Test av Nordax Bank forbrukslån

Nordax Bank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• En av markedets
beste kredittrammer
• God betalingsfleksibilitet
• God brukeropplevelse

Aldersgrense: 23 år

Beløp: 10 000 - 500 000 kr

Løpetid: 1-5 år

Refinans: Inntil 12 år

Etablering: 595 kr

Vurdering

terningkast

Forbrukslånet fra Nordax gir mulighet til å låne fra 10 000 kroner og opp til 500 000 kroner. Rentesatsen strekker seg fra 7,9 % nominelt for de største lånene og opp til 18,9 % for mindre lån.

Rentesatsen vil avhenge av lånebeløp, nedbetalingstid og din økonomiske situasjon. Den endelige rentesatsen for ditt lån vil du få etter å ha fullført søknadsskjemaet. Tilbudet du mottar er uforpliktende, og du velger selv om du vil benytte deg av lånetilbudet eller ikke. Vi anbefaler å søke uforpliktende på flere lån og sammenligne for å få de beste vilkårene.

Forbrukslån uten sikkerhet med Nordax Bank

Med et forbrukslån fra Nordax Bank trenger du ikke pantsette verdi eller få noen til å stille som kausjonist som sikkerhet for lånet ditt, dermed unngår du denne risikoen. Lån uten sikkerhet stiller heller ingen krav til hva du skal bruke lånet til, så dersom du vil bruke pengene på reise, reparere bilen eller pusse opp hjemme er du fritt fram til å gjøre som du vil.

Betalingsforsikring og betalingsfri måned

Ved sykemelding, arbeidsledighet eller dødsfall kan betalingsforsikring gjennom Nordax Bank, i samarbeid med Genworth Financial, betale for dine månedsbeløp, dersom vilkårene innfris. Forsikringen er frivillig, og koster deg 9,5 % av ditt månedsbeløp.

Nordax Bank tilbyr dessuten betalingsfri måned, som du kan benytte deg av to ganger i løpet av et år. Renter og gebyr legges til i gjelden.

Kravene Nordax Bank stiller ved forbrukslån

Du må imidlertid begrunne hva du skal bruke lånet til når du søker, men dette er kun en formalitet. Kravene Nordax Bank stiller før de innvilger din søknad om forbrukslån er aldersgrensen på 23 år, at du ikke har betalingsanmerkninger og at du har en årlig inntekt på minimum 150 000 kroner. Du må også ha vært folkeregistrert i Norge i tre år.

Dersom du tar opp forbrukslån via Nordax Bank får du medlemskap i Norsk Familieøkonomi.


Testen av Nordax Bank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Nordax Bank oppnår 47/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet leverer greit på rentesiden, men noterer seg samtidig for bunnotering når det kommer til gebyrvilkår, og da sitter man fort igjen med en ganske så middelmådig pakke.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 74/100 poeng. Nordax Bank byr primært på en av markedets beste kredittrammer, i tillegg til riktig så solid betalingsfleksibilitet. Utover dette scorer de også godt på responstid (som er den totale behandlingstiden) og krav til aldersgrense. Der det derimot skorter er på forsikringsordningen, som er et godt stykke unna toppsjiktet.

Brukeropplevelse

Videre får Nordax Bank 73/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Nordax byr på en oversiktlig søknadsprosess i en moderne og lett tilgjengelig innpakning med muligheter for digital signering, men dernest begynte det å murre litt. Etter å ha fått avslag på søknad via SMS, var det ingen oppfølging om grunnlaget for denne vurderingen eller hvor man kunne ta kontakt for å oppdrive denne informasjonen. Om ikke annet er i alle fall prisinformasjonen og avtalevilkårene enkle å oppdrive.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Nordax Bank 42/100 poeng. Alt i alt er dette er nokså middelmådig lån med en kurant rente og høye gebyrer. Ei heller er det blant de mest fleksible, i tillegg til at vi sitter igjen med en god del spørsmål etter selve søknadsprosessen. De skal derimot få skryt for den gode kredittrammen, som er blant de mest fleksible på markedet.

Fordeler med Nordax Bank forbrukslån

 • Låneramme på inntil 500 000 kroner
 • Inntil 15 års nedbetalingstid ved refinansiering
 • Mulighet for betalingsforsikring
 • Mulighet for lån og refinansiering uten sikkerhet
 • Mulighet for 23 % skattefradag på utgifter knyttet til renter og etableringsgebyr

Ulemper

 • Elendige gebyrsatser
 • Noe dyr forsikringsordning

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 7,9 til 18,9 %
 • Effektiv rente: Fra 10,9 til 38,33 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: 595 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 65 kr

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 17,14 %. Etabl.geb. 595 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 93 452 kr

Avdragsfrihet

Dette forbrukslånet tilbyr ikke avdragsfrihet

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

Hos Nordax dekker forsikringen dine månedlige utgifter ved:

 • 100 % sykemelding som følge av sykdom eller ulykke
 • Ufrivillig arbeidsledighet (gjelder ikke selvstendig næringsdrivende)
 • Sykehusinnleggelse som følge av sykdom eller skade (gjelder bare for selvstendig næringsdrivende)
 • Dødsfall (din gjeld kan da dekkes med opptil 410 000 kroner)

Forsikringen trer i kraft ved fullstendig sykemelding eller arbeidsledighet i mer enn 30 sammenhengende dager, og den dekker da dine månedlige kostnader med maksimalt 10 000 kroner per måned, i opptil 12 måneder per skadetilfelle. Forsikringen gjelder også med retroaktiv virkning for de første 30 dagene av sykemeldingen, og ved dødsfall vil den resterende gjelden og påløpte renter dekkes med maksimalt 410 000 kroner.

Hos Nordax Bank koster betalingsforsikring 9,5 % av månedsbeløpet. Er terminbeløpet på eksempelvis 1000 kroner, vil forsikringspremien komme på 95 kroner per måned. Dersom man ønsker en medlåntaker er premien på 9,5 % per person, og begge vil da få samme dekningsgrad. Premien betales etterskuddsvis per måned, og sammen med månedsbetalingene på lånet.

For å tenge forsikring hos Nordax forutsettes det at du allerede har et lån i banken, og du kan da enkelt tegne det gjennom deres nettsider.

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 23 års aldersgrense
 • Sammenhengende opphold i Norge i minst tre år
 • Fast ansettelse og årlig inntekt på minimum 150 000 kroner
 • Krav til medsøker på lån over 400 000 kroner
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Brukererfaring med Nordax Bank forbrukslån

Hva er din erfaring med Nordax Bank forbrukslån?