Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av KlikkLån forbrukslån

Kreditt­grense
150 000 kr
Alders­grense
25 år
Etablerings­gebyr
2,8 % (min. 150 kr)
Termin­gebyr
19 kr/mnd
Vurdering
Eff. rente: 24,25 %. Etabl. geb: 1820. 65.000 o/5 år. Kostnad: 42.509. Tot: 107.509. Løpetid: 1-5 år. Maks eff. rente: 39,9 %
KlikkLån kommer via Thorn Privat Finans, som er en del av leasinggiganten Thorn. Thorn Privat Finans tilbyr flere forbrukslån, og blant dem finner vi blant annet undertegnede og .

Alt i alt synker KlikkLån mot bunnen av listen, og foruten om de gunstige etablerings- og termingebyrene er det pent lite annet å skrive hjem om. Først og fremst tilbys det ingen former for tilleggstjenester, og her er det særlig mangelen på betalingsforsikring og avdragsfrighet som trekker vesentlig ned. Utover dette kan lånet skilte med en effektiv rente mellom 11,68 og 39,9 prosent, som er på høyde med det meste andre i markedet.

For deg som vil ta opp et lite forbrukslån

Som navnet tilsier, skal det holde med ett enkelt klikk for å søke om KlikkLån. Her har du muligheten til å låne mellom 10 000 og 150 000 kroner, så dette forbrukslånet faller inn under kategorien smålån. Dette kan være en gunstig løsning for deg som ikke ønsker å låne større summer, men om du har behov for å pusse opp badet eller refinansiere lån og utestående gjeld kommer KlikkLån dessverre til kort.

Hvilke krav må man oppfylle med KlikkLån

Som forbrukslån flest stiller heller ikke KlikkLån noen krav til å vite hva du ønsker å bruke pengene til, og du trenger heller ikke å stille noe i sikkerhet for å få lånet innvilget. Det betyr enkelt og greit at du ikke trenger noen kausjonist eller pantsette eiendom og andre personlige eiendeler. Du har med andre ord lav risiko og stor frihet til å disponere lånet som du selv ønsker.

Dernest stilles det krav til at du har en fast inntekt, har fylt 25 år, er og har vært registrert i folkeregisteret i minst to år og ikke har noen betalingsanmerkninger. Som ved alle andre lån vil det også her foretas en kredittvurdering av deg, og denne vil være med på å avgjøre rentesatsen du ender opp med.

Søk hos flere for å oppnå det beste tilbudet

Dersom du slår til på det første og beste forbrukslånet du finner, kan du fort ende opp med katta i sekken. Tilbydere lokker titt og ofte med lav rente, men det er først når du får har søkt ferdig og fått et konkret lånetilbud at du får vite hva den faktiske effektive renten blir.

I og med at det er uforpliktende å søke på forbrukslån, anbefaler vi deg derfor å søke hos flere av gangen. På denne måten mottar du flere tilbud, og kan selv velge det lånet som passer best for akkurat deg.

Kundereisen

Vi har søkt om forbrukslån fra samtlige aktører på markedet, og for å kunne by på et helhetlig inntrykk av hver enkelt har vi sett nærmere på selve søknadsprosessen, den effektive renten vi endte opp med og de totale kostnadene for lånet.

Hos KlikkLån søkte vi om et lån på 100 000 kroner med en nedbetalingstid på 5 år. Aktøren byr for all del på et enkelt og intuitivt søknadsskjema, men der stopper også smidigheten i prosessen. Etter man har fylt ut skjemaet får man nemlig beskjed om at en kundebehandler vil ta kontakt via telefon innen kort tid for videre oppfølging, som vil si at man ikke mottar noen former for dokumentasjon på prosessen.

Vi ble så kontaktet senere på dagen, og var igjen nødt til å oppgi den samme informasjonen vi allerede hadde sendt via søknaden. Vi spurte derfor om vi kunne motta et konkret lånetilbud basert på detaljene vi nå hadde opplyst om to ganger, men fikk til svar at man ville få en rentesats tilsvarende det de allerede hadde oppgitt på siden, og at man måtte takke ja til tilbudet før man fikk de faktiske avtalevilkårene. Denne forespørselen valgte vi å avslå, og vi har derfor hentet ut relevante tall og data fra Finansportalen.

Testen av KlikkLån forbrukslån er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2023-09-18

Vår vurdering (poengsum): 1/6

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 50 %
Tilbud har en vekting på 27,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 10 %
Helhetsvurdering har en vekting på 12,5 %
Rente og gebyrer

KlikkLån oppnår 13/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet kan først og fremst by på lite fordelaktige gebyrer, og særlig termin- og etableringsgebyret, som begge er i det drøyeste laget om man sammenligner dem med den mulige lånesummen. Ei heller hjelper det noe særlig på inntrykket at rentesatsen kryper ned mot bunnen av listen. Kort og godt er det pent lite positivt å spore her.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer KlikkLån seg for 23/100 poeng. Lånebeløpet er snevert i begge ender, og de har ingen mulige tilleggsprodukter som betalingsforsikring eller avdrags- eller betalingsfrihet.

Brukeropplevelse

Videre får KlikkLån 6/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Hvor skal man begynne? KlikkLån byr for all del på en enkel og intuitiv søknadsprosess, men det er vel strengt tatt det eneste de får skryt for her. Ikke bare er hjemmesiden uoversiktlig, den mangler også vesentlig elementer som prisoversikt, et konkret renteeksempel og fullstendige avtalevilkår. Ei heller mottok vi noen informasjon eller dokumenter i løpet av søknadsprosessen, men ble i stedet oppringt og presentert for de samme diffuse tallene de allerede oppgir via sin hjemmeside. Det er med andre ord ikke så mye annet å si enn at dette står til stryk og vel så det.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får KlikkLån 20/100 poeng. Lånet svikter egentlig i alle ledd, og det er egentlig ikke stort mer å si enn at det finnes langt bedre alternativer i vår test.

Fordeler

 • Mulighet for lån uten sikkerhet
 • Du står fritt til å disponere midlene dine slik du selv ønsker

Ulemper

 • Høyt termingebyr sammenlignet med mulig lånebeløp
 • Høyt etableringsgebyr sammenlignet med mulig lånebeløp
 • Lav låneramme
 • Kronglete søknadsprosess
 • Mangel på betalingsfleksibilitet
 • Vanskelig å finne fullstendig oversikt over gebyrene
Søk nå
Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelt
Aldersgrense
25 år
Mulighet for medlåntaker
Nei
Mulighet for refinansiering
Nei
Løpetid
1 – 5 år
Kredittramme
10 000 – 150 000 kr
Renter
Nominell rente
12,0 – 26,40 %
Effektiv rente
11,68 – 39,9 %
Etableringsgebyr
Etableringsgebyr
2,8 % (min. 150 kr)
Generelle gebyrer
Termingebyr ved AvtaleGiro
19 kr/mnd
Termingebyr ved eFaktura
45 kr/mnd
Termingebyr ved papirfaktura
59 kr/mnd
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Låneeksempel
Eff. rente: 24,25 %. Etabl. geb: 1820. 65.000 o/5 år. Kostnad: 42.509. Tot: 107.509

Avdragsfrihet

Det er ingen muligheter for hverken avdragsfrihet eller betalingsutsettelse med KlikkLån forbrukslån

Søk nå
Annonselenke

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet, og kan sånn sett anses som et sikkerhetsnett om du skulle havne i en økonomisk utfordrende situasjon.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.

Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.

Betalingsforsikringen hos KlikkLån leveres av AmTrust International Underwriters DAC og dekker følgende poster:

Dekning
Erstatning
Varighet
Karens
Kvalifisering
Arbeids­ledighet (100%)
100 %/mnd
12 mnd
30 dg
90 dg
Arbeids­uførhet (100%)
100 %/mnd
12 mnd
30 dg
90 dg
Dødsfall
150 000 kr
0 dg
0 dg
 • Du må være mellom 18 og 62 år
 • Du må ha en folkeregistrert adresse og være bosatt i Norge, i tillegg til å være medlem av norsk folketrygd
 • Du må være fast ansatt med arbeidstid på minst 22 timer per uke, samt at arbeidsforholdet må ha vart i minst tre sammenhengende måneder
Forsikringspremien fremgår av kredittavtalen og betalingsfristen følger denne

Forsikringen kan enten bestilles i løpet av søknadsprosessen eller gjennom å ta kontakt med Thorn Norge Finans AS

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • Du må ha fylt 21 år
 • Du må ha en fast inntekt
 • Du må ha en folkeregistrert adresse og bodd i Norge de siste to årene
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kredittgiver
Thorn Norge Finans AS
Org. nummer
997 536 320
Besøksadresse
Innspurten 11B, 0663 Oslo
Postadresse
Postboks 6020 Etterstad, 0601 Oslo
Telefon
(+47) 21 61 00 01
E-post
info@ klikklan.no

Brukererfaring med KlikkLån forbrukslån

Hva er din erfaring med KlikkLån forbrukslån?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring