Beste forbrukslån 2018: Vi har testet og kåret
Beste forbrukslån 2018 er kåret. I år som i fjor er det to lån som kommer best ut i vår kåring av de mest fordelaktige lånene.
Publisert: 10.01.2018
Vi jobber kontinuerlig med å opprettholde en god test av forbrukslån. Alle lånene vi tester blir vurdert ut fra de samme kriteriene. Parametere som rente og gebyrer, tilbud, brukeropplevelse og en helhetsvurdering av lånet er det som avgjør hvilken karakter forbrukslånet får. Det er også denne vurderingen som legger til grunn for kåringen av årets beste forbrukslån 2018.
Siden forrige kåring har det kommet nye retningslinjer for utlån, noe som kan ha påvirket scoren til ulike lån. To forbrukslån som likevel har tålt tidens tann og kommer ut på topp i år som i fjor: Bank Norwegian og Santander.
Det betyr at Santander markerer tredje år på rad med delt førsteplass med Bank Norwegian. Sistnevnte har ligget på toppen i en årrekke. Lånene har begge gode rentebetingelser med særdeles fleksible lånebeløp, og aktørene som leverer lånene er forutsigbare og troverdige. Under oppstilling av lånene kan du lese mer om vår vurdering.
Siste artikler
- Beste totalpakke
- Gunstig termingebyr
- Meget god brukeropplevelse
- Strålende betalingsfleksibilitet
- Godt renommé
- Etablert aktør med konkurransedyktig rentenivå
Lave gebyrer bestemt av størrelse på lånet
Både Bank Norwegian og Santander scorer høyt på grunn av at de tilbyr fleksible etableringsgebyrer. Etableringsgebyret kan utgjøre mye særlig for mindre lån, og påvirker forbrukslånets rente.
Bank Norwegian krever eksempelvis ikke etableringsgebyr for forbrukslån på mellom 5000 og 14 999 kroner. Låner du mellom 15 000 og 24 999 kroner er etableringsgebyret på 450 kroner, og låner du mellom 25 000 og 600 000 kroner er samme gebyr på 950 kroner.
Sett denne? Forbrukslån uten etableringsgebyr
For Santander er gebyrene desto mer fordelaktige. For lån på under 70 000 kroner betaler du verken etableringsgebyr eller fordyrende termingebyr. For lån over 70 000 kroner koster derimot etableringsgebyret 950 kroner, og da tilkommer også termingebyr på 70 kroner hver måned.
Vi anbefaler derfor Santander for mindre lån, og Bank Norwegian for større (over 70 000 kroner).
De beste forbrukslånene tilbyr fleksibel lånesum
Både Bank Norwegian og Santander tilbyr forbrukslån med fleksible lånesummer. Enten du trenger et lite eller stort lån, står disse bankene til din disposisjon. Bank Norwegian er det mest fleksible av disse to, med en mulig lånesum mellom 5000 og 600 000 kroner. Hos Santander er den mulige lånesummen mellom 10 000 og 350 000 kroner.
Forbrukslån med lav rente 2018
Det at gebyrene som tidligere nevnt avgjøres av din lånesum, bidrar også til at lånets totale effektive rente blir mindre. Dette resulterer i at du kan få et forbrukslån med lav rente.
Les også: Hva er forskjellen på effektiv og nominell rente?
Hvilken effektive rente du kommer til å få på ditt lån, vil avhenge av faktorer som din personlige inntekt, eventuelle betalingsanmerkninger, alder og lignende. Hver enkelt bank benytter seg av kredittsjekk for å vurdere hvor betalingsdyktig du er. Det betyr at du kan oppnå lavere rente også hos andre banker enn Bank Norwegian og Santander. Vi anbefaler alltid å søke på flere forbrukslån for å finne det beste alternativet.
Lån uten sikkerhet til hva du vil
Begge disse lånene, og alle forbrukslånene i vår test for øvrig, er lån uten sikkerhet. Lån uten sikkerhet innebærer at du ikke stiller din eiendom eller andre eiendeler som pant. Dette gjør risikoen lavere for deg, og høyere for banken. Dette er noe av årsaken til at forbrukslån har noe høyere rente enn lån med pant, som eksempel billån eller boliglån.
Fordelen med forbrukslån er at du ikke trenger å øremerke pengene du vil låne til noe spesielt. Du kan rett og slett bruke pengene til hva du vil, enten det er oppussing, ferie, reparasjoner eller generelt forbruk. Dinero.no anbefaler imidlertid at man har en plan for forbrukslånet – husk at det koster å låne penger!