Test av SAS EuroBonus World Mastercard kredittkort

Kreditt­grense
100 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
465 kr
Alders­grense
18 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 30,69 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2154. Totalt: 17.154
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke
Kredittkortet SAS EuroBonus World kommer via det nordiske finanskonsernet Skandinaviska Enskilda Banken (SEB), og er i likhet med American Express kortene Classic, Premium og Elite, sentrert rundt flyselskapet SAS sitt fordelsprogram EuroBonus.

Kortet er det enkleste av de to SAS-relaterte kortene SEB Kort har på markedet, og selv om den ikke har like gode opptjeningssatser som sin storebror Premium, er den i alle fall langt rimeligere i drift. Ved siden av dette kan kortet også skilte med en inkludert reiseforsikring, samt muligheten til å tegne seg en rekke gode forsikringer ved siden av. Om du er av typen som foretrekker å reise med SAS, kan fort vise seg å være en del å hente her.

Utover dette kan kortet skilte med en rentefri periode på 50 dager, etterfulgt av en nominell rentesats på 19,8 % med en øvre kredittgrense på 100 000 kroner.

Årsavgiften

Før vi setter oss inn i hvordan bonuspoengene fungerer, må vi først se litt nærmere på årsavgiften. Denne ligger på 465 kroner for henholdsvis medlem-, sølv- og gullnivå, mens den er gratis for brukere som har oppnådd diamantnivå.

Som navnene indikerer er dette et hierarkisk system, og medlem er følgelig nivået man begynner på og dernest følger henholdsvis sølv, gull og diamant. I den rekkefølgen. For å oppnå sølv må man opptjene minst 20 000 grunnpoeng eller ta minst ti enveisflygninger med SAS og/eller til utvalgte destinasjoner med Widerøe i løpet av en periode på tolv måneder. For gull er denne terskelen på 45 000 grunnpoeng eller minst 45 enveisflygninger, mens det for diamant kreves 90 000 grunnpoeng eller 90 enveisflygninger. Du må med andre ord ha reist en god del allerede for å kunne søke om diamantutgaven av SAS EuroBonus World.

Unn deg en ferie med opptjente bonuspoeng

La oss dermed se litt nærmere på selve bonuspoengene. Som nevnt ovenfor, mottar du bonuspoeng – såkalte Ekstrapoeng – på samtlige transaksjoner du gjennomfører med kortet, og når du har opptjent nok av disse kan de benyttes til kjøp av flybilletter gjennom SAS sine nettsider.

Ordningen fungerer slik at mottar 10 Ekstrapoeng per hundrede brukte krone på kjøp i norske kroner, 15 Ekstrapoeng per hundrere brukte krone ved betaling i utenlandsk valuta og 20 Ekstrapoeng per hundrede brukte krone ved kjøp av flybilletter via sas.no. I tillegg til dette mottar du også 3000 Ekstrapoeng i velkomstbonus, som er en riktig så hyggelig start på poengsamlingen.

Hvor mange poeng man trenger for å kunne innvilge seg en bonusbillett avhenger i stor grad av hvor man ønsker å reise, men SAS operer med en fast starttakst på 10 000 Ekstrapoeng, mens de dyreste begynner på 60 000.

Flere frynsegoder

Men opptjeningsmulighetene stopper ikke der. For 95 kroner i året kan man nemlig også anskaffe seg tilleggskortet PointEarner, som først og fremst er myntet på øvrige medlemmer i husstanden. Fordelen her er at tilleggskortet er direkte knyttet til hovedkortet, slik at man samler alle poengene på samme konto.

PointEarner har den samme opptjeningssatsen som hovedkortet, i tillegg til at man også her mottar Ekstrapoeng i velkomstgave så lenge man gjør et kjøp innen de første tretti dagene. For SAS EuroBonus World er denne satsen på 1000 poeng, mens den for Premium-utgaven er det dobbelte, altså 2000 poeng.

Mange vil nok kanskje kunne si at de flyrelaterte bonusene er et godt nok salgsargument i seg, men her får du dessuten reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet. Ikke verst bare det. Denne er gyldig for reiser på inntil 90 dager, og er til enhver tid gyldig så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kortet.

SAS EuroBonus World: Først og fremst for den reiselystne

Det er vanskelig å komme utenom at dette først og fremst er et nisjekort for den som reiser mye og foretrekker SAS som reisemiddel. For den gjennomsnittlige brukeren er nok gebyrene i det drøyeste laget, og da går nok vinninga raskt opp i spinninga. Men om du er på jakt etter et kort som gir deg flybonus og reiseforsikring uten å koste skjorta, kan dette derimot være et yndet alternativ.

