MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Instabank forbrukslån

Instabank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Større lån
• Refinansiering
• Bil, Båt, MC
• Oppussing

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 5.000 - 500.000 kr

Løpetid: 3-15 år

Etablering: 900 kr

Vurdering

terningkast

Instabank er et av de ferskeste skuddene i Norges bankstamme. Bankens oppstartere tar med seg banktradisjon fra lang erfaring i bransjen, og tar sikte på å etablere seg som en bank for fremtiden. Om Instabank lykkes eller ikke vil tiden vise, i mellomtiden ønsker vi et nytt alternativ til forbrukslån og sparekontoer velkommen.

Søker du på forbrukslån hos Instabank Personlån vil du i de fleste tilfeller få svar umiddelbart. Dersom banken trenger lenger behandlingstid kan det ta inntil 24 timer.

Instabank Personlån: Et konkurransedyktig forbrukslån

Med en rente på mellom 7,90 % og 19,99 % får Instabank en god posisjon i vår test av forbrukslån. Dette er en av de laveste rentene i vår sammenligning, noe som resulterer i et billig lån. Lånet har også fleksibilitet når det kommer til tilbakebetaling, og ligner derfor mye på konkurrenten Monobank.

Et av de punktene som skiller Instabank fra Monobank er et adskillig mer fleksibelt lånebeløp. Du kan låne mellom 5000 og 500 000 kroner, noe som etter sigende skal kunne dekke de aller fleste lånebehov. Har vaskemaskinen gått ad undas, eller ønsker du å legge membran på badet? I så fall funker Instabank til begge formål.

Fleksibel nedbetaling eller betalingsplan

Hos Instabank kan du velge om du vil ha fleksibel nedbetaling eller om du ønsker å følge en nedbetalingsplan. Velger du en nedbetalingsplan betaler du et fast, månedlig beløp innenfor en periode på mellom tre og fem år. Refinansieringslån har en maksimal løpetid på 15 år.

Velger du derimot fleksibel nedbetaling får du et forbrukslån som fungerer som en tidsubegrenset kredittavtale. Det innebærer at du betaler tilbake så mye du selv ønsker ved hver termin, og minimum et minstebeløp hver måned. Tempoet bestemmer du selv, men banken anbefaler at man ikke har en løpetid på lenger enn fem år.

Å benytte seg av fleksibel nedbetaling kan, som navnet tilsier, gjøre lånet mer fleksibelt. Det du derimot må passe på er at du ikke drøyer lånet for lenge – jo lengre tid du bruker på å nedbetale lånet og jo mindre du betaler hver måned, jo dyrere vil lånet bli i sin helhet. Derfor kan det lønne seg å velge forbrukslån med nedbetalingsplan.

Forbrukslån med fri bruk av innvilget kreditt

Med fleksibelt lån får du tilgang til egen nettbank, hvor du fritt kan disponere kreditten du har fått innvilget. Du betaler kun renter på det beløpet du til enhver tid har utestående, og minner derfor mye om en kredittkortløsning. Det du betaler tilbake av lånet kan du fritt ta utbytte av igjen, slik at du til enhver tid har tilgang til kreditt.

Vilkår for forbrukslån fra Instabank

For å få innvilget lån hos Instabank er det noen krav som settes til deg som låntaker. Du må du være fylt 23 år, ha en minimum årlig inntekt på 250 000 kroner og ikke ha noen betalingsanmerkninger. Øvre aldersgrense er 80 år. Instabank vil foreta en kredittsjekk av deg for å evaluere om du kvalifiserer til å få låne.

Ut over det kan du bruke pengene på hva du selv ønsker dersom du får lånet innvilget. Siden dette er et lån uten sikkerhet, altså et lån hvor du slipper å sette pant i eiendeler som bolig for å få lån, er risikoen din veldig lav. Risikoen for utlåner er derfor desto større, og konsekvensen av dette er at renten blir noe høyere enn ved tradisjonelle banklån.


Testen av Instabank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Fordeler har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer
Tilbud
Brukeropplevelse
Helhetsvurdering

Du kan se poengscoren til Instabank i diagrammet over. Lånet får 72/100 poeng i kategorien rente og gebyrer på grunn av noe høyt termingebyr og ufordelaktig etableringsgebyr for mindre lån. Renten er god, og trekker poengsummen opp.

