MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Ikano Visa kredittkort

Ikano Visa kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Hverdagskort
• Dagligvare
• Bensin
• Betalingsutsettelse

Aldersgrense: 23 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 50 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Låneeksempel: Eff. rente 21,99 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1846. Totalt: 16.846

Ikano ble stiftet av IKEA-gründeren Ingvar Kamprad tilbake i 1988, og knappe tre år senere fant de veien til Norge. Den gang gikk de under navnet Ikano Finans, men i 2009 valgte selskapet å samle alle sine nordiske enheter under fanen Ikano Bank. Banken har i dag sitt hovedsete i den svenske byen Malmø, og tilbyr foruten om kredittkort også forbrukslån og forsikringsavtaler.

Ikano Visa kan primært skilte med en meget gunstig og omfattende rabattordning, og her får man blant annet rabatt på drivstoff og kjøp på alle bensinstasjoner, samt på all mat- og dagligvarehandel. Slik sett kan man oppnå bonuser uten å måtte endre sitt forbruksmønster, noe vi synes er en av de største fordelene med dette kredittkortet.

Rabatter med Ikano Visa

Med Ikano Visa hadde man inntil nylig tilgang på hele tre typer rabattordninger – henholdsvis én fast, én som skiftes ut hver måned og én man kunne oppnå gjennom bankens egne Ikano DealPass. Denne har dog vist seg å være noe komplisert, og banken har derfor valgt å gå bort ifra den rullerende og heller gå for faste ordninger.

Som tidligere får man fremdeles 2 % avslag på alt man kjøper hos Shell (drivstoff inkludert), samt at man fremdeles har tilgang på spesialtilbud innen flere ulike kategorier, blant annet spisesteder, nettbutikker og reiseoperatører gjennom DealPass. Det eneste som dermed er nytt (med unntak av at de månedlige rabattene er fjernet) er at rabatten på alle mat- og dagligvarer økes fra 1 til 2 prosent, som jevnt over er en ganske så positiv forbedring.

Den fremste ulempen med denne justeringen er at den månedlige rabatten i desember tradisjonelt sett pleide å være på ytterligere 3 % på mat- og dagligvarer, som vil si at den totale satsen for matvarer lå på hele 4 % i julestria.

Rentefri betalingsutsettelse med kredittkortet

Ikano Visa byr i utgangspunktet på femti dagers rentefri kreditt, men denne perioden kan utvides til alt fra to til ni måneder mot et lite vederlag. I løpet av denne perioden påløper det ingen renter, så lenge du betaler ned hele beløpet til forfall. Om du derimot ikke gjør opp for deg innen den avtalte fristen, vil det naturlig nok løpe renter for hele perioden.

Dette kan være en hendig løsning om du planlegger et større innkjøp, og i denne sammenhengen innebærer dette transaksjoner over 2500 kroner. Avhengig av hvor lenge du ønsker å utsette betalingen, ligger utsettelsesgebyret et sted mellom 99 og 450 kroner. Den komplette oversikten over gebyrer kan du finne lenger ned på siden.

Kredittkort med inkludert reise- og avbestillingsforsikring

Reise- og avbestillingsforsikring er et must om du har tenkt deg utenfor landets grenser, men langt fra alle har et behov for å koste på seg en helårsforsikring. Da er det gunstig at en rekke kredittkort kan skilte med reiseforsikring inkludert i kortet, og Ikano er naturligvis ikke noe dårligere. Fordelen med denne forsikringsordningen er at den automatisk er gyldig, så lenge du betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette forutsettes det og at reisen starter og avsluttes i Norden, og så lenge dette er på plass, dekker polisen poster som avbestilling, forsinkelser, tapt bagasje, reisesyke og lignende. Samtidig bør det også nevnes at Ikano Visa har langt fra den beste inkluderte reiseforsikringen på markedet, så hvis dette er et viktig punkt for deg, gjør du nok lurt i å undersøke alternativene litt nøyere.

Ikano Visa: Tankefeilforsikring inkludert

Ikano Visa har i tillegg til reise- og avbestilling-, også tankefeilforsikring inkludert i kortet. Skulle du være så uheldig å fylle feil drivstoff på tanken, dekker denne forsikringen utgiftene knyttet til sanering og bytting av filter. All den tid det er menneskelig å feile, kan dette for vise seg å være en svært så nyttig polise å ha på innerlommen.

