Test av SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
1495 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 29,43 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 6937. Totalt: 56.937
SAS EuroBonus World Mastercard Premium utstedes av det nordiske finanskonsernet SEB. I likhet med American Express-kortene Classic, Premium og Elite er dette kortet sentrert rundt SAS sitt fordelsprogram EuroBonus.

Kortet er det dyreste av de to SAS-relaterte kortene SEB har på markedet. Dette veier kortet heldigvis opp for ved å ha særdeles gode bonusopptjeningsmuligheter. Ikke bare får man en langt bedre sats enn med det rimeligere alternativet, det finnes heller ingen tak på hvor mange poeng man kan tjene i løpet av et kalenderår. Kobler man dette med den inkluderte reiseforsikringen, sitter man raskt igjen med et skreddersydd kort for de mer ivrige bonusjegerne.

Høy årsavgift – avhenger av medlemsnivå

Før vi tar for oss rammeverket for selve bonusopptjeningen, bør vi først gå årsavgiften litt nærmere i sømmene. SEB opererer nemlig med en nivåinndeling – henholdsvis Medlem, Sølv, Gull og Diamant – og denne er igjen basert på poengene man har tjent opp gjennom sitt EuroBonus-medlemskap. Tidligere var det nemlig slik at årsavgiften lå på 750 kroner for de som hadde oppnådd Diamant, men denne har nå blitt omgjort, slik at årsavgiften nå ligger på 1495 kroner for samtlige nivåer.

Som navnene indikerer er dette et hierarkisk system hvor Medlem er det nivået man automatisk blir tildelt når man melder seg inn. Etter dette må man opptjene grunnpoeng for å øke i grad, og for Sølv-nivået må man tjene minst 20 000 grunnpoeng eller fly minst ti enveisflygninger med SAS og/eller til utvalgte destinasjoner med Widerøe i løpet av en periode på tolv måneder. For Gull er denne terskelen på 45 000 grunnpoeng eller minst 45 enveisflygninger, mens det for Diamant kreves 90 000 grunnpoeng eller 90 enveisflygninger.

Tjen EuroBonus-poeng med SAS EuroBonus World Mastercard Premium

Dermed kan vi trygt bevege oss over til rosinen i pølsa, nemlig bonuspoengene. Som nevnt innledningsvis, mottar du bonuspoeng – såkalte Ekstrapoeng – på vanlige transaksjoner du gjennomfører med kortet. Når du har opptjent nok av disse kan de benyttes til kjøp av flybilletter gjennom SAS sine nettsider. Merk at kontantuttak, overføringer, regningsbetalinger og lignende ikke gir bonusopptjening.

Du mottar 15 Ekstrapoeng per hundre brukte krone på kjøp i norske kroner, 20 Ekstrapoeng per hundre brukte krone ved betaling i utenlandsk valuta og 25 Ekstrapoeng per hundre brukte krone ved kjøp av flybilletter via sas.no. I tillegg til dette mottar du også 10 000 Ekstrapoeng i velkomstbonus, og 1000 nivåbyggende poeng – såkalte Grunnpoeng – hver eneste måned. Det er med andre ord en god del poeng å hente allerede før man kan sette i gang med å tjene på egen hånd.

Hvor mange poeng man trenger for å kunne innvilge seg en bonusreise avhenger i stor grad av hvor man ønsker å reise. SAS operer med en fast starttakst på 10 000 Ekstrapoeng, mens de aller dyreste ligger på 80 000 poeng.

Kredittkortet har flere fordeler: PointEarner og Fly Premium

Men opptjeningsmulighetene stopper ikke der. For 95 kroner i året kan man også anskaffe seg tilleggskortet PointEarner, som først og fremst er myntet på øvrige medlemmer i husstanden. Fordelen her er at tilleggskortet er direkte knyttet til hovedkortet, slik at man samler alle poengene på samme konto. Dette er en effektiv måte å samle EuroBonus-poeng raskere.

