Test av Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt kredittkort

Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• 1 % bonus på alle kjøp
• Reiseforsikring inkl.
• ID-tyveriforsikring inkl.

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 22 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1770. Totalt: 16.770

Sparebanken Sogn og Fjordane valgte den 4. september å avvikle sitt Mastercard-kort, men det tok dog ikke lang tid før vestlandsbanken var ute med et splitter nytt kort; nemlig Visa Kreditt. Sparebanken Sogn og Fjordane, som gjerne bare forkortes SSF, er den største banken på Vestlandet og den åttende største banken på landsbasis.

La oss først starte med å si at Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt heldigvis gjør det langt bedre enn sinn forgjenger. Dette skyldes blant annet at det nye kortet kommer med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring, noe SSFs forrige kredittkort ikke hadde. Visa Kreditt er i tillegg utstyrt med en cashback-ordning, som gir deg 1 % tilbake på alle varekjøp.

Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt har en kredittramme på 100 000 kroner, inntil 45 dagers rentefri kreditt, og en årlig effektiv rente fra 22 %.

Få penger tilbake med cashback-ordningen

Som vi var inne på innledningsvis er SSF Visa Kreditt utstyrt med en cashback-ordning. De har valgt å kalle ordningen «1 % tilbake», og den fungerer enkelt og greit slik at du får tilbake 1 % på alle varekjøp, samme om du kjøper i butikk, på nett, eller utenlands. Den såkalte tilbakebetalingen skjer ved at SFF kutter fakturaen din med 1 % hver måned.

Du får som nevnt tilbake 1 % på absolutt alle varekjøp, men totalbeløpet du kan få tilbake i løpet av ett år er avgrenset til 2000 kroner.

Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt: Reise- og avbestillingsforsikring inkludert

Som nevnt innledningsvis kommer Visa Kreditt med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring. Forsikringen er gyldig så lenge 50 % av reisens totale kostnader betales med kortet. Forsikringen har som forsikringer flest også en rekke andre vilkår, som vi på det sterkeste anbefaler deg å sjekke ut.

Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt har også en inkludert ID-tyveriforsikring.

Konklusjon: Et middels pluss godt kredittkort

Anført av en relativt habil effektiv rente i tospann med den inkluderte cashback-ordning, lander vi totalt sett på at SSF Visa Kreditt er et høvelig godt kredittkort. Det skader heller ikke at banken har funnet plass til å inkludere hele to forsikringer denne gang, for å si det mildt.

Som vi var inne på innledningsvis er SSF Visa Kreditt et stort steg opp fra sin Mastercard-baserte forgjenger. Det nå avviklede Mastercardet var nesten helt fritt for fordeler, noe Visa Kreditt ikke er. Så, dersom du hadde det gamle kortet, kan vi slå fast at dette er en vel verdt oppgradering.

Testen av Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-01-13
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt oppnår 60/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Selv om det er enkelte stive gebyrer er de øvrige satsene såpass kurante at kortet ender opp med en middels pluss poengsum totalt.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 44/100 poeng. Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt kan utelukkende skilte med 1 % bonus tilbake på alle varekjøp, som i og for seg kan være et ganske så kurant gode. Ulempen med denne ordningen er at den har en øvre besparelse på 2000 kroner per kalenderår, som langt på vei er med på å vippe denne poengsummen mot den negative siden.

Brukeropplevelse

Videre får Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt 93/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er kort og godt det meste av det man kan forvente av et moderne kort på stell. Det bys blant annet på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, samt at de svarer raskt på henvendelser og er tilgjengelig på de fleste plattformer. Banken skal dessuten ha skryt for inkluderingen av kontaktløs betaling og for å ha utviklet en egen app-løsning. Det eneste som faktisk trekker ned her er at man ikke kan velge sin egen PIN-kode, men man får i alle fall utdelt den samme koden som man har på sitt debetkort, så det er jo i alle fall et greit plaster på såret.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt kan by på enkelte lysglimt, og det er nok særlig de inkluderte forsikringene og bonusen på alle kjøp, som er de mest positive bidragsyterne her. Med det sagt, så er det dessverre også enkelte negative aspekter å spore her, og da bør man nok først og fremst nevne den lavere øvre grensen for bonusbesparelse, samt de stive gebyrene ved uttak av kontanter. Velger man dog å sammenligne med kortet banken tidligere hadde på markedet kan man i alle fall se at banken har tatt et stort sted i riktig retning.

