MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Thorn Privatlån Pluss forbrukslån

Thorn Privatlån Pluss forbrukslån

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Ingen spesielle områder

Aldersgrense: 20 år

Beløp: 10 000 - 100 000 kr

Løpetid: 1-6 år

Etablering: 1820 kr

Vurdering

terningkast

I vår sammenligning av forbrukslån når ikke Thorn PrivatLån Pluss helt opp sammenlignet med sine konkurrenter. Det maksimale lånebeløpet er relativt lavt, nedbetalingstiden er kort og gebyrene gjør den effektive renten høy.

I tillegg gir ikke lånet mulighet for verken avdrags- eller betalingsfrihet, og du har ingen muligheter til å tegne betalingsforsirking med Thorn PrivatLån Pluss. Dette trekker ned helhetsinntrykket av lånet.

Thorn PrivatLån Pluss: Ok for mindre lån

Forbrukslånet Thorn PrivatLån Pluss er i kategorien smålån, og de tilbyr lån fra 10 000 kroner til 100 000 kroner. Lånetilbudet er relativt lite, men dersom det dekker ditt behov er det et greit alternativ. Dersom du skal ta opp et mindre lån anbefaler vi uansett aktører som Bank Norwegian og Santander, som også tilbyr mindre forbrukslån – med bedre vilkår enn Thorn PrivatLån Pluss.

Høye gebyrer på forbrukslånet

Thorn PrivatLån Pluss har et høyt etableringsgebyr på 2,8 % av lånesummen. Skal du med andre ord låne 100 000 kroner av Thorn PrivatLån Pluss, må du ut med 2800 kroner i etableringsgebyr. Med et månedlig termingebyr på 45 kroner på toppen av det hele, blir den effektive renten høy, særlig tatt i betraktning at nedbetalingstiden er maksimalt 72 måneder, altså 6 år.

Dette trekker ned karaktersummen i vår test av forbrukslån.

Hvilke krav stiller Thorn for forbrukslån?

Som med forbrukslån flest stiller ikke Thorn PrivatLån Pluss noen krav til hva du skal eller kan bruke forbrukslånet ditt på. Enten det er refinansiering av gjeld og smålån, et ønske om å bygge veranda eller rett og slett uforutsette utgifter du trenger penger til er det ingen som hindrer deg.

De eneste kravene Thorn stiller til deg som forbrukslånskunde er at du er fylt 20 år. Utover dette foretar de seg en kredittvurdering av deg og din økonomiske situasjon.

Søk hos flere for best mulig tilbud

Renten er på 9,9 % til 23,90 %, men hvor høy renten blir fastsettes av en individuell kredittvurdering av deg som søker. Renten påvirkes av faktorer som inntekt, nedbetalingstid og lånesum, blant annet, og det er først når du mottar lånetilbudet etter å ha søkt du vet hvordan renten blir.

Det er uforpliktende å søke på forbrukslån, så vi anbefaler deg at du sammenligner flere aktører ved hjelp av vår test av forbrukslån, søker hos flere og velger den utlåneren som til syvende og sist gir deg de beste vilkårene.

Vi konkluderer med at Thorn PrivatLån Pluss er et helt greit forbrukslån, men dårlige rentevilkår og gebyrer gjør at det er langt fra det beste på markedet. Vi anbefaler likevel å søke hos Thorn og andre aktører for å sammenligne tilbudene du får.


Testen av Thorn Privatlån Pluss forbrukslån er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 2 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle forbrukslån vi tester gis en karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 45 %

  Tilbud har en vekting på 20 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Thorn Privatlån Pluss oppnår 33/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Lånet har en del ufordelaktige gebyrer, samtidig som rentenivået heller ikke er all verden. Sammenlignet med den mulige lånesummen er også etablerings- og termingebyret noe høyt, og totalt sett trekker dette total scoren ned vesentlig.

 

Tilbud

I kategorien tilbud noterer lånet seg for 58/100 poeng. Lånebeløpet er snevert i begge ender, og de har ingen mulige tilleggsprodukter som betalingsforsikring og avdrags- eller betalingsfrihet.

 

Brukeropplevelse

Videre får Thorn Privatlån Pluss 53/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Thorn byr på en helt ok brukeropplevelse om enn noe kronglete søknadsprosess.

 

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får Thorn Privatlån Pluss 33/100 poeng. Lånet har ikke spesielt gode vilkår, og det finnes langt bedre alternativer på markedet.

Annonselenke

Fordeler med Thorn Privatlån Pluss forbrukslån

 • Lav minimumsrente (9,9 %)
 • Mulighet for lån uten sikkerhet
 • Du står fritt til å disponere midlene dine slik du selv ønsker

Ulemper

 • Lavt maksimal lånebeløp
 • Kort nedbetalingstid (72 måneder)
 • Høyt etableringsgebyr sammenlignet med mulig lånebeløp
 • Høyt termingebyr sammenlignet med mulig lånebeløp
 • Ingen betalingsfleksibilitet
 • Ingen betalingsforsikring
 • Vanskelig å finne fullstendig oversikt over gebyrer

Rente og gebyrer

Renter

 • Nominell rente: Fra 9,9 til 23,87 %
 • Effektiv rente: Fra 15,14 til 52,85 %

 

Etableringsgebyr

 • Etableringsgebyr: 2,8 % av lånebeløpet (minimum 695 kr)

 

Generelle gebyrer

 • Termingebyr: 45 kr
 • Purregebyr: 67 kr

 

Låneeksempel

 • Eff.rente 19,56 %. Etabl.geb. 1 820 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 97 673 kr
Annonselenke

Avdragsfrihet

Dette forbrukslånet tilbyr ikke avdragsfrihet

Betalingsforsikring

Dette forbrukslånet tilbyr ikke betalingsforsikring

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette lånet innvilget:

 • 20 års aldersgrense
 • Ingen betalingsanmerkninger

Brukererfaring med Thorn Privatlån Pluss forbrukslån

Hva er din erfaring med Thorn Privatlån Pluss forbrukslån?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".