MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Komplett Bank forbrukslån

Komplett Bank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Testen mest
fleksible
tilbakebetaling
• Solid tilbudspakke

Aldersgrense: 20 år

Beløp: 10 000 - 500 000 kr

Løpetid: Revolverende

Etablering: 490 - 1950 kr

Vurdering

terningkast

Forbrukslånet fra Komplett Bank har siden lånet kom blitt et særdeles populært og mye omtalt forbrukslån. Siden oppstarten i 1996 har Komplett.no blitt Norges største nettbutikk, så når aktøren forgreinet seg og etablerte Komplett Bank i 2014 visste vi med sikkerhet at Komplett kom til å bli en verdig utfordrer til etablerte tilbydere av forbrukslån på det norske markedet.

Mye tyder på at vi fikk rett, for Komplett Bank er en aktør som gjør det veldig bra i vår test. Relativt fordelaktige gebyrer og lav rente gjør at dette forbrukslånet står til terningkast fem.

Stiller få krav med brukbare vilkår

Komplett Bank tilbyr forbrukslån med en nominell rente helt ned mot 7,9 %, men klarer dessverre ikke å følge opp med en effektiv rente som svarer til disse forventningene. Når heller ikke gebyrsatsene er blant de beste på markedet, blir det fort en del trekk på dette området. Det lånet – kalt Fleksibelt Lån – derimot leverer til gangs på er fleksibiliteten i nedbetalingen, som er vår tests desiderte vinner. Her har man blant annet muligheten til å benytte seg av avdragsfrie måneder, som langt på vei er med på å rette opp store deler av inntrykket.

Hos Komplett Bank kan du låne mellom 10 000 og 500 000 kroner, og banken selv reklamerer med at de har markedets laveste månedsbeløp å betale. Du må være fylt 20 år og ikke ha noen tidligere betalingsanmerkninger for å få innvilget lån.

Krav om inntekt nevnes ikke, men Komplett Bank foretar kredittsjekk og en helhetlig vurdering av din økonomi før lånet innvilges, i likhet med sine konkurrenter.

Lån uten sikkerhet med Komplett Bank

Du kan bruke pengene til akkurat det du måtte ønske, og du trenger ikke å pantsette bolig eller få noen til å stille som kausjonist for å få forbrukslån fra Komplett Bank. Dette gjør lånet mindre risikabelt for deg.

Samtidig har lånet avdragsfrihet. Dette kan være hendig dersom budsjettet blir trangt en måned eller om du plutselig trenger pengene til uforutsette utgifter.

Komplett Bank: avdragsfritt forbrukslån

Komplett Banks forbrukslån, Fleksibelt Lån, er som navnet sier nokså fleksibelt. Som med det kredittkort betaler du kun rente på det du bruker av lånet ditt, og lånet følger ingen fast nedbetalingsplan.

Siden avdragsfrihet er en del av lånet som standard, trenger du ikke å søke om avdragsfrihet hos Komplett Bank. Kreditten du har fått innvilget i lån har du til enhver tid tilgjengelig. Vi anbefaler deg likevel å betale ned lånet på kortest mulig tid – slik blir det i sum billigere. Dersom du aldri betaler ned avdrag på lånet ditt sier det seg selv at det blir et dyrt lån.

Interessert? Slik søker du på forbrukslån hos Komplett Bank!

Lurer du på hvordan den eksakte renten på lånet ditt blir hos Komplett Bank, er du nødt til å sende inn en søknad for å få svaret. Som hos andre tilbydere er det først når du får et lånetilbud du får betingelsene som er skreddersydd deg som bruker. Det er heldigvis uforpliktende å søke på forbrukslån, så du har muligheten til å søke hos flere aktører og sammenligne betingelsene underveis.


