Som navnet tilsier er Shell Mastercard primært myntet på brukere av stasjonene med det samme navn, og da er det så og si en skreven regel at det bys på drivstoffrabatt. Dette kortet er naturlig nok intet unntak fra regelen, og her bys det på 40 øre i rabatt per fylte liter hos Shell, dog med en liten tvist. Rabatten trekkes nemlig ikke automatisk fra, som er normen hos de fleste andre, men kommer snarere i form av Trumf-bonus. Heldigvis kan denne senere tas ut i form av kontanter, så resultatet er i alle fall det samme, om enn litt mer tungvint. Det som derimot kan være en fordel med denne ordningen, er at Trumf-bonus lar seg overføre til EuroBonus-poeng, som er flyselskapet SAS sitt fordelsprogram.
Utover dette kan Shell Mastercard by på 50 dagers rentefri kreditt med en øvre kredittgrense på 75 000 kroner. Så la oss først se nærmere på kortets fremste salgsargument, nemlig drivstoffrabatten.
Rimeligere drivstoff med Shell Mastercard
Med Shell Mastercard vil du først motta en velkomstbonus på generøse 80 øre rabatt per fylte liter de første 30 dagene, og dernest 40 øre per liter hos alle landets Shell-stasjoner. Drivstoffrabatten fungerer dog slik at du vil motta denne i form av Trumf-bonus, snarere enn at den trekkes ifra direkte, og selv om dette kan virke noe mer tungvint enn nødvendig, har den faktisk sine fordeler og. Grunnen til dette er at du da har muligheten til å konvertere disse til EuroBonus-poeng, noe vil komme nærmere innpå i neste avsnitt. Dette er ikke nødvendigvis den mest fleksible ordningen, all den tid den er låst til en enkelt kjede, men om du er av typen som foretrekker Shell, kan dette være en riktig så gunstig fordel.
Utover dette mottar man også 0,5 prosent Trumf-bonus på alle øvrige kjøp man foretar seg med kortet, og denne gjelder i inn- så vel som utland. Trumf-bonusen kan som nevnt ovenfor enten konverteres til EuroBonus-poeng, tas ut i form av kontanter eller benyttes når man handler hos en av Trumf sine kjeder, som er Kiwi, Meny, Spar, Eurospar, Joker, Jacob’s, CC-mat og Nærbutikken.
Uheldigvis finnes det et ganske så stort aber her, og det er at bonusopptjeningen har et øvre tak på 2500 kroner per år. Dette er dessverre med på å trekke ned store deler av inntrykket her, selv om det burde rekke til ganske så mange liter drivstoff.
Tjen EuroBonus med Shell Mastercard
Shell Mastercard kan også være hendig for deg som er en ivrig sanker av EuroBonus-poeng. For den uinnvidde er EuroBonus flybonuspoeng som kan benyttes hos SAS og den øvrige Star Alliance-flåten, og tjenes opp gjennom flyvninger og kortbruk. Dersom du ønsker å konvertere Trumf-bonus til EuroBonus-poeng, kan du enten velge å gå for en engangsoverføring, eller opprette en fast oppføring. Forskjellen mellom disse er at man mottar flere poeng ved fast overføring. Faste, automatiske overføringer gir nemlig 13,5 EuroBonus-poeng per krone i Trumf-bonus, mens manuelle engangsoverføringer gir 10 EuroBonus-poeng per krone.
Samtidig er det også verdt å merke seg at poengene du overfører fra Trumf til EuroBonus, ikke lar seg overføre tilbake. Du har med andre ord tatt et aktivt valg om du velger å lande på denne løsningen. EuroBonus-poengene er i alle fall gyldige i inntil 5 år, som burde gi deg nok tid til å akkumulere nok poeng til en vel unt ferie.
Et gunstig kort for ivrige Shell-kunder
Så hvem passer egentlig Shell Mastercard for? Svaret sier seg vel nesten selv, nemlig trofaste kunder som er på utkikk etter rimeligere drivstoff hos sin foretrukne kjede. Utover dette mottar man også Trumf-bonus på alle øvrige kjøp, og det kan faktisk vise seg å være en gullgruve for ivrige bonusjegere. For med muligheten til å konvertere nevnte poeng til EuroBonus er dette faktisk det eneste EuroBonus-kortet på markedet ved siden av uten tilknyttet årsavgift.
På den negative siden finner vi dog den nevnte bonusbegrensningen, samt gebyrene knyttet til uttak av kontanter. Ikke bare ligger satsen på drøye 4 prosent – med en minimumssats på 40 kroner – av den totale summen, renten løper i tillegg i det du har gjennomført selve transaksjonen. Dette må sies å være i drøyeste laget, og det vil med andre ord bli et ganske så dyrt kort å holde i om du tar ut penger titt og ofte. Bruker du dog kortet utelukkende til handling og fylling av bensin, kan dette være et riktig så gunstig alternativ.
