MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Komplett Bank forbrukslån

Komplett Bank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Fleksibel betaling
• Refinansiering
• Bil, Båt, MC
• Oppussing

Aldersgrense: 20 år

Beløp: 10.000 - 500.000 kr

Løpetid: Revolverende

Etablering: 490 - 1950 kr

Vurdering

terningkast

Forbrukslånet fra Komplett Bank har siden lånet kom blitt et særdeles populært og mye omtalt forbrukslån. Siden oppstarten i 1996 har Komplett.no blitt Norges største nettbutikk, så når aktøren forgreinet seg og etablerte Komplett Bank i 2014 visste vi med sikkerhet at Komplett kom til å bli en verdig utfordrer til etablerte tilbydere av forbrukslån på det norske markedet.

Mye tyder på at vi fikk rett, for Komplett Bank er en aktør som gjør det veldig bra i vår test. Relativt fordelaktige gebyrer og lav rente gjør at dette forbrukslånet står til terningkast fem.

Stiller få krav med gode vilkår

Komplett Bank tilbyr forbrukslån med en nominell rente som er så lav som 7,9 %, noe som er et rimelig godt utgangspunkt når det kommer til forbrukslån. Lånet, kalt Fleksibelt Lån, har en av de laveste effektive rentene i vår test. Samtidig har du også muligheten til å benytte deg av avdragsfrihet, som er en del av lånet som standard, noe som gjør nedbetalingen av lånet mer fleksibelt.

Hos Komplett Bank kan du låne mellom 10 000 og 500 000 kroner, og banken selv reklamerer med at de har markedets laveste månedsbeløp å betale. Du må være fylt 20 år og ikke ha noen tidligere betalingsanmerkninger for å få innvilget lån.

Krav om inntekt nevnes ikke, men Komplett Bank foretar kredittsjekk og en helhetlig vurdering av din økonomi før lånet innvilges, i likhet med sine konkurrenter.

Lån uten sikkerhet med Komplett Bank

Du kan bruke pengene til akkurat det du måtte ønske, og du trenger ikke å pantsette bolig eller få noen til å stille som kausjonist for å få forbrukslån fra Komplett Bank. Dette gjør lånet mindre risikabelt for deg.

Samtidig har lånet avdragsfrihet. Dette kan være hendig dersom budsjettet blir trangt en måned eller om du plutselig trenger pengene til uforutsette utgifter.

Komplett Bank: avdragsfritt forbrukslån

Komplett Banks forbrukslån, Fleksibelt Lån, er som navnet sier nokså fleksibelt. Som med det kredittkort betaler du kun rente på det du bruker av lånet ditt, og lånet følger ingen fast nedbetalingsplan.

Siden avdragsfrihet er en del av lånet som standard, trenger du ikke å søke om avdragsfrihet hos Komplett Bank. Kreditten du har fått innvilget i lån har du til enhver tid tilgjengelig. Vi anbefaler deg likevel å betale ned lånet på kortest mulig tid – slik blir det i sum billigere. Dersom du aldri betaler ned avdrag på lånet ditt sier det seg selv at det blir et dyrt lån.

Interessert? Slik søker du på forbrukslån hos Komplett Bank!

Lurer du på hvordan den eksakte renten på lånet ditt blir hos Komplett Bank, er du nødt til å sende inn en søknad for å få svaret. Som hos andre tilbydere er det først når du får et lånetilbud du får betingelsene som er skreddersydd deg som bruker. Det er heldigvis uforpliktende å søke på forbrukslån, så du har muligheten til å søke hos flere aktører og sammenligne betingelsene underveis.


Testen av Komplett Bank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Fordeler har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer
Tilbud
Brukeropplevelse
Helhetsvurdering

Du kan se poengscoren til Komplett Bank i diagrammet over. Lånet får 66/100 poeng i kategorien rente og gebyrer på grunn av at det har en grei effektiv rente og fordelaktig termingebyr. Det trekker ned noe at lånet har såpass stort etableringsgebyr for større lån.

Lånet får 85/100 poeng i kategorien tilbud. Forbrukslånet er det mest fleksible i vår test av lån. Vi har vektlagt forhold som mulig lånebeløp, aldersgrense, responstid, betalingsfleksibilitet, med mer.

Komplett Bank får full score med 75/100 poeng for brukeropplevelse. Banken har den mest intuitive søknadsprosessen i vår test av forbrukslån, og har de enkleste sidene å forholde seg til. Det som trekker ned er litt lang responstid og litt mye mas etter endt søknad.

I vår totalvurdering av forbrukslånet får Komplett Bank 70/100 poeng. Låneproduktet er bra, men har noen små ulemper som trekker ned helhetsscoren.

Annonselenke

Fordeler med Komplett Bank forbrukslån

 • Opptil 500.000 kroner i lån.
 • Enkel og intuitiv søknadsprosess.
 • Lån og refinansiering uten sikkerhet.
 • Fleksibel nedbetaling.
 • Bruk pengene på hva du vil.
 • Variabelt etableringsgebyr.
 • Du får et skattefradrag på 23 % av dine utgifter til renter og etableringsgebyr.

I følgende artikler kan du lese mer om Komplett Bank forbrukslån

Forbrukslån med avdragsfrihet
Dette er det billigste og det dyreste forbrukslånet

Ulemper

 • Høyt etableringsgebyr på større lån.
 • Lånets fleksibilitet krever en del oppfølging fra deg som kunde.

Rente og gebyrer

 • Etableringsgebyr: 490 – 1950 (det er ikke spesifisert når ulike etableringsbeløp slår inn)
 • Termingebyr: 35 kroner
 • E-postfaktura/AvtaleGiro: 0 kroner
 • Uttaksgebyr: 0 kroner
 • Papirfaktura (valgfri): 35 kroner
 • Behandlingsgebyr: 450 kroner (ved eventuelle endringer i låneavtalen etter etablering)
 • Nominell rente: fra 7,9 til 19,9 %
 • Effektiv rente: fra 9,7 % - 38,23 %

Låneeksempel

Eff.rente 16,9 %, 65 000,- o/5 år, etabl.geb. 640,-, totalt: 94 333,-
Annonselenke

Avdragsfrihet

Komplett Bank forbrukslån er det mest fleksible lånet i vår test. Du har muligheten til å velge hvor mye du ønsker å betale ned på lånet til en hver tid. Det eneste du må betale hver måned er renter og gebyrer. Du har også mulighet til å hente ut igjen penger du har betalt inn, inntil innvilget lånebeløp.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er en forsikring som hjelper deg økonomisk dersom noe uforutsett skulle skje. De fleste banker tilbyr betalingsforsikring for forbrukslån. Vi anbefaler alle som tegner betalingsforsikring ved søknad om forbrukslån om å selv sette seg inn i vilkårene til den aktuelle forsikringen. Følgende tekst er kun en oppsummering, og trykkfeil og mangler kan forekomme.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon.

 • Fullt tap av arbeidsførhet
 • Ufrivillig arbeidsledighet/permittering
 • Dødsfall

Ved fullt tap av arbeidsførhet, ufrivillig arbeidsledighet eller permittering dekker erstatningen det høyeste beløpet av enten månedlig terminbeløp eller 2 % av utestående saldo. Forsikringen begrenser erstatningen til maksimalt 13 000 kroner i måneden i maksimalt 12 måneder per skadetilfelle – og totalt 36 måneder i forsikringsperioden.

Ved dødsfall dekkes inntil 500 000 kroner av utestående, forsikret lånebeløp.

Betalingsforsikring hos Komplett Bank koster 0,25 % av det utestående saldo hver måned. Har du lånt 100 000 kroner betaler du eksempelvis 375 kroner i forsikringspolise, og denne vil reduseres jo mer du betaler ned på lånet ditt.

Du kan velge å tegne forsikring med Komplett Bank allerede når du tar opp lånet. Da vil den gjelde allerede dagen lånet utbetales.

Betingelser

For å få innvilget dette lånet må du innfri følgende betingelser. I tillegg gjøres det en kredittvurdering av deg basert på nøkkeltall fra et kredittopplysningsselskap.

 • 20 års aldersgrense.
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkassosaker.
 • Ingen spesifisert nedre inntektsgrense, men det gjøres en bedømmelse av din totale økonomiske situasjon.

Brukererfaring med Komplett Bank forbrukslån

Hva er din erfaring med Komplett Bank forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".