MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Klikklån forbrukslån

Klikklån forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Smålån

Aldersgrense: 20 år

Beløp: 10.000 - 40.000 kr

Løpetid: 1 - 6 år

Etablering: 695 kr

Vurdering

terningkast

KlikkLån er et lån som tilbys av Thorn Privat Finans, en del av leasinggiganten Thorn. Thorn Privat Finans tilbyr ulike forbrukslån, blant annet Thorn PrivatLån Pluss og KlikkLån.

I vår test av forbrukslån kommer ikke KlikkLån så godt ut. Mye på grunn av sitt noe høye etableringsgebyr og termingebyr satt opp mot låneperioden, noe som har negativ innflytelse på den effektive renten. Lånet tilbyr ei heller tilleggstjenester og – produkter som betalingsforsikring eller avdragsfrighet. Det finnes mange billigere alternativer enn KlikkLån, som har en effektiv rente fra 19,89 % til 52,85 %.

For deg som vil ta opp et lite forbrukslån

Du trenger kun ett klikk for å søke på lån hos KlikkLån – derav navnet. Du kan låne fra 10000 til 40 000 kroner, så dette forbrukslånet er som et smålån å regne. Det er kjekt for deg som ikke behøver å låne så mye, men det finnes andre aktører som lar deg ta opp små lån med bedre betingelser enn KlikkLån.

Skal du for eksempel kjøpe deg ny sofa eller stikke bort i et par uker til varmere strøk er KlikkLån et greit alternativ, men har du planer om å pusse opp badet eller refinansiere lån og utestående gjeld kommer KlikkLån til kort.

Hvilke krav stiller KlikkLån til forbrukslån?

KlikkLån legger seg ikke bort i hva du skal bruke pengene på, og du trenger ikke å stille sikkerhet for lånet i form av kausjonist, eiendom eller andre eiendeler. Du har med andre ord lav risiko og stor frihet til å disponere lånet som du selv ønsker.

KlikkLån har ingen krav om minimum årsinntekt, men du må ha fast inntekt, være og ha vært registrert i folkeregisteret i Norge i minst to år og ikke ha noen betalingsanmerkninger. De foretar en sedvanlig kredittsjekk av deg når du søker, og aldersgrensen for lånet er 20 år.

Få best forbrukslån ved å søke hos flere

Dersom du går for det første og beste forbrukslånet du finner på markedet kan du ende opp med dårlige vilkår. Tilbydere kan lokke med lav rente, men det er først når du får et lånetilbud etter å ha søkt at du får spesifisert hva den faktiske, effektive renten blir.

Siden det er uforpliktende å søke på forbrukslån, anbefaler vi deg derfor å søke hos flere aktører. Dermed får du flere tilbud, og du kan velge den utlåneren som gir deg de beste vilkårene. Derfor anbefaler vi deg også å søke på et KvikkLån når du er på utkikk etter lån.


Testen av Klikklån forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Fordeler har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer
Tilbud
Brukeropplevelse
Helhetsvurdering

Du kan se poengscoren til KlikkLån i diagrammet over. Lånet får 52/100 poeng i kategorien rente og gebyrer på grunn av lite fordelaktige gebyrer. Etableringsgebyret er høyt satt opp mot mulig lånesum, det samme gjelder termingebyret.

Lånet får 53/100 poeng i kategorien tilbud. Lånebeløpet er snevert i begge ender, og de har ingen mulige tilleggsprodukter som betalingsforsikring og avdrags- eller betalingsfrihet.

KlikkLån får 53/100 poeng for brukeropplevelse grunnet en helt ok brukeropplevelse og en noe kronglete søknadsprosess.

I vår totalvurdering av forbrukslånet får KlikkLån 40/100 poeng. Lånet har ikke spesielt gode vilkår, og det finnes langt bedre alternativer i vår test.

Annonselenke

Fordeler med Klikklån forbrukslån

 • Lån uten sikkerhet.
 • Bruk pengene på hva du vil.
 • Uforpliktende å sende inn søknad.

Ulemper

 • Høyt termingebyr satt opp mot mulig lånebeløp.
 • Høyt etableringsgebyr satt opp mot mulig lånebeløp.
 • Lavt mulig lånebeløp.
 • Kronglete søknadsprosess.
 • Kort nedbetalingstid.
 • Ingen betalingsfleksibilitet.
 • Ingen betalingsforsikring.
 • Vanskelig å finne helhetlig oversikt over gebyrer.

Rente og gebyrer

 • Etableringsgebyr: 2,8 % av lånebeløpet, minimum 695 kroner
 • Termingebyr: 45 kroner
 • Purregebyr: 67 kroner
 • Nominell rente: fra 9,9 til 23,87 %
 • Effektiv rente: fra 19,89 - 52,85 %

Låneeksempel

Eff.rente 25,88%, 25 000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 41 595,-
Annonselenke

Avdragsfrihet

KlikkLån tilbyr verken avdragsfrihet eller betalingsfri måned på sitt forbrukslån. For å se en liste over forbrukslån med betalingsfleksibilitet klikk her.

Betalingsforsikring

KlikkLån tilbyr ikke betalingsforsikring på sitt forbrukslån.

Annonselenke

Betingelser

For å få innvilget dette lånet må du innfri følgende betingelser. I tillegg gjøres det en kredittvurdering av deg basert på nøkkeltall fra et kredittopplysningsselskap.

 • 20 års aldersgrense.
 • Du må ha fast inntekt.
 • Du må ha vært registrert i Folkeregisteret i Norge i minst to år.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkning.
 • KlikkLån foretar kredittvurdering av deg.

Brukererfaring med Klikklån forbrukslån

Hva er din erfaring med Klikklån forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".