tillegg til at man også får grunnpoeng med på kjøpet hver bidige måned. Inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring er heller ikke feil, og det eneste den egentlig får vesentlig trekk for er selve gebyrsatsene, som kort og godt er blant de drøyeste man finner på markedet.

Fordeler

  • Mulighet for opptjening av EuroBonus, som kan brukes på flybilletter hos SAS og den øvrige Star Alliance-flåten
  • Ingen øvre tak på hvor mange bonuspoeng man tjene i løpet av året
  • Fly Premium – muligheten til å oppgradere til SAS Plus eller Business til prisen av SAS Go (det rimeligste alternativet)
  • 1000 grunnpoeng per måned så lenge kortet benyttes månedlig
  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
  • Mulighet for tilleggskortet PointEarner, som kobles til hovedkortet og kan brukes av de øvrige medlemmene i husstanden
  • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

  • Høyt årsgebyr
  • Dårlige gebyrsatser
  • Egner seg kun om man reiser mye med SAS
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

Som navnet indikerer er SAS EuroBonus World MasterCard Premium sentrert rundt fordelsprogrammet EuroBonus, og appellerer nok dermed først og fremst til den reiselystne. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

  • Ekstrapoeng: 25 Ekstrapoeng per 100 brukte krone ved kjøp av flybilletter hos SAS, 20 Ekstrapoeng per 100 brukte krone ved varekjøp i utenlandsk valuta og 15 Ekstrapoeng per 100 brukte krone ved varekjøp i norske kroner
  • Statuspoeng: 1000 Statuspoeng hver måned så lenge kortet brukes aktivt
  • Velkomstpremie: 10 000 Ekstrapoeng i velkomstgave
  • Fly Premium: Adgang til Fast Track og SAS sine lounger rundt omkring i verden, samt muligheten til å nyte en bonusreise med Plus eller Business til prisen av Go – som er det rimeligste alternativet
  • Avis bilutleie: Ved å oppgi AWD-nummeret på baksiden av kortet vil du motta ytterligere 500 Ekstrapoeng ved bestilling, samt inntil 15 prosent rabatt fritidspriser og inntil 40 prosent på standardpriser

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
1495 kr
Kredittramme
10 000 – 100 000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kortutsteder
SEB Kort
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10 000 kr/døgn og 4 dager
Kontantuttak utlands
10 000 kr/døgn og 20 000 kr/4 dager
Vipps
4000 kr/transaksjon¹
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,65 %
Årlig nominell rente
19,8 %
Årlig effektiv rente
31,31 %
Øvrige gebyrer
Tilleggskort (PointEarner)
95 kr/år
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
35 kr/mnd
Erstatningskort
100 kr
Kopi av faktura
60 kr
Kopi av bilag fra brukersted
50 kr
Overtrekksgebyr
50 kr
Overføring til bankkonto
100 kr/gang
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
5 % (min. 100 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 31,31 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 7298. Totalt: 57.298
Registreres som kontantuttak, men uten det tilknyttede gebyret
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt SAS EuroBonus World Mastercard Premium-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at det også vil tilkomme en egenandel på 500 kroner for samtlige poster med unntak av forsinkelse og remplassering.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
20 000
40 000
Forsinket bagasje
2000
4000
Forsinket fremmøte
5000
5000
Forsinket ankomst
1000
1000
Reisegods
20 000
30 000
Enkeltgjenstander
7500
Billetter og pass
3000
Kontanter man bærer på seg
1000
Kontanter oppbevart i safe
3000
Tyveri av/skade på gjenstander fra/ved basseng
2000
Verdigjenstander kjøpt på reise
20 000
Reisesyke
10 000 000
Tannbehandling (sykdom)
1000
Tannbehandling (ulykke)
5000
Utsatt hjemreise eller endret reiserute
10 000
10 000
Tilkallelse
10 000
Sykdom blant reisefølge
1000/døgn
10 000
Hjemtrasport og hjemkallelse
Ubegrenset¹
Ubegrenset¹
Reiseavbrudd
10 000
10 000
Remplassering
10 000
Reiseansvar
6 000 000
Ulykke invaliditet barn (0-23 år)
600 000
Ulykke invaliditet voksen (23-75 år)
600 000¹
Ulykke invaliditet voksent par (i en og samme ulykke)
1 500 000
Dødsfall barn (0-23 år)
60 000
Dødsfall voksen (23-75 år)
600 000
Dødsfall voksent par (i en og samme ulykke)
1 500 000
Behandlingsutgifter
30 000
Etter fylte 75 år er sykdom og hjemtransport begrenset til 300 000 kr/skadetilfelle
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring

