MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Avida Finans FlexiLån forbrukslån

Avida Finans FlexiLån forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• En av markedets
beste gebyrsatser
• Fleksibel
tilbakebetaling
• God responstid

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 5000 - 500 000 kr

Løpetid: 1-5 år

Refinans: Inntil 12 år

Etablering: 390 - 1190 kr

Vurdering

terningkast

Annonselenke
Vi har ingen direktelenke til Avida Finans FlexiLån forbrukslån, men vår partner Lendo kan hjelpe deg med å innhente tilbud fra banken.

Eff. rente 13,40% 150 000 kr. o/6 år, Kostnad 64 361 kr. Tot 214 361 kr
Avida Finans ble stiftet i 1983, og har siden oppstarten tilbudt finansielle løsninger og tjenester til privatpersoner og bedrifter i hele Norden. Avida Finans tilbyr i dag både låne- og spareprodukter til privatpersoner, og i denne omtalen har vi testet produktet FlexiLån.

Avida Finans – et middelmådig lån

FlexiLåns nominelle renten starter på 7,95 %, og kan primært skilte med særdeles fordelaktige gebyrer. Det samme kan dessverre ikke sies om rentesatsen, selv om den på overflaten fremstår som meget gunstig, som er sterkt delaktig i den middelmådige plasseringen.

Med en mulig lånesum på mellom 5000 og 500 000 bør FlexiLån dekke de aller fleste behov, og Avida Finans anses derfor som en ytterst fleksibel utlåner.

Du bestemmer selv hvor mye penger du bruker med Avida Finans

Med FlexiLån kan du altså låne opp mot 500 000 kroner uten sikkerhet, som vil si at du ikke trenger å pantsette noen av dine eiendeler for å få lånet innvilget. Det er dessuten helt opp til deg hvor mye av kreditten du ønsker å bruke, da du kun må betale renter og gebyrer på kreditten du faktisk bruker. Påløpte renter og gebyrer betales månedlig.

Raskt svar med Avida Finans

Når du søker om FlexiLån får du svar innen kort tid, og om du har behov for å låne mer enn det du har søkt om, kan du enkelt velge dette i etterkant av søknadsprosessen. Vi anbefaler deg allikevel å velge en kredittramme du selv er komfortabel med, og som du vet du kan betjene over tid. For lånet skal betales tilbake okke som.

I så måte kan Avida Finans også tilby deg et lavere beløp enn det du har søkt om. Det er med andre ord opp til deg om du skal gå for det forespeilede tilbudet eller prøve lykken hos en annen aktør.

Det stilles ingen krav til dokumentasjon. Om du får innvilget lån, vil du motta kredittavtalen med en gang, samt muligheten for å signere denne på nett via BankID.

Penger på konto med en gang

Så fort du har signert kredittavtalen med BankID vil pengene være tilgjengelige på din konto hos Avida Finans. Fra denne kontoen kan du velge å overføre penger til hvilken som helst konto du selv ønsker, samt at du også har muligheten til betale regninger om du ønsker det. Vær dog obs på at overføringen kan ta mellom 1 til 2 virkedager.


Testen av Avida Finans FlexiLån forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Avida Finans FlexiLån oppnår 50/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Det skal nevnes at lånet har en av de aller beste gebyrsatsene på markedet, med da det samme ikke kan sies om rentene, lander man fort på en middels score.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 86/100 poeng. Avida Finans gjør det jevnt over godt i flere kategorier her. De kan blant annet vise til en av de mest fleksible kredittrammene på markedet, en suveren responstid (som er den totale behandlingstiden) og en mer enn godkjent betalingsfleksibilitet. På den negative siden har lånet ganske så strenge krav til aldersgrense, i tillegg til at mangel på forsikringsordninger resulterer i strykkarakter.

Brukeropplevelse

Videre får Avida Finans 73/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det aller meste av det man forventer på plass. Det bys på en oversiktlig søknadsprosess i en moderne og lett tilgjengelig innpakning med muligheter for digital signering, samt at det er enkelt å oppdrive fullstendig prisinformasjon. De negative aspektene her er behandlingstiden og søknadsoppfølgingen, som vi mener var noe mer langtekkelig og anmassende enn det hadde trengt å være.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får FlexiKreditt fra Avida Finans 55/100 poeng. Lånet kan vise til lave gebyrer og kurante rentevilkår, samtidig som det er relativt fleksibelt. Det som derimot trekker ned helhetsinntrykket er mangelen på betalingsforsikring og det genrelt høye lånetilbudet.

Annonselenke
Vi har ingen direktelenke til Avida Finans FlexiLån forbrukslån, men vår partner Lendo kan hjelpe deg med å innhente tilbud fra banken.

Eff. rente 13,40% 150 000 kr. o/6 år, Kostnad 64 361 kr. Tot 214 361 kr

Fordeler med Avida Finans FlexiLån forbrukslån

 • En av markedets beste gebyrsatser
 • Relativt lavt etableringsgebyr (mellom 390 og 1190 kroner)
 • God responstid
 • Meget fleksibel kredittramme
 • Fleksibel tilbakebetaling

Ulemper

 • Høy aldersgrense
 • Krav om en årlig inntekt på minimum 200 000 kroner
 • Ingen muligheter for avdragsfrihet
 • Ingen betalingsforsikring

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 7,95 til 21,9 %
 • Effektiv rente: Fra 9,8 til 36,40 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: 390 til 1190 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 29 kr
 • eFaktura: 0 kr
 • Elektronisk faktura:29 kr
 • Papirfaktura: 49 kr
 • Endringsomkostning: 490 kr
 • Purregebyr 1. gang: 70 kr
 • Purregebyr 2. gang: 70 kr
 • Forsinkelsesrente: 8,5 %

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 16,53 %. Etabl.geb. 790 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 93 276 kr
Annonselenke
Vi har ingen direktelenke til Avida Finans FlexiLån forbrukslån, men vår partner Lendo kan hjelpe deg med å innhente tilbud fra banken.

Eff. rente 13,40% 150 000 kr. o/6 år, Kostnad 64 361 kr. Tot 214 361 kr

Avdragsfrihet

Dette forbrukslånet tilbyr ikke avdragsfrihet.

Betalingsforsikring

Dette forbrukslånet tilbyr ikke betalingsforsikring

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 23 års aldersgrense
 • Årlig inntekt på minimum 200 000 kroner
 • Du må ha bodd sammenhengende i Norge de siste tre årene
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Brukererfaring med Avida Finans FlexiLån forbrukslån

Hva er din erfaring med Avida Finans FlexiLån forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".