Test av Shell Mastercard kredittkort

Shell Mastercard kredittkort

Vurdering

terningkast

Spesielt anbefalt for

• Drivstoffrabatt
• Rabatter/kickback
• Hverdagskort

Aldersgrense: 20 år

Maks kreditt: 75 000 kr

Rentefrihet: 50 dager

Årsavgift: 0 kr

Vurdering

terningkast

Priseksempel: Eff. rente 29,8 %. 20.000 o/12 mnd. Kostnad: 2872. Totalt: 22.872

Shell MasterCard utstedes gjennom svenske Ikano Bank, som i sin tid ble stiftet av IKEA-gründeren Ingvar Kamprad. Banken etablerte seg på det norske markedet tilbake i 1991, og med en såpass lang fartstid er det ikke rart at de etterhvert kastet seg inn i drivstoffsegmentet. Som navnet tilsier er Shell MasterCard et kredittkort primært myntet på brukere av stasjonene med det samme navn, og da er det så og si en skreven regel at det bys på drivstoffrabatt. Dette kortet er naturlig nok intet unntak fra regelen, og her bys det på 40 øre i rabatt per fylte liter hos Shell, dog med en liten tvist.

Rabatten trekkes nemlig ikke automatisk fra, som er normen hos de fleste andre kort, men kommer snarere i form av Trumf-bonus. Heldigvis kan denne senere tas ut i form av kontanter, så resultatet er i alle fall det samme, om enn litt mer tungvint. Det som derimot kan være en fordel med denne ordningen, er at Trumf-bonus lar seg overføre til SAS EuroBonus-poeng. Sånn sett kan du både oppnå rimeligere flybilletter og oppgradere klassestandarden under reiser med SAS.

Utover dette kan Shell MasterCard by på 50 dagers rentefri kreditt med en øvre kredittgrense på 75 000 kroner, så la oss først starte med å se på den fremste salgsplakaten, nemlig drivstoffrabatten.

Rimeligere drivstoff med Shell MasterCard

Som nevnt ovenfor, mottar man altså 40 øre i Trumf-bonus per fylte liter med drivstoff hos alle landets Shell-stasjoner. Dette er ikke nødvendigvis den mest fleksible ordningen, all den tid den er låst til en enkelt kjede, men om du er av typen som foretrekker Shell, kan dette være en riktig så gunstig fordel.

Utover dette mottar man også 1 % Trumf-bonus på alle øvrige kjøp med kortet, i inn- så vel som utland, og denne kan man enten benytte seg av når man handler, tas ut i kontanter eller konverteres i EuroBonus-poeng.

Som Trumf-kunde har man også ytterligere opptjeningsmuligheter gjennom fordelsportalen ViaTrumf. Portalen inneholder et bredt utvalg av nettbutikker med bonus på alt fra klær og sportsartikler til hotellopphold og flyreiser. Eksempler på aktuelle tilbud er 12 % Trumf-bonus gjennom Expedia, 10 % hos Tilbords og 8 % hos Nordic Choice Hotels.

Tjen EuroBonus med Shell MasterCard

Shell MasterCard kan også være hendig for deg som er en ivrig sanker av EuroBonus-poeng. For den uinnvidde er EuroBonus (EB) flybonuspoeng som kan benyttes hos SAS og den øvrige Star Alliance-flåten, og tjenes opp gjennom flyvninger og kortbruk. Dersom du ønsker å konvertere Trumf- til SAS EuroBonus-poeng, kan du enten velge å gå for en engangsoverføring, eller opprette en fast oppføring. Forskjellen mellom de to er at du mottar flere poeng om du velger fast overføring. Faste, automatiske overføringer gir 13,5 EB per overførte krone, mens manuelle engangsoverføringer gir 10 EB per overførte krone.

