Test av Credits Visa Gold kredittkort

Credits Visa Gold kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Reisende
• Bruk i utlandet
• Hverdagskort

Aldersgrense: 18 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 43 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Priseksempel: Eff. rente 21,85 %. 10.000 o/12 mnd. Kostnad: 1112. Totalt: 11.112

Kredittkortet Credits Visa Gold utstedes i likhet med sin navnebror Credits Visa, og nå avviklede Credits Flex +, av finansieringsselskapet BB Bank ASA. Banken ble etablert tilbake i 1984, og har i dag sitt hovedsete i vestlandsperlen Bergen.

Så hva skiller egentlig Credits Visa fra Credits Visa Gold? Den eneste markante forskjellen vi kan spore, er at gullvarianten har funnet plass til å inkludere reise- og avbestillingsforsikring i kortet. Reiseforsikring er noe man så absolutt bør ha på plass før man beveger seg utenfor landets grense, så dette ser vi som en særs velkommen forandring.

Foruten om den inkluderte forsikringspolisen er fraværet av nevneverdige gebyrer så og si det eneste Credits Visa Gold kan skilte med. For noen form for tilknyttede rabatter eller fordelsprogrammer må du nemlig lete lenge etter, ei heller bys det på kontaktløs betaling eller muligheter for digitale betalingsløsninger.

Kortet kan i alle fall skilte med rentefri kreditt på inntil 51 dager, som er noe lengre enn de sedvanlige 45. Utover dette har Credits Visa Gold en ganske så solid kredittramme – inntil 100 000 – med en effektiv rente på 21,85 %.

Gunstig effektiv rente

Om det finnes et punkt hvor Credits Visa Gold skiller seg nevneverdig ut i positiv retning, så er de tilknyttede gebyrsatsene. Med unntak av at renten løper fra første stund ved uttak og overføringer av kontanter, finnes det nemlig ingen. Ingen årsavgift, ingen gebyrer ved kjøp og ingen gebyrer tilknyttet fakturering, uavhengig av om du velger papir- eller eFaktura.

Credits Visa Gold er med andre ord et kurant kredittkort om du kun er på utkikk etter et enkelt kort som fungerer i hverdagen eller ikke ønsker å betale ned hele det utestående beløpet månedlig. Når det kommer til sistnevnte vil vi uansett, og på det varmeste, anbefale deg å betale tilbake alt du bruker innen forfall, slik at du unngår renter på beløpet du bruker.

Kredittkort med forsikringer

Som vi streifet innom tidligere kan Credits Visa Gold skilte med reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, og denne er til enhver tid gyldig så lenge du betaler minimum halvparten av dine reisers totale transportkostnader med kredittkortet.

Forsikringen leveres av Gjensidige-eide Gouda og innbefatter poster som reisegods, reisesyke, ulykke, hjemtransport, reiseavbrudd, egenandel på leiebil og rettshjelp. Kort og godt det meste man kan komme utenfor i forbindelse med utenlandsopphold.

Polisen dekker kortinnehaver og nærmeste familie så lenge barna i husstanden ikke har fylt 23 år, eller inntil tre andre medreisende. Dette er naturlig nok helt opp til deg. Samtidig er deg også verdt å merke seg at reisesyke, hjemtransport og ulykkes- og avbestillingsforsikringen ikke gjelder for personer som har fylt 75 år.

Med Credits Visa Gold har du også muligheten til å tegne deg betalingsforsikring ved siden av. Denne forsikringen er en ekstra trygghet som dekker dine månedlige utgifter ved tilfeller av ufrivillig arbeidsledighet, permisjon eller sykemelding.

Betalingsforsikringen sletter også all din utestående kredittkortgjeld ved dødsfall.

Gebyrfritt kredittkort med få fordeler

I likhet med Credits Visa, mangler også Credits Visa Gold det lille ekstra for å kunne skille seg nevneverdig ut. Nå skal det dog sies at man både får med reise- og avbestillingsforsikring på kjøpet og få til ingen tilknyttede gebyrer, men det er i bunn og grunn også det eneste som er verdt å fremheve her.


Testen av Credits Visa Gold kredittkort er utført av og er sist oppdatert .

Vår vurdering (Poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Credits Visa Gold oppnår 66/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Nå skal det sies at kortet så absolutt har en ganske så kurant rente, men det er gebyrene som virkelig skinner her. Med unntak av at renten løper fra første stund ved uttak og overføring av kontanter, har den nemlig ingen, og det veier alltid i positiv retning.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 30/100 poeng. Credits Visa Gold er ikke et kort man velger på bakgrunn av sitt gode fordelsprogram, kort og godt fordi det ikke finnes noe. Dette veier naturlig nok tungt i negativ retning, men den har i alle fall få gebyrer og reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, som langt på vei er det eneste som retter opp inntrykket her.