PointEarner har den samme opptjeningssatsen som hovedkortet. I tillegg mottar man også her Ekstrapoeng i velkomstgave så lenge man gjør et kjøp innen de første tretti dagene. For SAS EuroBonus World Mastercard er denne satsen på 1000 poeng, mens den for Premium-utgaven er det dobbelte, altså 2000 poeng.

Inkludert i ditt SAS EuroBonus World Mastercard Premium er også tjenesten Fly Premium, som gjør at du kan reise med SAS Plus og Business til prisen av en SAS Go-billett, som i utgangspunktet er det rimeligste alternativet. Ikke nok med det. Med Fly Premium får man også adgang til Fast Track og SAS sine lounger rundt omkring i verden. Tar man høyde for at kortet i seg selv er myntet på den som reiser mer enn gjennomsnittet, kan dette være en riktig så fin ordning å ha med seg.

Poeng
Klasse
Destinasjon
Antall ganger
0
SAS Plus
Skandinavia
1 bonus­reise t/r
50 000+
SAS Plus
Europa
Ubegrenset
100 000+
SAS Plus
Verden
Ubegrenset
200 000+
SAS Plus/​Business
Verden
Ubegrenset

Mange vil nok kanskje kunne si at de flyrelaterte bonusene er et godt nok salgsargument i seg selv, men det stopper ikke her. Du får også reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet, som er gyldig for reiser på inntil 90 dager. Den eneste forutsetningen er at du betaler minimum halvparten av reisens transportkostnader med kortet.

SAS EuroBonus World Mastercard Premium: Et framifrå kort for den ivrige bonusjegeren

Som navnet indikerer er dette primært et nisjekort for den som reiser mye og foretrekker SAS-logoen på vingene. Med SAS EuroBonus World MasterCard Premium får man ypperlige bonussatser – både i form av Grunn- og Ekstrapoeng – uten noe øvre tak på hvor mange poeng man kan tilegne seg i løpet av et år. Kobler man dette med den inkluderte reiseforsikringen og den gunstige tjenesten Fly Premium sitter man i bunn og grunn igjen med et gullkantet kort for de aller mest ivrige bonusjegerne. Det eneste som derimot er med på å trekke ned helhetsinntrykket er gebyrsatsene, som må sies å være i det drøyeste laget.

Testen av SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-08-05
Vår vurdering (poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

SAS EuroBonus World Mastercard Premium oppnår 34/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet kan ikke akkurat skilte med den beste renten på markedet, men nå er det heller ikke her inntrykket trekkes ned, for det er det nemlig gebyrene som står for. Og med tanke på det høye årsgebyret, er det heller ikke så vanskelig å forstå hvorfor.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 86/100 poeng. Som navnet indikerer er SAS EuroBonus World Mastercard Premium sentrert rundt fordelsprogrammet EuroBonus. Dette kan kanskje fremstå som noe snevert for enkelte, men i og med at dette trygt kan omtales som et nisjekort, må det sies at den langt på vei leverer det den lover og vel så det.

Brukeropplevelse

Videre får SAS EuroBonus World Mastercard Premium 93/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. SEB Kort byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og intuitiv innpakning med mulighet for både kontaktløs betaling, egenutviklet app-løsning og valg av egen PIN-kode. Det eneste som trekker vesentlig ned her er kundeservicen, som kun er tilgjengelig via et begrenset antall plattformer og primært via telefon, som mest kan minne om et gufs fra fortiden.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 85/100 poeng. Dette er nok aller mest et kort for den som reiser mer enn bare en gang iblant med SAS, men innenfor dette segmentet leverer den i alle fall til gangs. Her har man muligheten til å opptjene mye poeng raskt, i tillegg til at man også får grunnpoeng med på kjøpet hver bidige måned. Inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring er heller ikke feil, og det eneste den egentlig får vesentlig trekk for er selve gebyrsatsene, som kort og godt er blant de drøyeste man finner på markedet.