Samtidig er det også verdt å merke seg at poengene du overfører fra Trumf til EuroBonus, ikke lar seg overføre tilbake. Du har med andre ord tatt et aktivt valg om du velger å lande på denne løsningen. EB-poengene er i alle fall gyldige i opptil 5 år, som burde gi deg nok tid til å akkumulere nok poeng til en vel unt ferie.

Konklusjon: Gunstig kort for ivrige Shell-kunder

Så hvem passer egentlig Shell MasterCard for? Svaret sier seg vel nesten selv, nemlig trofaste kunder som er på utkikk etter rimeligere drivstoff hos sin foretrukne kjede. Utover dette mottar man også Trumf-bonus på alle øvrige kjøp.

På den negative siden finner vi dog gebyrene knyttet til uttak av kontanter, som med sine 4 og 4,5 % – med en minimumssats på 40 kroner – må sies å være i drøyeste laget. Dette er med andre ord et dyrt kort om du tar ut penger ofte. Bruker du dog kortet utelukkende til handling og fylling av bensin, kan dette være et riktig så gunstig alternativ.

Testen av Shell Mastercard kredittkort er utført av Dinero.no og ble sist oppdatert 2019-10-18
Vår vurdering (poengscore): 3 av mulige 6.

Karakterbegrunnelse

Alle kredittkortene vi tester gis karakterer basert på hvordan de scorer i ulike kategorier, og disse vektes igjen etter viktighet:

  Rente og gebyrer har en vekting på 32,5 %

  Fordeler har en vekting på 32,5 %

  Brukeropplevelse har en vekting på 15 %

  Helhetsvurdering har en vekting på 20 %

Rente og gebyrer

Shell MasterCard får 56/100 poeng i kategorien rente og gebyrer. Dette må sies å være et ganske så todelt kort. Kortet har absolutt høye gebyrer ved kontantuttak, men utover dette er det faktisk meget få gebyrer å spore, noe som gjør at det kommer riktig så godt ut allikevel. Renten kan man derimot ikke skryte like mye av, og alt i alt lander Shell MasterCard på en nokså middelmådig poengsum.

Fordeler

Kortet oppnår 31/100 poeng i kategorien fordeler. Shell MasterCard kan først og fremst by på rabatt på drivstoff, og muligheten for opptjening av Trumf-bonus, som også kan overføres til EuroBonus-poeng. Ulempen med denne løsningen er at man er ganske så låst til en spesifikk kjede, men dersom du foretrekker Shell er ikke dette nødvendigvis et onde i seg selv. For alle andre er det derimot lite fordeler å spore her.

Brukeropplevelse

Shell MasterCard får 43/100 poeng for brukeropplevelse på grunn av forvirrende hjemmesider (er man på Ikano Bank eller Shell sine sider?), ingen mulighet for selvvalgt PIN-kode og ingen kredittkort-app. Brukertester har hatt negativt utslag på dette kortet.

Helhetsvurdering

I vår totalvurdering får kredittkortet 40/100 poeng, på grunn av at kortet er noe mangelfullt drivstoffkort hvor konkurrentene er langt bedre. Renter og gebyrer er også et stort minus. Det trekker opp at man har 1 % Trumf-bonus på alle kjøp.

Fordeler med Shell Mastercard kredittkort

 • 40 øre i drivstoffrabatt hos Shell i form av Trumf-bonus
 • 1% Trumf-bonus på alle øvrig kjøp
 • Tankefeilforsikring inkludert i kortet

Ulemper

 • Mangler inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring
 • Høyt gebyr ved uttak av kontanter
 • Ingen muligheter for kontaktløs betaling

Rabatter og bonusordninger

 • 40 øre i drivstoffrabatt hos Shell i form av Trumf-bonus
 • 1 % rabatt på all øvrig kjøp
 • 10 % rabatt på leiebil via rentalcars.com
 • Mulighet for ytterligere Trumf-bonus gjennom fordelsportalen ViaTrumf

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer
Årsavgift
0 kr
Varekjøp
0 kr
Bruk i Norge
Kontantuttak i minibank
4 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4,5 % (min. 40 kr)
Bruk hos Posten/Post i Butikk
60 kr*
Bruk i utlandet
Varekjøp
0 kr
Kontantuttak i minibank
4,5 % (min. 40 kr)
Kontantuttak over skranke
4,5 % (min. 40 kr)
Valutapåslag
2 %
Renter
Månedlig nominell rente
1,88 %
Årlig nominell rente
22,5 %
Årlig effektiv rente
29,8 %
Grenser for varekjøp og kontantuttak
Varekjøp i inn- og utland
Inntil disponibelt beløp av kredittgrense
Kontantuttak i inn- og utland
5000 kr/døgn og 10 000 kr/30 dager (maks 10 uttak/døgn og 30 dager)
Øvrige gebyrer
Erstatningskort
0 kr
Fakturagebyr per post eller Digipost
45 kr/mnd
Termingebyr
45 kr/mnd
Kopi av kontoutskrift
0 kr
Kontantoverføring til bankkonto
60 kr*
Hente PIN
0 kr
Forsinkelsesgebyr
70 kr
Overtrekksgebyr
95 kr
Purregebyr (1. varsel)
70 kr
Inkassovarsel (2. varsel)
70 kr
Gebyr for betalings­oppfordring (3. varsel)
210 kr
Forsinkelsesrente
9,5 %
Minimumsinnbetaling per måned
3 % (min. 250 kr)

* Rente løper fra uttaks-/bruksdato

Låneeksempel

 • Eff. rente 29,8 %. 20.000 o/12 mnd. Kostnad: 2872. Totalt: 22.872

Forsikring

Trykk på de ulike forsikringene for å lese mer om hver enkelt:

Shell MasterCards tankefeilforsikring er inkludert i kortet. Forsikringen dekker avgifter på inntil 3000 kroner dersom du har behov for sanering av tank og bytte av drivstoffilter ved fylling av feil drivstoff. Betingelsen for forsikringen er at du fyller minst 20 liter og betaler hele beløpet med ditt Shell MasterCard kredittkort. Forsikringen gjelder i 60 dager etter at du har fylt opp.

Avtaletype: Inkludert forsikring
Forsikringsselskap: ERV Försäkringssaktiebolag

Med Shell MasterCards betalingsforsikring (kalt betalingsbeskyttelse) nedbetaler forsikringen deler av din utestående saldo ved 100 % arbeidsuførhet, arbeidsledighet/permittering, sykemelding og kritisk sykdom/dødsfall. Forsikringen dekker 7 % av utestående saldo (inntil 9000 kroner) per måned for arbeidsledighet, permittering, sykemelding og arbeidsuførhet. Ved kritisk sykdom/dødsfall dekker forsikringen hele din utestående saldo på kredittkortet.

Avtaletype: Betalt tilleggsforsikring
Forsikringsselskap: AXA France Vie
Pris: 0,7 % av utestående saldo hver måned

Betingelser

I tillegg til en vurdering basert på nøkkeltall fra kredittopplysningsselskap, må du også innfri følgende betingelser for å kunne få dette kortet innvilget:

 • 20 års aldersgrense
 • Fast inntekt
 • Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Kontakt­informasjon

Kortutsteder:
Ikano Bank AB (publ), Norway Branch
Org. nummer:
993 417 262
Kredittgiver:
Ikano Bank AB (publ), Norway Branch
Org. nummer:
993 417 262
Besøks­­adresse:
Skysstasjon 11, 1383 Asker
Post­­adresse:
Postboks 295, 1372 Asker
Telefon:
(+47) 66 85 86 50
Sperring av kort:
(+47) 66 85 86 50
E-post:

Brukererfaring med Shell Mastercard kredittkort

Hva er din erfaring med Shell Mastercard kredittkort?