Test av Svea Finans forbrukslån

Svea Finans forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Suveren responstid
• God brukeropplevelse
• Kurant rente

Aldersgrense: 20 år

Beløp: 1000 - 400 000 kr

Løpetid: 1-5 år

Refinans: Inntil 15 år

Etablering: 950 kr

Vurdering

terningkast

Svea Finans er et av Nordens største privateide finanshus. Moderselskapet Svea Ekonomi AB ble etablert i 1981 og konsernet har i dag virksomheter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Nederland, Tyskland, Østerrike og Sveits.

Svea Finans tilbyr forbrukslån fra 1000 og opptil 400 000 kroner uten å måtte stille sikkerhet. Det vil si at du ikke trenger å pantsette bil eller bolig for å få innvilget lån hos Svea Finans. Det betyr også at du kan låne helt opp til 400 000 kroner uten at en bankrådgiver stiller spørsmål om hva midlene skal brukes til.

Det eneste du trenger å gjøre for å signere låneavtalen er å identifisere deg via BankID, og ved refinansiering tilbyr Svea opp mot 10 års nedbetalingstid.

Refinansiering med Svea Finans

Forbrukslånet du får hos Svea Finans kan uten problemer brukes til å refinansiere smålån og kredittkortgjeld, og det koster heller ikke noe ekstra å få hjelp fra Svea Finans til å nedbetale andre smålån. Ved å ta opp ett forbrukslån får du bare én faktura fra å forholde deg til.

Fordi du kan låne opp til 400 000 kroner hos Svea Finans kan det være lønnsomt å refinansiere smålån og kredittkortgjeld ved å ta opp ett enkelt lån, slik at du kun har én renteomkostning å forholde deg til. Vi anbefaler å sammenligne kostnaden du har ved dine nåværende lån med vilkårene Svea Finans kan tilby før du takker ja til å refinansiere gjeld med forbrukslån fra Svea Finans.

Hvilke krav stiller Svea Finans til deg som søker forbrukslån?

Det er noen få krav du må oppfylle for å kunne låne penger hos Svea Finans. Et av kravene er at du må være mellom 20 og 67 år. I tillegg kan du ikke ha betalingsanmerkninger. Du må også være norsk statsborger og ha vært det i minimum tre år for å kunne låne penger hos Svea Finans. Din årlige, faste inntekt må være på minimum 230 000 kroner og hvis du søker med medlåntaker må denne ha en inntekt på minimum 90 000 kroner.

Til slutt må du selvfølgelig bli godkjent ved kredittsjekk. Om du oppfyller disse få krav er det ikke noe problem å få lån hos Svea Finans. Du får et lån uten sikkerhet der du slipper å pantsette eiendeler som sikkerhet for lånet, og det er ingen bankrådgiver som stiller spørsmål ved hva pengene skal brukes til.


Testen av Svea Finans forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 50 %

  Tilbud har en vekting på 25 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 10 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 15 %

Rente og gebyrer

Svea Finans oppnår 55/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Her er det ganske så todelt. På den ene siden har Svealånet en ganske så god rentesats, men på den andre siden har den også en av markedets dårligste gebyrvilkår. Alt i alt lander man da i det velkjente midtsjiktet.

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 79/100 poeng. Svea Finans gjør det jevnt over mer enn godkjent på dette punktet. Med unntak av forsikringen, som er helt på det jevne, leverer de i toppsjiktet på både kredittramme, alderskrav, betalingsfleksibilitet og responstid (som er den totale behandlingstiden). Alt i alt er det lite å utsette på samtlige av sistnevnte punkter.

Brukeropplevelse

Videre får Svea Finans 75/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er det meste av det man forventer på plass. Det bys på en oversiktlig søknadsprosess i en moderne og lett tilgjengelig innpakning med muligheter for digital signering. Videre er det enkelt å oppdrive fullstendig prisinformasjon, selv om avtalevilkårene ikke dukker opp før mot slutten av søknadsprosessen, noe man følgelig også får trekke for. Det mest negative i denne sammenhengen er dog søknadsoppfølgingen, som vi mener var noe mer anmassende enn den hadde trengt å være.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Svea Finans 55/100 poeng. Som scoren indikerer er dette et lån som ligger midt på treet. Renten er så som så, samtidig som den er heftet med høye gebyrer. Det som derimot taler for i denne sammenhengen er den raske responstiden og gode kredittrammen, som langt på vei er med på å gjøre dette til et ganske så kurant tilbud.

Fordeler med Svea Finans forbrukslån

 • Brukbar rentesats
 • God brukeropplevelse
 • God responstid

Ulemper

 • Dårlig gebyrvilkår

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: 13,9 %
 • Effektiv rente: Fra 7,9 til 32,26 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: Fra 750 til 950 kr

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 55 kr
 • Purregebyr: 70 kr

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 16,64 %. Etabl.geb. 950 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 95 167 kr

Avdragsfrihet

Svea Finans tilbyr avdragsfrihet ut ifra en individuell vurdering. De kan på derfor ikke uttale seg om hvor lang den avdragsfrie perioden blir eller hvor mange ganger man kan benytte seg av den i løpet av året, da dette helt og holdent avhenger av din kredittverdighet.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring for forbrukslån er noe de fleste banker tilbyr, og er en forsikring som hjelper deg økonomisk ved uforutsette hendelser. Vi anbefaler alle som vurderer denne forsikringen å aktivt sette seg inn i gjeldende regler og vilkår.

Trykk på de ulike punktene for mer informasjon:

 • Dødsfall: Ved dødsfall dekker forsikringen inntil 100 000 kroner av lånet
 • Ufrivillig arbeidsledighet: Lånekostnadene for lånet dekkes i opp til 12 måneder med inntil 9000 kroner per måned
 • Sykdom eller ulykke: Ved sykdom eller ulykke som varer i mer enn 30 dager dekkes inntil 9000 kroner av lånekostnaden per måned i opp til 12 måneder

Hos Svea Finans koster betalingsforsikring 7,4 % av terminbeløpet i forsikringspremie. Er terminbeløpet 1 200 kroner, skal du altså betale 88 kroner i måneden. Forsikringspremien legges på terminbeløpet som betales hver måned.

Du kan enkelt tegne forsikringen når du inngår låneavtalen med Svea Finans.

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • Du må være mellom 20 og 67 år
 • Årlig inntekt på minimum 230 000 kroner
 • Årlig inntekt på minimum 90 000 kroner for medlåntaker
 • Krav til norsk statsborgerskap
 • Kunne vise til ligningshistorikk for de siste tre årene
 • Ingen betalingsanmerkninger

Brukererfaring med Svea Finans forbrukslån

Hva er din erfaring med Svea Finans forbrukslån?