Test av Opp Finans forbrukslån

Opp Finans forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Enestående kredittramme
• Suveren brukeropplevelse
• God betalingsfleksibilitet

Aldersgrense: 21 år

Beløp: 10 000 - 500 000 kr

Løpetid: 1-5 år

Refinans: Inntil 15 år

Etablering: 950 kr

Vurdering

terningkast

I vår sammenligning av forbrukslån kommer Opp Finans ut som en god leverandør av forbrukslån. Opp Finans tilbyr lav minste rentesats, og i kombinasjon med høy øvre lånesum gjør det dette lånet til et godt alternativ til forbrukslån, også dersom du planlegger å refinansiere.

Opp Finans: Et trygt forbrukslån

Opp Finans er en del av Gjensidige Bank, en tradisjonsrik bank som med 200 år på baken er et trygt valg dersom du ønsker å ta opp et forbrukslån. Opp Finans tilbyr dessuten konkurransedyktige og lave renter, med rentesats fra 7,5 %.

Med Opp Finans kan du låne mellom 10 000 kroner og 500 000 kroner, med en nedbetalingstid på inntil fem år. Slik har du relativt stor fleksibilitet på hva du kan bruke lånet ditt på.

Hvilke krav stilles til forbrukslån fra Opp Finans?

Du kan bruke forbrukslånet fra Opp Finans på det du måtte ønske. Du må imidlertid begrunne låneformålet når du søker, men dette er kun en formalitet. Skal du bygge på hytta, kjøpe båt eller refinansiere lån og kredittkortgjeld er det med andre ord fritt fram hos Opp Finans.

De kravene som stilles til deg som søker er at du er over 21 år gammel, ikke har tidligere betalingsanmerkninger og har minst 200 000 kroner i årlig inntekt. Du må oppgi kopi av lønnsslipp når du søker.

Forbrukslån med forsikring

Dersom du tar opp forbrukslån hos Opp Finans har du muligheten til å få to forsikringer med på kjøpet. Dette er betalingsforsikringer. Du kan velge mellom Låneforsikring eller Låneforsikring Pluss. Låneforsikring koster 1,96 % av månedlig terminbeløp på lånet ditt, og Låneforsikring Pluss koster 9,96 %.

Du kan blant annet forsikres mot arbeidsledighet og -uførhet, kritisk sykdom, dødsfall og sykehusinnleggelse.

Lån uten sikkerhet med Opp Finans

Tar du opp forbrukslån hos Opp Finans er det ingen krav om at du som låntaker må stille med sikkerhet i form av eiendeler, og du trenger ikke få noen til å stille som kausjonist. Forbrukslån uten sikkerhet gjør med andre ord lånet mindre risikabelt for deg, og du unngår å måtte pantsette eiendom og lignende.


Testen av Opp Finans forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Opp Finans oppnår 35/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Det skal sies at lånet på overflaten kan vise til en riktig så fin rente, men om man går litt nøyere i sømmene viser det seg fort at den effektive renten ikke er den aller beste. Samtidig er etableringsgebyret i det drøyeste laget, noe som gjør at gebyrscoren ender på den nedre delen av skalaen.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 77/100 poeng. Opp Finans gjør det jevnt over meget godt i flere kategorier her. De kan blant annet vise til en av de mest fleksible kredittrammene på markedet, samtidig som kravet til alder, betalingsfleksibilitet og responstid (den totale behandlingstiden) er trygt plassert i det øvre sjiktet. Lånet må derimot tåle en del trekk for sin mindre gode forsikringsordning.

Brukeropplevelse

Videre får Opp Finans 90/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste av det man forventer på plass. Det bys på en oversiktlig søknadsprosess i en moderne og lett tilgjengelig innpakning med muligheter for digital signering. Videre er det enkelt å oppdrive fullstendig prisinformasjon, i tillegg til at man kan ha med seg en medlåntaker om det skulle være behov for dette. Det eneste negative her er selve søknadsoppfølgingen, som vi mener var noe mer anmassende enn den hadde trengt å være.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Opp Finans 58/100 poeng. Opp Finans er en veletablert og trygg aktør med en av de laveste nominelle rentene på markedet, selv om det samme dessverre ikke kan sies om den effektive. Lånet skal også få skryt for den gode responstiden, men må samtidig tåle en del påpakning for de høye gebyrene, og her er det især etableringsgebyret som trekker ned snittet. På tross av dette anses lånet allikevel som et meget trygt alternativ, selv om det ikke er blant de mest attraktive.

Fordeler med Opp Finans forbrukslån

 • Enestående kredittramme
 • Suveren brukeropplevelse
 • Mulighet for lån og refinansiering uten sikkerhet
 • Mulighet for betalingsforsikring

 

Ulemper

 • Noe høyt etableringsgebyr – heller ikke variabelt som hos mange av konkurrentene
 • Mindre god effektiv rente
 • Ikke den beste forsikringsordningen

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 7,5 til 19,9 %
 • Effektiv rente: Fra 8,07 til 22,14 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: 950 kr
 • Etableringsgebyr for eksisterende kunder: 650 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 50 kr
 • Purregebyr: 70 kr
 • Betalingsfri måned: 250 kr per gang
 • Endring av løpetid: 250 kr per gang
 • Endring av forfallsdato: 250 kr per gang

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 18,35 %. Etabl.geb. 950 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 97 784 kr

Avdragsfrihet

Selv om Opp Finans hverken tilbyr avdragsfrihet eller betalingsutsettelse på sine forbrukslån, kan man få betalingsfrihet på inntil 1 måned per år innvilget mot et gebyr på 250 kroner. For å innfri dette kravet må du ha vært kunde i syv måneder, hvor de seks siste betalingene har vært punktlige.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

Låneforsikring dekker:

 • Dødsfall

Låneforsikring pluss dekker:

 • 100 % arbeidsledighet/sykemelding
 • Sykehusinnleggelse
 • Dødsfall/kritisk sykdom

Ved 100 % arbeidsledighet/sykemelding dekker forsikringen 1/30 (en trettiendedel) av månedlig terminbeløp hver dag i inntil 12 måneder. Forsikringen er begrenset til å dekke maksimalt 13 000 kroner per måned, og gjelder ikke for selvstendig næringsdrivende.

Ved sykehusinnleggelse får du dekket ett terminbeløp hver dag de syv første dagene, deretter 1/30 for hver dag du er innlagt. Denne gjelder også for selvstendig næringsdrivende.

Ved dødsfall eller kritisk sykdom slettes inntil 250 000 kroner av gjelden du har gjenstående på lånet ditt.

Låneforsikring koster 1,96 % av det månedlige terminbeløpet og 3,86 % for medlåntakere.
Låneforsikring Pluss koster 9,95 % av det månedlige terminbeløpet og 11,85 % for medlåntakere.

Du kan enten velge å tegne forsikringen når du inngår låneavtalen med Opp Finans, eller ta direkte kontakt med banken om du ønsker å tegne forsikring på allerede inngåtte låneavtaler.

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 21 års aldersgrense
 • Årlig inntekt på minimum 200 000 kroner
 • Sammenhengende opphold i og skattet til Norge de siste tre årene
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Brukererfaring med Opp Finans forbrukslån

Hva er din erfaring med Opp Finans forbrukslån?