Foto: Vipps
Vipps med betalingsutsettelse for regninger
Nå kan du innfri regninger i Vipps og betale de med 30 dagers utsettelse.
Publisert: 13.11.2019
Vipps-brukere har nå mulighet til å betale et gebyr for betalingsutsettelse på inntil 30 dager. Gebyret avhenger av størrelsen på regningen, og du kan ikke betale mer enn 10 000 kroner per 30-dagersperiode.
Trappetrinnsgebyrene for 30 dagers utsettelse er som følger:
- 19 kroner for beløp mellom 500 og 999 kroner
- 39 kroner for beløp mellom 1000 og 4999 kroner
- 59 kroner for beløp mellom 5000 og 10 000 kroner
– Vår ambisjon når vi har jobbet med utvikling av tjenesten er at vi skal hjelpe de som har et midlertidig behov for penger til å gjøre opp for seg på den enkleste og tryggeste måten, sier betalingstjenestens kommunikasjonssjef, Hanne Kjærnes (bildet) til Dinero.no.
Risikerer purregebyr og renter etter 30 dager
Dersom du har latt Vipps ta regningen for deg og likevel ikke betaler etter utsettelsesperioden på 30 dager, vil du få en purring på hele beløpet, samt et purregebyr på 70 kroner. I tillegg tilkommer det renter i henhold til avtalevilkår.
– Denne purringen kommer cirka 14 dager etter forfall. Et eksempel er dersom du har en regning med forfall den første dagen i måneden, da får du en purring den 15. i måneden som har forfall første dag neste måned.
Siden det her er snakk om disponibel kreditt er det også mulig å la renten løpe og kun betale et minimumsbeløp. Denne satsen ligger på minimum 3,5 prosent av den benyttede kreditten med en minstesats på 250 kroner.
– Brukeren kan betale et minimumsbeløp, men vi anbefaler at man betaler hele beløpet så fort man har mulighet, sier Kjærnes.
Kreditrammen regnes som gjeld
Som øvrig usikret kreditt vil kredittrammen, som per i dag leveres av SpareBank 1, bli registrert som gjeld i gjeldsregistrene. Det er summen av regningene du har utsatt som vil oppgis som gjeld.
– Når du søker om å utsette en regning går du gjennom en kredittvurdering. Denne rammen har du da blitt tildelt, og når regningen er tilbakebetalt har du denne rammen tilgjengelig igjen, og må ikke gjennom ny kredittvurdering. Skal du utsette regninger som er større enn denne må du søke om en høyere ramme. Rammen kan sies opp, da vil den ikke lenger synes i gjeldsregisteret, sier Kjærnes.
– På sikt jobber vi også med å få lagt inn de eksisterende kredittlinjene man har i banken sin, slik at den totale kredittrammen ikke øker, legger hun til.
Det betyr at du ikke får innvilget en kredittramme på 10 000 kroner automatisk. Har du søkt og fått innvilget utsettelse for en regning på 5000 kroner, er dette den øvre rammen du har fått tildelt.
Gebyr: Mer oversiktlig enn rente
Selv om det i praksis ikke løper rente på utsettelsen før etter endt periode, kan man regne ut den effektive renten. Vi har gjort det, så kan du selv bedømme hva du synes er mest oversiktlig av renter og gebyrer: