Test av SpareBank 1 BV forbrukslån

SpareBank 1 BV forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Den faste renten
kan være blant de
laveste på markedet
• Suveren
betalingsfleksibilitet

Aldersgrense: 18 år

Beløp: 16 250 - 251 250 kr

Løpetid: 1-5 år

Refinans: Inntil 12 år

Etablering: 1250 kr

Vurdering

terningkast

SpareBank 1 BV er Buskerud og Vestfolds sparebank. Banken består i dag av 16 filialer og er Norges nest største finansaktør. Det meste tyder derfor på at du er i trygge hender om du lander på dette alternativet.

Med SpareBank 1 BV forbrukslån kan du for tiden kun søke om lån mellom 16 250 til 251 250 kroner med en nominell rente fra 17 %. Om du ønsker å refinansiere eksisterende gjeld, kan du derimot søke om lån opptil 500 000 kroner.

Refinansiering med SpareBank 1 BV

Dersom du sliter med å tilbakebetale dyre smålån, avbetalinger eller kredittkortgjeld med høye renter, kan et refinansieringslån gjennom SpareBank 1 BV være en gunstig løsning. På denne måten får man samlet det man har av gjeld på ett sted, samtidig som man unngår flere termingebyr og mest sannsynlig får langt bedre rentevilkår enn tidligere.

Et ideelt lån til uforutsette utgifter

Dersom sykkelen din har blitt stjålet eller vaskemaskinen plutselig går i stykker, kan forbrukslån være et reelt alternativ. Du bør i så fall vurdere å ta et forbrukslån med kortere løpetid, slik at du ikke betaler mer i renteomkostninger enn nødvendig. Du bør også være oppmerksom på at forbrukslån har en høyere rente enn vanlige lån, da disse klassifiseres som lån uten sikkerhet.

Med forbrukslån fra SpareBank 1 kan du låne altså låne mellom 16 250 og 251 250 kroner. Selv om dette er en noe snever låneramme, bør den i alle fall være fleksibel nok til å dekke enkelte behov.

Forbrukslån til ditt behov

SpareBank 1 BV legger ikke skjul på at det er dyrere å ta opp et forbrukslån enn et lån med sikkerhet, slik som for eksempel bil- og boliglån. Dette skyldes at banken løper en større risiko ved å låne ut penger uten sikkerhet, og for å kompensere for dette blir renten desto høyere.

SpareBank 1 BV tilbyr derfor tips og rådgivning til kunder som er usikre på om forbrukslån er det riktige for dem. Før du tar opp et forbrukslån er det lurt å få et overblikk over hvor mye det vil koste å nedbetale lånet, slik at du er sikker på at du har råd til å tilbakebetale hele beløpet innenfor nedbetalingstiden.

Konklusjon: SpareBank 1 BV tilbyr forbrukslån med ugunstige vilkår

SpareBank 1 BV plasserer seg trygt inn i bunnsjiktet, og dette skyldes blant annet de lite gunstige rentevilkårene, den lange responstiden på henvendelser og det høye etableringsgebyret – fra 1250 kroner og oppover. SpareBank 1 BV krever i tillegg 50 kroner i termingebyr per måned, samt at det heller ikke tilbys noen form for avdragsfrie perioder.


Testen av SpareBank 1 BV forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 2 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

SpareBank 1 BV oppnår 29/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. På overflaten kan det se ut til at lånet har en ganske så kurant rentesats, men ser man dog nærmere på den effektive renten ender man fort i det aller nedre sjiktet av skalaen. Det skal dog sies at gebyrvilkårene her er ganske så akseptable, men det er dessverre ikke nok til å redde stumpene.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 78/100 poeng. SpareBank 1 BV gjør det meget godt på flere av de viktigste kategoriene i denne vurderingen, blant annet på betalingsfleksibilitet og responstid (som er den totale behandlingstiden). Videre har de også en riktig så brukbar kredittramme og krav til aldersgrense, men der de derimot ikke gjør det så skarpt er på forsikringsbiten, som er langt den beste man kan tegne seg.

Brukeropplevelse

Videre får SpareBank 1 BV 73/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er egentlig det meste av det man forventer på plass. Det bys på en oversiktlig søknadsprosess i en moderne og lett tilgjengelig innpakning, samtidig som det er enkelt å lete seg frem til fullstendig prisinformasjon. Oppfølgingen var også så bra som man kunne forvente seg av en bank av dette kaliberet, selv om man kan ende opp med i enkelt tilfeller risikerer å måtte oversende ytterlige informasjon etter den fullførte prosessen. Det eneste virkelige negative her er strengt tatt at avtalevilkårene ikke dukker opp før man har mottatt selve tilbudet.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får SpareBank 1 BV 40/100 poeng. Lånet har en fastrente på 16,5 %, og selv om dette kan virke enkelt å forholde seg til, vil det føre til en relativt høy totalkostnad over tid. Lånet skal ha for sin raske responstid, men utover dette er det strengt tatt pent lite å trekke frem.

Fordeler med SpareBank 1 BV forbrukslån

 • Den faste renten kan være blant de laveste på markedet om du har en god kredittscore
 • Suveren betalingsfleksibilitet
 • God brukeropplevelse
 • Lav aldersgrense

Ulemper

 • Forutsetter et eksisterende kundeforhold hos SpareBank 1, og at denne har vart i minimum seks måneder
 • Høyt etableringsgebyr
 • Ingen mulighet for avdragsfrihet

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 17 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: Fra 1250 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 50 kr
 • Overtrekksgebyr: 70 kr
 • Kopi av lånedokumenter: 250 kr pr. stk.
 • Endring av lånebetingelser før forfall: 500 kr
 • Endring av lånebetingelser etter forfall: 1000 kr

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 20,42 %. Etabl.geb. 1250 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 100 560 kr

Avdragsfrihet

Dette forbrukslånet tilbyr ikke avdragsfrihet

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

Betalingsforsikringen fra SpareBank 1 BV dekker det månedlige terminbeløpet dersom du skulle bli permittert, arbeidsledig eller sykemeldt på fulltid. Lånet innfris i sin helhet ved kritisk sykdom eller død.

SpareBank 1 BV sin betalingsforsikring koster 7,7 % av det månedlige terminbeløp.

Du kan tegne forsikringen når du inngår låneavtalen med SpareBank 1 BV.

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 18 års aldersgrense
 • Du må ha norsk statsborgerskap
 • Du må ha fast ansettelse
 • Ingen betalingsanmerkninger

Brukererfaring med SpareBank 1 BV forbrukslån

Hva er din erfaring med SpareBank 1 BV forbrukslån?