Testen av Ikano Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2021-10-06
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Ikano Visa oppnår 42/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Dette kortet er ganske så todelt, for på den ene siden har den en meget god rente, mens den på andre siden har veldige høye gebyrer. Så da lander man fort midt på treet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 55/100 poeng. Ikano Visa har et lite, men godt fordelsprogram, med rabatter på både drivstoff, mat- og dagligvarer, samt større, månedlige rabatter innenfor ulike kategorier. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av tankefeil- og reise- og avbestillingsforsikring. Det som i størst grad trekker ned her er ikke rabattene i seg selv, men snarere den begrensede satsen de har.

Brukeropplevelse

Videre får Ikano Visa 68/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Ikano byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer, samt at kontaktløs betaling endelig har kommet på plass. Kortet må dog se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode og noen form for app-løsning.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. Kortet scorer totalt sett ganske bra flere punkter, og det er særlig den fleksible rabattordninger som trekker opp snittet her. På den negative siden er ikke rabattene best i noen av sine respektive klasser, og dette hindrer det fra å nå helt opp.

Annonselenke

Fordeler med Ikano Visa kredittkort

 • Muligheten for inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse
 • 2 % rabatt på drivstoff og øvrige kjøp hos Shell
 • 2 % rabatt på alle dagligvarebutikker tilknyttet Visa
 • Inntil 25 % rabatt hos utvalgte butikker gjennom DealPass
Annonselenke

Ulemper

 • Skyhøyt gebyr ved kontantuttak over skranke, samt at rente løper fra uttak
 • Høyt gebyr ved kontantuttak i minibank, samt at rente løper fra uttak

Rabatter og bonusordninger

Ikano byr på flere faste rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • 2 % rabatt på drivstoff og alle øvrige kjøp hos Shell-stasjoner i Norge
 • 2 % avslag på alle mat- og dagligvarebutikker tilknyttet Visa-nettverket
 • Inntil 25 % rabatt hos utvalgte butikker gjennom DealPass
Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
5000 – 100.000 kr
Rentefrihet
50 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Nei
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
5000 kr/døgn og 10.000 kr/30 dager (maks 10 uttak/30 dager)
Vipps
100.000 kr/30 dager (maks 10 overføringer/døgn og 50 overføringer/30 dager)
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1 % av sum¹
Kontantuttak over skranke
35 kr + 1 % av sum¹
Bruk av posttjenester
35 kr + 1 % av sum¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1 % av sum¹
Kontantuttak over skranke
35 kr + 1 % av sum¹
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,69 %
Årlig nominell rente
20,28 %
Årlig effektiv rente
21,99 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Digipost/Papirfaktura
45 kr/mnd²
Overføring til annen konto (maks 15.000 kr)
35 kr + 1 % av sum¹
Hente PIN
0 kr
2 måneders betalingsutsettelse
99 kr
4 måneders betalingsutsettelse
275 kr
6 måneders betalingsutsettelse
350 kr
9 måneders betalingsutsettelse
450 kr
Overtrekksgebyr
75 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 21,99 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1846. Totalt: 16.846
Rente løper fra uttaks-/bruksdato
Kostnadsfritt om utestående saldo er mindre enn eller lik 100 kroner

Forsikringer

Den inkluderte reise- og avbestillingsforsikring er gjeldende for alle reiser, så lenge man betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med Ikano Visa. Denne er altså uavhengig av transportmiddel, selv om dagsreiser uten overnatting kun dekkes når man benytter seg av fly, samtidig som reisen også må startes og avsluttes i Norge.

Utover dette stilles det også krav til at man er medlem av Norsk Folketrygd og har en fast bostedsadresse i Folkeregisteret. Så lenge disse kravene er innfridd gjelder den for reiser på inntil 90 dager for deg og din husstand – med en begrensning på inntil tre medreisende – og i denne sammenhengen er en husstand definert som ektefelle, samboer eller registrert partner og barn under 23 år med felles adresse. Dersom man er et større følge enn dette, dekker forsikringen kun de tre yngste i reisefølge.

