Test av Opp Finans forbrukslån

Opp Finans forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Lån over 70 000
• Refinansiering
• Bil, Båt, MC
• Oppussing

Aldersgrense: 21 år

Beløp: 10.000 - 500.000 kr

Løpetid: 1-5 år

Etablering: 950 kr

Vurdering

terningkast

I vår sammenligning av forbrukslån kommer Opp Finans ut som en god leverandør av forbrukslån. Opp Finans tilbyr lav minste rentesats, og i kombinasjon med høy øvre lånesum gjør det dette lånet til et godt alternativ til forbrukslån, også dersom du planlegger å refinansiere.

Opp Finans: Et trygt forbrukslån

Opp Finans er en del av Gjensidige Bank, en tradisjonsrik bank som med 200 år på baken er et trygt valg dersom du ønsker å ta opp et forbrukslån. Opp Finans tilbyr dessuten konkurransedyktige og lave renter, med rentesats fra 7,5 %.

Med Opp Finans kan du låne mellom 10 000 kroner og 500 000 kroner, med en nedbetalingstid på inntil fem år. Slik har du relativt stor fleksibilitet på hva du kan bruke lånet ditt på.

Hvilke krav stilles til forbrukslån fra Opp Finans?

Du kan bruke forbrukslånet fra Opp Finans på det du måtte ønske. Du må imidlertid begrunne låneformålet når du søker, men dette er kun en formalitet. Skal du bygge på hytta, kjøpe båt eller refinansiere lån og kredittkortgjeld er det med andre ord fritt fram hos Opp Finans.

De kravene som stilles til deg som søker er at du er over 21 år gammel, ikke har tidligere betalingsanmerkninger og har minst 200 000 kroner i årlig inntekt. Du må oppgi kopi av lønnsslipp når du søker.

Forbrukslån med forsikring

Dersom du tar opp forbrukslån hos Opp Finans har du muligheten til å få to forsikringer med på kjøpet. Dette er betalingsforsikringer. Du kan velge mellom Låneforsikring eller Låneforsikring Pluss. Låneforsikring koster 1,96 % av månedlig terminbeløp på lånet ditt, og Låneforsikring Pluss koster 9,96 %.

Du kan blant annet forsikres mot arbeidsledighet og -uførhet, kritisk sykdom, dødsfall og sykehusinnleggelse.

Lån uten sikkerhet med Opp Finans

Tar du opp forbrukslån hos Opp Finans er det ingen krav om at du som låntaker må stille med sikkerhet i form av eiendeler, og du trenger ikke få noen til å stille som kausjonist. Forbrukslån uten sikkerhet gjør med andre ord lånet mindre risikabelt for deg, og du unngår å måtte pantsette eiendom og lignende.


Testen av Opp Finans forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Fordeler har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer
Tilbud
Brukeropplevelse
Helhetsvurdering

Du kan se poengscoren til Opp Finans i diagrammet over. Lånet får 54/100 poeng i kategorien rente og gebyrer på grunn av at det har en grei effektiv rente og termin- og etableringsgebyr. Det trekker ned noe at lånet ikke tilbyr variabelt etableringsgebyr, slik mange aktører har i dag.

Lånet får 65/100 poeng i kategorien tilbud. Forbrukslånet har god fleksibilitet på lånebeløp, relativt stor fleksibilitet på aldersgrense, middels responstid samt ok betalingsfleksibilitet.

Opp Finans får 88/100 poeng for brukeropplevelse på grunn av gode tilbakemeldinger ved brukertesting. Søknadsskjemaet er enkelt og gjør det enkelt å plotte inn relevant informasjon.

I vår totalvurdering av forbrukslånet får Opp Finans 93/100 poeng. Dette er en trygg og stor, norsk aktør som jevnt over tilbyr et veldig godt forbrukslån.

Fordeler med Opp Finans forbrukslån

 • Opptil 500.000 kroner i lån.
 • Lån og refinansiering uten sikkerhet.
 • Mulighet for betalingsforsikring (ekstra kostnad).
 • Uforpliktende å sende inn søknad.

Ulemper

 • Noe høyt etableringsgebyr, ikke variabelt som hos mange konkurrenter.

Rente og gebyrer

 • Etableringsgebyr: 950 kroner
 • Etableringsgebyr eksisterende kunder: 650 kroner
 • Termingebyr: 50 kroner
 • Purregebyr: 70 kroner
 • Betalingsfri måned: 250 kroner per gang
 • Endring av løpetid: 250 kroner per gang
 • Endring av forfallsdato: 250 kroner per gang
 • Nominell rente: fra 7,5 til 19,9 %
 • Effektiv rente: fra 8,6 % - 30,08 %

Låneeksempel

Eff.rente 18,35 %, 65 000,- o/5 år, etabl.geb. 950,-, totalt: 97 784,-

Avdragsfrihet

Opp Finans tilbyr ikke avdragsfrihet eller betalingsutsettelse, men en betalingsfrihet på inntil 1 måned per år på sitt forbrukslån. Dette koster 250 kroner per gang. Kravet er at du har vært kunde i syv måneder, og at de seks siste betalingene har vært punktlige.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er en forsikring som hjelper deg økonomisk dersom noe uforutsett skulle skje. De fleste banker tilbyr betalingsforsikring for forbrukslån. Vi anbefaler alle som tegner betalingsforsikring ved søknad om forbrukslån om å selv sette seg inn i vilkårene til den aktuelle forsikringen. Følgende tekst er kun en oppsummering, og trykkfeil og mangler kan forekomme.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon.

Låneforsikring dekker:

 • Dødsfall.

Låneforsikring pluss dekker:

 • 100 % arbeidsledighet/sykemelding.
 • Sykehusinnleggelse
 • Dødsfall/kritisk sykdom

Ved 100 % arbeidsledighet/sykemelding, dekker forsikringen 1/30 (en trettiendedel) av månedlig terminbeløp hver dag i inntil 12 måneder. Forsikringen er begrenset til å dekke maksimalt 13 000 per måned, og gjelder ikke for selvstendig næringsdrivende.

Ved sykehusinnleggelse får du dekket ett terminbeløp hver dag de syv første dagene, deretter 1/30 for hver dag du er innlagt. Denne gjelder for selvstendig næringsdrivende.

Ved dødsfall eller kritisk sykdom slettes inntil 250 000 kroner av gjelden du har gjenstående på lånet ditt.

Låneforsikring koster 1,96 % av månedlig terminbeløp, og 3,86 % dersom medlånetaker skal ha forsikring. Låneforsikring Pluss koster 9,95 % av månedlig terminbeløp, og 11,85 % dersom medlånetaker skal ha forsikring.

Du kan velge om du ønsker forsikring når du inngår en låneavtale med Opp Finans. Du kan også ta kontakt dersom du ønsker å tegne forsikring på allerede inngåtte låneavtaler hos banken.

Betingelser

For å få innvilget dette lånet må du innfri følgende betingelser. I tillegg gjøres det en kredittvurdering av deg basert på nøkkeltall fra et kredittopplysningsselskap.

 • 21 års aldersgrense.
 • Minimum inntekt på 200 000 kroner.
 • Må ha bodd i og skattet til Norge i tre år.
 • Ingen betalingsanmerkninger.

Brukererfaring med Opp Finans forbrukslån

Hva er din erfaring med Opp Finans forbrukslån?