MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Supreme Card Gold Mastercard kredittkort

Supreme Card Gold Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Reisende
• Bonusjegere
• Forsikringer

Aldersgrense: 24 år

Maks kreditt: 75 000 kr

Rentefrihet: 60 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 26,25 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1925. Totalt: 16.925

Supreme Card Gold utstedes av svenske Resurs Bank, og er ifølge seg selv en av Nordens hurtigst voksende banker. Foruten om kredittkort er banken også tilbyder av forbrukslån for det nordiske markedet.

Supreme Card Gold er faktisk det eneste kredittkortet Resurs Bank opererer med i Norge, men med sine 60 dager kan den i alle fall smykke seg med den lengste rentefrie perioden på markedet. Foruten om dette kan kortet også skilte med seks måneders delbetaling uten nominell rente, poeng på alle kjøp og en inkludert reiseforsikring. Det er med andre ord mye positivt å spore her.

Delbetaling uten nominell rente

Med Supreme Card Gold fra Resurs Bank har du altså muligheten til dele opp betalingen over seks måneder uten at det tilkommer noen nominell rente på beløpet. Man har også muligheten til å utsette betalingen utover dette, men dersom man velger å utsette betalingen over de forespeilede seks månedene, vil det naturlig nok tilknyttes en nominell rentesats.

Dette kan være en praktisk ordning for den som måtte trenge det, og kan langt på vei være med på å forenkle en rekke uforutsette situasjoner man kan komme ovenfor. Ulempen med denne løsningen er at den kommer med et opprettelsesgebyr pålydende 197 kroner, samt et månedlig administrasjonsgebyr på 45 kroner. På et generelt grunnlag anbefaler vi derfor å betale hele fakturaen ved forfall, så lenge man har muligheten til dette.

Bonus på alle kjøp

La oss dermed se litt nærmere på den medfølgende bonusordningen. Med Supreme Card Gold får du bonuspoeng på alt du handler, uansett hvor og hva du handler, og satsen ligger her på ett bonuspoeng per brukte kroner. Handler du for 100 kroner, mottar du altså 100 bonuspoeng. Enkelt og greit. Samtidig er det verdt å merke seg at dette kun gjelder på kjøp, og man mottar derfor ingen poeng ved kontantuttak.

De opptjente poengene kan byttes inn mot reiser, opplevelser og produkter i Supremes Poengbutikk, og her ligger prisene på 1000 poeng for de rimeligste alternativene og opp mot 190 000 for de aller dyreste.

Reiseforsikring med på kjøpet

Med Supreme Card Gold har du reise- og avbestillingsforsikring med ID-tyverisikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens total transportkostnader med kortet. Så lenge dette er imøtekommet er forsikringen gjeldende for reiser i hele verden med en varighet på inntil 90 dager eller de 35 første dagene for reiser med åpen retur.

Reiseforsikringen dekker kortholder, ektefelle/samboer og ugifte barn under 23 år, eller inntil tre andre medreisende. Sikrede må også være bosatt i Norge og medlem av norsk folketrygd, samt at reisen må startes og avsluttes på din folkeregistrerte adresse.

Forsikringen leveres av Gjensidige-eide Gouda, og du kan lese mer om hvilke poster forsikringen dekker her.

Supreme Card Gold: Et kurant kort uten de store fordelene

Så hvilket inntrykke sitter man egentlig igjen med? På den positive siden kan Supreme Card Gold skilte med en suveren rentesats, en mer enn godkjent brukeropplevelse og reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen. Noe som derimot taler imot er det tilknyttede fordelsprogrammet, som fremstår ganske så snevert om man sammenligner det med det øvrige kredittkortmarkedet. Med det sagt er kortet allikevel ganske så rimelig i drift om man ikke har noe utpreget behov for å heve kontanter, og bonuspoeng på alle kjøp er uansett bedre enn ingen bonuspoeng.

Testen av Supreme Card Gold Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-10-06
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Supreme Card Gold oppnår 80/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet kan skryte på seg en av de bedre rentesatsene på markedet, og selv om det samme ikke kan sies om gebyrene, er det mer enn nok til å ende opp med et mer enn godkjent resultat.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 37/100 poeng. Med Supreme Card Gold oppnår man bonuspoeng på alle kjøp med unntak av kontantuttak. Satsen ligger her på ett poeng per brukte krone, så det er ikke akkurat vanskelig å forholde seg til, men den fremste ulempen er at disse poengene utelukkende kan benyttes i deres egen Poengbutikk, som må sies å ha et noe snevert utvalg.

Brukeropplevelse

Videre får Supreme Card Gold 86/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Supreme Card Gold utstedes av Resurs Bank, og her bys det på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og intuitiv innpakning. Videre bys det også på kontaktløs betaling og valg av egen PIN-kode, samt at de er tilgjengelig på flere plattformer om du trenger å ta kontakt med kundeservice. Det eneste som trekker vesentlig ned er den tilknyttede app-en Loyo Pay, som kun er tilgjengelig for Android, og i tillegg fungerer særdeles dårlig om vi skal dømme ut ifra tilbakemeldingene.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Om vi skal starte med å trekke frem det positive med Supreme Card Gold, bør det nok nevnes at kortet har en overlegen rentesats, en mer enn godkjent brukeropplevelse og reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen. Det som derimot ikke er så allverden er det tilknyttede fordelsprogrammet, som langt på vei virker ganske så snevert om man sammenligner det med tungvekterne på markedet. Med det sagt er kortet allikevel ganske så rimelig i drift om man ikke har noe utpreget behov for å heve kontanter, og bonuspoeng på alle kjøp er uansett bedre enn ingen bonuspoeng.

Annonselenke

Fordeler med Supreme Card Gold Mastercard kredittkort

 • Gode rentevilkår
 • Bonuspoeng på alle kjøp
 • Reiseforsikring inkludert
 • 60 dagers rentefrihet
Annonselenke

Ulemper

 • Noe lav kredittramme
 • Ikke de beste gebyrsatsene
 • Noe snevert fordelsprogram

Rabatter og bonusordninger

Som nevnt tidligere byr Supreme Card Gold på bonuspoeng ved alle kjøp, dog med det hederlige unntaket av kontantuttak. Her ligger satsen på 1 poeng per brukte krone, og disse kan igjen brukes i deres egne Poengbutikk.

Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10.000 – 75.000 kr
Rentefrihet
60 dager
Kontaktløshet
Nei
Smartbetaling
Apple og Google Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
5000 kr/døgn og 15.000 kr/uke (maks 3 uttak/døgn)
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,95 % (min. 35 kr)
Kontantuttak over skranke
3,95 % (min. 35 kr)
Bruk av posttjenester
3,95 % (min. 35 kr)
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
1,95 % (min. 35 kr)
Kontantuttak over skranke
3,95 % (min. 35 kr)
Valutapåslag
1,95 %
Renter
Månedlig nom. rente ved 6 mnd. nedbetaling
0 %
Månedlig nom. rente ved 10 % mnd. innbetaling
1,325 %
Månedlig nom. rente ved 5 % mnd. innbetaling
1,65 %
Årlig nom. rente ved 6 mnd. nedbetaling
0 %
Årlig nom. rente ved 10 % mnd. innbetaling
15,9 %
Årlig nom. rente ved 5 % mnd. innbetaling
19,8 %
Årlig eff. rente ved 6 mnd. nedbetaling
5,52 %
Årlig eff. rente ved 10 % mnd. innbetaling
20,93 %
Årlig eff. rente ved 5 % mnd. innbetaling
25,85 %
Øvrige gebyrer
Administrasjonsgebyr
45 kr/mnd
Etableringsgebyr ved 6 mnd. nedbetaling
197 kr
Etableringsgebyr ved 10 % mnd. innbetaling
0 kr
Etableringsgebyr ved 5 % mnd. innbetaling
0 kr
Tilleggskort
50 kr
Erstatningskort
50 kr
Kopi av faktura
50 kr
Kopi av kjøpskvittering
50 kr
Nødkontanter
595 kr
Kontoetterforskning
75 kr
Utbetaling av tilgodehavende
50 kr
Endringsmelding av navn og adresse
75 kr
Debittering ved ubegrunnet reklamasjon
300 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
400 kr
Låneeksempel
Eff. rente 26,25 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1925. Totalt: 16.925

