Retningslinjer for personvern på Dinero.no

 

  1. Dinero.nos formål med datainnhenting

Dinero.no er et nettsted som tilbyr anbud- og sammenligningstjenester av finansielle tjenester og lignende. I forbindelse med disse tjenestene hentes det inn opplysninger om din bruk av siden, samt opplysningene du selv oppgir i forbindelse med Dinero.nos tjenester.

 

  1. Om Dineros Personvernærklæring

Vi i Dinero er svært opptatt av at sikkerheten i forbindelse med dine personopplysninger skal være ivaretatt ved bruk av Dinero.no Vi vil i denne personvernerklæringen informere om hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere. Samt hvordan vi beskytter brukernes personvern. Dersom du har spørsmål knyttet til vår personvernspolicy, eller annet knyttet til Dinero, ta kontakt på hjelp@dinero.no.

 

  1. Personopplysningsloven

Behandling av personopplysninger skjer i overensstemmelse med kravene i Personopplysningsloven.

 

  1. Data oppgitt av bruker

Ved bruk av anbudstjenester på Dinero.no må du fylle ut en rekke opplysninger som trengs for at bankene tilknyttet Dinero.no skal kunne gi deg tilbud. Disse opplysningene sendes kun til relevante partnere i Dinero-systemet, i tillegg brukes e-post og annen kontaktinfo til markedsføringssammenheng. Dine opplysninger vil ikke bli utlevert til andre med mindre du har samtykket til dette.

 

  1. Sletting av Personopplysninger

Alle opplysninger med unntak av brukerprofil, navn, e-post, telefonnummer og adresse vil bli slettet seneres tre måneder etter at du har oppgitt opplysningene. Dette gjelder også dokumenter i forbindelse med ditt Boliglånsanbud.

 

  1. Data hentet inn på andre måter

Dinero.no henter inn opplysninger fra brukere av tjenestene. Disse brukes i hovedsak for å optimalisere våre tjenester slik at brukeropplevelsen er optimal. I tillegg benyttes informasjonen for å målrette markedsføring etc.

 

  1. Statistikk

Dinero.no samler inn statistikk ved bruk av tjenester, samt ved klikk på annonser. Denne statistikken brukes for å optimalisere våre tjenester og markedsføringen av den. For å føre denne statistikken benyttes tredjeparts leverandører som Google og lignende. Statistikken vil inneholde opplysninger som nettleser, enheten som benyttes, kilde til besøk av tjenesten, tid på nettstedet, hvilke sider som er besøkt etc. For å stoppe Google Analytics sporing av dine besøk kan du klikke her.

 

  1. Informasjonskapsler (Cookies)

Dinero.no benytter informasjonskapsler for å optimalisere din brukeropplevelse, føre statistikk, samt for å markedsføre oss mer effektivt. Du kan lese mer om vår bruk av informasjonkapsler ved å klikke her. Du har rett til å avslutte alle tjenester for informasjonskapsler, dette står også nærmere beskrevet her.

 

  1. Partneres bruk av opplysninger

Partnerne tilknyttet Dinero.no vil basert på opplysningene levert via anbudstjenester utføre nødvendige vurderinger og eventuelt kredittsjekker for å kunne gi tilbud.. Gjenpartsbrevet (kredittsjekkvarsel) ved kredittsjekk sendes til bruker pr post. Partner er forpliktet til å ikke lagre opplysningene lengre enn nødvendig, i henhold til Personopplysningsloven. Samt har ikke rett til å markedsføre, eller benytte personopplysninger utover det som er oppgitt i avtalen brukeren inngår med Dinero.no ved godkjennelse av vilkår som skjer ved bruk av tjenester. Dinero.no innehar avtaler med partnere som forplikter partneren til å ta ansvar og ikke misbruke informasjonen.

 

  1. Taushetsplikt

Vi forholder all informasjon om deg og vårt kundeforhold med taushetsplikt. Våre samarbeidspartnere som har muligheten til å tilby deg tjenester er pålagt den samme taushetsplikten ovenfor dine opplysninger og deres kundeforhold. Personopplysninger vil kun bli levert ut ved hjemmel i lov, eller om du selv har gitt samtykke. Personopplysninger oversendt til våre sikkerhets- og databehandlere med taushetsplikt anser vi ikke som utlevering.

 

  1. Sikret kommunikasjon

Dinero.no bruker den mest annerkjente og brukte sikkerthetsløsningen Secure Sockets Layer (SSL). SSL er kryptografiske protokoller som tilbyr sikker kommunikasjon på Internett for nettlesing, e-post, og andre dataoverføringer. Hengelåsknappen til venstre for nettadressen viser at Dinero.no bruker SSL. Løsningen brukes også av nettbanker og større nettbutikker andre sikre nettsteder som behandler personopplysninger. Vårt råd er at du aldri skal utlever personopplysninger over e-post, sosiale medier eller internett så lenge det ikke er en låseknapp ved siden av webadressen på hjemmesiden

 

  1. Kundekommunikasjon og markedsføring

Dinero.no benytter informasjon som navn, e-post, telefonnummer, adresse etc for å kommunisere med våre kunder. Dersom du samtykker for markedsføring ved brukerregistrering vil vi sende deg nyhetsbrev, informasjon og varsler via elektronisk kommunikasjon som e-post, sms og lignende. De som ikke har godkjent markedsføring via elektroisk kommunikasjon vil likevel motta kritisk informasjon, samt varsler fra Dinero.no. Har du meldt deg på vårt nyhetsbrev kan du til en hver tid melde deg av ved å følge lenken, eller instruksen i bunn av meldingen.

 

  1. Bruk av tredjeparts nettsted

Dinero.no tar ikke ansvar for innhold og sikkerhet hos tredjeparts nettside og tjenester som det lenkes til. Eksempelvis vil man sendes til kredittkortutløsers/forbrukslånsutløseres søknad ved bruk av våre sammenligningstjenester på feltene. Dinero.no tar heller ikke ansvar for partneres sikkerhet og rutiner, men jobber aktivt for å passe på at partnerne har gode rutiner og innehar nødvendige konsesjoner.

 

  1. Remarketing

Basert på Informasjonskapsler benytter Dinero.no såkalt remarketing. Dette betyr at vi viser spesielle annonser mot brukere som har besøkt spesifike sider på Dinero.no. Ønsker du å deaktivere denne muligheten for Dinero.no og andre nettsteder, les mer ved å klikke her.

 

Fagweb AS, driftsselskapet bak Dinero.no, er ansvarlig for de opplysninger du oppgir via Dinero.no. Du har rett til å få informasjon om de personopplysninger som blir lagret hos oss, samt få korrigert, eller slettet feilaktige opplysninger. Kontakt oss på hjelp@dinero.no for nærmere info, samt spørsmål knyttet til hvordan vi behandler dine personopplysninger.