MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med "Markedsføring".

Test av Ikano Visa kredittkort

Ikano Visa kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Hverdagskort
• Dagligvare
• Bensin
• Betalingsutsettelse

Aldersgrense: 23 år

Maks kreditt: 100 000 kr

Rentefrihet: 50 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Priseksempel: Eff. rente 21,76 %. 20.000 o/12 mnd. Kostnad: 2435. Totalt: 22.435

Ikano ble stiftet av IKEA-gründeren Ingvar Kamprad tilbake i 1988, og knappe tre år senere fant de veien til Norge. Den gang gikk de under navnet Ikano Finans, men i 2009 valgte selskapet å samle alle sine nordiske enheter under fanen Ikano Bank. Banken har i dag sitt hovedsete i den svenske byen Malmø, og tilbyr foruten om kredittkort også forbrukslån og forsikringsavtaler.

Ikano Bank Visa kan primært skilte med en meget gunstig og omfattende rabattordning, og her får man blant annet rabatt på drivstoff og kjøp på alle bensinstasjoner, samt på all mat- og dagligvarehandel. Slik sett kan man oppnå bonuser uten å måtte endre sitt forbruksmønster, noe vi synes er en av de største fordelene med dette kredittkortet.

Faste og rullerende rabatter med Ikano Visa

Med Ikano Visa har man tilgang på hele tre typer rabattordninger. Disse er henholdsvis en fast, en som skiftes ut hver måned og en man kan oppnå gjennom bankens egne app Ikano Dealpass. Blant de faste, får man alltid 2 % avslag på alt du kjøper hos Shell (drivstoff inkludert) og 1 % rabatt på alle mat- og dagligvarer, mens man med Dealpass alltid har tilgang på spesialtilbud innen flere ulike kategorier, blant annet spisesteder, nettbutikker og reiseoperatører.

Foruten om dette har man også tilgang på en mer omfattende månedlig rabattordning, som retter seg inn mot mer spesifikke kategorier. Man kan for eksempel få 5 % rabatt på flybilletter i januar, 5 % rabatt på klær og sko i mai og 10 % rabatt på optikk i juni. Det eneste aberet med denne ordningen er at den innehar en månedlig begrensning på 500 kroner med et øvre tak på 3000 kroner per kalenderår.

Tradisjonelt sett pleier den månedlige rabatten i desember å være ytterligere 3 % på mat- og dagligvarer, som vil si at den totale satsen for matvarer er på hele 4 % i julestria. Som regel er dette en høytid hvor kredittkortet går som varmt hvetebrød, og da er det greit å vite at man kan spare noen ekstra kroner ved å bruke det riktige kortet.

Rentefri betalingsutsettelse med kredittkortet

Ikano Bank Visa byr i utgangspunktet på femti dagers rentefri kreditt, men denne perioden kan utvides til alt fra 2 til 9 måneder mot et lite vederlag. I løpet av denne perioden påløper det ingen renter, så lenge du betaler ned hele beløpet til forfall. Om du derimot ikke gjør opp for deg innen den avtalte fristen, vil det naturlig nok løpe renter for hele perioden.

Dette kan være en hendig løsning om du planlegger et større innkjøp, og i denne sammenhengen innebærer dette transaksjoner over 2500 kroner. Avhengig av hvor lenge du ønsker å utsette betalingen, ligger utsettelsesgebyret et sted mellom 99 og 450 kroner. Den komplette oversikten over gebyrer kan du finne lenger ned på siden.

Kredittkort med inkludert reise- og avbestillingsforsikring

Reise- og avbestillingsforsikring er et must om du har tenkt deg utenfor landets grenser, men langt fra alle har et behov for å koste på seg en helårsforsikring. Da er det gunstig at en rekke kredittkort kan skilte med reiseforsikring inkludert i kortet, og Ikano er naturligvis ikke noe dårligere. Fordelen med denne forsikringsordningen er at den automatisk er gyldig, så lenge du betaler minimum halvparten eller mer av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Utover dette forutsettes det og at reisen starter og avsluttes i Norden, og så lenge dette er på plass, dekker polisen poster som avbestilling, forsinkelser, tapt bagasje, reisesyke og lignende. Samtidig bør det også nevnes at Ikano Visa har langt fra den beste inkluderte reiseforsikringen på markedet, så hvis dette er et viktig punkt for deg, gjør du nok lurt i å undersøke alternativene litt nøyere.

Ikano Visa: Tankefeilforsikring inkludert

Ikano Visa har i tillegg til reise- og avbestilling-, også tankefeilforsikring inkludert i kortet. Skulle du være så uheldig å fylle feil drivstoff på tanken, dekker denne forsikringen utgiftene knyttet til sanering og bytting av filter. All den tid det er menneskelig å feile, kan dette for vise seg å være en svært så nyttig polise å ha på innerlommen.

Testen av Ikano Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-02-25
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Ikano Visa oppnår 42/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Dette kortet er ganske så todelt, for på den ene siden har den en meget god rente, mens den på andre siden har veldige høye gebyrer. Så da lander man fort midt på treet.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 55/100 poeng. Ikano Visa har et lite, men godt fordelsprogram, med rabatter på både drivstoff, mat- og dagligvarer, samt større, månedlige rabatter innenfor ulike kategorier. Den får også pluss for sine forsikringsordninger, og særlig for inkluderingen av tankefeil- og reise- og avbestillingsforsikring. Det som i størst grad trekker ned her er ikke rabattene i seg selv, men snarere den begrensede satsen de har.

