MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Thorn Privatlån Pluss

Thorn Privatlån Pluss

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Ingen spesielle områder

Aldersgrense: 20 år

Beløp: 10.000 - 100.000 kr

Løpetid: 1 - 6 år

Etablering: 1820 kr

Vurdering

terningkast

I vår sammenligning av forbrukslån når ikke Thorn PrivatLån Pluss helt opp sammenlignet med sine konkurrenter. Det maksimale lånebeløpet er relativt lavt, nedbetalingstiden er kort og gebyrene gjør den effektive renten høy.

I tillegg gir ikke lånet mulighet for verken avdrags- eller betalingsfrihet, og du har ingen muligheter til å tegne betalingsforsirking med Thorn PrivatLån Pluss. Dette trekker ned helhetsinntrykket av lånet.

Thorn PrivatLån Pluss: Ok for mindre lån

Forbrukslånet Thorn PrivatLån Pluss er i kategorien smålån, og de tilbyr lån fra 10 000 kroner til 100 000 kroner. Lånetilbudet er relativt lite, men dersom det dekker ditt behov er det et greit alternativ. Dersom du skal ta opp et mindre lån anbefaler vi uansett aktører som Bank Norwegian og Santander, som også tilbyr mindre forbrukslån – med bedre vilkår enn Thorn PrivatLån Pluss.

Høye gebyrer på forbrukslånet

Thorn PrivatLån Pluss har et høyt etableringsgebyr på 2,8 % av lånesummen. Skal du med andre ord låne 100 000 kroner av Thorn PrivatLån Pluss, må du ut med 2800 kroner i etableringsgebyr. Med et månedlig termingebyr på 45 kroner på toppen av det hele, blir den effektive renten høy, særlig tatt i betraktning at nedbetalingstiden er maksimalt 72 måneder, altså 6 år.

Dette trekker ned karaktersummen i vår test av forbrukslån.

Hvilke krav stiller Thorn for forbrukslån?

Som med forbrukslån flest stiller ikke Thorn PrivatLån Pluss noen krav til hva du skal eller kan bruke forbrukslånet ditt på. Enten det er refinansiering av gjeld og smålån, et ønske om å bygge veranda eller rett og slett uforutsette utgifter du trenger penger til er det ingen som hindrer deg.

De eneste kravene Thorn stiller til deg som forbrukslånskunde er at du er fylt 20 år. Utover dette foretar de seg en kredittvurdering av deg og din økonomiske situasjon.

Søk hos flere for best mulig tilbud

Renten er på 9,9 % til 23,90 %, men hvor høy renten blir fastsettes av en individuell kredittvurdering av deg som søker. Renten påvirkes av faktorer som inntekt, nedbetalingstid og lånesum, blant annet, og det er først når du mottar lånetilbudet etter å ha søkt du vet hvordan renten blir.

Det er uforpliktende å søke på forbrukslån, så vi anbefaler deg at du sammenligner flere aktører ved hjelp av vår test av forbrukslån, søker hos flere og velger den utlåneren som til syvende og sist gir deg de beste vilkårene.

Vi konkluderer med at Thorn PrivatLån Pluss er et helt greit forbrukslån, men dårlige rentevilkår og gebyrer gjør at det er langt fra det beste på markedet. Vi anbefaler likevel å søke hos Thorn og andre aktører for å sammenligne tilbudene du får.


Testen av Thorn Privatlån Pluss er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 2 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Fordeler har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer
Tilbud
Brukeropplevelse
Helhetsvurdering

Du kan se poengscoren til Thorn Privatlån Pluss i diagrammet over. Lånet får 33/100 poeng i kategorien rente og gebyrer på grunn av lite fordelaktige gebyrer. Rentenivået er heller ikke spesielt bra. Etableringsgebyret er høyt satt opp mot mulig lånesum, det samme gjelder termingebyret.

Lånet får 58/100 poeng i kategorien tilbud. Lånebeløpet er snevert i begge ender, og de har ingen mulige tilleggsprodukter som betalingsforsikring og avdrags- eller betalingsfrihet.

Thorn Privatlån Pluss får 53/100 poeng for brukeropplevelse grunnet en helt ok brukeropplevelse og en noe kronglete søknadsprosess.

I vår totalvurdering av forbrukslånet får Thorn Privatlån Pluss 33/100 poeng. Lånet har ikke spesielt gode vilkår, og det finnes langt bedre alternativer i vår test.

Annonselenke

Fordeler med Thorn Privatlån Pluss

 • Forbrukslån uten sikkerhet.
 • Uforpliktende å sende inn søknad.
 • Bruk pengene på hva du vil.
 • Lav minimumsrente (9,9 %).

Ulemper

 • Lavt maksimal lånebeløp.
 • Kort nedbetalingstid (72 måneder).
 • Høyt etableringsgebyr satt opp mot mulig lånebeløp.
 • Høyt termingebyr satt opp mot mulig lånebeløp.
 • Ingen betalingsfleksibilitet.
 • Ingen betalingsforsikring.
 • Vanskelig å finne helhetlig oversikt over gebyrer

Rente og gebyrer

 • Etableringsgebyr: 2,8 % av lånebeløpet, minimum 695 kroner
 • Termingebyr: 45 kroner
 • Purregebyr: 67 kroner
 • Nominell rente: fra 9,9 til 23,87 %
 • Effektiv rente: fra 11,16 % - 52,85 %

Låneeksempel

Eff.rente 19,56 %, 65 000,- o/5 år, etabl.geb. 1 820,-, totalt: 97 673,-
Annonselenke

Avdragsfrihet

Thorn PrivatLån Pluss tilbyr ikke avdragsfrihet eller betalingsfri måned. For å se en liste over forbrukslån med betalingsfleksibilitet klikk her.

Betalingsforsikring

Thorn PrivatLån Pluss tilbyr ikke betalingsforsikring.

Annonselenke

Betingelser

For å få innvilget dette lånet må du innfri følgende betingelser. I tillegg gjøres det en kredittvurdering av deg basert på nøkkeltall fra et kredittopplysningsselskap.

 • 20 års aldersgrense.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger.
 • Det foretas kredittvurdering av deg som søker.

Brukererfaring med Thorn Privatlån Pluss

Hva er din erfaring med Thorn Privatlån Pluss?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".