Fordeler

 • Mulighet for opptjening av EuroBonus, som kan brukes på flybilletter hos SAS og den øvrige Star Alliance-flåten
 • Ingen øvre tak på hvor mange bonuspoeng man tjene i løpet av året
 • Fly Premium – muligheten til å oppgradere til SAS Plus eller Business til prisen av SAS Go (det rimeligste alternativet)
 • 1000 grunnpoeng per måned så lenge kortet benyttes månedlig
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Mulighet for tilleggskortet PointEarner, som kobles til hovedkortet og kan brukes av de øvrige medlemmene i husstanden
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Høyt årsgebyr
 • Dårlige gebyrsatser
 • Egner seg kun om man reiser mye med SAS

Rabatter og bonusordninger

Som navnet indikerer er SAS EuroBonus World MasterCard Premium sentrert rundt fordelsprogrammet EuroBonus, og appellerer nok dermed først og fremst til den reiselystne. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Mulighet for oppsamling av EuroBonus-poeng, som kan benyttes på flybilletter hos SAS og den øvrige Star Alliance-flåten
 • 15 Ekstrapoeng per 100 brukte krone på alle kjøp i norske kroner
 • 20 Ekstrapoeng per 100 brukte krone på alle kjøp i utenlandsk valuta
 • 25 Ekstrapoeng per 100 brukte krone ved kjøp av flybilletter gjennom sas.no
 • 1000 grunnpoeng per måned så lenge kortet benyttes per måned
 • 10 000 Ekstrapoeng i velkomstgave
 • Tilgang til SAS EuroBonus shop
 • Tilgang til globalt restaurantprogram med mer enn 400 restauranter

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
1495 kr
Kredittramme
10.000 – 100.000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10.000 kr/døgn og 4 dager
Kontantuttak utlands
10.000 kr/døgn og 20.000 kr/4 dager
Vipps
4000 kr/transaksjon¹
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,65 %
Årlig nominell rente
19,8 %
Årlig effektiv rente
29,43 %
Øvrige gebyrer
Tilleggskort (PointEarner)
95 kr/år
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
35 kr/mnd
Erstatningskort
100 kr
Kopi av faktura
60 kr
Kopi av bilag fra brukersted
50 kr
Overtrekksgebyr
50 kr
Overføring til bankkonto
100 kr/gang
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
5 % (min. 100 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 29,43 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 6937. Totalt: 56.937
Registreres som kontantuttak, men uten det tilknyttede gebyret

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med SAS EuroBonus World Mastercard Premium. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er bosatt i Norden og medlem av Norsk Folketrygd eller tilsvarende ordning innenfor Norden om man bor utenfor Norge. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand, som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og ugifte barn under 21 år. Dersom man er et reisefølge på mer enn fire personer, er det de tre yngste i følget som er dekket.