Brukeropplevelse

Videre får Ikano Visa 68/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Ikano byr på en enkel søknadsprosess via nett i en moderne og lett tilgjengelig innpakning. De svarer også raskt på henvendelser, og er tilgjengelig på flere plattformer, samt at kontaktløs betaling endelig har kommet på plass. Kortet må dog se seg nødt til å få trekk for mangel på valg av egen PIN-kode og noen form for app-løsning.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 70/100 poeng. Kortet scorer totalt sett ganske bra flere punkter, og det er særlig den fleksible rabattordninger som trekker opp snittet her. På den negative siden er ikke rabattene best i noen av sine respektive klasser, og dette hindrer det fra å nå helt opp.

Annonselenke

Fordeler med Ikano Visa kredittkort

 • Tilgang på faste og månedlige rabattordninger
 • Muligheten for inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse
 • 2 % rabatt på drivstoff og øvrige kjøp hos Shell
 • 1 % rabatt på alle dagligvarebutikker tilknyttet Visa (4 % i desember)
Annonselenke

Ulemper

 • Skyhøyt gebyr ved kontantuttak over skranke, samt at rente løper fra uttak
 • Høyt gebyr ved kontantuttak i minibank, samt at rente løper fra uttak

Rabatter og bonusordninger

Ikano byr på en rekke rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

Faste rabatter:

 • 2 % rabatt på drivstoff og alle øvrige kjøp hos Shell-stasjoner i Norge
 • 1 % avslag på alle mat- og dagligvarebutikker tilknyttet Visa-nettverket (4 % i desember)

Månedlige rabatter i 2020:

 • Januar: 5 % på flybilletter
 • Februar: 5 % på hjem og interiør
 • Mars: 5 % på sportsbutikker
 • April: 5 % på bil og tilbehør
 • Mai: 5 % på klær og sko
 • Juni: 10 % på optikk
Annonselenke

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer
Årsavgift
0 kr
Varekjøp
0 kr
Bruk i Norge
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1 % av sum*
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum*¹
Bruk hos Posten/Post i Butikk
75 kr + 1 % av sum*¹
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
35 kr + 1 % av sum*
Kontantuttak over skranke
75 kr + 1 % av sum*¹
Valutapåslag
1,75 %²
Renter
Månedlig nominell rente
1,69 %
Årlig nominell rente
20,28 %
Årlig effektiv rente
21,76 %
Grenser for varekjøp og kontantuttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
5000 kr/døgn og 10 000 kr/30 dager (maks 10 uttak/30 dager)
Vipps
100 000 kr/30 dager (maks 10 overføringer/døgn og 50 overføringer/30 dager)
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Digipost/Papirfaktura
45 kr/mnd**
Overføring til annen konto
35 kr + 1 % av sum (maks 15 000 kr)*
Hente PIN
0 kr
2 måneders betalingsutsettelse
99 kr
4 måneders betalingsutsettelse
275 kr
6 måneders betalingsutsettelse
350 kr
9 måneders betalingsutsettelse
450 kr
Overtrekksgebyr
75 kr
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,5 %
Minimumsinnbetaling per måned
3,5 % (min. 250 kr)

* Rente løper fra uttaks-/bruksdato

** Kostnadsfritt om utestående saldo er mindre enn eller lik 100 kroner

¹ Endres til 35 kr + 1 % av sum fra 1. mai 2020

² Endres til 2 % 1. mai 2020

Låneeksempel

 • Eff. rente 21,76 %. 20.000 o/12 mnd. Kostnad: 2435. Totalt: 22.435

Forsikring

Trykk på de ulike forsikringene for å lese mer om hver enkelt:

Med Ikano Bank VISA har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet uten ekstra kostnad. For at reise- og avbestillingsforsikringen skal være gjeldende, må du ha betalt 50 % eller mer av transportkostnadene med kredittkortet.

Forsikringen gjelder for reiser hvor reisens utgangspunkt er i Norden, og reisen kan vare i inntil 90 dager.

Ulykke-, avbestillings- og reisesyke-/hjemtransport-forsikring gjelder ikke for personer over 75 år. Ulykkesforsikringen gir redusert erstatning for personer over 70 år.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: ERV Försäkringssaktiebolag

Ikano VISAs tankefeilforsikring er inkludert i kortet. Forsikringen dekker avgifter på inntil 3000 kroner dersom du har behov for sanering av tank og bytte av drivstoffilter ved fylling av feil drivstoff. Betingelsen for forsikringen er at du fyller minst 20 liter og betaler hele beløpet med ditt Ikano VISA kredittkort. Forsikringen gjelder i 60 dager etter at du har fylt opp.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: ERV Försäkringssaktiebolag

Med Ikanos betalingsforsikring (kalt betalingsbeskyttelse) nedbetaler forsikringen deler av din utestående saldo ved 100 % arbeidsuførhet, arbeidsledighet/permittering, sykemelding og kritisk sykdom/dødsfall. Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo (inntil 9000 kroner) per måned for arbeidsledighet, permittering, sykemelding og arbeidsuførhet. Ved kritisk sykdom/dødsfall dekker forsikringen hele din utestående saldo på kredittkortet.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AXA France Vie
Pris: 0,7 % av din månedlige utestående saldo

Annonselenke

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 23 år
 • Du må ha en fast inntekt og ryddig økonomi
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Kontakt­informasjon

Kort­utsteder:
Ikano Bank AB (publ), Norway Branch
Org. nummer:
993 417 262
Kreditt­giver:
Ikano Bank AB (publ), Norway Branch
Org. nummer:
993 417 262
Besøks­­adresse:
Skysstasjon 11, 1383 Asker
Post­­adresse:
Postboks 295, 1372 Asker
Telefon:
(+47) 66 85 86 88
Sperring av kort:
(+47) 66 85 86 88
E-post:

Brukererfaring med Ikano Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Ikano Visa kredittkort?

MarkedsføringTesten baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring