Test av Instabank forbrukslån

Instabank forbrukslån

terningkast

Test av Instabank forbrukslån

terningkast

 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Raskt svar og utbetaling
 • Mulighet til betalingsforsikring

infoDet er uforpliktende å søke!

Ved å fullføre søknadsskjema får du et uforpliktende tilbud som blant annet forteller rentevilkårene du vil få. Dette gir deg mulighet til å søke flere forbrukslån, for deretter å velge det beste tilbudet.

Test av Instabank forbrukslån

Karakter

Lånegrense

5.000 - 500.000 kr

Aldersgrense

23 år

Maks nedbetalingstid

15 år

Instabank forbrukslån

Instabank er et av de ferskeste skuddene i Norges bankstamme. Bankens oppstartere tar med seg banktradisjon fra lang erfaring i bransjen, og tar sikte på å etablere seg som en bank for fremtiden. Om Instabank lykkes eller ikke vil tiden vise, i mellomtiden ønsker vi et nytt alternativ til forbrukslån og sparekontoer velkommen.

Søker du på forbrukslån hos Instabank Personlån vil du i de fleste tilfeller få svar umiddelbart. Dersom banken trenger lenger behandlingstid kan det ta inntil 24 timer.

Instabank Personlån: Et konkurransedyktig forbrukslån

Med en rente på mellom 7,90 % og 19,99 % får Instabank en god posisjon i vår test av forbrukslån. Dette er en av de laveste rentene i vår sammenligning, noe som resulterer i et billig lån. Lånet har også fleksibilitet når det kommer til tilbakebetaling, og ligner derfor mye på konkurrenten Monobank.

Et av de punktene som skiller Instabank fra Monobank er et adskillig mer fleksibelt lånebeløp. Du kan låne mellom 5000 og 500 000 kroner, noe som etter sigende skal kunne dekke de aller fleste lånebehov. Har vaskemaskinen gått ad undas, eller ønsker du å legge membran på badet? I så fall funker Instabank til begge formål.

Fleksibel nedbetaling eller betalingsplan

Hos Instabank kan du velge om du vil ha fleksibel nedbetaling eller om du ønsker å følge en nedbetalingsplan. Velger du en nedbetalingsplan betaler du et fast, månedlig beløp innenfor en periode på mellom tre og 15 år.

Velger du derimot fleksibel nedbetaling får du et forbrukslån som fungerer som en tidsubegrenset kredittavtale. Det innebærer at du betaler tilbake så mye du selv ønsker ved hver termin, og minimum et minstebeløp hver måned. Tempoet bestemmer du selv.

Å benytte seg av fleksibel nedbetaling kan, som navnet tilsier, gjøre lånet mer fleksibelt. Det du derimot må passe på er at du ikke drøyer lånet for lenge – jo lengre tid du bruker på å nedbetale lånet og jo mindre du betaler hver måned, jo dyrere vil lånet bli i sin helhet. Derfor kan det lønne seg å velge forbrukslån med nedbetalingsplan.

Forbrukslån med fri bruk av innvilget kreditt

Med fleksibelt lån får du tilgang til egen nettbank, hvor du fritt kan disponere kreditten du har fått innvilget. Du betaler kun renter på det beløpet du til enhver tid har utestående, og minner derfor mye om en kredittkortløsning. Det du betaler tilbake av lånet kan du fritt ta utbytte av igjen, slik at du til enhver tid har tilgang til kreditt.

Vilkår for forbrukslån fra Instabank

For å få innvilget lån hos Instabank er det noen krav som settes til deg som låntaker. Du må du være fylt 23 år, ha en minimum årlig inntekt på 250 000 kroner og ikke ha noen betalingsanmerkninger. Øvre aldersgrense er 80 år. Instabank vil foreta en kredittsjekk av deg for å evaluere om du kvalifiserer til å få låne.

Ut over det kan du bruke pengene på hva du selv ønsker dersom du får lånet innvilget. Siden dette er et lån uten sikkerhet, altså et lån hvor du slipper å sette pant i eiendeler som bolig for å få lån, er risikoen din veldig lav. Risikoen for utlåner er derfor desto større, og konsekvensen av dette er at renten blir noe høyere enn ved tradisjonelle banklån.


Testen av Instabank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 4 av mulige 6.

Fordeler

 • Lån mellom 5000 og 500 000 kroner uten sikkerhet.
 • Forbrukslån med refinansieringsmuligheter.
 • Inntil 15 års nedbetalingstid.
 • Mulighet for fleksibel nedbetaling.
 • Mulighet for mindre lånebeløp.
 • Forbrukslån med lav rente.
 • Mulighet for betalingsforsikring.
 • Kundeservice med lang åpningstid.
 • Du får 25% av dine utgifter til renter og etableringsgebyr i skattefradrag.

Ulemper

 • Kun fleksibilitet inntil 300 000 kroner.

Betingelser

 • Aldersgrense 23 år.
 • Ingen betalingsanmerkninger.
 • Minimum 250 000 kroner i årlig inntekt.
 • Du kan ikke være fylt 80 år ved søknad eller utgang av nedbetalingstiden.

Hva er dine erfaringer med Instabank forbrukslån? Del med oss i kommentarfeltet!

sok230

infoDet er uforpliktende å søke!

Ved å fullføre søknadsskjema får du et uforpliktende tilbud som blant annet forteller rentevilkårene du vil få. Dette gir deg mulighet til å søke flere forbrukslån, for deretter å velge det beste tilbudet.

Gebyrer

 • Etableringsgebyr – kr 900


 • Termingebyr – kr 40


 • Nominell rente: fra 7,90 % til 19,99 %

Eff.rente 16,24 %, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 900,-, totalt: 93.068,-.Effektiv rente: 9,58 % - 39,70 %. Løpetid 3-15 år.