MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Monobank forbrukslån

Monobank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Fleksibel tilbakebetaling
• Høy låneramme
• Inntil 15 års
nedbetaling ved
refinansiering

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 10 000 - 500 000 kr

Løpetid: 1-5 år

Refinans: Inntil 15 år

Etablering: 450 - 950 kr

Vurdering

terningkast

Takket være sine fordelaktige vilkår og lave rentesatser kommer bergenserne riktig så godt ut i vår test.

Monobank: Et godt alternativ til forbrukslån

Med forbrukslånet Personlån fra Monobank kan du låne mellom 10 000 og 500 000 kroner, noe som tilrettelegger for et fleksibelt og variabelt lån. Den nedre enden av låneskalaen er relativt lav og helt på linje med aktører som for eksempel Bank Norwegian og Opp Finans.

Noe annet som taler for bergensbanken er den nominelle renten, som ligger på mellom 7,9 og 19,9 %. Dette er faktisk en av de laveste nominelle rentene i vår test av forbrukslån.

Tidligere var det også muligheter for å søke om avdragsfrihet i inntil fem år, som i prinsippet innebar at man i en periode kun betalte renter og gebyrer og ikke avdrag på lånet, men dette tilbudet er nå avviklet.

Lån uten sikkerhet

Som forbrukslån flest er også Monobanks Personlån et såkalt lån uten sikkerhet, som i praksis betyr at du ikke trenger å stille noen form for sikkerhet. Enkelt og greit. Du trenger derfor ikke å stille pant i personlige eiendeler som leilighet, hus, bil eller lignende fast eiendom for å få lånet innvilget. I og med at dette innebærer en større risiko for banken er renten på forbrukslån naturlig nok noe høyere enn for eksempel boliglån, men dette kompenseres i form av lavere risiko for deg som låntaker.

Hvilke krav stiller Monobank?

Foruten om dette stiller Monobank dessuten noen krav til deg som lånetaker før du kan motta selve lånesummen. Du må blant annet ha fylt 25 år, ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassogjeld, være norsk statsborger med folkeregistrert adresse i Norge og ha en årlig inntekt på minimum 250 000 kroner. Som alle andre tilbydere av forbrukslån foretar også Monobank en kredittsjekk av deg for å kartlegge din betalingsevne.

Utover dette står du i alle fall helt fritt til å disponere midlene slik du selv ønsker. Er du på utkikk etter refinansiering, oppussing, ferie eller andre uforutsette utgifter? I så fall bestemmer du dette helt og holdent selv.


Testen av Monobank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Monobank oppnår 66/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet har hverken de beste vilkårene for rente eller gebyrer, men også langt fra det verste. Alt i alt plasserer Monobank seg i det øvre midtsjiktet på dette punktet.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 83/100 poeng. Her gjør Monobank det jevnt over meget godt, og kan først og fremst skilte med den beste responstiden (den totale behandlingstiden) i vår rangering, en uovertruffen kredittramme og meget habil betalingsfleksibilitet. På den negative siden er kravet til aldersgrense noe høyt, i tillegg til at forsikringsvilkårene er langt fra det beste på markedet. Med det sagt sitter man uansett igjen med et meget godt inntrykk på dette punktet.

Brukeropplevelse

Videre får Monobank 88/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste at det man forventer på plass. Det bys på en oversiktlig søknadsprosess i en moderne og lett tilgjengelig innpakning med muligheter for digital signering. Videre er det enkelt å oppdrive fullstendig prisinformasjon, i tillegg til at man kan ha med seg en medlåntaker om det skulle være behov for dette. Det eneste negative her er selve hjemmesiden, som tidvis kan oppleves som noe tungtrått og treg.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Monobank 68/100 poeng. Monobank anses fremdeles som en nykomling, og med det bakteppet virker de som de har lagt seg på en meget fornuftig inngangslinje. Banken byr på et jevnt over godt lån med overlegen responstid på sine søknadsbehandlinger, som kun heftes av noe høye gebyrer og tidvis trege nettsider.

Annonselenke

Fordeler med Monobank forbrukslån

 • Høy låneramme (opptil 500 000 kroner)
 • Mulighet for lån og refinansiering uten sikkerhet
 • Inntil 15 års nedbetaling ved refinansiering
 • Mulighet for betalingsforsikring
 • Mulighet for 23 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

 

I følgende artikler kan du lese mer om Monobank forbrukslån:

Ulemper

 • Noe høyt etableringsgebyr

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 7,9 til 19,9 %
 • Effektiv rente: Fra 14,16 til 43,38 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr for lån mellom 10 000 og 25 000 kroner: 450 kr
 • Etableringsgebyr fra 25 000: 950 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 40 kr
 • Purregebyr: 70 kr

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 17,19 %. Etabl.geb. 950 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 94 780 kr
Annonselenke

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

 • 100 % sykemelding eller arbeidsledighet/permittering
 • Sykehusinnleggelse
 • Dødsfall

Ved sykemelding, arbeidsledighet eller permittering dekker forsikringen 1/30 (en trettiendedel) av månedlig terminbeløp for hver dag. Ved sykehusinnleggelse i over 3 hele dager betales ett månedlig terminbeløp, og deretter 1/30 for hver dag forsikrede er innlagt. Forsikringen dekker inntil 13 000 kroner hver måned i maksimalt 12 måneder. Ved dødsfall slettes inntil 500 000 kroner av resterende gjeld.

Monobanks betalingsforsikring koster 7,8 % av månedlig terminbeløp og betales etterskuddsvis, som vil si at det belastes sammen med lånet.

Hos Monobank kan du bestille betalingsforsikring som tilleggsforsikring, og dette gjøres enkelt idet du søker om forbrukslån.

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • Du må være mellom 23 og 70 år
 • Du må ha en folkeregistrert adresse i Norge
 • Årlig inntekt på minimum 250 000 kroner
 • Ingen betalingsanmerkninger eller eksisterende inkassogjeld

Brukererfaring med Monobank forbrukslån

Hva er din erfaring med Monobank forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".