MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Credits Gold Visa kredittkort

Credits Gold Visa kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Reisende
• Bruk i utlandet
• Hverdagskort

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 43 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 21,82 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 2776. Totalt: 27.776

Kredittkortet Credits Gold Visa utstedes i likhet med sin navnebror Credits Visa, og nå avviklede Credits Flex +, av Bb – Tf Bank. Banken ble etablert tilbake i 1984 og en del av svenske TF Bank i 2020, med hovedsete i vestlandsperlen Bergen.

Så hva skiller egentlig Credits Visa fra Credits Gold Visa? Den eneste markante forskjellen vi kan spore, er at gullvarianten har funnet plass til å inkludere reise- og avbestillingsforsikring i kortet. Reiseforsikring er noe man så absolutt bør ha på plass før man beveger seg utenfor landets grense, så dette ser vi som en særs velkommen forandring.

Foruten om den inkluderte forsikringspolisen er fraværet av nevneverdige gebyrer så og si det eneste Credits Gold Visa kan skilte med. For noen form for tilknyttede rabatter eller fordelsprogrammer må du nemlig lete lenge etter, ei heller bys det på kontaktløs betaling eller muligheter for digitale betalingsløsninger.

Kortet kan i alle fall skilte med rentefri kreditt på inntil 43 dager. Utover dette har Credits Gold Visa en ganske så solid kredittramme – inntil 100 000 – med en effektiv rente på .

Gunstig effektiv rente

Om det finnes et punkt hvor Credits Gold Visa skiller seg nevneverdig ut i positiv retning, så er de tilknyttede gebyrsatsene. Med unntak av at renten løper fra første stund ved uttak og overføringer av kontanter, finnes det nemlig ingen. Ingen årsavgift, ingen gebyrer ved kjøp og ingen gebyrer tilknyttet fakturering, uavhengig av om du velger papir- eller eFaktura.

Credits Gold Visa er med andre ord et kurant kredittkort om du kun er på utkikk etter et enkelt kort som fungerer i hverdagen eller ikke ønsker å betale ned hele det utestående beløpet månedlig. Når det kommer til sistnevnte vil vi uansett, og på det varmeste, anbefale deg å betale tilbake alt du bruker innen forfall, slik at du unngår renter på beløpet du bruker.

Kredittkort med forsikringer

Som vi streifet innom tidligere kan Credits Gold Visa skilte med reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, og denne er til enhver tid gyldig så lenge du betaler minimum halvparten av dine reisers totale transportkostnader med kredittkortet.

Forsikringen leveres av Gjensidige-eide Gouda og innbefatter poster som reisegods, reisesyke, ulykke, hjemtransport, reiseavbrudd, egenandel på leiebil og rettshjelp. Kort og godt det meste man kan komme utenfor i forbindelse med utenlandsopphold.

Polisen dekker kortinnehaver og nærmeste familie så lenge barna i husstanden ikke har fylt 23 år, eller inntil tre andre medreisende. Dette er naturlig nok helt opp til deg. Samtidig er deg også verdt å merke seg at reisesyke, hjemtransport og ulykkes- og avbestillingsforsikringen ikke gjelder for personer som har fylt 75 år.

Med Credits Gold Visa har du også muligheten til å tegne deg betalingsforsikring ved siden av. Denne forsikringen er en ekstra trygghet som dekker dine månedlige utgifter ved tilfeller av ufrivillig arbeidsledighet, permisjon eller sykemelding.

Betalingsforsikringen sletter også all din utestående kredittkortgjeld ved dødsfall.

Gebyrfritt kredittkort med få fordeler

I likhet med Credits Visa, mangler også Credits Gold Visa det lille ekstra for å kunne skille seg nevneverdig ut. Nå skal det dog sies at man både får med reise- og avbestillingsforsikring på kjøpet og få til ingen tilknyttede gebyrer, men det er i bunn og grunn også det eneste som er verdt å fremheve her.

Testen av Credits Gold Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-03-04
Vår vurdering (poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Bb – Tf Bank oppnår 66/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Nå skal det sies at kortet så absolutt har en ganske så kurant rente, men det er gebyrene som virkelig skinner her. Med unntak av at renten løper fra første stund ved uttak og overføring av kontanter, har den nemlig ingen, og det veier alltid i positiv retning.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 40/100 poeng. Credits Gold Visa er ikke et kort man først og fremst velger på bakgrunn av sitt gode fordelsprogram, men det kan i alle skilte med det etterhvert så velkjente DealPass, som byr på inntil 30 % rabatt hos en rekke spisesteder, butikker, nettbutikker, kulturarrangementer, aktiviteter og ferier. Dette programmet er langt fra det beste på markedet, men når kortet i tillegg kommer med få gebyrer og en inkludert reise- og avbestillingsforsikring, sitter man fort igjen med en ganske så kurant totalpakke.

Brukeropplevelse

Videre får Credits Gold Visa 68/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Credits byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet må dessverre se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode, kontaktløs betaling og noen form for app-løsning.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Kort og godt er Credits Gold Visa det man rette kan kalle for et nedstrippet betalingskort. I og med at den ikke har noen særlig grad av tilknyttede gebyrer, fungerer den i alle fall utmerket til hverdagsbruk, samt at den inkluderte reiseforsikring også gjør den til et egnet reisekort. Ulempen med sistnevnte er at det løper renter ved uttak av kontanter fra første stund, som tilsier at det finnes bedre kort på markedet om det er dette man er på utkikk etter. Det som virkelig veier tungt i negativ forstand er dog mangelen på fordeler, som langt på vei er med på å trekke ned det ellers greie inntrykket.

Annonselenke

Fordeler med Credits Gold Visa kredittkort

  • Gebyrfritt i inn- og utland
  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
Annonselenke

Ulemper

  • Ved uttak og overføring av kontanter løper renten umiddelbart
  • Noe snevert fordelsprogram

Rabatter og bonusordninger

Med Credits Gold Visa kan du få inntil 30 % rabatt på hundrevis av spisesteder, butikker, nettbutikker, kulturarrangementer, aktiviteter og ferier gjennom fordelsprogrammet DealPass

Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
30.000 – 100.000 kr
Rentefrihet
43 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Nei
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr 
Kontantuttak over skranke
0 kr 
Bruk av posttjenester
0 kr 
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
0 kr 
Kontantuttak over skranke
0 kr 
Valutapåslag
1,75 %
Låneeksempel
Eff. rente 21,82 %. 25.000 o/12 mnd. Kostnad: 2776. Totalt: 27.776
Renter
Månedlig nominell rente
1,66 %
Årlig nominell rente
19,9 %
Årlig effektiv rente
21,82 %
Grenser for varekjøp og kontantuttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr 
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
0 kr/mnd
Overføring mellom kontoer
0 kr 
Nødkort/-kontanter
0 kr
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
19,9 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,3 % (min. 300 kr)

Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Etter tredje erstatningskort påløper et gebyr på 50 kroner

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Credits Gold Visa. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Norge i henhold til Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager eller de første 35 dagende om man reiser med åpen retur. Forsikringen gjelder både kortholder og dens husstand – med en begrensning på inntil tre medreisende – og i denne sammenhengen er en husstand definert som ektefelle eller samboer og barn under 23 år med felles adresse. Dersom man er et større følge enn dette, dekker forsikringen kun de tre yngste i reisefølge.

Reisegods
Ubegrenset dekningsgrad
Tap av kontanter
Inntil 5000 kroner per person og inntil 10 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Tap av reisedokumenter
Inntil 20 000 kroner per person skadetilfelle
Tap av verdigjenstander
Inntil 30 000 kroner per person og inntil 40 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Tap av enkeltgjenstander
Inntil 25 000 kroner per person og inntil 30 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Tyveri fra motorvogn og tap av sykkel
Inntil 30 000 kroner per person og inntil 45 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket bagasje
Inntil 5000 kroner per person og inntil 25 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Reisesyke, hjemtransport, tilkallelse, hjemkall og evakuering
Ubegrenset dekningsgrad, samtidig som polisen opphører for reisesyke og hjemtransport i det man fyller 70 år
Tannbehandling
Inntil 5000 kroner per person og skadetilfelle som følge av ulykke og inntil 1000 kroner per person og skadetilfelle som følge av sykdom
Reiseledsager
Inntil 25 000 kroner per person og skadetilfelle
Veterinærutgifter
Inntil 1000 kroner per skadetilfelle
Avbrutt reise
Inntil 100 000 kroner per person og skadetilfelle
Privatansvar
Inntil 15 000 000 kroner per person og skadetilfelle
Egenandel på leiebil
Inntil 20 000 kroner per skadetilfelle
Rettshjelp
Inntil 100 000 kroner per person og skadetilfelle
Forsinkelse
Inntil 3000 kroner per person og inntil 6000 per skadetilfelle ved forsinket avgang og inntil 30 000 kroner per person og inntil 75 000 per skadetilfelle ved forsinket ankomst
Avbestilling
Inntil 200 000 kroner per person og inntil 300 000 per skadetilfelle om man er et større reisefølge, samtidig som polisen opphører i det man fyller 70 år
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 23 år – er dekket for inntil 500 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 300 000 kroner. Det er også verdt å merke seg at polisen opphører i det man fyller 70 år. Barn – altså under fylte 20 år – er dekket for inntil 500 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 75 000 kroner
Medisinske behandlingsutgifter etter hjemkomst
Inntil 25 000 kroner per skadetilfelle

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring ASA)

Inkludert i Credits Gold Visa har man også ID-tyveriforsikring, og i denne sammenheng menes situasjoner der en tredjemann – uten forsikredes samtykke – benytter seg av forsikredes identifikasjonsbevis med den hensikt å begå svindel eller kriminell handling.

Forsikringen gir deg tilgang til telefonassistanse 24 timer i døgnet, slik at du kan umiddelbart kan begrense skadeomfanget. Utover dette dekkes også utgifter til juridisk assistanse med inntil 100 000 kroner per bekreftede skadetilfelle.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: Gouda Reiseforsikring (Gjensidige Forsikring ASA)

Betalingsforsikring via kredittkortet Credits Visa dekker deler av det utestående beløpet på kredittkortet ditt ved ufrivillig arbeidsledighet/permittering, sykmelding eller sykehusinnlegging (for selvstendig næringsdrivende).

Forsikringen dekker 5 % av utestående saldo per måned, og etter 150 dager (5 måneder) slettes utestående saldo i sin helhet. Ved dødsfall slettes hele den utestående saldoen.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AmTrust International Underwriters Limited
Pris: 0,9 % av din månedlige utestående saldo

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

  • Du må ha fylt 18 år
  • Du må bo på en folkeregistrert adresse
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
  • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
  • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Bb – Tf Bank Norge
Org. nummer
923 194 592
Kreditt­giver
Bb – Tf Bank Norge
Org. nummer
923 194 592
Besøks­­adresse
Markeveien 1 A, 5012 Bergen
Post­­adresse
Postboks 956 Sentrum, 5808 Bergen
Telefon
(+47) 56 99 92 00
Sperre kort
(+47) 56 99 92 00
E-post
post@credits.no

Brukererfaring med Credits Gold Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Credits Gold Visa kredittkort?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring