Anbefaler kontaktløs betaling mot smitte
«Tæpping» et av flere tiltak som kan holde smitten nede, mener Vipps.
Publisert: 18.03.2020
Å vaske hendene er et av de viktigste tiltakene for å forhindre smitte. Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps, anbefaler også kontaktløs betaling for å redusere fysiske berøringspunkter hvor smitte kan overføres. Med «tæpping» slipper du nemlig å taste PIN-kode.
Flere kjøpstiltak kan holde smitten nede
– Vårt råd til brukerstedene er at terminalene rengjøres oftere enn tidligere. Blant annet Verifone har vært ute og gitt veldig god informasjon til brukerstedene som vi heier på: «Bruk teknisk sprit etter Antibac, og spray dette på en klut, som du deretter bruker til å tørke av terminalen, ikke spray væske direkte på terminalen». Flere butikker har også Antibac tilgjengelig for kundene etter at de har betalt, som er et smart grep, sier hun.
– Vi er positive til alle løsninger som kan bidra til å begrense smitte i denne situasjonen, sier Kjærnes til Dinero.no.
Videre bes du om å unngå kontanter dersom du har mulighet til dette. Det er stadfestet at viruset kan overleve i lengre tid på ulike flater. Dette gjør særlig mynter til en utsatt smittekilde, og mange brukersteder har derfor besluttet å ikke ta imot kontanter i denne perioden.
– Vi ser økende bruk av netthandel og Vippsnummer, da veldig mange butikker og utsalgssteder er nødt til å gå over til digitale løsninger som gjør at varer kan leveres direkte til døren. Vi har stort fokus på å hjelpe brukersteder over på alternative løsninger som kan bidra til å opprettholde driften nå, sier Kjærnes.
– Vi opplever for tiden svært stor pågang i forbindelse med Koronaviruset (sic). Sjekk utleveringsvelgeren for å se første ledige leveringstidspunkt. Vi beklager og jobber på spreng med å øke kapasiteten, tusen takk for tålmodigheten!
Slik lyder bannerbeskjeden på Kolonial sine hjemmesider i disse dager.
– Vi har nedsatt en krisestab for å sikre at vi opprettholder driften. Forrige uke steg veksten kraftig, og da økte vi kapasiteten det vi kunne på kort sikt. Vi ligger på et mye høyere kapasitetsnivå, men etterspørselen har overgått det også, sa daglig leder i Kolonial, Karl Alveng Munthe-Kaas, til DN i forrige uke .