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Supreme Card Gold. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Norge i henhold til Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller de første 35 dagende om man reiser med åpen retur. Forsikringen gjelder både kortholder og dens husstand – med en begrensning på inntil tre medreisende – og i denne sammenhengen er en husstand definert som ektefelle eller samboer og barn under 23 år med felles adresse. Dersom man er et større følge enn dette, dekker forsikringen kun de tre yngste i reisefølge.

Reisegods
Inntil 150 000 kroner per person og inntil 300 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Tap av kontanter
Inntil 5000 kroner per person og inntil 10 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Tap av reisedokumenter
Inntil 20 000 kroner per person skadetilfelle
Tap av verdigjenstander
Inntil 20 000 kroner per person og inntil 35 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Tap av enkeltgjenstander og tyveri fra motorvogn
Inntil 20 000 kroner per person og skadetilfelle
Tap av sykkel
Inntil 25 000 kroner per person og inntil 40 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket bagasje
Inntil 5000 kroner per person og inntil 20 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Reisesyke, hjemtransport, tilkallelse, hjemkall og evakuering
Ubegrenset dekningsgrad, samtidig som polisen opphører for reisesyke og hjemtransport i det man fyller 70 år
Tannbehandling
Inntil 5000 kroner per person og skadetilfelle som følge av ulykke og inntil 1000 kroner per person og skadetilfelle som følge av sykdom
Reiseledsager
Inntil 25 000 kroner per person og skadetilfelle
Veterinærutgifter
Inntil 1000 kroner per skadetilfelle
Avbrutt reise
Inntil 100 000 kroner per person og skadetilfelle
Privatansvar
Inntil 15 000 000 kroner per person og skadetilfelle
Egenandel på leiebil
Inntil 10 000 kroner per skadetilfelle
Rettshjelp
Inntil 100 000 kroner per person og skadetilfelle
Forsinkelse
Inntil 3000 kroner per person og inntil 6000 per skadetilfelle ved forsinket avgang og inntil 30 000 kroner per person og inntil 75 000 per skadetilfelle ved forsinket ankomst
Avbestilling
Inntil 125 000 kroner per person og inntil 250 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 23 år – er dekket for inntil 300 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år. Barn – altså under fylte 20 år – er dekket for inntil 500 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 50 000 kroner
Medisinske behandlingsutgifter etter hjemkomst
Inntil 25 000 kroner per skadetilfelle

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring ASA)

Med Supreme Card Gold har du også muligheten til å tegne betalingsforsikring. Polisen er ment som et økonomisk sikkerhetsnett om noe uforutsett skulle inntreffe, og dekker poster som ufrivillig arbeidsledighet, langvarig sykemelding, innleggelse på sykehuset og skader som følge av alvorlig ulykke.

Erstatningen tilsvarer kostnaden for kredittens ordinære månedsbeløp og gjelder i inntil 12 måneder per skadetilfelle. Ved dødsfall som følge av ulykke, utbetales en sum tilsvarende forsikringstakerens aktuelle gjeld, dog med et øvre tak på 50 000 kroner.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: Solid Försäkringsaktiebolag
Pris: 0,89 % av den aktuelle kreditten per måned, dog minst 29 og maks 299 kroner

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du må ha fast inntekt
 • Du må ha en folkeregistrert adresse
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Bank Norwegian AS
Org. nummer
991 455 671
Kreditt­giver:
Bank Norwegian AS
Org. nummer
991 455 671
Besøks­­­adresse
Snarøyveien 36, 1364 Fornebu
Post­­­adresse
Postboks 338 Sentrum, 0101 Oslo
Telefon
(+47) 23 36 16 99
Sperre kort
(+47) 23 36 16 99
E-post
post@banknorwegian.no

Hva er din erfaring med Supreme Card Gold Mastercard kredittkort?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring