Test av Resurs Bank forbrukslån

Resurs Bank forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• En av markedets
beste gebyrsatser
• Gode rentevilkår
• Mulighet for medlånetaker

Aldersgrense: 25 år

Beløp: 10 000 - 300 000 kr

Løpetid: 1-4 år

Refinans: Inntil 12 år

Etablering: 950 kr

Vurdering

terningkast

Resurs Bank ble grunnlagt i 1977 og er med sine fem millioner kunder en av Nordens raskest voksende nisjebanker. I 2015 kjøpte Resurs Bank opp datterselskapet yA Bank, og innlemmet det i morselskapet Resurs Holding.

Lån uten sikkerhet med Resurs Bank

Hos Resurs Bank kan du låne fra 10 000 og inntil 300 000 kroner med en nedbetalingstid på 4 år, og inntil 12 år ved refinansiering. Lånet er uten sikkerhet, som vil si at du slipper å pantsette din bolig, bil eller andre eiendeler for å stille sikkerhet for lånet.

Den nominelle renten er fra 9,95 til 21,95 % avhengig av din kredittverdighet, hvor mye penger du skal låne og hvor lang nedbetalingstid du ønsker.

Brukbar rente og eksepsjonelle gebyrsatser

Det må nevnes at Resurs Bank har langt fra den beste nominelle renten på markedet, men de gjør det faktisk ganske så skarpt når det kommer til den effektive biten. Men nå er det heller ikke her banken skinner aller klarest. For det som skiller seg særdeles positivt ut i denne sammenhengen er gebyrsatsene, som faktisk stakk av med topplasseringen i vår rangering. Dette har naturlig nok en sammenheng med den noe snevre kredittrammen, men er allikevel såpass imponerende at den bidrar sterkt til den endelige vurderingen av produktet.

Den reelle rentesatsen blir dog først beregnet når du har mottatt et konkret lånetilbud, og både denne og den øvrige søknadsprosessen er uforpliktende. Vi anbefaler derfor på det sterkeste å søke hos flere aktører, slik at du kan sammenligne de ulike vilkårene før du lander på et endelig valg. På denne måten er du sikret det beste lånevilkåret på markedet ut ifra din kredittverdighet, samtidig som du sparer mest mulig på renteomkostninger.

Refinansiering med Resurs Bank

Banken tilbyr også refinansiering, som tillater deg å samle mindre lån og kredittkortgjeld til ett større lån med bedre betingelser. Her kan man både spare store summer på renteomkostninger og gebyrer, og samtidig få en bedre oversikt over din nedbetalingsplan.

Ved refinansiering er det også fullt mulig at rentevilkårene sammenlagt er bedre enn på smålånene og kredittkortgjelden. Hvis du søker om refinansiering gjennom Resurs Bank vil banken ordne alt med hensyn til å innfri dine tidligere lån.


Testen av Resurs Bank forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 5 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Resurs Bank oppnår 85/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Denne summen reflekterer primært de eksepsjonelle gebyrvilkårene, som noterer seg for toppkarakter i vår test, og når det i tillegg kan skiltes med en riktig så fin rentesats, ender man fort høyt på lista.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 53/100 poeng. Resurs Bank scorer ganske så middelmådig over hele fjøla her, både hva gjelder kredittramme, aldersgrense og forsikringsvilkår. Unntaket her er responstiden (den totale behandlingstiden) som plasserer seg i det nedre sjiktet, og betalingsfleksibiliteten som er på den motsatte siden av skalaen.

Brukeropplevelse

Videre får Resurs Bank 58/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Selv om søknadsprosessen er lettfattelig i seg selv, bærer designet preg av å ha blitt utviklet en stund tilbake i tid. I det minste er i alle fall det meste annet på plass. Prisinformasjonen er oversiktlig og enkelt å finne, hjemmesiden er av det moderne slaget og oppfølgingen er akkurat som den skal være.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Resurs Bank 58/100 poeng. Det skal sies at lånerammen er ganske snever og ufleksibel her og at behandlingstiden er i det drøyeste laget. Det som derimot skiller seg nevneverdig positivt ut er de ekstremt hyggelige gebyrsatsene, og kobler man dette med en kurant rente, sitter man fort igjen med et riktig så hyggelig tilbud.

Fordeler med Resurs Bank forbrukslån

 • En av markedets beste gebyrsatser
 • Gode rentevilkår
 • Mulighet for medlånetaker

Ulemper

 • Liten betalingsfleksibilitet
 • Høy nedre aldersgrense og lav øvre aldresgrense – kun mulig å søke om man er mellom 25 og 68 år

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 8,39 til 19,39 %
 • Effektiv rente: Fra 11,08 til 24,96 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: Fra 497 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: Fra 29 kr
 • Avtalegiro: Obligatorisk

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 16,75 %. Etabl.geb. 497 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 94 052 kr

Avdragsfrihet

Resurs Bank tilbyr ikke avdragsfrihet, men man har mulighet for en betalingsfri måned. Dersom man har dette tilgjengelig vil dette stå oppført på fakturaen, og om man ønsker å benytte seg av den lar man bare være å betale den måneden det gjelder, og så vil det automatisk bli registrert i systemet. Det er samtidig verdt å merke seg at man må betale seg ajour med to avdrag måneden etter om man benytter seg av den betalingsfrie måneden.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

 • Ufrivillig arbeidsledighet: Gjelder lønnstakere. Selvstendige næringsdrivende omfattes ikke av noen forsikringsbeskyttelse ved arbeidsløshet. Ved arbeidsledighet i mer enn 30 sammenhengene dager betaler forsikringen terminbeløpet i opp til 12 måneder
 • Sykemelding: Gjelder både lønnstakere og selvstendige næringsdrivende. Hvis du er sykemeldt i mer enn 30 sammenhengende dager, betaler forsikringsselskapet kredittens ordinære månedsbeløp i opp til 12 måneder

Betalingsforsikring hos Resurs Bank koster 8,29 % av terminbeløpet. Prisen kommer i tillegg til det ordinære terminbeløp, så om ditt terminbeløp er på eksempelvis 1000 kroner, vil forsikringspremien som blir lagt til det totale beløpet være på 82,9 kroner. Totalt vil fakturaen da komme på 1082,9 kroner inkludert terminbeløp og forsikring.

Betalingsforsikring kan tegnes når du signerer låneavtalen.

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • Du må være mellom 25 og 68 år
 • Årlig inntekt på minimum 280 000 kroner
 • Du må ha en folkeregistrert adresse i Norge
 • Ingen betalingsanmerkninger

Brukererfaring med Resurs Bank forbrukslån

Hva er din erfaring med Resurs Bank forbrukslån?