Å ta ut penger i utlandet er nærmest et minefelt av gebyrer og andre overraskelser. I disse fem punktene har vi samlet informasjon om kontantuttak i utlandet de fleste ikke kjenner til, informasjon som kan spare deg store summer du heller kan bruke på en ekstra bra ferie.
Publisert: 26.04.2016 | Oppdatert: 04.07.2020
Les også: Skal du gjøre kontantuttak i utlandet? Velg riktig kredittkort
Det er kun ett unntak vi i Dinero har oppdaget, nemlig Bank Norwegian Visa. Bank Norwegian tar ingen gebyrer på uttak i utlandet, og regner heller ikke rente fra uttakstidspunktet. Unikt og svært besparende for ferieturen!
- Overlegent reise- og kredittkort
- Gebyrfritt uttak i utlandet
- 0,5 % Cashback på alle varekjøp og 3-5 % CashPoints på flybilletter hos Norwegian
Det man skal være obs på er at alle kredittkort og debetkort har et valutapåslag. Dette ligger på 1,75 % hos de aller fleste, med et par unntak hvor satsen er satt til 2 %. Dette gjelder hos blant annet Shell Mastercard og 365Privat. I tillegg opererer Nordea med 1,85 % i valutapåslag. Forskjellene er små, og dette er et påslag man ikke slipper unna uansett.
Les også: Hva betyr Valutapåslag på kredittkort eller debetkort?
Les også: Skal du ta ut penger i Norge før du reiser på ferie, eller bør du ta ut penger i utlandet?
Sett denne? Skal jeg betale i lokal valuta eller norske kroner i utlandet?
En henvendelse vi nylig fikk fra en leser som hadde vært i Hellas forteller om et gebyr på 222,34 kroner ved et uttak på 300 euro i Greske Eurobank. Du skal imidlertid alltid få opplyst gebyrene på forhånd slik at du kan velge å avbryte handelen, og gebyret skal alltid vises på kvittering. Til tross for dette er det veldig uforutsigbart og vanskelig å holde oversikt over, derfor ber vi deg om å være oppmerksom på dette neste gang du bruker minibank i utlandet.