Lånet får 88/100 poeng i kategorien tilbud på grunn av høy fleksibilitet på alle parametere utenom alder. I denne kategorien har vi vurdert lånets fleksibilitet når det kommer til alder, lånesum, responstid og nedbetaling.

Instabank får 50/100 poeng for brukeropplevelse på grunn av klønete søknadsprosess.

I vår totalvurdering av forbrukslånet får Instabank 60/100 poeng. Den relativt ferske aktøren utfordrer konkurrentene på mange områder, men det er stort rom for forbedring.

Annonselenke

Fordeler med Instabank forbrukslån

 • Lån mellom 5000 og 500 000 kroner uten sikkerhet.
 • Forbrukslån med refinansieringsmuligheter.
 • Nedbetalingstid på mellom tre og fem år.
 • Inntil 15 års nedbetalingstid for refinansieringslån.
 • Mulighet for fleksibel nedbetaling.
 • Mulighet for mindre lånebeløp.
 • Forbrukslån med lav rente.
 • Mulighet for betalingsforsikring.
 • Kundeservice med lang åpningstid.
 • Du får 23 % av dine utgifter til renter og etableringsgebyr i skattefradrag.

Ulemper

 • Kun fleksibilitet inntil 300 000 kroner.
 • Noe klønete søknadsprosess.

Rente og gebyrer

 • Etableringsgebyr: 900 kroner
 • Termingebyr: 40 kroner
 • Nominell rente: fra 7,9 til 19,9 %
 • Effektiv rente: fra 9,58 % - 39,70 %

Låneeksempel

Eff.rente 16,24 %, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 900,-, totalt: 93.068,-.
Annonselenke

Avdragsfrihet

Instabank tilbyr fleksibel nedbetaling. Løsningen til Instabank minner veldig om konseptet kontokreditt, på grunn av at du har mulighet til å bruke av en til enhver tid tilgjengelig kredittramme du får tildelt ved innvilgelse av forbrukslån. Det du ikke bruker av lånet ditt kan overføres hos lånekonto hos Instabank. Beløpet er tilgjengelig som kreditt, og du betaler ingen renter på det du ikke bruker. Dette tilbudet får du på lån inntil 300 000 kroner.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er en forsikring som hjelper deg økonomisk dersom noe uforutsett skulle skje. De fleste banker tilbyr betalingsforsikring for forbrukslån. Vi anbefaler alle som tegner betalingsforsikring ved søknad om forbrukslån om å selv sette seg inn i vilkårene til den aktuelle forsikringen. Følgende tekst er kun en oppsummering, og trykkfeil og mangler kan forekomme.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon.

 • Midlertidig og fullstendig arbeidsuførhet.
 • Ufrivillig tap av arbeid.
 • Sykehusinnleggelse.
 • Dødsfall.

Ved dødsfall slettes forbruksgjeld hos Instabank med inntil 500 000 kroner. Ved arbeidsledighet, sykehusinnleggelse og tap av arbeidsførhet dekker betalingsforsikringen 1/30 (en trettiendedel) av månedlig ytelse hver dag i inntil 12 måneder.

Betalingsforsikring fra Instabank koster ditt terminbeløp multiplisert med 2,6345. Denne summen legges til som et engangsbeløp på lånesummen din, og utgjør en liten sum hver måned som betales samtidig som resten av nedbetalingen din. Velger du fleksibel nedbetaling på lånet ditt antas en nedbetalingsperiode på fem år.

Du haker av for betalingsforsikring i din lånesøknad for å få forsikringen inkludert i lånet ditt hos Instabank.

Annonselenke

Betingelser

For å få innvilget dette lånet må du innfri følgende betingelser. I tillegg gjøres det en kredittvurdering av deg basert på nøkkeltall fra et kredittopplysningsselskap.

 • 23 års aldersgrense.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger.
 • Du må ha en årlig inntekt på minimum 250 000 kroner.
 • Alder + valgt nedbetalingstid kan ikke overstige 80 år.

Brukererfaring med Instabank forbrukslån

Hva er din erfaring med Instabank forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".