MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Monobank forbrukslån

Monobank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Store og små lån
• Refinansiering
• Bil, Båt, MC
• Oppussing

Aldersgrense: 25 år

Beløp: 10.000 - 500.000 kr

Løpetid: 1-15 år

Etablering: 450 - 950 kr

Vurdering

terningkast

Monobank Personlån er et forbrukslån som gjør det bra i vår test av forbrukslån på grunn av sine fordelaktige vilkår og lave renter.

Monobank: Et godt alternativ til forbrukslån

Med et forbrukslånet Personlån fra Monobank kan du låne mellom 10 000 kroner og 500 000 kroner, noe som tilrettelegger for et fleksibelt lån. Nedre lånesum er relativt lav og helt på linje med for eksempel Bank Norwegian og Opp Finans.

Den nominelle renten er også fordelaktig hos Monobank. Renten ligger på mellom 7,90 % og 19,90 %, og er en av de laveste nominelle rentene i vår forbrukslånstest. I tillegg kan du få inntil fem års avdragsfrihet med et forbrukslån fra Monobank.

Monobank – et forbrukslån med avdragsfrihet

Monobank tilbyr avdragsfrihet på forbrukslånet sitt. Det betyr at du i en periode kan velge å kun betale renter og gebyrer og ikke avdrag på lånet ditt. Dette kan være nyttig i perioder hvor du trenger litt mer økonomisk albuerom, for eksempel ved uforutsette utgifter eller lignende. Med Monobank Personlån har du mulighet til å få inntil fem års avdragsfrihet.

Det man bør være klar over dersom man velger avdragsfrihet på lånet sitt er at det vil bli et dyrere lån.

Lån uten sikkerhet

Som ved forbrukslån flest tilbyr Monobank via sitt Personlån et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å stille med sikkerhet i lånet i form av pant i leilighet, hus, bil eller lignende fast eiendom som en garanti for at du betaler. Siden dette innebærer større risiko for banken er renten på forbrukslån noe høyere enn for eksempel boliglån, men dette kompenseres i lavere risiko for deg som låntaker.

Hvilke krav stiller Monobank?

Monobank stiller noen krav før de innvilger lån, blant annet må du være fylt 25 år, ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassogjeld, være norsk statsborger med registrert adresse i Norge og ha en minimumsinntekt på 250 000 kroner. Som alle andre tilbydere av forbrukslån foretar Monobank en kredittsjekk av deg for å undersøke din betalingsevne.

Ut over dette er det fritt fram til hva du kan bruke pengene til så fort du får innvilget lån. Trenger du lån til refinansiering, oppussing, ferie eller utgifter? I så fall bestemmer du helt og holdent selv!


Testen av Monobank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Fordeler har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer
Tilbud
Brukeropplevelse
Helhetsvurdering

Du kan se poengscoren til Monobank i diagrammet over. Lånet får 70/100 poeng i kategorien rente og gebyrer på grunn av grei rente, variabelt etableringsgebyr og noe høyt termingebyr.

Lånet får 70/100 poeng i kategorien tilbud grunnet god betalingsfleksibilitet. Begrensning på alder og responstid trekker ned poengscoren litt.

Monobank får 43/100 poeng for brukeropplevelse. Søknadsprosessen var tung og vanskelig på testtidspunket, og man må gjennom mange sider for å komme i mål. Det var også en god del oppfølging på SMS og e-post som føltes litt overveldende.

I vår totalvurdering av forbrukslånet får Monobank 53/100 poeng. Lånet er på linje med mange av konkurrentene og absolutt et lån man bør ta i vurdering.

Annonselenke

Fordeler med Monobank forbrukslån

 • Opptil 500 000 i lån.
 • Lån og refinansiering uten sikkerhet.
 • Opptil 15 års nedbetaling.
 • Du får 23 % av utgifter til renter og etableringsgebyr i skattefradrag.
 • Lån med betalingsforsikring (valgfritt, med ekstra kostnad).
 • Forbrukslån med avdragsfrihet.
 • Uforpliktende å sende inn søknad.

I følgende artikler kan du lese mer om Monobank forbrukslån

Oversikt: Når utbetales forbrukslånet?

Ulemper

 • Litt høyt etableringsgebyr.
 • Tungvint søknadsprosess.

Rente og gebyrer

 • Etableringsgebyr for lån mellom 10 000 og 25 000 kroner: 450 kroner
 • Etableringsgebyr fra 25 000: 950 kroner
 • Termingebyr: 40 kroner
 • Purregebyr: 70 kroner
 • Nominell rente: fra 7,9 til 19,9 %
 • Effektiv rente: fra 9,70 % - 40,26 %

Låneeksempel

Eff.rente 17,19 %, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 950,-, totalt: 94.780,-
Annonselenke

Avdragsfrihet

Monobank tilbyr forbrukslån med inntil 5 års avdragsfrihet. Med avdragsfrihet betaler du kun renter og gebyrer på lånet ditt, og ikke avdrag. Når den avdragsfrie perioden er over, må du betale avdrag i tillegg til renter og gebyrer. Med avdragsfrihet vil få lavere månedlige nedbetalinger, og når perioden med avdragsfrihet er over blir de månedlige betalingene høyere.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er en forsikring som hjelper deg økonomisk dersom noe uforutsett skulle skje. De fleste banker tilbyr betalingsforsikring for forbrukslån. Vi anbefaler alle som tegner betalingsforsikring ved søknad om forbrukslån om å selv sette seg inn i vilkårene til den aktuelle forsikringen. Følgende tekst er kun en oppsummering, og trykkfeil og mangler kan forekomme.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon.

 • 100 % sykemelding eller arbeidsledighet/permittering
 • Sykehusinnleggelse
 • Dødsfall.

Ved sykemelding, arbeidsledighet eller permittering dekker forsikringen 1/30 (en trettiendedel) av månedlig terminbeløp for hver dag. Ved sykehusinnleggelse i over 3 hele dager betales ett månedlig terminbeløp, og deretter 1/30 for hver dag forsikrede er innlagt. Forsikringen dekker inntil 13 000 kroner hver måned i maksimalt 12 måneder. Ved dødsfall slettes inntil 500 000 kroner av resterende gjeld.

Monobanks betalingsforsikring koster 7,8 % av månedlig terminbeløp, og betales etterskuddsvis (belastes sammen med lånet).

Hos Monobank kan du bestille betalingsforsikring som tilleggsforsikring, og dette gjøres enkelt idet du søker om forbrukslån.

Annonselenke

Betingelser

For å få innvilget dette lånet må du innfri følgende betingelser. I tillegg gjøres det en kredittvurdering av deg basert på nøkkeltall fra et kredittopplysningsselskap.

 • 25 års aldersgrense (øvre aldersgrense 70 år).
 • Du må være norsk statsborger.
 • Du må ha folkeregistrert adresse i Norge.
 • Du må ha minimumsinntekt på 250 000 kroner årlig.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassogjeld.

Brukererfaring med Monobank forbrukslån

Hva er din erfaring med Monobank forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".