Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring
Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring

Test av Santander Red Visa kredittkort

Kreditt­ramme
100 000 kr
Rente­frihet
50 dager
Årsavgift
0 kr
Alders­grense
20 år
Kontakt­løshet
Ja
Smart­betaling
Apple, Fitbit og Garmin Pay
Vurdering
Låneeksempel:
Eff. rente 17,12 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1323. Totalt: 16.323
I likhet med sine søsken Santander Gebyrfri Visa og Santander Flexi Visa, utstedes også Santander Red Visa av den spanske storbanken Santander. For den historieinteresserte kan det informeres om at banken har røtter helt tilbake til 1857, men at de ikke fikk fotfeste i Norge før i 2005, da de kjøpte opp Oslo-baserte Bankia. I dag har Santander status som den største banken i Spania og den nest største i Europa målt i markedsverdi.

Som kredittkort kan Santander Red Visa først og fremst skilte med en av markedets laveste rentesatser, og selv om ikke gebyrene kan matche denne statusen, sitter man allikevel igjen med et meget prisgunstig alternativ. Foruten om dette bys det også på gunstige rabattordninger, både i form av Santanders velkjente kickback-ordning og via faste rabatter gjennom DealPass.

Kredittkort med lang rentefrihet og lav rente

Kobler man den effektive renten med hele 50 dagers rentefrihet, sitter man raskt igjen med et kort som byr på ypperlige vilkår for nedbetaling. Dette kan være svært gunstig for deg som forbruker om du ikke nedbetaler hele ditt utestående beløp ved forfall, all den tid Santander Red Visa heller ikke kommer med noe årsgebyr.

Den fremst ulempen med denne tilnærmingen er dog at det vil løpe renter på hele beløpet du har benyttet deg av, noe som er med på å trekke ned helhetsinntrykket en god del. En annen ting som er med på å tippe vekta i feil ende av skalaen, er at du straffes med et administrasjonsgebyr på 149 kroner om du ikke bruker kortet på 12 måneder. Vi velger derimot å anta at du er på utkikk etter et kort du faktisk kan benytte deg av, og har derfor valgt å ikke legge altfor stor vekt på dette.

Rabatter gjennom Santander Kickback

Gjennom fordelsprogrammet Santander Kickback har du tilgang til rabatterte priser i over 200 nettbutikker innenfor en rekke kategorier. Kickback er Santanders svar på det som er kjent som cashback i kredittmiljøet, og felles for begge disse løsningene er at man mottar en prosentvis rabatt på alt man handler via fordelsportalen. Den opptjente summen får man senere overført til sin konto.

Med Santander Kickback får du rabatter på sider som CDON.com, Zalando, Hotels.com, Nike og mange mange flere, og du kan lese mer om ordningen her.

Summa summarum

Alt i alt skal det sies at Santander Red Visa både er et ypperlig kredittkort for den gjengse, så vel som avanserte, brukeren som ønsker å spare penger ved vanlig bruk, og her er det særlig den lave renten og det gode fordelsprogrammet som er med på å dra lasset i riktig retning. Foruten om disse må det dog sies at Santander Red Visa er et noe uinteressant kredittkort, og for deg som nedbetaler alt ved forfall finnes det flere alternativ med langt bedre fordeler.

Testen av Santander Red Visa kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2020-06-15
Vår vurdering (poengscore): 4 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %
Fordeler har en vekting på 32,5 %
Brukeropplevelse har en vekting på 15 %
Helhetsvurdering har en vekting på 20 %
Rente og gebyrer

Santander Red Visa oppnår 74/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Den høye scoren reflekterer først og fremst kortets lave rente, som er blant de aller beste på markedet. Men utover dette er det en del ting å plukke på. Kortet får blant annet trekk på grunn av sine spesielle vilkår, hvor rente regnes fra kjøpsdato for utestående beløp hvis ikke hele beløpet betales ned ved forfall.

Fordeler

I kategorien fordeler noterer kortet seg for 44/100 poeng. Santander Red Visa lener seg i meget stor grad på sin Kickback-ordning, men denne fungerer til gjengjeld ypperlig. Den får naturlig nok trekk for mangel på inkluderte forsikringer.

Brukeropplevelse

Videre får Santander Red Visa 95/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Her er kort og godt det aller meste på stell. Hjemmesiden er oversiktlig, kundebehandlingen er prima og valg av egen PIN, app og kontaktløs betaling er på plass. I tillegg registreres opptjente rabatter automatisk, som er så enkelt som en slik ordning bør være. Det eneste den får trekk for her er søknadsprosessen, som krever at du må ta stilling til tilleggsforsikringer umiddelbart uten å gi deg noe særlig informasjon om hva de innbefatter.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 30/100 poeng. Totalt sett er Santander Red Visa et kort med få fordeler utover sin lave rente og enkle Kickback-ordning. Og selv om renten er blant de aller beste på markedet, har den samtidig noen meget ugunstige vilkår knyttet til seg.