Som navnet tilsier, dekker utvidet ID-forsikring med egenandelsdekning for leiebil, tilfeller av både identitetsmisbruk og ved tyveri og kaskoskader på leiebil. Foruten om kortinnehaver dekkes også ektefelle eller samboer og hjemmeboende barn under 25 år. Ved siden av dette må sikrede også ha fast bostedsadresse i Norden og være medlem av Norsk Folketrygd eller tilsvarende ordning et annet sted i Norden.

Dekning
Pr. skade
ID tyveri og «Web Clean Up»
1 500 000
Veskeforsikring
5000
Verdipapirforsikring
10 000
Misbruk av kredittkort
5000
Misbruk av SIM kort
10 000
Ran ved uttak fra minibank
10 000
Sykehusinnleggelse som følge av ulykke
500/døgn
Feilfylling
10 000
Nøkkelforsikring
10 000
Bagasje
10 000
Rens av bilens interiør
10 000
Egenandelsdekning for leiebil
20 000
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring
Pris
69 kr/mnd

Med ulykkesforsikring er du dekket ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller. Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år og er gyldig inntil dagen du fyller 75 år, selv om dekningen ved ervervsmessig uførhet opphører i det man fyller 65 år.

Dekning
Pr. skade
Totalt
Sykehusinnleggelse
1000/døgn
90 000
Benbrudd
5000
30 000
Arr og annen kosmetisk skade
150 000
150 000
Ulykke invaliditet (standard)
1 000 000
Ulykke invaliditet (pluss)
2 000 000
Dødsfall (standard)
500 000
Dødsfall (pluss)
1 000 000
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AXA France Vie
Pris standard
100 kr/mnd (singel)
190 kr/mnd (par)
Pris pluss
190 kr/mnd (singel)
355 kr/mnd (par)

Betalingsforsikringen hos Bank Norwegian dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 63 år – selv om forsikringen gjelder frem til du fyller 65 år – være fullt arbeidsfør og jobbe minst 17 timer per uke, registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i enten Norge, Sverige eller Danmark.

Med Bank Norwegian Visa dekkes det høyeste beløpet av enten fem prosent av din utestående saldo beregnet fra skadedato eller det oppgitte beløpet i tabellen, som her er det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle. Varigheten er her hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle, og om varighet ikke er oppgitt utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100 %)
100 000 kr
120 dg¹
120 dg
30 dg
Sykdom (100 %)
100 000 kr
90 dg¹
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse²
100 000 kr
30 dg¹
7 dg
30 dg
Kritisk sykdom
100 000 kr
30 dg
30 dg
Dødsfall
100 000 kr
0 dg
0 dg
Etter den angitte perioden vil forsikringen kunne innfri resten av utestående saldo
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AXA France Vie
Pris
0,85 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

  • Du må ha fylt 18 år
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
  • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
  • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
SEB Kort AB Oslofilialen
Org. nummer
982 793 386
Besøksadresse
Filipstad brygge 1, 0252 Oslo
Postadresse
Postboks 1373 Vika, 0114 Oslo
Telefon
(+47) 21 01 53 50
Sperre kort
(+47) 21 01 50 40
E-post
mastercard@ sebkort.no

Brukererfaring med SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort

Hva er din erfaring med SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort?