MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Monobank forbrukslån

Monobank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Fleksibel tilbakebetaling
• Høy låneramme
• Inntil 15 års
nedbetaling ved
refinansiering

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 10 000 - 500 000 kr

Løpetid: 1-5 år

Refinans: Inntil 15 år

Etablering: 450 - 950 kr

Vurdering

terningkast

Monobank Personlån er et forbrukslån som gjør det bra i vår test av forbrukslån på grunn av sine fordelaktige vilkår og lave renter.

Monobank: Et godt alternativ til forbrukslån

Med et forbrukslånet Personlån fra Monobank kan du låne mellom 10 000 kroner og 500 000 kroner, noe som tilrettelegger for et fleksibelt lån. Nedre lånesum er relativt lav og helt på linje med for eksempel Bank Norwegian og Opp Finans.

Den nominelle renten er også fordelaktig hos Monobank. Renten ligger på mellom 7,90 % og 19,90 %, og er en av de laveste nominelle rentene i vår forbrukslånstest.

Tidligere var det også muligheter for å søke om avdragsfrihet i inntil fem år, som i prinsippet innebar at man i en periode kun betalte renter og gebyrer og ikke avdrag på lånet, men dette tilbudet er nå avviklet.

Lån uten sikkerhet

Som ved forbrukslån flest tilbyr Monobank via sitt Personlån et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å stille med sikkerhet i lånet i form av pant i leilighet, hus, bil eller lignende fast eiendom som en garanti for at du betaler. Siden dette innebærer større risiko for banken er renten på forbrukslån noe høyere enn for eksempel boliglån, men dette kompenseres i lavere risiko for deg som låntaker.

Hvilke krav stiller Monobank?

Monobank stiller noen krav før de innvilger lån, blant annet må du være fylt 25 år, ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassogjeld, være norsk statsborger med registrert adresse i Norge og ha en minimumsinntekt på 250 000 kroner. Som alle andre tilbydere av forbrukslån foretar Monobank en kredittsjekk av deg for å undersøke din betalingsevne.

Ut over dette er det fritt fram til hva du kan bruke pengene til så fort du får innvilget lån. Trenger du lån til refinansiering, oppussing, ferie eller utgifter? I så fall bestemmer du helt og holdent selv!


Testen av Monobank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Monobank oppnår 66/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet har hverken de beste vilkårene for rente eller gebyrer, men også langt fra det verste. Alt i alt plasserer Monobank seg i det øvre midtsjiktet på dette punktet.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 83/100 poeng. Her gjør Monobank det jevnt over meget godt, og kan først og fremst skilte med den beste responstiden (den totale behandlingstiden) i vår rangering, en uovertruffen kredittramme og meget habil betalingsfleksibilitet. På den negative siden er kravet til aldersgrense noe høyt, i tillegg til at forsikringsvilkårene er langt fra det beste på markedet. Med det sagt sitter man uansett igjen med et meget godt inntrykk på dette punktet.

Brukeropplevelse

Videre får Monobank 88/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste at det man forventer på plass. Det bys på en oversiktlig søknadsprosess i en moderne og lett tilgjengelig innpakning med muligheter for digital signering. Videre er det enkelt å oppdrive fullstendig prisinformasjon, i tillegg til at man kan ha med seg en medlåntaker om det skulle være behov for dette. Det eneste negative her er selve hjemmesiden, som tidvis kan oppleves som noe tungtrått og treg.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Monobank 68/100 poeng. Monobank anses fremdeles som en nykomling, og med det bakteppet virker de som de har lagt seg på en meget fornuftig inngangslinje. Banken byr på et jevnt over godt lån med overlegen responstid på sine søknadsbehandlinger, som kun heftes av noe høye gebyrer og tidvis trege nettsider.

Annonselenke

Fordeler med Monobank forbrukslån

 • Høy låneramme (opptil 500 000 kroner)
 • Mulighet for lån og refinansiering uten sikkerhet
 • Inntil 15 års nedbetaling ved refinansiering
 • Mulighet for betalingsforsikring
 • Mulighet for 23 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

 

I følgende artikler kan du lese mer om Monobank forbrukslån:

Ulemper

 • Noe høyt etableringsgebyr

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 7,9 til 19,9 %
 • Effektiv rente: Fra 14,16 til 43,38 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr for lån mellom 10 000 og 25 000 kroner: 450 kr
 • Etableringsgebyr fra 25 000: 950 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 40 kr
 • Purregebyr: 70 kr

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 17,19 %. Etabl.geb. 950 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 94 780 kr
Annonselenke

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

 • 100 % sykemelding eller arbeidsledighet/permittering
 • Sykehusinnleggelse
 • Dødsfall

Ved sykemelding, arbeidsledighet eller permittering dekker forsikringen 1/30 (en trettiendedel) av månedlig terminbeløp for hver dag. Ved sykehusinnleggelse i over 3 hele dager betales ett månedlig terminbeløp, og deretter 1/30 for hver dag forsikrede er innlagt. Forsikringen dekker inntil 13 000 kroner hver måned i maksimalt 12 måneder. Ved dødsfall slettes inntil 500 000 kroner av resterende gjeld.

Monobanks betalingsforsikring koster 7,8 % av månedlig terminbeløp og betales etterskuddsvis, som vil si at det belastes sammen med lånet.

Hos Monobank kan du bestille betalingsforsikring som tilleggsforsikring, og dette gjøres enkelt idet du søker om forbrukslån.

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • Du må være mellom 23 og 70 år
 • Du må ha norsk statsborgerskap
 • Du må ha en folkeregistrert adresse i Norge
 • Årlig inntekt på minimum 250 000 kroner
 • Ingen betalingsanmerkninger eller eksisterende inkassogjeld

Brukererfaring med Monobank forbrukslån

Hva er din erfaring med Monobank forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".