Siste nytt om Monobanks kredittkort
Det digitale er i førersetet når Monobank lanserer kredittkort før sommeren. Med egen app ønsker banken å tilby mer oversikt og en hyggeligere opplevelse – og kontoutskrift med emojis.
Publisert: 13.04.2018
Monobank annonserte tidligere i år at de lanserer ikke bare ett, men to kredittkort. I tillegg til et Widerøe-kort skal banken i første omgang gi ut sitt eget Monobank-kort. Monobank setter standarden for sømløs interaksjon mellom kort og app med sitt nye kort, som gir skreddersydde varsler, oversikt over kvitteringer og mulighet til å sortere disse ved hjelp av emneknagger, for å nevne noe.
Les også: Monobank inngår kredittkortsamarbeid med Widerøe
– Vi ønsker å tilby en rekke tjenester i appen og gjør det svært attraktivt for kunden å bruke den. I den har man mulighet til å ha oversikt, tagge transaksjoner, få kontoutskrift med emojis, få varslinger, med mer, sier banksjef i Monobank, Bent Gjendem til Dinero.no.
Monobits: Monobanks bonuspoeng
Kredittkortet, som skal lanseres før sommeren, utfordrer eksisterende konkurrenter med å tilby bonus på all bruk – såkalte Monobits – henholdsvis 1 % innlands og 1,5 % i utlandet. Per i dag er det ikke avgjort hvorvidt brukeren samler opp bonusen eller får rabatten som en cashback.
Gjendem skisserer at det er mulig denne bonusen samles opp i en egen Monobits-konto. Dersom disse kan overføres til egen konto og/eller brukes som faktiske penger, stiller de seg på lik linje som bonuskortene Komplett Bank MasterCard, Shell MasterCard og Trumf Visa – bare med større bonus i utlandet.
Et attraktivt kort i utlandet
Ikke bare er bonusen høyere for utenlands bruk, i samme slengen tilbyr også kredittkortet kostnadsfrie kontantuttak i utlandet. Kun en brøkdel av markedets kort kan skilte med det per i dag.
– Vi ønsker å være et attraktivt kort i utlandet, sier Gjendem.
Les også: Skal du ta ut penger i Norge før du reiser på ferie, eller bør du ta ut penger i utlandet?
De fleste kredittkort krever høye engangsgebyrer eller en prosentandel av uttaksgebyret for kontantuttak i utlandet, om ikke begge deler. Noen kort krever ikke gebyr, men renter fra uttaksdato – og de dyreste krever gjerne rente i tillegg til nevnte gebyrer.
Det er ennå ikke avklart om Monobanks kredittkort vil kreve rente fra uttaksdato eller ikke.
Et kredittkort for digitale hoder
I 2018 fyller apper for smarttelefoner ti år, og 197 milliarder apper ble lastet ned bare i fjor. Da er det kanskje ikke så dumt å satse på en app-normativ kundemasse.
– Kortet er rettet mot de som er aktive smarttelefonbrukere som liker å bruke digitale tjenester, de som ønsker en ny type bank som gir deg mer oversikt og en hyggeligere opplevelse. Appen og opplevelsen skal være så godt at du får lyst til å slutte å bruke det vanlige bankkortet ditt, sier Gjendem.
Les også: Hvordan fungerer kontaktløs betaling?
Kortet skal blant annet tilby en skreddersydd varslingstjeneste, som holder deg oppdatert på egne transaksjoner. Mange kort tilbyr SMS-varsling for ulike transaksjoner, men denne tjenesten koster ofte penger og gir kun oversikt over utvalgte transaksjoner. Med Monobanks appvarsling vil nyttige tips være implementert i tjenesten.
Gjendem forteller at kortet ikke forsøker å vinne over kundene som reiser mest og som gjerne er aktive flybonusjegere. Monobanks kredittkort retter seg mot et smalt segment.
– Vi retter oss typisk mot en voksen person 35-45 år som har fast jobb, høyere utdannelse og gjerne litt over gjennomsnittlig inntekt. Voksne i Norge har i snitt cirka to kredittkort, og de fleste har ikke et spesielt forhold til kredittkortet de eier. Vi forsøker å lage et kredittkort- og app-tilbud som skaper entusiasme – ikke basert på tradisjonelle egenskaper, men gjennom digitale tjenester.
Samtidig sier banksjefen at kredittkortet vil fungere som et laboratorium for banken.
– Vi bruker Monobanks app og kort til å finne ut hva kundene ønsker og liker. Volumet (majoriteten av inntektene, jorun. anm.) vil komme i Widerøe-kortet, sier han.
Kortet vil koste 29 kroner i måneden og ha en effektiv rente på 29,72 %, men dette kan endre seg ved lansering.