Avbestilling
Egenandelen på 500 kroner dekker inntil 15 000 kroner per person eller inntil 45 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge, samtidig som polisen opphører i det man fyller 75 år
Forsinkelse av offentlig transportmiddel ved avreise
Dersom avreisen blir forsinket med mer enn fire timer dekkes inntil 500 kroner per person eller inntil 2000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Forsinket bagasje
Dersom bagasjen blir forsinket med mer enn seks timer dekkes inntil 2000 kroner per person eller inntil 3000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Hjemtransport
Inntil 5 000 000 kroner per skadetilfelle, samtidig som polisen opphører i det man fyller 75 år
Akutt midlertidig tannbehandling
Egenandelen på 500 kroner dekker inntil 2000 kroner per skadetilfelle, samtidig som polisen opphører i det man fyller 75 år
Tannbehandling pga. ulykkeshendelse
Egenandelen på 500 kroner dekker inntil 5000 kroner per skadetilfelle, samtidig som polisen opphører i det man fyller 75 år
Reiseavbrudd og pårørendes reise
Egenandelen på 500 kroner dekker inntil 30 000 kroner per skadetilfelle
Bagasjebeskyttelse
Inntil 15 000 kroner per person eller inntil 40 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Bagasjebeskyttelse ved tyveriutsatt eiendom
Egenandelen på 500 kroner dekker inntil 7500 kroner per person eller inntil 20 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Bagasjebeskyttelse ved tyveri av kontanter
Egenandelen på 500 kroner dekker inntil 3000 kroner per person eller inntil 5000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Bagasjebeskyttelse ved tyveri av billetter og pass
Egenandelen på 500 kroner dekker inntil 5000 kroner per person eller inntil 15 000 kroner per skadetilfelle om man er et større reisefølge
Reiseansvar
Egenandelen på 500 kroner dekker inntil 1 000 000 kroner per skadetilfelle ved saksskade og inntil 3 000 000 kroner ved personskade
Reiseulykke
Voksne – altså de som er fylte 23 år – er dekket for inntil 300 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet eller død, mens denne satsen reduseres til henholdsvis 100 000 og 50 000 kroner for personer over fylte 70 år, samtidig som polisen opphører i det man fyller 75 år. Barn – altså under fylte 23 år – er også dekket for inntil 300 000 kroner per skadetilfelle som følge av medisinsk invaliditet, mens det ved dødsfall vil utbetales en engangssum på 50 000 kroner

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: ERV Försäkringssaktiebolag

Ikano VISAs tankefeilforsikring er inkludert i kortet. Forsikringen dekker avgifter på inntil 3000 kroner dersom du har behov for sanering av tank og bytte av drivstoffilter ved fylling av feil drivstoff. Betingelsen for forsikringen er at du fyller minst 20 liter og betaler hele beløpet med ditt Ikano VISA kredittkort. Forsikringen gjelder i 60 dager etter at du har fylt opp.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: ERV Försäkringssaktiebolag

Med Ikanos betalingsforsikring (kalt betalingsbeskyttelse) nedbetaler forsikringen deler av din utestående saldo ved 100 % arbeidsuførhet, arbeidsledighet/permittering, sykemelding og kritisk sykdom/dødsfall. Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo (inntil 9000 kroner) per måned for arbeidsledighet, permittering, sykemelding og arbeidsuførhet. Ved kritisk sykdom/dødsfall dekker forsikringen hele din utestående saldo på kredittkortet.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AXA France Vie
Pris: 0,7 % av din månedlige utestående saldo

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 23 år
 • Du må ha en ryddig økonomi og fast årsinntekt på minst 200 000 kroner
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder
Ikano Bank AB (publ), Norway Branch
Org. nummer
993 417 262
Kreditt­giver
Ikano Bank AB (publ), Norway Branch
Org. nummer
993 417 262
Besøks­­adresse
Skysstasjon 11, 1383 Asker
Post­­adresse
Lensmannslia 4, 1386 Asker
Telefon
(+47) 66 85 86 88
Sperre kort
(+47) 66 85 86 88
E-post
kundeservice@ikano.no

Brukererfaring med Ikano Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Ikano Visa kredittkort?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring