Test av Storebrand Mastercard kredittkort

Storebrand Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Reisende
• Bruk i utlandet
• Solid reiseforsikring

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 45 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Priseksempel: Eff.rente 21,2 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 5255. Totalt: 55.255

Storebrands kredittkort – med den ganske så selvforklarende tittelen kredittkort med reiseforsikring – leveres av den norske forsikringsgiganten med samme navn, og som tittelen indikerer sikter den seg først og fremst inn mot de reiselystne.

Med Storebrand har man inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og en kredittramme på inntil 100 000 kroner. Den nominelle renten ligger på 19,2 %, mens årsgebyret er satt til gunstige 0 kroner.

En av markedets beste reiseforsikringer

Når man velger å ha med reiseforsikring i kortets navn bør man i aller høyeste grad kunne levere, og det gjør Storebrand så absolutt. Forsikringen dekker reisegods, avbestilling, reisesyke, reiseulykke og ansvar, og du slipper å betale egenandel hvis det oppstår et forsikringstilfelle som faller inn under noen av disse kategoriene. Utover dette gjelder forsikringen for reiser på inntil 90 dager for kortholder og inntil tre medreisende, så lenge du har betalt minimum halvparten av reisens kostnader med ditt Storebrand-kredittkort.

Men der Storebrand virkelig skiller seg ut, er at forsikringen også dekker skadeverk og tyveri av personlige eiendeler om bord på kollektivtransport i Norge så lenge man har betalt billetten med kredittkortet. Kjøper du i tillegg en sykkel med ditt kredittkort, refunderes egenandelen til forsikringsselskapet ditt med inntil 4000 kroner ved tyveri.

I vår test av kredittkort med reiseforsikring kom Storebrand på en hederlig andreplass, så man kan trygt si at Storebrand leverer på dette punktet.

Gebyrfrie uttak i utlandet

Det som virkelig skiller klinten fra hveten når det kommer til å trone på toppen av reisemarkedet er kostnadene knyttet til gebyrer. Dette gjelder både ved varekjøp og andre tjenester, men kanskje aller mest for kostnadene knyttet til kontantuttak. Gebyrfrie uttak i utlandet er nemlig noe de aller færreste kan skilte med, og Storebrand er blant de få som er med i denne eksklusive klubben.

Gebyrkostander utgjør en vesentlig faktor i våre tester, så om du er innenfor kortets målgruppe – altså en som reiser mer enn gjennomsnittet – kan du potensielt spare betydelige summer på dette i det lange løp.

Betingelser for Storebrand Mastercard kredittkort

For å kunne få dette kortet innvilget må du også innfri visse betingelser fra Storebrands hold. Banken krever blant annet at du har en årlig inntekt på minimum 200 000 kroner for å oppnå den laveste kredittrammen – som er på 20 000 kroner. Banken vil også foreta en kredittvurdering av deg, som kort og godt kartlegger om du er en god betaler eller ei, og dersom du har betalingsanmerkninger vil du automatisk få avslag på din søknad.

Utover dette har kortet en aldersgrense på 18 år, og det stilles ytterligere krav til at du har et norsk fødselsnummer og en adresse i folkeregisteret. Du må også betale 3 % i måneden på ditt utestående beløp (minimum 300 kroner), og på det du ikke betaler tilbake når kortets rentefrie periode er over påløper det en årlig effektiv rente på 24,82 %.

Testen av Storebrand Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-01-29
Vår vurdering (poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Storebrand oppnår 72/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet scorer litt over gjennomsnittet på både renter og gebyrer, uten at de truer toppsjiktet i nevneverdig grad heller. Kort oppsummert lander man da ca litt over midt på treet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 48/100 poeng. Storebrand har enkelt og greit ikke noe dedikert fordelsprogram, men redder stumpene med sin meget omfattende og gode reiseforsikring.

Brukeropplevelse

Videre får Storebrand 90/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Storebrand byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. På toppen av dette kliner de også til med både kontaktløs betaling og egne app-løsninger for både kort og reiseforsikring, noe som er intet mindre enn imponerende. Det eneste kortet dessverre må se seg nødt til å få trekk for er mangel på valg av egen PIN-kode, selv om det til en viss grad veier opp at man mottar samme kode som det øvrige bankkortet.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 75/100 poeng. Storebrand kan primært skilte med gebyrfrie uttak i utlandet og en meget omfattende og god reiseforsikring. Selv om dette kan virke noe snevert, gjør de lave driftskostnadene dette til et meget gunstig kort å ha med seg på tur.

