MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Instabank forbrukslån

Instabank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Testen mest fleksible
tilbakebetaling
• Gunstige rentevilkår
• Suveren
forsikringspakke

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 5000 - 500 000 kr

Løpetid: 3-5 år

Refinans: Inntil 15 år

Etablering: 900 kr

Vurdering

terningkast

Instabank er et av de ferskeste skuddene i Norges bankstamme. Bankens oppstartere tar med seg banktradisjon fra lang erfaring i bransjen, og tar sikte på å etablere seg som en bank for fremtiden. Om Instabank lykkes eller ikke vil tiden vise, i mellomtiden ønsker vi et nytt alternativ til forbrukslån og sparekontoer velkommen.

Søker du på forbrukslån hos Instabank Personlån vil du i de fleste tilfeller få svar umiddelbart. Dersom banken trenger lenger behandlingstid kan det ta inntil 24 timer.

Instabank Personlån: Et konkurransedyktig forbrukslån

Med en rente på mellom 7,90 % og 19,99 % får Instabank en god posisjon i vår test av forbrukslån. Dette er en av de laveste rentene i vår sammenligning, noe som resulterer i et billig lån. Lånet har også fleksibilitet når det kommer til tilbakebetaling, og ligner derfor mye på konkurrenten Monobank.

Et av de punktene som skiller Instabank fra Monobank er et adskillig mer fleksibelt lånebeløp. Du kan låne mellom 5000 og 500 000 kroner, noe som etter sigende skal kunne dekke de aller fleste lånebehov. Har vaskemaskinen gått ad undas, eller ønsker du å legge membran på badet? I så fall funker Instabank til begge formål.

Fleksibel nedbetaling eller betalingsplan

Hos Instabank kan du velge om du vil ha fleksibel nedbetaling eller om du ønsker å følge en nedbetalingsplan. Velger du en nedbetalingsplan betaler du et fast, månedlig beløp innenfor en periode på mellom tre og fem år. Refinansieringslån har en maksimal løpetid på 15 år.

Velger du derimot fleksibel nedbetaling får du et forbrukslån som fungerer som en tidsubegrenset kredittavtale. Det innebærer at du betaler tilbake så mye du selv ønsker ved hver termin, og minimum et minstebeløp hver måned. Tempoet bestemmer du selv, men banken anbefaler at man ikke har en løpetid på lenger enn fem år.

Å benytte seg av fleksibel nedbetaling kan, som navnet tilsier, gjøre lånet mer fleksibelt. Det du derimot må passe på er at du ikke drøyer lånet for lenge – jo lengre tid du bruker på å nedbetale lånet og jo mindre du betaler hver måned, jo dyrere vil lånet bli i sin helhet. Derfor kan det lønne seg å velge forbrukslån med nedbetalingsplan.

Forbrukslån med fri bruk av innvilget kreditt

Med fleksibelt lån får du tilgang til egen nettbank, hvor du fritt kan disponere kreditten du har fått innvilget. Du betaler kun renter på det beløpet du til enhver tid har utestående, og minner derfor mye om en kredittkortløsning. Det du betaler tilbake av lånet kan du fritt ta utbytte av igjen, slik at du til enhver tid har tilgang til kreditt.

Vilkår for forbrukslån fra Instabank

For å få innvilget lån hos Instabank er det noen krav som settes til deg som låntaker. Du må du være fylt 23 år, ha en minimum årlig inntekt på 250 000 kroner og ikke ha noen betalingsanmerkninger. Øvre aldersgrense er 80 år. Instabank vil foreta en kredittsjekk av deg for å evaluere om du kvalifiserer til å få låne.

Ut over det kan du bruke pengene på hva du selv ønsker dersom du får lånet innvilget. Siden dette er et lån uten sikkerhet, altså et lån hvor du slipper å sette pant i eiendeler som bolig for å få lån, er risikoen din veldig lav. Risikoen for utlåner er derfor desto større, og konsekvensen av dette er at renten blir noe høyere enn ved tradisjonelle banklån.


Testen av Instabank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Instabank oppnår 69/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet gjør det meget solid på rentesiden, og selv om vilkårene for gebyrer ikke er de aller beste, sitter man allikevel igjen med en ganske så kurant pakke.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 73/100 poeng. Instabank gjør det jevnt over bra på dette punktet med god responstid (som er den totale behandlingstiden), solide forsikringsvilkår og en av markedets mest fleksible kredittrammer. Lånet må derimot se seg nødt til å få en del trekk for sin høye aldersgrense og rigide betalingsfleksibilitet.

Brukeropplevelse

Videre får Instabank 80/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste av det man forventer på plass. Det bys på en oversiktlig søknadsprosess i en moderne og lett tilgjengelig innpakning med muligheter for digital signering. Videre er det enkelt å oppdrive fullstendig prisinformasjon, i tillegg til at man kan ha med seg en medlåntaker om det skulle være behov for dette. Det eneste negative her er selve søknadsoppfølgingen, som vi mener var noe mer anmassende enn den hadde trengt å være.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Instabank 52/100 poeng. På tross av at banken byr på mindre fleksibilitet enn sine konkurrenter, og er den eneste aktøren som ikke tilbyr løpetid under tre år, veier de gode rentevilkår i stor grad opp for dens mangler.

Annonselenke

Fordeler med Instabank forbrukslån

 • Lav rente
 • Mulighet for å låne mellom 5000 og 500 000 kroner uten sikkerhet
 • En av markedets beste forsikringsordninger
 • Mulighet for refinansiering med inntil 15 års nedbetalingstid
 • Mulighet for fleksibel nedbetaling
 • Mulighet for 23 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

 

Ulemper

 • Kun fleksibilitet på lånebeløp inntil 300 000 kroner
 • Noe klønete søknadsprosess

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 7,9 til 19,9 %
 • Effektiv rente: Fra 9,58 til 39,70 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: 900 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 40 kr

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 15,29 %. Etabl.geb. 900 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 91 739 kr
Annonselenke

Avdragsfrihet

Instabank tilbyr fleksibel nedbetaling, og denne løsningen kan minne veldig om kontokreditt. Grunnen til dette er at du har muligheten til å til enhver tid benytte deg av forbrukslånets tilgjengelige kredittramme, mens det du ikke bruker kan overføres til en lånekonto hos Instabank. Selve beløpet er tilgjengelig som kreditt, og du betaler ingen renter på det du ikke bruker. Dette tilbudet får du kun på lån inntil 300 000 kroner.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

 • Midlertidig og fullstendig arbeidsuførhet
 • Ufrivillig tap av arbeid
 • Sykehusinnleggelse
 • Dødsfall

Ved dødsfall slettes forbruksgjeld hos Instabank med inntil 500 000 kroner. Ved arbeidsledighet, sykehusinnleggelse og tap av arbeidsførhet dekker betalingsforsikringen 1/30 (en trettiendedel) av månedlig ytelse hver dag i inntil 12 måneder.

Instabanks betalingsforsikring koster ditt terminbeløp multiplisert med 2,6345. Denne summen legges til som et engangsbeløp på toppen av lånet, og betales samtidig med resten av nedbetalingen din. Velger du fleksibel nedbetaling på lånet ditt antas en nedbetalingsperiode på fem år.

Det eneste du trenger å gjøre for å tegne denne forsikringen er å huke av for betalingsforsikring i din lånesøknad.

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 23 års aldersgrense
 • Alder + valgt nedbetalingstid kan ikke overstige 80 år
 • Årlig inntekt på minimum 250 000 kroner
 • Ingen betalingsanmerkninger

Brukererfaring med Instabank forbrukslån

Hva er din erfaring med Instabank forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".