MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Svea Finans forbrukslån

Svea Finans forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Suveren responstid
• God brukeropplevelse
• Kurant rente

Aldersgrense: 20 år

Beløp: 20 000 - 400 000 kr

Løpetid: 1-5 år

Refinans: Inntil 15 år

Etablering: 750 - 950 kr

Vurdering

terningkast

Annonselenke
Vi har ingen direktelenke til Svea Finans forbrukslån, men vår partner Lendo kan hjelpe deg med å innhente tilbud fra banken.

Eff. rente 13,40% 150 000 kr. o/6 år, Kostnad 64 361 kr. Tot 214 361 kr
Svea Finans er et av Nordens største privateide finanshus. Moderselskapet Svea Ekonomi AB ble etablert i 1981 og konsernet har i dag virksomheter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Nederland, Tyskland, Østerrike og Sveits.

Svea Finans tilbyr forbrukslån fra 20 000 og opptil 400 000 kroner med en nominell rente på 13,9 %. Som forbrukslån flest er også dette klassifisert som et lån uten sikkerhet, som enkelt forklart betyr at ikke trenger å stille sikkerhet i noen av dine eiendeler – slik som bil, bolig og lignende – for å få lånet innvilget. En annen fordel med denne typen lån er at du heller ikke trenger å oppgi hva du skal benytte midlene til.

Refinansiering med Svea Finans

Forbrukslånet fra Svea Finans kan også benyttes til å refinansiere smålån og kredittkortgjeld, og det koster heller ikke noe ekstra å få hjelp fra Svea Finans til å nedbetale andre smålån. Dersom du samler alle dine lån på et enkelt sted får du nemlig bare én faktura å forholde deg til, samtidig som det også vil resultere i en fast, i stedet for variabel, renteomkostning. Vi vil derfor anbefale deg å sammenligne de totale kostnadene du har ved dine nåværende lån, da opp mot vilkårene Svea Finans kan tilby, før du takker ja til å refinansiere gjeld med forbrukslån.

Hvilke krav stiller Svea Finans til deg som søker forbrukslån?

For å kunne søke om lån hos Svea Finans er det visse krav du må innfri før du setter i gang. Du må først og fremst være mellom 20 og 67 år, dernest kan du ikke ha noen betalingsanmerkninger, samt at du må være norsk statsborger og også ha vært det i minimum tre år. Foruten om dette må du også ha en årlig fast inntekt på minimum 230 000 kroner, og dersom du vurderer å ha med en medlåntaker må vedkommende ha en årlig inntekt på minimum 90 000 kroner.

Helt til sist må du også gjennom en kredittvurdering for å dobbeltsjekke at informasjon du har oppgitt faktisk stemmer, men om du oppfyller alle disse kravene skal søknadsprosessen hos Svea Finans gå ganske så sømløst. Renten du til slutt ender opp med avhenger av flere faktorer, slik som beløpet på lånet, hvor lenge du ønsker å betale det ned og din personlige økonomi, og settes derfor ikke før kredittvurderingen er på plass. Men nå er det vel en gang slik at alle lånesøknader er uforpliktende, så du binder deg ikke til noen verdens ting før du mottar selve lånetilbudet. Vi anbefaler derfor å søke hos flere aktører av gangen, slik at du kan vurdere disse opp mot hverandre og velge det passer best for nettopp deg.


Testen av Svea Finans forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Svea Finans oppnår 55/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Her er det ganske så todelt. På den ene siden har Svealånet en ganske så god rentesats, men på den andre siden har den også en av markedets dårligste gebyrvilkår. Alt i alt lander man da i det velkjente midtsjiktet.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 79/100 poeng. Svea Finans gjør det jevnt over mer enn godkjent på dette punktet. Med unntak av forsikringen, som er helt på det jevne, leverer de i toppsjiktet på både kredittramme, alderskrav, betalingsfleksibilitet og responstid (som er den totale behandlingstiden). Alt i alt er det lite å utsette på samtlige av sistnevnte punkter.

Brukeropplevelse

Videre får Svea Finans 75/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste av det man forventer på plass. Det bys på en oversiktlig søknadsprosess i en moderne og lett tilgjengelig innpakning med muligheter for digital signering. Videre er det enkelt å oppdrive fullstendig prisinformasjon, selv om avtalevilkårene ikke dukker opp før mot slutten av søknadsprosessen, noe man følgelig også får trekke for. Det mest negative i denne sammenhengen er dog søknadsoppfølgingen, som vi mener var noe mer anmassende enn den hadde trengt å være.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Svea Finans 55/100 poeng. Som scoren indikerer er dette et lån som ligger midt på treet. Renten er så som så, samtidig som den er heftet med høye gebyrer. Det som derimot taler for i denne sammenhengen er den raske responstiden og gode kredittrammen, som langt på vei er med på å gjøre dette til et ganske så kurant tilbud.

Annonselenke
Vi har ingen direktelenke til Svea Finans forbrukslån, men vår partner Lendo kan hjelpe deg med å innhente tilbud fra banken.

Eff. rente 13,40% 150 000 kr. o/6 år, Kostnad 64 361 kr. Tot 214 361 kr

Fordeler med Svea Finans forbrukslån

 • Brukbar rentesats
 • God brukeropplevelse
 • God responstid

Ulemper

 • Dårlig gebyrvilkår

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: 13,9 %
 • Effektiv rente: Fra 13,9 til 32,26 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: Fra 750 til 950 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 55 kr
 • Purregebyr: 70 kr

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 16,64 %. Etabl.geb. 950 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 95 167 kr
Annonselenke
Vi har ingen direktelenke til Svea Finans forbrukslån, men vår partner Lendo kan hjelpe deg med å innhente tilbud fra banken.

Eff. rente 13,40% 150 000 kr. o/6 år, Kostnad 64 361 kr. Tot 214 361 kr

Avdragsfrihet

Svea Finans tilbyr avdragsfrihet ut ifra en individuell vurdering. De kan på derfor ikke uttale seg om hvor lang den avdragsfrie perioden blir eller hvor mange ganger man kan benytte seg av den i løpet av året, da dette helt og holdent avhenger av din kredittverdighet.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

 • Dødsfall: Ved dødsfall dekker forsikringen inntil 100 000 kroner av lånet
 • Ufrivillig arbeidsledighet: Lånekostnadene for lånet dekkes i opp til 12 måneder med inntil 9000 kroner per måned
 • Sykdom eller ulykke: Ved sykdom eller ulykke som varer i mer enn 30 dager dekkes inntil 9000 kroner av lånekostnaden per måned i opp til 12 måneder

Hos Svea Finans koster betalingsforsikring 7,4 % av terminbeløpet i forsikringspremie. Er terminbeløpet 1 200 kroner, skal du altså betale 88 kroner i måneden. Forsikringspremien legges på terminbeløpet som betales hver måned.

Du kan enkelt tegne forsikringen når du inngår låneavtalen med Svea Finans.

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • Du må være mellom 20 og 67 år
 • Årlig inntekt på minimum 230 000 kroner
 • Årlig inntekt på minimum 90 000 kroner for medlåntaker
 • Kunne vise til ligningshistorikk for de siste tre årene
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Brukererfaring med Svea Finans forbrukslån

Hva er din erfaring med Svea Finans forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".