Avbestilling
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 20 000 kroner per person og inntil 40 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket bagasje
Inntil 2000 kroner per person og inntil 4000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket fremmøte
Inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Forsinket ankomst
Inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Reisegods
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 20 000 kroner per person og inntil 30 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Enkeltgjenstander
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 7500 kroner per skadetilfelle
Sjekker, billetter og pass
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 3000 kroner per skadetilfelle
Kontanter
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 1000 kroner per skadetilfelle for penger du har på deg eller inntil 3000 kroner for penger som er oppbevart i safe
Tyveri av og skade på gjenstander ved basseng
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 2000 kroner per skadetilfelle
Verdigjenstander kjøpt på reise
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 20 000 kroner per skadetilfelle
Reisesyke
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 10 000 000 kroner per skadetilfelle
Akutt tannsykdom eller tannskade
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 1000 kroner per skadetilfelle
Tannlegebehandling som følge av ulykke
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Merutgifter sim følge av sengeleie
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 750 kroner per døgn
Utsatt hjemreise, endret reiserute og tilkallelse
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 10 000 kroner per skadetilfelle
Sykdom eller ulykke som rammer reisefølge
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 1000 kroner per døgn og inntil 10 000 kroner per skadetilfelle
Hjemtransport og hjemkallelse som følge av sykdom
Ubegrenset dekningsgrad
Hjemkallelse som følge av skade på bopel eller kontor
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 25 000 kroner per skadetilfelle
Reiseavbrudd
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 750 kroner per døgn og inntil 10 000 kroner per skadetilfelle
Remplassering
Inntil 10 000 kroner per skadetilfelle
Reiseansvar
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 6 000 000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Voksne – altså de over 21 år – er dekket for inntil 600 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens denne satsen halveres ved fylte 75 år og opphører i det man fyller 80. Dersom begge ektefeller mister livet i en og samme ulykke vil det utbetales en engangssum på inntil 1 500 000 kroner. Barn – altså under fylte 21 år – er også dekket for inntil 600 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens dødsfall har et øvre tak på 60 000 kroner per skadetilfelle. Samtlige forhold kommer med en egenandel på 500 kroner
Behandlingsutgifter
Kommer med en egenandel på 500 kroner, og dekker da inntil 30 000 kroner per skadetilfelle
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring

Med SAS EuroBonus World Mastercard Premium kan du også velge å tegne deg ID-forsikring. Foruten om å dekke egenandelen for leiebil, dekker den også følgende poster:

 • Utgifter knyttet til ID-tyveri
 • Web clean-up ved ID-misbruk på nett
 • Tap av nøkler og papirer
 • Tyveri av veske og dokumentmappe
 • Misbruk av SIM-kort m.m.

Polisen dekker naturlig nok kortholder, men også ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 23 år. Forsikringen er gyldig døgnet rundt, både hjemme og på reise, og du betaler heller ingenting i egenandel.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
Tryg Forsikring
Pris
69 kr/mnd

Med SAS EuroBonus World Mastercard Premium kan du også søke om betalingsforsikring, som dekker det utestående beløpet på fakturaen din ved kritisk sykdom eller dødsfall.

Forsikringen sørger for dekning ved ufrivillig arbeidsledighet, permittering og sykemelding utover 30 dager. Ved arbeidsledighet og sykemelding kan du få utbetalt opptil 100 000 kroner per skadetilfelle, mens du ved kritisk sykdom eller dødsfall kan få utbetalt en engangserstatning på opptil 100 000 kroner.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
AXA France Vie
Pris
0,85 % av din månedlige utestående saldo

Med ulykkesforsikring fra SAS EuroBonus World Mastercard Premium kan du få erstatning ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller.

Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år og er gyldig inntil du fyller 75 år. Begge par-variantene gjelder naturlig nok for 2 voksne, mens singel kun dekker deg selv.

Forsikringen dekker blant annet arr og andre kosmetiske skader. Ved benbrudd får du 5000 kroner per ulykkestilfelle og ved sykehusinnleggelse får du 1000 kroner per døgn i opptil 90 døgn. Det vil si at du maksimalt kan motta 90 000 kroner.

Forsikret invaliditetsbeløp er på 1 000 000 kroner for standard-varianten, mens pluss dekker inntil 2 000 000 kroner.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
AXA France Vie
Pris standard
100 kr/mnd (singel)190 kr/mnd (par)
Pris pluss
190 kr/mnd (singel)355 kr/mnd (par)

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
SEB Kort AB Oslofilialen NUF
Org. nummer
982 793 386
Kredittgiver
SEB Kort AB Oslofilialen NUF
Org. nummer
982 793 386
Besøks­­adresse
Filipstad brygge 1, 0252 Oslo
Post­­adresse
Postboks 1373 Vika, 0114 Oslo
Telefon
(+47) 21 01 53 35
Sperre kort
(+47) 21 01 50 40
E-post
mastercard@​sebkort.no

Brukererfaring med SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort

Hva er din erfaring med SAS EuroBonus World Mastercard Premium kredittkort?