Brukeropplevelse

Videre får Credits Visa Gold 50/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Credits byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer. Kortet må dessverre se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode, kontaktløs betaling og noen form for app-løsning.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng. Kort og godt er Credits Visa Gold det man rette kan kalle for et nedstrippet betalingskort. I og med at den ikke har noen særlig grad av tilknyttede gebyrer, fungerer den i alle fall utmerket til hverdagsbruk, samt at den inkluderte reiseforsikring også gjør den til et egnet reisekort. Ulempen med sistnevnte er at det løper renter ved uttak av kontanter fra første stund, som tilsier at det finnes bedre kort på markedet om det er dette man er på utkikk etter. Det som virkelig veier tungt i negativ forstand er dog mangelen på fordeler, som langt på vei er med på å trekke ned det ellers greie inntrykket.

Annonselenke

Fordeler med Credits Visa Gold kredittkort

 • Gebyrfritt i inn- og utland
 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Inntil 51 dagers rentefrihet
Annonselenke

Ulemper

 • Ved uttak og overføring av kontanter løper renten umiddelbart
 • Ingen fordelsprogram eller bonusanordninger

Rabatter og bonusordninger

Dette kortet har ingen rabatt- eller bonusordninger

Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer

 • Årsavgift: 0 kr
 • Varekjøp: 0 kr

 

Bruk i Norge

 • Kontantuttak i minibank: 0 kr*
 • Kontantuttak bank: 0 kr*
 • Bruk hos Posten/Post i Butikk: 0 kr*

 

Bruk i utlandet

 • Varekjøp: 0 kr
 • Kontantuttak minibank: 0 kr*
 • Kontantuttak bank: 0 kr*
 • Valutapåslag: 1,75 %

Renter

 • Årlig nominell rente: 19,9 %
 • Årlig effektiv rente: 21,85 %
 • Nominell rente per måned: 1,66 %

 

Grenser for kontantuttak

 • Kontantuttak i utlandet: Inntil kredittgrense
 • Kontantuttak innlands: Inntil kredittgrense

 

Øvrige gebyrer

 • Erstatningskort: 0 kr**
 • Elektronisk faktura: 0 kr
 • Regningsbetaling: 0 kr*
 • Overføring mellom kontoer: 0 kr*
 • Nødkort: 0 kr
 • Nødkontanter: 0 kr*
 • Purregebyr: 70 kr
 • Inkassovarsel: 70 kr
 • Forsinkelsesrente: 19,9 % (pr. år)
 • Gebyr for betalingsoppfordring: 210 kr
 • Minimumsinnbetaling per måned: 3,3 % av utestående beløp (minimum 300 kr)
 • * Rente løper fra uttaks-/betalingsdato
  ** Etter tredje erstatningskort påløper et gebyr på 50 kr

Låneeksempel

 • Eff. rente 21,85 %. 10.000 o/12 mnd. Kostnad: 1112. Totalt: 11.112

Forsikring

Trykk på de ulike forsikringene for å lese mer om hver enkelt:

Med Credits Visa Gold har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, så lenge du har betalt 50 % eller mer av dine respektive reisers totale transportkostnader med kredittkortet.

Forsikringen dekker poster som reisegods, reisesyke, ulykke, hjemtransport, reiseavbrudd, egenandel på leiebil og rettshjelp og lignende. Dagsreiser uten overnatting dekkes kun om du be benytter fly som transportmiddel, og så lenge dette er på plass er forsikringen gjeldene for reiser på inntil 90 dager for deg selv og din nærmeste familie eller inntil tre andre medreisende.

Samtidig er deg også verdt å merke seg at reisesyke, hjemtransport og ulykkes- og avbestillingsforsikringen ikke gjelder for personer som har fylt eller er eldre enn 75 år.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Betalingsforsikring via kredittkortet Credits Visa dekker deler av det utestående beløpet på kredittkortet ditt ved ufrivillig arbeidsledighet/permittering, sykmelding eller sykehusinnlegging (for selvstendig næringsdrivende).

Forsikringen dekker 5 % av utestående saldo per måned, og etter 150 dager (5 måneder) slettes utestående saldo i sin helhet. Ved dødsfall slettes hele den utestående saldoen.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,9 % av utestående saldo hver måned

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • 18 års aldersgrense
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Kontakt­informasjon

Besøks­adresse:
Markeveien 1 A, 5012 Bergen
Telefon:
(+47) 56 99 92 05
E-post:
Kontakt­­skjema:

Brukererfaring med Credits Visa Gold kredittkort

Hva er din erfaring med Credits Visa Gold kredittkort?