Testen av SAS EuroBonus World Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-12

Vår vurdering (poengsum): 4/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

SAS EuroBonus World oppnår 38/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Nå skal det sies at renten ikke er den aller verste her, men det samme kan dessverre ikke sies om gebyrene, og dermed sitter man igjen med et middels godt resultat.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 73/100 poeng. Som navnet indikerer er SAS EuroBonus World sentrert rundt fordelsprogrammet EuroBonus. Dette kan kanskje fremstå som noe snevert for enkelte, men i og med at dette faller inn under kategorien nisjekort, må det sies at den langt på vei leverer det den lover. Det eneste som trekker ned her er selve opptjeningssatsen, som er langt lavere enn sin storebror Premium.

Brukeropplevelse

Videre får SAS EuroBonus World 93/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. SEB byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og intuitiv innpakning med mulighet for både kontaktløs betaling, egenutviklet app-løsning og valg av egen PIN-kode. Det eneste som trekker vesentlig ned her er kundeservicen, som kun er tilgjengelig via et begrenset antall plattformer og primært via telefon, som virker noe anakronistisk i disse tider.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 60/100 poeng. Som nevnt tidligere er nok dette er kort som primært appellerer til den som foretrekker å reise mye og med SAS. Med det sagt, gjør den det meget godt innenfor sin nisje, og her er det særlig det gode bonussystemet og den inkluderte reiseforsikringen som trekker opp. Det som derimot trekker inntrykket vesentlig ned her er selve gebyrsatsene, som er blant de drøyeste man finner på markedet.

Fordeler

 • Mulighet for opptjening av EuroBonus, som kan brukes på flybilletter hos SAS og den øvrige Star Alliance-flåten
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Mulighet for tilleggskortet PointEarner, som kobles til kredittkortet og kan brukes av de øvrige medlemmene i husstanden
 • Støtte for Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Høye gebyrsatser
 • Begrenset opptjening – inntil 200 000 årlig
 • Egner seg kun om man reiser mye med SAS
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

SAS EuroBonus World er naturlig nok sentrert rundt flyselskapet SAS sitt EuroBonus-program, og av den grunn henvender den seg primært til de mer reiselystne der ute. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Ekstrapoeng: 20 Ekstrapoeng per 100 brukte krone ved kjøp av flybilletter hos SAS, 15 Ekstrapoeng per 100 brukte krone ved varekjøp i utenlandsk valuta og 10 Ekstrapoeng per 100 brukte krone ved varekjøp i norske kroner
 • Velkomstpremie: 3000 Ekstrapoeng i velkomstgave

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
18 år
Årsavgift
465 kr
Kredittramme
10 000 – 100 000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kortutsteder
SEB Kort
Betalingsnettverk
Mastercard
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak innlands
10 000 kr/døgn og 4 dager
Kontantuttak utlands
10 000 kr/døgn og 20 000 kr/4 dager
Vipps
4000 kr/gang¹
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Bruk av posttjenester
4 % (min. 40 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,65 %
Årlig nominell rente
19,8 %
Årlig effektiv rente
30,69 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
100 kr
Tilleggskort (PointEarner)
95 kr/år
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
35 kr/mnd
Kopi av faktura
60 kr
Kopi av bilag fra brukersted
50 kr
Overføring til bankkonto
100 kr/gang
Overtrekksgebyr
50 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
5 % (min. 100 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 30,69 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 2154. Totalt: 17.154
Registreres som kontantuttak, men uten det tilknyttede gebyret
Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men Zensum lar deg søke og sammenligne kort hos 5 banker samtidig
Gå videre til Zensum
Eff. rente 22,69 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 3.337. Totalt: 28.337. Ulike kort har ulike renter.
Annonselenke

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minst halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med ditt SAS EuroBonus World-kort. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller inntil 35 dager for reiser uten returbillett. Polisen gjelder både for deg og din husstand – som i denne sammenheng er definert som ektefelle, registrert partner eller samboer og barn, stebarn og adoptivbarn eller fosterbarn under 23 år med felles adresse – eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er det verdt å merke seg at samtlige satser er oppgitt i norske kroner, samt at det også vil tilkomme en egenandel på 500 kroner for samtlige poster med unntak av forsinkelse og remplassering.

Dekning
Pr. pers
Pr. skade
Avbestilling
20 000
40 000
Forsinket bagasje
2000
4000
Forsinket fremmøte
5000
5000
Forsinket ankomst
1000
1000
Reisegods
20 000
30 000
Enkeltgjenstander
7500
Sjekker, billetter og pass
3000
Kontanter man bærer med seg
1000
Kontanter oppbevart i safe
3000
Tyveri av gjenstander fra basseng
2000
Verdigjenstander kjøpt på reise
20 000
Reisesyke
10 000 000
Tannlegebehandling (sykdom)
1000
1000
Tannlegebehandling (ulykke)
5000
5000
Utsatt hjemreise eller endret reiserute
10 000
10 000
Tilkallelse
10 000
Sykdom som rammer reisefølge
1000/døgn
10 000
Hjemtransport og hjemkallelse
Ubegrenset¹
Ubegrenset¹
Reiseavbrudd
750/døgn
10 000
Remplassering
10 000
Reiseansvar
6 000 000
Ulykke invaliditet barn og voksen (0-75 år)
600 000¹
Ulykke invaliditet voksent par (i en og samme ulykke)
1 500 000
Dødsfall barn (0-23 år)
60 000
Dødsfall voksen (23-75 år)
600 000
Dødsfall voksent par (i en og samme ulykke)
1 500 000
Behandlingsutgifter
30 000
Etter fylte 75 år er sykdom og hjemtransport begrenset til 300 000 kr/skadetilfelle
Avtaletype
Inkludert forsikring
Forsikringsselskap
Tryg Forsikring

Som navnet tilsier, dekker utvidet ID-forsikring med egenandelsdekning for leiebil, tilfeller av både identitetsmisbruk og ved tyveri og kaskoskader på leiebil. Foruten om kortinnehaver dekkes også ektefelle eller samboer og hjemmeboende barn under 25 år. Ved siden av dette må sikrede også ha fast bostedsadresse i Norden og være medlem av Norsk Folketrygd eller tilsvarende ordning et annet sted i Norden.

Dekning
Pr. skade
ID tyveri og «Web Clean Up»
1 500 000
Veskeforsikring
5000
Verdipapirforsikring
10 000
Misbruk av kredittkort
5000
Misbruk av SIM kort
10 000
Ran ved uttak fra minibank
10 000
Sykehusinnleggelse som følge av ulykke
500/døgn
Feilfylling
10 000
Nøkkelforsikring
10 000
Bagasje
10 000
Rens av bilens interiør
10 000
Egenandelsdekning for leiebil
20 000
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
Codan Forsikring
Pris
69 kr/mnd

Med ulykkesforsikring er du dekket ved både hverdagslige og alvorlige ulykkestilfeller. Forsikringen gjelder for deg som er mellom 18 og 65 år og er gyldig inntil dagen du fyller 75 år, selv om dekningen ved ervervsmessig uførhet opphører i det man fyller 65 år.

Dekning
Pr. skade
Totalt
Sykehusinnleggelse
1000/døgn
90 000
Benbrudd
5000
30 000
Arr og annen kosmetisk skade
150 000
150 000
Ulykke invaliditet (standard)
1 000 000
Ulykke invaliditet (pluss)
2 000 000
Dødsfall (standard)
500 000
Dødsfall (pluss)
1 000 000
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AXA France Vie
Pris standard
100 kr/mnd (singel)
190 kr/mnd (par)
Pris pluss
190 kr/mnd (singel)
355 kr/mnd (par)

Betalingsforsikringen hos SEB Kort dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 63 år – selv om forsikringen gjelder frem til du fyller 65 år – være fullt arbeidsfør og jobbe minst 17 timer per uke, registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i enten Norge, Sverige eller Danmark.

Med Nordic Choice Club Mastercard dekkes det høyeste beløpet av enten fem prosent av din utestående saldo beregnet fra skadedato eller det oppgitte beløpet i tabellen, som her er det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle. Varigheten er her hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle, og om varighet ikke er oppgitt utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100 %)
100 000 kr
120 dg¹
120 dg
30 dg
Sykdom (100 %)
100 000 kr
90 dg¹
30 dg
30 dg
Sykehus­innleggelse²
100 000 kr
30 dg¹
7 dg
30 dg
Kritisk sykdom
100 000 kr
30 dg
30 dg
Dødsfall
100 000 kr
0 dg
0 dg
Etter den angitte perioden vil forsikringen kunne innfri resten av utestående saldo
Gjelder kun for selvstendig næringsdrivende
Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap
AXA France Vie
Pris
0,85 % av månedlig utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
SEB Kort AB Oslofilialen
Org. nummer
982 793 386
Besøksadresse
Filipstad brygge 1, 0252 Oslo
Postadresse
Postboks 1373 Vika, 0114 Oslo
Telefon
(+47) 21 01 53 50
Sperre kort
(+47) 21 01 50 40
E-post
mastercard@ sebkort.no

Brukererfaring med SAS EuroBonus World Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med SAS EuroBonus World Mastercard kredittkort?