Fordeler med Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt kredittkort

 • 1 % bonus tilbake på alle varekjøp
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • ID-tyveriforsikring inkludert
 • Ingen årsavgift

Ulemper

 • Cashback-ordningen har et noe lav øvre tak
 • Høyt gebyr ved uttak av kontanter
 • Høyt valutapåslag

Rabatter og bonusordninger

Nå skal det sies at Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt ikke har det aller mest omfattende fordelsprogrammet, men det er til gjengjeld så intuitivt som man kan få det. Her får man enkelt og greit 1 % tilbake på alle varekjøp og beløpet du får tilbake utbetales så månedlig til din kredittkort konto. Eneste ulempen med denne ordningen er at den totale besparelsen har et øvre tak på 2000 kroner per år.

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
20.000 – 100.000 kr
Rentefrihet
45 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
100.000 kr/3 dager
Kontantuttak i inn- og utland
15.000 kr/4 dager
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
40 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
40 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
40 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,55 %
Årlig nominell rente
18,84 %
Årlig effektiv rente
22 %
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
45 kr/mnd
Ny PIN per post
25 kr
Uttak av Euro i egen minibank
60 kr + 1% av sum
Hastekort
300 kr
Hastekort ekspress
700 kr
Nødkontanter
800 kr
Egenandel ved kortmisbruk
1200 kr
Egenandel ved grov uaktsomhet
12 000 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 22 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1770. Totalt: 16.770

Forsikringer

Visa Kreditt kommer med en inkludert reise- og avbestillingsforsikring. Forsikringen er gyldig så lenge 50 % av reisens totalte kostnader (transport og losji), betales med kortet. Dagsreiser uten overnatting dekkes kun hvis fly er benyttet som transportmiddel.

Forsikringen er gyldig for deg, ektefelle/samboer, og inntil 3 medreisende. De medreisende er nødt til å følge samme reiserute, reisetider, og oppholdssted som kortholder for å være forsikret.

Forsikringen er gyldig over hele verden på reiser inntil 90 dager.

Forsikringen leveres av AIG Europe S.A. og dekker følgende poster:

Reisegods
Inntil 20 000 kroner per person og 30 000 kroner per familie
Verdigjenstander
Inntil 7500 kroner per skadetilfelle
Ran/Tyveri av penger
Inntil 3000 kroner per skadetilfelle
Forsinket reisegods etter 4 timer
Inntil 2000 kroner per person og 8000 kroner per skadetilfelle
Reisesyke og hjemtransport
Ubegrenset sum
Reiseansvar
Inntil 3 000 000 kroner per skadetilfelle
Forsinket fremmøte i Norden
Inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Forsinkelse av reisearrangørs transportmiddel
Inntil 1000 kroner per skadetilfelle
Forsinket fremmøte ved hjemreise
Inntil 5000 kroner per skadetilfelle
Reiseulykke
Inntil 400 000 kroner per skadetilfelle, mens ulykke som leder til medisinsk invaliditet dekkes med inntil 600 000 kroner per skadetilfelle. Ulykke som leder til dødsfall dekkes med inntil 600 000 kroner for voksne, mens barn under 20 år dekkes med inntil 30 000 kroner
Avbestilling
Inntil 10 000 kroner per person og inntil 30 000 kroner per familie

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: AIG Europe S.A.

Med ID-tyveriforsikring fra Sparebanken Sogn og Fjordane er du dekket for inntil 150 000 kroner ved utgifter tilknyttet juridisk, samt at tapt inntekt dekkes med inntil 25 000 kroner ved nødvendig fri fra fast arbeid for å foreta nødvendige ærender for å gjenopprette sin identitet. Samtidig dekkes også øvrige administrative kostnader i forbindelse med gjenopprettingen av sin identitet.

Avtaletype: Inkludert i reiseforsikringen
Forsikringsselskap: AIG Europe S.A.

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Sparebanken Sogn og Fjordane
Org. nummer
946 670 081
Kreditt­giver
Sparebanken Sogn og Fjordane
Org. nummer
946 670 081
Besøks­adresse
Langebruvegen 12, 6800 Førde
Post­adresse
Postboks 113, 6801 Førde
Telefon
(+47) 57 82 97 00
Sperre kort
(+47) 57 82 97 00
E-post
kundesenter@ssf.no

Brukererfaring med Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt kredittkort

Hva er din erfaring med Sparebanken Sogn og Fjordane Visa Kreditt kredittkort?