Fordeler

 • Lav effektiv rente
 • 50 dager rentefri kreditt
 • Ingen årsavgift
 • Rabattordninger via Santander Kickback
 • Gunstige tilleggsforsikringer
 • Støtte for Apple, Fitbit og Garmin Pay

Ulemper

 • Ingen inkluderte forsikringer
 • Administrasjonsgebyr på 149 kroner ved 12 måneders inaktivitet
 • Høyt gebyr ved uttak av kontanter
Søk nå
Annonselenke

Rabatter og bonusordninger

 • Rabatter på over 200 nettsteder gjennom fordelsprogrammet Santander Kickback
 • Opptil 25 % rabatt hos over 300 spisesteder og på hundrevis av butikker, hoteller, aktiviteter og kulturopplevelser gjennom fordelsprogrammet DealPass

Rente og gebyrer

Generelt
Årsavgift
0 kr
Kredittramme
10.000 – 100.000 kr¹
Rentefrihet
50 dager
Kontaktløshet
Ja
Smartbetaling
Apple, Fitbit og Garmin Pay
Grenser for varekjøp og uttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
10.000 kr/døgn og uke
Bruk i Norge
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
30 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
30 kr + 1 % av sum
Bruk av posttjenester
30 kr + 1 % av sum
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
30 kr + 1 % av sum
Kontantuttak over skranke
30 kr + 1 % av sum
Valutapåslag
1,75 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,24 %
Årlig nominell rente
14,89 %
Årlig effektiv rente
17,12 %
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
99 kr²
Elektronisk faktura
0 kr/mnd
Papirfaktura
40 kr/mnd
Kopi av faktura
20 kr
Hente PIN
0 kr
Nødkort og -kontanter
250 kr
Overtrekksgebyr
125 kr
Purregebyr (1. varsel)
35 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
35 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
105 kr
Forsinkelsesrente
8 %
Administrasjonsgebyr ved 12 mnd. inaktivitet
149 kr
Minimumsinnbetaling per måned
4 % (min. 300 kr)
Låneeksempel
Eff. rente 17,12 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1323. Totalt: 16.323
Initiell grense på 50 000 kroner, som senere kan økes
Kostnadsfritt ved rebestilling og ordinære fornyelser
Søk nå
Annonselenke

Forsikringer

Med Santander Red Visa sin ID-tyveriforsikring er du dekket for inntil 1 million kroner for å dekke juridisk bistand, administrative utgifter og eventuelle kostnader som går med til å renvaske din identitet. Forsikringen gir også bistand til å forebygge ID-tyveri, samt igangsette tiltak for å forhindre ytterligere misbruk.

Dersom du velger å tegne deg advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveri- og forbrukerkjøpsforsikring, som vil si at du ikke trenger å tegne disse ved siden av.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
HELP Forsikring
Pris
22 kr/mnd

Med Santander Red Visa sin advokatforsikring får du tilgang til 15 timer med juridisk rådgivning og advokatbistand innen familierett, arverett, forbrukskjøp, fast eiendoms rettsforhold, naboforhold og ID-tyveri.

Dersom du velger å tegne deg advokatforsikring inkluderer denne også ID-tyveri- og forbrukerkjøpsforsikring, som vil si at du trenger å tegne disse ved siden av.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
HELP Forsikring
Pris
169 kr/mnd

Helseforsikring fra Santander Red Visa gir deg rask behandling etter henvisning fra lege, slik at du unngår lang helsekø og lang behandlingstid. Forsikringen garanterer rask spesialistvurdering, behandling og opptrening, samt dekker kostnader til behandling, reise og lignende. Du får egen kontaktperson og tilgang til noen av verdens ledende sykehus/medisinske eksperter.

Forsikringen utstedes gjennom Vertikal og kan tegnes av alle kortinnehavere som har medlemskap i den norske folketrygden. Ei heller stilles det noen krav til å vise frem en helseattest.

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
If Skadeforsikring
Pris
219 kr/mnd

Med Santander Red Visa har du også muligheten til å tegne deg betalingsforsikring, og denne kan sikre deg ved sykemelding i mer enn 60 dager, ufrivillig permittering eller arbeidsledighet i mer enn 60 dager eller sykehusopphold i utover 5 dager for selvstendig næringsdrivende.

Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo i 4 måneder, og hvis du er syk/arbeidsledig etter 150 dager slettes hele ditt utestående beløp. Santander dekker inntil 10 500 kroner per måneder, og ved dødsfall innfris utestående saldo i sin helhet (inntil 150 000 kroner).

Avtaletype
Betalt tilleggsforsikring
Forsikrings­selskap
CNP Santander Insurance Life DAC
Pris
1 % av din månedlige utestående saldo

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • Du må ha fylt 20 år
 • Du må ha en årlig inntekt over 150 000 kroner
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retnings­linjene for utlån av usikret kreditt
Søk nå
Annonselenke

Kontakt­informasjon

Kortutsteder
Santander Consumer Bank AS
Org. nummer
983 521 592
Kredittgiver
Santander Consumer Bank AS
Org. nummer
983 521 592
Besøksadresse
Strandveien 18, 1325 Lysaker
Postadresse
Postboks 177, 1325 Lysaker
Telefon
(+47) 21 08 35 00
Sperre kort
(+47) 21 08 35 00
E-post
post@​santander­kredittkort.no

Brukererfaring med Santander Red Visa kredittkort

Hva er din erfaring med Santander Red Visa kredittkort?

Testen baserer seg på en objektiv vurdering av produktet. «Søk nå»-knappen er en annonselenke som leder til finansinstitusjonene og testen merkes derfor med markedsføring