MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Klikklån forbrukslån

Klikklån forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Smålån

Aldersgrense: 25 år

Beløp: 10 000 - 40 000 kr

Løpetid: 1-6 år

Etablering: 695 kr

Vurdering

terningkast

KlikkLån er et lån som tilbys av Thorn Privat Finans, en del av leasinggiganten Thorn. Thorn Privat Finans tilbyr ulike forbrukslån, blant annet Thorn PrivatLån Pluss og KlikkLån.

I vår test av forbrukslån kommer ikke KlikkLån så godt ut. Mye på grunn av sitt noe høye etableringsgebyr og termingebyr satt opp mot låneperioden, noe som har negativ innflytelse på den effektive renten. Lånet tilbyr ei heller tilleggstjenester og – produkter som betalingsforsikring eller avdragsfrighet. Det finnes mange billigere alternativer enn KlikkLån, som har en effektiv rente fra 19,89 % til 52,85 %.

For deg som vil ta opp et lite forbrukslån

Du trenger kun ett klikk for å søke på lån hos KlikkLån – derav navnet. Du kan låne fra 10000 til 40 000 kroner, så dette forbrukslånet er som et smålån å regne. Det er kjekt for deg som ikke behøver å låne så mye, men det finnes andre aktører som lar deg ta opp små lån med bedre betingelser enn KlikkLån.

Skal du for eksempel kjøpe deg ny sofa eller stikke bort i et par uker til varmere strøk er KlikkLån et greit alternativ, men har du planer om å pusse opp badet eller refinansiere lån og utestående gjeld kommer KlikkLån til kort.

Hvilke krav stiller KlikkLån til forbrukslån?

KlikkLån legger seg ikke bort i hva du skal bruke pengene på, og du trenger ikke å stille sikkerhet for lånet i form av kausjonist, eiendom eller andre eiendeler. Du har med andre ord lav risiko og stor frihet til å disponere lånet som du selv ønsker.

KlikkLån har ingen krav om minimum årsinntekt, men du må ha fast inntekt, være og ha vært registrert i folkeregisteret i Norge i minst to år og ikke ha noen betalingsanmerkninger. De foretar en sedvanlig kredittsjekk av deg når du søker, og aldersgrensen for lånet er 20 år.

Få best forbrukslån ved å søke hos flere

Dersom du går for det første og beste forbrukslånet du finner på markedet kan du ende opp med dårlige vilkår. Tilbydere kan lokke med lav rente, men det er først når du får et lånetilbud etter å ha søkt at du får spesifisert hva den faktiske, effektive renten blir.

Siden det er uforpliktende å søke på forbrukslån, anbefaler vi deg derfor å søke hos flere aktører. Dermed får du flere tilbud, og du kan velge den utlåneren som gir deg de beste vilkårene. Derfor anbefaler vi deg også å søke på et KvikkLån når du er på utkikk etter lån.


Testen av Klikklån forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

KlikkLån oppnår 52/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet har først og fremst en del lite fordelaktige gebyrer, da særlig termin- og etableringsgebyret, som begge er i det drøyeste laget om man sammenligner dem med den mulige lånesummen.

 

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 53/100 poeng. Lånebeløpet er snevert i begge ender, og de har ingen mulige tilleggsprodukter som betalingsforsikring og avdrags- eller betalingsfrihet.

 

Brukeropplevelse

Videre får KlikkLån 53/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Det bys på en helt ok brukeropplevelse, men også en noe kronglete søknadsprosess. Alt i alt lander man da midt på treet.

 

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får KlikkLån 40/100 poeng. Lånet har ikke spesielt gode vilkår, og det finnes langt bedre alternativer i vår test.

Annonselenke

Fordeler med Klikklån forbrukslån

 • Mulighet for lån og refinansiering uten sikkerhet
 • Du står fritt til å disponere midlene dine slik du selv ønsker

Ulemper

 • Høyt termingebyr sammenlignet med mulig lånebeløp
 • Høyt etableringsgebyr sammenlignet med mulig lånebeløp
 • Lav låneramme
 • Kronglete søknadsprosess
 • Kort nedbetalingstid
 • Mangel på betalingsfleksibilitet
 • Mangel på betalingsforsikring
 • Vanskelig å finne fullstendig oversikt over gebyrene

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 9,9 til 23,87 %
 • Effektiv rente: Fra 15,14 til 52,85 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: 2,8 % av lånebeløpet (minimum 695 kr)

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 45 kr
 • Purregebyr: 67 kr

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 25,88 %. Etabl.geb. 695 kr. 25 000 kr o/5 år. Totalt 41 595 kr
Annonselenke

Avdragsfrihet

Dette forbrukslånet tilbyr ikke avdragsfrihet

Betalingsforsikring

Dette forbrukslånet tilbyr ikke betalingsforsikring

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 25 års aldersgrense
 • Du må ha fast inntekt
 • Du må ha en folkeregistrert adresse i Norge, samt at denne har vært gjeldende de siste to årene
 • Ingen betalingsanmerkninger

Brukererfaring med Klikklån forbrukslån

Hva er din erfaring med Klikklån forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".