Fordeler med Storebrand Mastercard kredittkort

  • Gebyrfrie kontantuttak i utlandet
  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
  • Tilgang til gratis legehjelp i utlandet gjennom appen Eyr
  • Inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse
  • Støtte for Apple, Google, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

  • Meget begrenset rabattprogram
  • Høye gebyrer på kontantuttak i innlandet

Rabatter og bonusordninger

Med kredittkort fra Storebrand får du 25 % rabatt på alle DBS-sykler fra 5999 kroner og oppover når du handler på DBS.no. Den eneste forutsetningen for å oppnå denne rabatten er å gjennomføre kjøpet med ditt Storebrand-kredittkort, samt at du må huske å oppgi rabattkoden storebrandkunde før du gjennomfører transaksjonen

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer
Årsavgift
0 kr
Varekjøp
0 kr
Bruk i Norge
Kontantuttak i minibank
3 % (min. 50 kr)
Kontantuttak over skranke
3 % (min. 50 kr)
Bruk hos Posten/Post i Butikk
3 % (min. 50 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr*
Kontantuttak over skranke
0 kr
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,6 %
Årlig nominell rente
19,2 %
Årlig effektiv rente
21,2 %
Grenser for varekjøp og kontantuttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10 000 kr/døgn og uke
Øvrige gebyrer
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
65 kr/mnd
Digitalt kundeforhold (nett-/mobilbank)
0 kr
Papirbasert kundeforhold
250 kr
Brevgiro per regning
25 kr
Tilsendt oblatkvittering
25 kr
Manuelle betalinger i NOK
100 kr **/***
Manuelle betalinger i øvrige valutaer
250 kr **/***
Utbetalingsanvisning, bankremisse og mistet kodebrikke
100 kr
Godhetserklæring, kontoutskrift, bilag og bekreftelser
250 kr
Nødkontanter, nødkort og omfattende utskrifter
1000 kr
Overtrekksrente
20 %
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,5 %
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 300 kr)

* I DNBs minibank på Gardermoen belastes 3% (min. 50 kr)

** Dekker gebyr i Norge. Om avsender skal dekke omkostninger i utlandet, kommer dette i tillegg med minimum 150 kr

*** Tillegg ved feil/mangler i betaling til/fra utlandet 250 kr pluss eventuelle omkostninger til utenlandsk bank

Låneeksempel

  • Eff.rente 21,2 %. 50.000 o/12 mnd. Kostnad: 5255. Totalt: 55.255

Forsikring

Trykk på de ulike forsikringene for å lese mer om hver enkelt.

Forsikringen dekker reisegods, avbestilling, reisesyke, reiseulykke og ansvar, så du slipper med andre ord å betale egenandel hvis det oppstår et forsikringstilfelle som faller inn under en av disse kategoriene. Utover dette gjelder forsikringen for reiser på inntil 90 dager så lenge du har betalt minst 50 prosent av reisen med ditt Storebrand-kredittkort.

For reiser med åpen retur, gjelder forsikringen kun de første 45 dagene. Forsikringen gjelder ikke på noen del av reisen, hvis reisen er planlagt å vare mer enn 90 dager.

Forsikringen dekker deg og inntil 3 medreisende. Det kan være familie eller venner. Er det flere enn tre medreisende, er det de tre yngste som blir dekket. Vær oppmerksom på at det er enkelte begrensninger i forsikringen for personer over 67 år.

Forsikringen dekker også skadeverk og tyveri av personlige eiendeler om bord på kollektivtransport i Norge så lenge du har betalt billetten med kredittkortet. Kjøper du i tillegg en sykkel med ditt kredittkort, refunderes egenandelen til forsikringsselskapet ditt med inntil 4000 kroner ved tyveri.

Avtaletype: Inkludert
Forsikringsselskap: Storebrand Forsikring

Inkludert i reiseforsikringen har man også tilgang på norsk legehjelp via mobilen når man er i utlandet. Tjenesten leveres i samarbeid med Eyr Medical som både kan hjelp deg med å skrive ut resepter og svare på generelle medisinske spørsmål og henvendelser.

Legetjenesten er tilgjengelig mellom 8 og 22 fra mandag til fredag og fra 10 til 22 i helgene, samtidig som det er verdt å merke seg at dette gjelder norsk tid. Utenfor åpningstiden kan du bestille time til påfølgende dag gjennom Eyr app-en. Første gang du logger deg inn må du passe på å navigere deg til «Legg til forsikringer og medlemskap», og dernest velge Storebrand. Når du har kommet så langt må du legge til ditt forsikringsnummer, som du kan finne på baksiden av kredittkortet.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Storebrand Forsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kredittkortet innvilget:

  • Du må ha fylt 18 år
  • Du må ha et eksisterende kundeforhold til banken

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder:
Storebrand Bank ASA
Org. nummer:
953 299 216
Kreditt­giver:
Storebrand Bank ASA
Org. nummer:
953 299 216
Besøks­­adresse:
Professor Kohts vei 9, 1366 Lysaker
Post­­adresse:
Postboks 500, 1327 Lysaker
Telefon:
(+47) 915 08 880
Sperring av kort:
(+47) 915 08 880
E-post:

Hva er din erfaring med Storebrand Mastercard kredittkort?