Test av BB Bank forbrukslån

BB Bank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Refinansiering
• Bil, Båt, MC
• Oppussing

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 10.000 - 300.000 kr

Løpetid: 1 - 5 år

Etablering: 990 kr

Vurdering

terningkast

BB Bank tilbyr forbrukslån med gode rentevilkår. Lånet kommer derfor godt ut i vår test av forbrukslån.

BB Bank ASA, som tidligere het BB Finans AS, er en norsk bank med konsesjon fra Finansdepartementet. Virksomheten ble etablert i 1984, og fikk i 2017 lisens som bank etter å tidligere ha vært lisensiert som finansieringsforetak.

BB Bank – forbrukslån med gunstige rentevilkår

BB Banks forbrukslån har en nominell rente som starter på 9,9 %, og er derfor et lån med gode rentevilkår. Dette gjør BB Bank til et billig forbrukslån. Hos denne aktøren har du mulighet til å låne fra 10 000 til 300 000 kroner.

Den nominelle renten varierer ut fra hvilken lånesum du ønsker. For lån på 10 000-20 000 kroner ligger renten på mellom 9,9 % og 23 %, og for lånebeløp mellom 21 000 og 100 000 kroner er renten på 9,9-19,9 prosent. For lån på 101 000-300 000 kroner er renten på 9,9-17,9 prosent.

For lån som skal brukes til refinansiering av eksisterende gjeld er nedbetalingstiden på maksimalt 15 år. For alle andre lån er nedbetalingstiden på maksimalt fem år.

Lån uten sikkerhet hos BB Bank

Et lån uten sikkerhet er et lån der du slipper å stille pant i eksempelvis boligen du eier eller andre verdigjenstander. Du slipper også for å svare på spørsmål fra en bankrådgiver om hva pengene skal brukes til. Et forbrukslån kan brukes til akkurat det du selv ønsker. I de aller fleste tilfeller trenger ikke banken å vite hva du skal bruke pengene til.

De eneste kravene BB Bank stiller til deg som søker, er at du må ha fast inntekt, være minimum 20 år gammel og at du ikke har aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Renten vil følgelig først bli fastsatt etter at foretaket har tatt en kredittsjekk av deg, og du får derfor ikke vite hvilken rente du får på lånet før du har søkt.

Lån med avdragsfrihet hos BB Bank

Har du tatt opp forbrukslån hos BB Bank og har behov for mer økonomisk spillerom i nedbetalingsperioden, tilbyr banken avdragsfrihet. Har du eksempelvis fått uforutsette utgifter eller lignende er det greit å ta en avdragsfri periode, men har du mulighet til å betale avdrag, renter og gebyrer i tide anbefaler vi det.

BB Bank tilbyr to betalingsfrie måneder i året. Det er både fordeler og ulemper med lån med avdragsfrihet. Fordelen er at du i den avdragsfrie perioden vil ha større økonomisk frihet. Ulempen er at lånet blir dyrere i sin helhet dersom du benytter deg av avdragsfrihet – lånet skal tross alt uansett betales tilbake.

Refinansiering med BB Bank

Smålån og kredittkortgjeld er ofte svært dyrt, særlig om du har gjeld hos flere aktører med tilhørende termingebyrer og avdrag. Samler du lånene dine hos én aktør kan du spare deg for flere tusen kroner i året. Dette gjør du ved å ta opp forbrukslån og refinansiere dine eksisterende lån. Det betyr at du kun har en aktør å betale til, og den samlede effektive renten vil i de fleste tilfeller bli lavere. Hos BB Bank kan du søke om refinansiering inntil 300 000 kroner med en nominell rente fra 9,9 %.


Testen av BB Bank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Fordeler har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer
Tilbud
Brukeropplevelse
Helhetsvurdering

Du kan se poengscoren til BB Bank forbrukslån i diagrammet over. Lånet får 83/100 poeng i kategorien rente og gebyrer på grunn av relativt god rente og gebyrer.

Lånet får 68/100 poeng for tilbud på grunn av begrenset lånebeløp og en viss mangel av betalingsfleksibilitet.

BB Bank forbrukslån får 75/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Søknadsprosessen og den generelle brukeropplevelsen er bra.

I vår totalvurdering av forbrukslånet får BB Bank forbrukslån 38/100 poeng. Lånet har lite å trekke frem.

Fordeler med BB Bank forbrukslån

 • Gode rentevilkår.
 • Forbrukslån med avdragsfrihet.

Ulemper

 • Høyt termingebyr.
 • Litt ufleksibelt lånetilbud fra 10 000 til 300 000 kroner.
 • Høyt etableringsgebyr på mindre lån.

Rente og gebyrer

 • Etableringsgebyr: 990 kroner.
 • Termingebyr: 45 kroner.
 • Nominell rente: Fra 9,9 % til 23 %.

Låneeksempel

Eff.rente 14,86 %, 65 000,- o/5 år, etabl.geb. 990,-, totalt: 90 600,-

Avdragsfrihet

BB Bank tilbyr opp til to avdragsfrie måneder om året. Skulle du ønske en avdragsfri måned kan du enten sende en epost til banken eller ved å fylle ut et kontaktskjema på deres hjemmeside.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er en forsikring som hjelper deg økonomisk dersom noe uforutsett skulle skje. De fleste banker tilbyr betalingsforsikring for forbrukslån. Vi anbefaler alle som tegner betalingsforsikring ved søknad om forbrukslån om å selv sette seg inn i vilkårene til den aktuelle forsikringen. Følgende tekst er kun en oppsummering og trykkfeil og mangler kan forekomme.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon.

Betalingsforsikringen dekker arbeidsledighet/permittering eller arbeidsuførhet. Det vil si, at om du blir 100 % permittert, helt og ufrivillig arbeidsledig eller sykemeldt 100 prosent vil forsikringen dekke dine månedlige renter og avdrag i maksimum 365 dager.

Ved forsikredes død betaler forsikringen et beløp til forsikringstaker tilsvarende den utestående balanse per dato for dødsfallet, dog maksimum 200 000 norske kroner.

Betalingsforsikring koster 9,1 % av terminbeløpet.

Betalingsforsikringen kan bestilles sammen med lånet. Ved aksept av forsikringen vil vilkår og bevis bli sendt per post. Du betaler forsikringen på samme faktura som lånet ditt. Du har 30 dagers angrefrist og kan deretter oppsi avtalen med 30 dagers varsel.

Annonselenke

Betingelser

For å få innvilget dette lånet må du innfri følgende betingelser. I tillegg gjøres det en kredittvurdering av deg basert på nøkkeltall fra et kredittopplysningsselskap.

 • 23 års aldersgrense.
 • Du må ha fast inntekt.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller løpende inkasso.

I visse tilfelle hvis søkeren er under 25 år etterspørres en medsøker på lånet. En medsøker er en person som er solidarisk ansvarlig sammen med hovedlåntaker for at lånet blir betjent i henhold til avtalt nedbetalingsplan.

Brukererfaring med BB Bank forbrukslån

Hva er din erfaring med BB Bank forbrukslån?