Testen av Komplett Bank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Komplett Bank oppnår 59/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Banken byr på meget konkurransedyktige gebyrvilkår, men rentesatsen kan man derimot ikke skryte like mye av. Totalt sett lander derfor Komplett midt på treet på dette punktet.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 92/100 poeng. På dette punktet derimot gjør Komplett tilnærmet rent bord. De scorer jevnt over eksepsjonelt i kategoriene kredittramme, responstid (som er den totale behandlingstiden), betalingsfleksibilitet og aldersgrense. Det eneste minuset her er strengt tatt forsikringsvilkårene, som er et godt stykke unna det øvre sjiktet.

Brukeropplevelse

Videre får Komplett Bank 80/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste av det man forventer på plass. Det bys på en oversiktlig søknadsprosess i en moderne og lett tilgjengelig innpakning med muligheter for digital signering. Videre er det enkelt å oppdrive fullstendig prisinformasjon, i tillegg til at man kan ha med seg en medlåntaker om det skulle være behov for dette. Det eneste negative her er selve søknadsoppfølgingen, som vi mener var noe mer anmassende enn den hadde trengt å være.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Komplett Bank 63/100 poeng. Komplett har på kort tid rukket å bli en etablert aktør i markedet med sine ekstremt fleksible lån og raske behandlingstid. Lånet må derimot tåle å få en del trekk for sine høye etableringsgebyr og rentesatser.

Annonselenke

Fordeler med Komplett Bank forbrukslån

 • Låneramme på opptil 500 000 kroner
 • Enkel og intuitiv søknadsprosess
 • Lån og refinansiering uten sikkerhet
 • Fleksibel nedbetaling
 • Variabelt etableringsgebyr
 • Mulighet for 23 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

 

I følgende artikler kan du lese mer om Komplett Bank forbrukslån:

Ulemper

 • Høyt etableringsgebyr ved større lån
 • Lånets fleksibilitet krever en del individuell oppfølging

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 7,9 til 19,9 %
 • Effektiv rente: Fra 9,7 til 38,23 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: 450 – 1990 kr (avhenger av lånebeløp)

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 35 kr
 • Årsgebyr: 0 kr
 • Uttaksgebyr: 0 kr
 • Elektronisk faktura: 0 kr
 • Papirfaktura: 35 kr
 • Betalingsforsikring: 0,25 % av månedlig saldo (valgfritt)
 • Behandlingsgebyr: 200 – 450 kr (ved manuelle endringer og økning av låneramme)

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 16,9 %. Etabl.geb. 640 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 94 333 kr
Annonselenke

Avdragsfrihet

Komplett Bank har det mest fleksible lånet i vår test. Her har du nemlig muligheten til å selv velge hvor mye du ønsker å betale ned på lånet til enhver tid, og det eneste kravet som stilles er månedlig nedbetaling av renter og gebyrer. Du har også muligheten til å ta ut penger du har betalt inn inntil det innvilgede lånebeløpet.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

 • Fullt tap av arbeidsførhet
 • Ufrivillig arbeidsledighet/permittering
 • Dødsfall

Ved tap av arbeidsførhet, ufrivillig arbeidsledighet eller permittering dekker erstatningen det høyeste beløpet av enten månedlig terminbeløp eller 2 % av utestående saldo. Forsikringen begrenser erstatningen til maksimalt 13 000 kroner måneden i maksimalt 12 måneder per skadetilfelle og totalt 36 måneder i løpet av forsikringsperioden.

Ved dødsfall dekkes inntil 500 000 kroner av det utestående forsikrede lånebeløpet.

Betalingsforsikring hos Komplett Bank koster 0,25 % av det utestående saldo hver måned. Har du lånt 100 000 kroner betaler du eksempelvis 375 kroner i forsikringspolise, men denne vil da reduseres jo mer du betaler ned på lånet.

Du kan velge å tegne forsikring med Komplett Bank når du tar opp lånet, og denne vil da tre i kraft med umiddelbar virkning.

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 20 års aldersgrense
 • Du må ha en folkeregistrert adresse i Norge
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Brukererfaring med Komplett Bank forbrukslån

Hva er din erfaring med Komplett Bank forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".