Testen av Shell Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2022-04-07
Vår vurdering (poengsum): 4/6
Karakterbegrunnelse
Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:
Shell Mastercard får 36/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Kortet kan hverken skilte med de beste rente- eller gebyrvilkårene, og især gebyrene er blant de stiveste på markdet. Legger man dette sammen ender man fort på det nedre sjiktet av skalaen.
Kortet oppnår 60/100 poeng i kategorien fordeler. Shell Mastercard kan først og fremst by på rabatt på drivstoff og muligheten for opptjening av Trumf-bonus, som også kan overføres til EuroBonus-poeng. Ulempen med denne løsningen er at man er ganske så låst til en spesifikk kjede, men dersom du foretrekker Shell er ikke dette nødvendigvis et onde i seg selv. Den aller største fordelen er dog muligheten for konvertering til EuroBonus-poeng, og dette er takken være denne at kortet kommer så godt ut som det gjør.
Dernest får Shell Mastercard 60/100 poeng i kategorien brukeropplevelse. Det som først og fremst trekker ned det totale inntrykket her er den noe forvirrende hjemmesiden. Ja visst er det Ikano Bank som utsteder kortet, men det er til tider umulig å skille mellom om man er inne på deres eller Shell Mastercard sin side. Nå er siden i alle fall ryddig og oversiktlig, men det burde være et langt klarere skille her. Dernest kan det heller ikke bys på noen egen app eller valg av PIN-kode, og da sitter man raskt igjen med en ganske så middelmådig pakke.
I vår totalvurdering får kredittkortet 75/100 poeng. Man skulle vel tro at Shell Mastercard først og fremst var myntet på kunder av nevnte kjede, men det er faktisk ikke tilfelle her. Nå skal det unektelig sies at man kan oppnå drivstoffrabatt med dette kortet, men det er faktisk muligheten til å konvertere Trumf til EuroBonus-poeng som er det aller mest interessante her. Denne muligheten alene er faktisk nok til at dette kortet kommer så godt ut som det gjør.
Fordeler
- Drivstoffrabatt på 40 øre per liter hos Shell i form av Trumf-bonus
- 0,5 % Trumf-bonus på alle øvrige kjøp
- Tankefeilforsikring inkludert i kortet
Ulemper
- Ingen inkludert reise- og avbestillingsforsikring
- Høyt gebyr ved uttak av kontanter, samt at renten løper fra første stund
Rabatter og bonusordninger
- Drivstoffrabatt: 40 øre rabatt per fylte liter med bensin og diesel hos Shell i form av Trumf-bonus
- Trumf-bonus: 0,5 % i Trumf-bonus på øvrige varekjøp
- DealPass: Inntil 25 % rabatt i utvalgte butikker
Rente og gebyrer
Forsikringer
Med Shell Mastercard har man tankefeilforsikring inkludert i kortet, og denne dekker avgifter på inntil 3000 kroner dersom du har behov for sanering av tank og bytte av drivstoffilter ved fylling av feil drivstoff. Betingelsen for forsikringen er at du fyller minst 20 liter og betaler hele beløpet med ditt Shell MasterCard kredittkort. Forsikringen gjelder i 60 dager etter at du har fylt opp.
Betalingsforsikringen hos Ikano Bank dekker hele eller deler av ditt månedlige terminbeløp ved uforutsette hendelser som sykdom og arbeidsledighet. For å kunne tegne denne må du være mellom 18 og 64 år og enten være selvstendig næringsdrivende eller ha en arbeidstid på minst 16 timer per uke. Ved siden av dette må du også være registrert i folkeregisteret, medlem av norsk folketrygd og bosatt i Norge.
Erstatning er her det maksimale beløpet du kan motta per skadetilfelle, mens varigheten er hvor lenge du kan motta erstatning for ett og samme skadetilfelle. Dersom varighet ikke er oppgitt, utbetales erstatningen som et engangsbeløp.
Karensperiode er tidsrommet fra du kjøpte forsikringen til du er berettiget til å søke om erstatning, mens kvalifiseringstiden er perioden fra hendelsen inntraff frem til man kan motta erstatning.
Betingelser
I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:
- Du må ha fylt 20 år
- Du må ha en fast årsinntekt på minst 180 000 kroner
- Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
- Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt Nasjonale krav iht. retningslinjene for utlån av usikret kreditt
- Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng Nasjonale krav iht. retningslinjene for utlån av usikret kreditt
Kontaktinformasjon
Brukererfaring med Shell Mastercard kredittkort
Hva er din erfaring med Shell Mastercard kredittkort?